Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

90 gasten online

Perspraatje Van de Looi: "Wij weten waar de pijnpunten van PSV liggen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi begon zijn wekelijkse perspraatje vanmiddag met 'iets anders dan voetbal.' Hij was geschrokken van de berichten over Phillip Cocu, 'een jonge kerel die opeens een tumor in zijn rug heeft.' Erwin kent Phillip vrij goed (ze waren van 1992-1995 ploeggenoot bij Vitesse, red.) en wilde hem via deze weg een hart onder de riem steken. Van de Looi hoopt dat het meevalt en dat Cocu snel weer de dingen kan doen die hij wil doen.

FC Groningen gaat morgenavond voor een resultaat naar Eindhoven. 'Wij hebben de ploeg een aantal keren bekeken en we weten waar hun pijnpunten liggen', zo gaf Van de Looi blijk van een goed gevoel, al was hij realistisch genoeg om in te zien dat het voor de FC morgen een stevige klus is tegen een PSV 'dat dit seizoen wel eens een mindere fase heeft gehad.' Het feit dat PSV acht maal op rij heeft gewonnen in een competitie waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn vindt hij knap.

 

FC Groningen zal het morgenavond doen met een ongewijzigde opstelling, dat wilde Van de Looi dit keer wel prijsgeven. Op de bank zal ook Angelo Cijntje zitten. Op Arjen Hagenauw kan geen beroep worden gedaan. Arjen heeft knieklachten. Ook Nick Bakker (knie), Hilal Ben Moussa (knie), Henk Bos (knie), Tom Hiariej (lies), Michael de Leeuw (hamstring) en Stefano Magnasco (arm) zullen morgen niet op het wedstrijdformulier verschijnen. Richairo Zivkovic had gisteren en eergisteren enkelklachten, maar hij kon vandaag weer volop meetrainen. 'Dat lijkt goed', aldus Van de Looi. De vorige week geschorste Yoëll van Nieff keert terug bij de selectie.

 

Terugblik op wedstrijd tegen Vitesse

Van de Looi vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd had gespeeld en verdiend had gewonnen. In de manier van spelen was een kleine aanpassing doorgevoerd, maar de hoofdtrainer gaf aan dat de strijd en beleving aansprekend voor het publiek zullen zijn geweest.

 

Al vóór de laatste training van Vitesse wist Van de Looi dat Marko Vejinovic door Peter Bosz in de verdediging zou worden geposteerd. Patrick van Aanholt was nl. gepasseerd en was hierover zo verbolgen dat hij de nodige info's aan Género Zeefuik had doorgegeven; deze wetenswaardigheden belandden vervolgens bij de trainersstaf van FC Groningen. Van de Looi, hoofdschuddend: 'Zo gaat dat tegenwoordig.'

 

Van de Looi vond, om één van de weinige kritische zaken te noemen, dat er tegen Vitesse een aantal voetbalmomenten was laten liggen.

 

FC Groningen was na de winterstop al vaker dicht bij een resultaat geweest, maar het kwartje viel toen vaak net verkeerd. Nu werd er gewonnen en het was voor FC Groningen een belangrijke zege.

 

Uitwedstrijd bij PSV

Van de Looi beschouwt de uitwedstrijd tegen PSV 'opnieuw als een mooi affiche.' Zijn ploeg heeft een goed gevoel en zin in de wedstrijd; 'wij gaan naar Eindhoven voor een resultaat.' Van de Looi denkt dat er op een iets beter veld dan afgelopen zaterdag gespeeld zal worden, 'dit biedt meer gelegenheden om te voetballen.' PSV zit in een goede fase en Van de Looi ziet hierin o.a. de invloed van Ruiz en Park. Deze spelers brengen ervaring en rust.

 

Over de tactiek van zijn ploeg wilde Erwin van der Looi niets loslaten, 'maar wij weten waar hun pijnpunten liggen.'

 

Van de Looi trainde vanochtend met Nick van der Velden bij de afmakers, en niet bij de flankspelers die voorzetten gaven, 'omdat ik wil dat er gescoord wordt.' De hoofdtrainer gaf aan dat hij vindt dat Van der Velden een hele andere speler is dan Filip Kostic. 'Van der Velden komt vaker voor de goal, terwijl Kostic meer voorzetten geeft.'

 

Basisopstelling FC Groningen:


Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Bankbezetting:

Van der Lei, Adorjan, Cijntje, Kirm, Van Nieff, Wijnaldum, Zeefuik

 

Niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Hiariej, De Leeuw, Magnasco

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek