Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

91 gasten online

Voorbeschouwing Roda JC - FC Groningen

Heel Nederland snakt naar de degradatie en daarmee gepaard gaande enkele reis vergetelheid van Roda JC. Slechts in Kerkrade, dat ter plaatse wordt uitgesproken als Kirchroa, dat weer opvallende gelijkenissen vertoond met de Duitse schrijfwijze Kirchrath, wordt nog hoop gekoesterd op handhaving in Eredivisie, al zou de Duitse club met haar Duitse fans ongetwijfeld liever in een Duitse liga figureren.

 

Afsluitende training zaterdagmiddag: geen verrassingen in basis

Lees onderaan de voorbeschouwing een kort verslag van de training van zaterdagmiddag.

Kerkrade was in de 19e eeuw nog een deel van Rode, ook wel 's-Hertogenrade genaamd. 's-Hertogenrade werd in 1815 aan Pruisen toegewezen, maar in een vlaag van verstandsverbijstering werd Kerkrade afgesplitst en bleef voor Nederland behouden, met als noodlottig gevolg dat we 199 jaar na dato nog altijd met de gehate uitwedstrijd bij Roda JC te maken hebben.

 

Met een beetje geluk zal de 200e verjaardag van de geschiedkundige dwaling echter verstoken blijven van duels tussen FC Groningen en Roda JC, en dit zou een zegen zijn voor eigenlijk heel voetbalminnend Nederland. Maar liefst 394 groen-witte helden zullen am Ort zijn om de thuisclub vernederd te zien worden door het in de winning mood zijnde FC Groningen, en een zege van de Trots van het Noorden betekent de legendarische degradatie van het gehate Roda als N.E.C. er gelijktijdig in slaagt minstens een puntje te pakken tegen FC Twente.

 

Mocht dit allemaal lukken, dan is het morgen pas echt Groningen De Koningen-dag, en kan de vlag, nu nog veilig opgeborgen, alsnog uit. Op naar een Limburgs tranendal!

 

Overigens is zelfs het begrip Limburgs tranendal te generaliserend gesteld. Gisteravond prijkte er in het uitvak van FC Emmen, waar Fortuna Sittard te gast was, een fraaie steunbetuiging aan FC Groningen: 

 

 

Kortom, zelfs elders in Limburg zullen er vreugdefeesten losbarsten als Roda JC eindelijk maar toch het loodje legt. Het zou geweldig zijn als VVV-Venlo en Fortuna Sittard straks in de nacompetitie beiden weten te promoveren (na bestudering van het ingewikkelde speelschema blijkt dit mogelijk te zijn), en dat MVV komend seizoen het voorbeeld van beide Limburgse clubs volgt. Dan zitten er zelfs geen plaatselijke derby's meer voor Roda JC in het vat. U merkt het al, er bestaan clubs die wij een warmer hart toedragen dan onze opponent van zondagmiddag.

 

Stand van zaken play-offs

 

 

Voor FC Groningen is er dit seizoen nog zeer veel te winnen. De play-offs zullen straks een feit zijn, aannemende dat er uit de beide resterende wedstrijden nog minimaal één puntje wordt gepeurd, en komt het erop aan - wordt FC Groningen achtste, de huidige positie, of weet de equipe van Erwin van de Looi AZ te passeren? In het laatste geval bestaat er in de play-offs de mogelijkheid dat FC Groningen, indien het de finale van dit spektakel haalt, thuisvoordeel heeft. Dit is het geval als de nummer acht in de eerste ronde de meerdere van de nummer vijf blijkt te zijn. Het zal niet alleen zondag, maar ook volgende week zaterdagavond razend spannend zijn!

 

 

Timo Letschert - zondag een ongeleid projectiel?

Zijn door zijn zaakwaarnemer, Martin Houwen, ingefluisterde sportief ogende uitlatingen ten spijt - Timo Letschert zal morgenmiddag vanaf minuut één als een dolle stier over het veld razen, in een blinde jacht op het bewijzen van het ongelijk van Erwin van de Looi, de trainer die hij inmiddels niet meer kan luchten of zien. Met een beetje geluk blijft 's mans optreden beperkt tot een handjevol minuten, waarna arbiter Liesveld een kaart met de voor Timo bekende knalrode kleur uit de borstzak tovert, zodat het een potje van 10 tegen 11 zal zijn. Roda zal dan nog altijd moeten komen, echter vanwege de ondertalsituatie nog meer moeten riskeren dan voorheen, en dit lijkt ons koren op de molen van de keren Kostic en Zivkovic.

 

Mocht het echter uitdraaien op een storm op het doel van Marco Bizot die de opponent met elf man kan uitvoeren, dan voorzien wij een gloeiend heet middagje. Het is domweg zaak voor de Groningers om zich door de furieus opererende Limbo's, die zich door een opgefokte Germaanse schare op de tribunes gesteund weten, niet gek te laten maken, en te wachten op de kansen die zeker gaan komen. En dan zal er een voldoende mate van effectiviteit aan de dag worden gelegd - dé manier om de Limburgse furie te doven.

 

Vanuit het toetsenbord klinkt het allemaal simpel, maar de vier zeges op rij die in de pocket zitten zullen een behoorlijke dosis zelfvertrouwen hebben opgeleverd, zodat het ook in de praktijk mogelijk moet zijn om de Hel van Kerkrade te overleven en in het eerder genoemde tranendal om te toveren - vanuit plaatselijk oogpunt, welteverstaan.

 

Wij zien enorm uit naar de wedstrijd van morgen, en we zullen straks bij de afsluitende training zien of er ook al wat vuur te zien is bij de mannen die het morgen moeten doen. Vuur zal nodig zijn om nog zo'n onberekenbaar exploderend vat, dhr. Fledderus, in toom te kunnen houden. De wedstrijd van morgen zal alles in zich hebben wat voetbal zo mooi maakt. Vanaf 14:30 uur zal het oorlog zijn. Op naar de winst van FC Groningen in de Battle of Kirchroa!

 

 

Afsluitende training zaterdagmiddag: geen verrassingen in basis

FC Groningen heeft vanmiddag de laatste training vóór de clash tegen Roda JC afgewerkt. Na deze training heeft de selectie nog gezamenlijk gegeten, en is toen in de bus gestapt richting Limburg.

 

Een groep van 20 veldspelers heeft langdurig rondo's gespeeld. Onder hen was Keziah Veendorp, centrale verdediger van FC Groningen A1 die binnenkort zijn handtekening onder een contract met FC Groningen gaat zetten, belangstelling van ajax, PSV en Franse clubs ten spijt. We denken dat hij hiervoor, net als eerder Richairo Zivkovic, beloond zal worden, en snel een keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zal worden betrokken.

 

Na de rondo's werd er op een klein veld een grote partij gespeeld. De basis rekende hier gedecideerd met de tegenstanders af. Door twee doelpunten van Rasmus Lindgren (twee harde schoten van afstand) en één van Filip Kostic (rondde een mooie aanval over de schijven Eric Botteghin en Nick van der Velden af) werd een 3-0 eindstand bereikt.


Opstellingen afsuitende partij:


Basis (4-3-3):


Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot


Reserves (4-2-3-1):

 

Zeefuik

Kirm - Adorjan - Mennega

Van Nieff - Hiariej

Wijnaldum - Janzen - Veendorp - Cijntje

Van der Lei


Forza Grunn! 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.