Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

456 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Het goede gevoel was maandagavond zomaar weg"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de laatste competitiewedstrijd van zijn ploeg (gisteren waren er nog 1.800 kaarten verkrijgbaar), maar hij sprak al snel over Reinier de Groene. Het goede gevoel, verkregen door de vijfde overwinning op rij van het eerste elftal en de spectaculaire zege van Jong FC Groningen van maandagavond, was verdwenen toen het nieuws van het overlijden van de jeugdspeler hem bereikte. Alle medeleven gaat uit naar familie, vrienden en anderen, maar ook naar de spelers van FC Groningen A1, aldus Van de Looi.

 

En ook op de spelers van het eerste elftal had het overlijden van Reinier - een kerngezonde jongen die er van de ene op de andere dag niet meer is - impact, ook al kende niet iedereen hem persoonlijk.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd van morgenavond wordt een minuut stilte gehouden; de spelers zullen rouwbanden dragen Verder neemt FC Groningen afscheid van Frank Baarveld, clubarts van FC Groningen, en van Richairo Zivkovic. Van een andere vertrekkende speler, Andraz Kirm, wordt volgende week woensdagavond (heenwedstrijd play-offs) afscheid genomen.

Volgens de trainer is het heel gepast om rond de wedstrijden aandacht te besteden aan het overlijden van Reinier; Van de Looi en zijn staf bereiden zich echter ook voor op de wedstrijd van morgenavond. Er is nl. nog genoeg om voor te spelen, ook al zijn de play-offs al behaald. "Wij voetballen in een goed gevuld stadion, we willen graag als zevende eindigen en we willen zes keer op rij winnen, om alleen in de boeken te komen. Daar heb ik mijn spelers ook al over gehoord." FC Groningen won in het verleden al een aantal keren vaker vijf maal op rij, maar in de Eredivisie nog nooit zes wedstrijden achter elkaar. 

 

De nummer zeven van de eindstand na 34 wedstrijden speelt in de play-offs twee maal om 18:45 uur (tegen de nummer zes), terwijl de nummer acht twee maal om 20:45 uur speelt (tegen de nummer vijf). Erwin van de Looi heeft een lichte voorkeur voor 18:45 uur. Hij hoopt in de play-offs tegen Heerenveen te spelen, en die mening werd door de vele aanwezige sponsoren gedeeld. Hij vindt dit een mooi affiche, ook al zit Heerenveen net als FC Groningen in een flow.

 

Morgen zijn Maikel Kieftenbeld (geschorst) en de langdurig geblesseerden, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Stefano Magnasco niet inzetbaar. Andraz Kirm is op dinsdag vader geworden van een tweeling. Van de Looi: "Ook hieraan zie je hoe dicht leven en dood bij elkaar liggen." De tweeling is te vroeg geboren, maar ouders en kinderen maken het goed. Kirm verblijft tot na het weekeinde in Slovenië (daar is zijn vrouw ook bevallen), om de nodige zaken te kunnen regelen en om een paar dagen te kunnen genieten.

 

Nick van der Velden is voor morgen een twijfelgeval. Hij haakte vandaag ziek af. Morgenochtend wordt bekeken of Angelo Cijntje bij de selectie kan zitten. Zo niet, dan maakt Ron Janzen, verdediger van Jong FC Groningen, zijn debuut bij de selectie van het eerste elftal, en niet Keziah Veendorp. (Veendorp zal met de andere spelers van FC Groningen A1 naar Urk reizen, voor het afscheid van Reinier de Groene, red.)

 

Erwin van de Looi over Heracles

Het is een opmerkelijke statistiek dat Heracles dit seizoen meer punten uit dan thuis heeft behaald (20 vs 17, red.). "Hun speelstijl is geënt op de tegenaanval, op de counter. Ze hebben snelle spelers voorin."

 

Yoëll van Nieff, die van Erwin van de Looi nog de complimenten kreeg voor z'n uitverkiezing tot grootste talent van de Jupiler League, is de vervanger van Maikel Kieftenbeld, en niet Krisztian Adorjan (die mogelijk wel speelt, nl. als Nick van der Velden niet inzetbaar is, red.) "De keuze voor Van Nieff is meer in lijn met ons spel van de laatste weken, en ook meer met het spel van de volgende wedstrijden, als we tegen de nummer vijf of zes van de Eredivisie gaan spelen. Yoëll van Nieff speelt iets anders dan Maikel Kieftenbeld, maar Krisztian Adorjan speelt nog meer naar voren en dan is de balans toch anders."

 

Kieftenbeld reageerde na de wedstrijd boos op zichzelf. De overtreding waarvoor hij de rode kaart zag vond hij dom, en Van de Looi deelde die mening. "Die eerste tackle was goed, de tweede niet."

 

Erwin van de Looi over Timo Letschert

Veel wilde Van de Looi niet zeggen over het gedrag dat zijn voormalige ploeggenoot zondag in Kerkrade vertoonde. Hij vond het niet slim, maar hij koestert geen rancune jegens Letschert. "Het is bij FC Groningen niet gegaan zoals we hadden gehoopt. Ik hoop dat hij hiervan heeft geleerd. Het is een goede speler en ik gun hem een goed vervolg van zijn carrière", zo gaf van de Looi aan over (veel) meer volwassenheid en relativeringsvermogen te beschikken dan Letschert. De beslissing om met Letschert te breken is niet zomaar genomen, en ook achteraf geëvalueerd. De staf staat er nog steeds volledig achter.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Kostic - Zivkovic - Van der Velden/Adorjan

Van Nieff - Chery - Lindgren

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Wijnaldum, Janzen/Cijntje, De Leeuw, Hiariej, Zeefuik, Adorjan/Saban

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.