Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Heel mooi dat er gigantisch veel supporters meereizen naar Roda JC"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen zondag in Kerkrade tegen Roda JC zal spelen. "Een beladen duel, zeker voor hen", aldus Van de Looi, die verwacht dat Roda JC zal knokken voor de laatste kans, agressief zal spelen en er vanaf het begin vol op zal klappen, in de hoop het publiek erachter te krijgen. De opponent van zondag zal er bovendien op gebrand zijn om na de slechte wedstrijd bij FC Twente iets recht te zetten. Van de Looi verwacht dat Roda JC zal spelen zoals in de laatste thuiswedstrijd tegen AZ.

De trainer van FC Groningen is benieuwd hoe zijn ploeg in een dergelijke sfeer 'z'n eigen ding' kan doen. FC Groningen reist naar Limburg met het doel om te winnen, om zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen en om goed te spelen. In het uitvak zullen maar liefst 394 fans van FC Groningen plaatsnemen; de trainer van FC Groningen vindt het mooi dat er 'gigantisch veel supporters' meegaan.

 

Albert ten Cate

Het perspraatje werd bijgewoond door de ernstig zieke Albert ten Cate, die eerder vandaag ook al aanwezig was op de training. Hij had nog een grote wens, nl. om een dag bij FC Groningen te zijn; dankzij Stichting Ambulance Wens en FC Groningen kon deze wens vervuld worden.

 

Terugblik op vorige wedstrijd

Erwin van de Looi heeft het gevoel erg lang geleden voor het laatst te hebben gespeeld. De laatste wedstrijd dateert van twee weken geleden. Thuis tegen NAC Breda werd de vierde zege op rij geboekt. Het spel in de eerste helft was ruim voldoende; in de tweede helft niet. Er waren de afgelopen weken dus zaken die verbeterd moesten worden. Er is eerst wat individueler dan anders met de spelers gewerkt; in de afgelopen week is de focus vervolgens helemaal op het duel tegen Roda JC gelegd. Voor Tjaronn Chery was de onderbreking van de competitie goed. Hij kon weer helemaal herstellen van zijn enkelblessure.

 

Nick Bakker

Van de Looi kan geen beroep doen op de geschorste Michael de Leeuw en op de vier geblesseerden, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Stefano Magnasco. Van de knie van Nick Bakker is gisteren een MRI-scan gemaakt, maar, zoals wij eerder vandaag al berichtten, er kon geen diagnose gesteld worden omdat Nicks knie vol met vocht zit. Dat vocht moet eerst weg zijn, en dan kan er een nieuwe MRI-scan worden gemaakt.

 

Stefano Magnasco

Stefano Magnasco keert op 5 mei a.s. terug naar Nederland. Zijn arm, waaraan Magnasco in Chili is geopereerd, zal dan worden bekeken, en er zal worden gekeken hoe hij er conditioneel voor staat. Hij zal vervolgens in Nederland blijven, maar dit seizoen niet meer met de groep meetrainen en dus ook niet meer in actie komen. Wel zal hij individueel trainen.

 

FC Groningen heeft de play-offs nog niet officieel gehaald, en daarvoor zal zondag gespeeld worden. Van de Looi wil uit sportieve overwegingen zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen, maar vanwege TV-gelden is een hoge eindklassering (de zevende plaats is nog haalbaar) ook financieel aantrekkelijk. (Bovendien kun je bij een eindklassering als zevende in de finale van de play-offs thuisvoordeel hebben, in de situatie dat de tegenstander dan de ploeg is die als achtste is geëindigd, red.)

 

Dino Islamovic

Islamovic trainde vandaag voor het laatst mee, en zal morgen alweer bij Fulham trainen. Hij heeft op de technische staf van FC Groningen een goede indruk gewekt; in de komende twee weken zal gekeken worden of er een vervolg komt, en zo ja, welk vervolg.

 

Islamovic is een spits met een goede basis, die niet één specifieke kwaliteit heeft maar op meerdere vlakken uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk, kan een bal bij zich houden en is doelgericht. Hij kan nog wat fitter zijn dan hij nu is. Dit komt doordat hij de laatste tijd bij Fulham weinig heeft gespeeld. Islamovic is eerder bij PEC op proef geweest, waarna de clubs er niet uitkwamen. Islamovic kon vervolgens in de winter transfer window naar een andere Engelse club, een half uur voordat de transfer window sloot. Islamovic zag hiervan af, en dit heeft zijn club hem niet in dank afgenomen. Hij is vervolgens minder dan de anderen aan spelen toegekomen.

 

Dino Islamovic is zelf ook heel positief over zijn stage bij FC Groningen, en is toe aan een volgende stap. Vergeleken met Londen vond hij Groningen wat klein, maar het weer daarentegen wel beter dan in Engeland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek