Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

183 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Burak Saban zit morgen bij de selectie - loon naar werken"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de thuiswedstrijd die zijn ploeg vrijdagavond tegen NAC Breda zal spelen. Voor deze wedstrijd loopt de kaartverkoop goed. Er zijn nog ca. 1.500 tickets te koop. Van de Looi kan morgen geen beroep doen op Tjaronn Chery, die gisterochtend zijn enkelbanden heeft verrekt in een duel met Michael de Leeuw. De blessure van Chery leek gisteren ernstiger dan vandaag; Van de Looi kon niet zeggen hoe lang Tjaronn uit de roulatie zal zijn.

 

Ook in het perspraatje aan de orde gekomen, zie onderstaand:

  • FC Groningen wil Stefan van der Lei komend seizoen graag verhuren
  • FC Groningen tevreden over stage Jeroen Gies; mogelijkheden voor aantrekken worden onderzocht
  • Visie Erwin van de Looi over Yoëll van Nieff
  • Aanvoerderschap (Maikel Kieftenbeld versus Rasmus Lindgren) 

De grasmat in de Euroborg oogt een stuk groener dan de laatste tijd

 

Vermoedelijke opstelling NAC Breda (bron: BN De Stem):

Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Buijs, Bodor; Gilissen, Kwakman, Matic; Hooi, Perica, Poepon

 

De 'rioleringswerkzaamheden' van Nick van der Velden zijn afgerond; hij is morgen inzetbaar. Nick van der Velden heeft door zijn buikgriep echter een zware week achter de rug, en er wordt rekening mee gehouden dat hij niet 90 minuten kan spelen, "al heb ik Nick daarover nog niet gehoord. Die heeft echter een 'aardige' wedstrijdmentaliteit; hij moet soms tegen zichzelf in bescherming worden genomen", aldus de trainer. 

 

Marco Bizot raakte in Zwolle in de slotfase geblesseerd aan zijn schouder na een vrij onbesuisde actie van Benson. Bizot heeft de hele week aangepast getraind; morgen wordt definitief beslist of hij tegen NAC inzetbaar is. Erwin van de Looi gaat daar wel vanuit.

 

Niet inzetbaar zijn Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Tom Hiariej, Stefano Magnasco (allen geblesseerd) en Johan Kappelhof (geschorst). Bij de selectie zal Burak Saban, een middenvelder van Jong FC Groningen, zijn debuut maken. Dit is voor Burak 'loon naar werken', aldus Van de Looi. Ook Angelo Cijntje zal weer bij de selectie zitten, waarin Michael de Leeuw zijn rentree maakt.

 

Terugblik op wedstrijd tegen PEC Zwolle

De reeks overwinningen werd in Zwolle voortgezet, maar de derde overwinning in een reeks van drie was wel de minste wedstrijd van FC Groningen. Met name de manier van druk zetten op de bal was aan de kant van de FC voor verbetering vatbaar. Van de Looi zag zijn ploeg wel knokken en verdedigend weinig weggeven. Er werden echter teveel kansen op mogelijkheden laten liggen.

 

Van de Looi bekeek het duel noodgedwongen vanaf de tribune, en dit was voor hem geen succes. Hij kon weinig doen en was meer gespannen dan anders. Hij gaf de complimenten echter aan Dick Lukkien en Marcel Groninger, die het goed hebben gedaan. 

 

Erwin van de Looi over NAC Breda

De trainer beschouwd NAC als een stabiele, volwassen, stugge ploeg die fysiek z'n mannetje staat, en voorin kwaliteiten heeft. NAC mag dus absoluut niet onderschat worden. Van de Looi wil zich na drie overwinningen niet rijk rekenen: "dat kan in deze competitie niet."

 

FC Groningen heeft dit seizoen al twee keer tegen NAC Breda gespeeld. Voor de competitie werd er gelijkgespeeld; tijdens het trainingskamp in Spanje won NAC het onderlinge duel.

 

Keuze tussen Krisztian Adorjan en Yoëll van Nieff

Morgen zal Krisztian Adorjan de plaats innemen van Tjaronn Chery. Van de Looi moet Kappelhof en Chery vervangen maar wil het team verder zoveel mogelijk intact laten, ook qua type spelers, vandaar de keuze voor Adorjan en niet voor Van Nieff. Erwin van de Looi is nog steeds van mening dat het absoluut noodzakelijk was om Van Nieff in de winterstop terug te halen. Hij is zeer tevreden over Yoëll, "alleen dat betaalt zich niet altijd uit in basisplaatsen."

 

Op 15 maart jl. pakte Yoëll van Nieff uit tegen ADO een gele kaart, waardoor hij geschorst was. Daarna is er voor iets anders gekozen (Lindgren op het middenveld, red.) - "soms lopen zaken zo", aldus Van de Looi, die benadrukte blij te zijn met het terughalen van Van Nieff. Hij snapt wel dat Yoëll teleurgesteld is. Dat Yoëll achteraf beschouwd liever bij Dordrecht zou zijn gebleven heeft hij van Yoëll niet gehoord.

 

Keuze aanvoerderschap FC Groningen

Rasmus Lindgren speelt al weer een aantal wedstrijden in de basis, maar hij heeft de aanvoerdersband niet overgenomen van Maikel Kieftenbeld. Dit is vanuit de spelers gekomen: Rasmus vond dat Maikel er nu meer recht op had, omdat hij al zo lang aanvoerder was in de tijd dat Rasmus niet speelde. Ze hebben dit aan Van de Looi voorgelegd, en gevraagd of die daar een probleem mee had, hetgeen niet het geval was.

 

Nick Bakker

Met Nick gaat het goed. Op de training speelt hij lekker tijdens de partijtjes; Van de Looi twijfelt echter nog of hij al toe is aan minuten bij de beloften. Nick herstelt al vrij lang van de kruisbandblessure, want eind februari waren de negen maanden die er vaak voor staan om.

 

Grasmat

Het veld in de Euroborg ziet er weer wat groener uit; de grasmat is er beter aan toe dan toen er zand op lag. Optimaal bespeelbaar is het veld echter nog niet, omdat het gras niet egaal is aangegroeid. De 'groundsmen' zijn er wel dag en nacht mee bezig.

 

Jeroen Gies / Stefan van der Lei

Jeroen Gies heeft tijdens zijn stage een prima indruk achtergelaten; met deze conclusie zijn de trainers naar Henk Veldmate gestapt. Er wordt nu gekeken wat er mogelijk is, wat voor contract hij bij Werder Bremen heeft (volgens ons tot einde van dit seizoen, red.) Als hij komt, dan komt hij voor Jong FC Groningen. FC Groningen ziet het liefste dat Stefan van der Lei - in zijn leeftijdscategorie tot de meest talentvolle keepers behorend - komend seizoen verhuurd wordt, dit is voor hem beter. In dat geval zal er nog een andere keeper aangetrokken moeten worden.

 

Basisopstelling FC Groningen:

 

Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Adorjan - Kieftenbeld

Burnet - Wijnaldum - Botteghin - Hateboer

Bizot/Van der Lei

 

Bankbezetting FC Groningen:

Van der Lei/Krul, Cijntje, Saban, De Leeuw, Kirm, Van Nieff, Zeefuik

 

Niet bij de selectie:

Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Tom Hiariej, Stefano Magnasco (allen geblesseerd) en Johan Kappelhof (geschorst)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek