Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Wij hebben nabesproken en afspraken gemaakt. Tegen ADO moet er een elftal staan dat snapt waar het om gaat"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi wilde vanmiddag tijdens het perspraatje niets loslaten over de opstelling van FC Groningen, dat morgenavond in Den Haag de strijd aanbindt met ADO. Slechts 29 supporters van FC Groningen hebben de moeite genomen gebruik te maken van de bespottelijke buscombiregeling die door de residentiële driehoek is opgelegd; zij zullen een team zien dat voor de winst gaat. Het perspraatje werd bijgewoond door een grote groep agrarische ondernemers uit de regio Norg.

 

Doelend op het ingezaaide grasveld dat met doeken is afgedekt denken zij niet dat er volgende week zaterdag een tip-top grasveld in de Euroborg zal liggen, "maar dit idee, dat in de Boeren Box is ontwikkeld, was voor deze korte termijn het beste alternatief", aldus onze spraakzame vrienden van het landbouwfront.

 

Zo ziet de Euroborg er op dit moment uit

Terugblik op wedstrijd tegen Feyenoord

Erwin van de Looi zei dat de dingen die de ploeg zich had voorgenomen zondag absoluut niet zijn uitgekomen. Feyenoord speelde met een verrassende 5-3-2 opstelling, speelde verdedigend ("Dat kunnen ze thuis niet doen, dan worden ze aan alle kanten uitgefloten; ook wij kunnen thuis zo verdedigend niet spelen, dan worden wij ook overal uitgefloten") en kwam om de wedstrijd met één à twee uitvallen te beslissen. Dat is uiteindelijk ook gebeurd. Van de Looi gaf aan dat zij ploeg er moeilijk doorheen kon voetballen, en dat dit drie oorzaken heeft:

  • Het gebrek aan vertrouwen, waardoor sommige jongens de bal minder snel willen hebben,
  • De formatie waarin Feyenoord speelde,
  • Het veld: FC Groningen wil graag snel van links naar rechts spelen en dat is moeilijk op dit veld.

Richairo Zivkovic viel prima in en kreeg een goede kans, maar toen snel daarna aan de andere kant de 0-2 viel was de wedstrijd gespeeld.

 

De staf heeft maandag met de groep gezeten. Zoals elke maandag is de wedstrijd nabesproken, maar er is nu ook aangegeven/geconstateerd dat er bepaalde zaken anders, beter moeten. Er zijn afspraken gemaakt en dit is ook het criterium met het oog op de wedstrijd tegen ADO Den Haag, voor FC Groningen een erg belangrijk duel, zeker na de afgelopen weken en na de wedstrijd tegen Feyenoord. Er moet een elftal staan dat snapt waar het om gaat. Deze week is er meer getraind met een soort 'succesbeleving', omdat de ploeg weat minder vertrouwen heeft.

 

Wedstrijd tegen ADO Den Haag

Van de Looi kan morgen geen beroep doen op Nick Bakker (zijn herstel gaat goed, maar is voorlopig nog niet toe aan wedstrijdminuten bij de beloften), Henk Bos en Michael de Leeuw (zijn herstel duurt nog wel even, maar de hamstringblessure is niet zo ernstig als Género Zeefuik eerder dit seizoen had). Nick van der Velden was tegen Feyenoord diep gegaan, zat tegen de grens aan en ging er soms overheen. Hij had een zware herstelweek, maar de verwachting is dat hij morgenavond aan de aftrap kan staan. Verder wilde de trainer over de opstelling niets zeggen. Hij zegt dat zijn ploeg met een goed gevoel naar Den Haag gaat en zich wil revancheren. Het wil de draad oppikken van het gevoel van de uitwedstrijden bij RKC en ajax en delen van de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Iedereen is duidelijk doordrongen van het belang van de wedstrijd. FC Groningen heeft van alle Eredivisieclubs na de winterstop het minste aantal doelpunten gemaakt en het minste aantal punten behaald. De ploeg heeft wel voldoende kansen gecreëerd, behalve tegen Feyenoord, toen FC Groningen slechts twee kansen had. De verschillen zijn klein, naar boven maar ook naar onderen.

 

Het aanwezige journaille was, afgaande op de trainingen van deze week, ervan overtuigd dat Género Zeefuik morgen buiten de basis zal vallen. Van de Looi wilde hierover niets zeggen, maar gaf wel aan dat hij de schuld niet bij Zeefuik neerlegt. Op onze vraag of een spits niet een aantal weken achtereen het vertrouwen moet krijgen, zeker als hij niet heel veel kansen krijgt en niet goed bediend wordt en dus ook niet heel veel kansen mist, antwoordde Van de Looi dat er per wedstrijd wordt gekeken wat het beste voor het team is. Het liefste heeft hij een bepaalde hiërarchie, elf onomstreden spelers. Vóór de winterstop heeft hij wel een aantal malen achter elkaar met Nick van der Velden in de spits gespeeld, in een fase dat de meeste punten werden behaald. (Dit sterkt ons in de conclusie dat Nick van der Velden, en niet Género Zeefuik of Richairo Zivkovic, morgenavond in de punt van de aanval geposteerd zal worden.)

 

Supporters en pers zien een opstelling, maar hieraan gaat wel iets aan vooraf, aldus Van de Looi. "Ik weet wat er speelt, ik ken de fysieke omstandigheden en andere zaken."

 

Van de Looi vindt dat ADO redelijk bezig is en een aardig collectief heeft. Het is een vechtmachine met snelheid voorin.

 

Krisztian Adorjan

FC Groningen moet vóór 1 april a.s. richting Liverpool kenbaar maken of het de Hongaar definitief overneemt. Van de Looi: "Dit besluit is nog niet definitief genomen/gecommuniceerd. Als trainer zeg ik dat ik hem er volgend jaar graag bij heb. We zullen binnenkort zien hoe groot mijn invloed is."

 

Prognose basisopstelling FC Groningen:


Kostic - Van der Velden - Kirm

Van Nieff - Kieftenbeld - Chery

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Adorjan/Hiariej, Lindgren, Magnasco, Wijnaldum, Zeefuik, Zivkovic

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Hiariej/Adorjan, Bakker, Ben Moussa, Bos, De Leeuw

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek