Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

277 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Wij hebben zoveel kwaliteit voorin dat we altijd een doelpunt kunnen maken"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de wedstrijd die zijn ploeg morgenavond in Arnhem tegen Vitesse zal spelen. FC Groningen wordt in het uitvak gesteund door maar liefst 516 fans, en Van de Looi toonde zich vanmiddag strijdvaardig. "Wij hebben zeven maal op rij gewonnen en acht maal op rij gescoord. Wij hebben zoveel kwaliteit voorin dat we altijd een doelpunt kunnen maken." Wel is hij van mening dat zijn ploeg zaterdag beter moet spelen dan woensdag om door te komen.

"Wij hebben woensdag niet goed gespeeld. Het ging erg moeizaam. Soms wordt je in een wedstrijd teruggedrongen, dat was van ons zeker geen bewuste keuze, al heeft niet iedereen van de tegenstander dat begrepen" (doelend op een gefrustreerde Vitesse-trainer Peter Bosz, die woensdag na de wedstrijd volledig op het spel van FC Groningen gefixeerd was, red.)

 

Het moeizame spel van zijn ploeg had woensdag volgens Van de Looi deels met zijn eigen spelers en deels met de tegenstander te maken. Ondanks het spel heeft het team er echter het maximale uitgehaald. "We hebben niet bijzonder veel weggegeven. Vitesse kreeg behalve de penalty weinig grote kansen. Wij echter ook niet. Het kijkspel zal minder zijn geweest, maar het resultaat heeft wellicht wat vergoed", aldus de trainer. Van de Looi vond dat te veel spelers hun normale doen woensdag niet hebben gehaald, zoals Chery, Van der Velden, Kostic en Zivkovic. Wellicht komt dit omdat nog niet zoveel spelers van het team dit soort wedstrijden heeft gespeeld. "En soms heb je ook een mindere dag", zo gaf Van de Looi nog een mogelijke verklaring voor het mindere spel van zijn ploeg. In elk geval was de opbouw van het spel niet goed; dit zal morgen verbeterd moeten worden. Overigens vond Van de Looi dat de FC zich met de zevende zege op rij nergens voor hoefde te schamen. "Vitesse heeft lang bovenaan gestaan en is een goede ploeg. Soms wordt je teruggedrongen; dat is geen bewuste keuze."

 

FC Groningen reist morgen wel vol vertrouwen af naar Arnhem, en heeft niet de intentie om de 1-0 vanaf het begin te verdedigen. "Het beste is om zelf te scoren."

 

Maikel Kieftenbeld keert terug in de ploeg ten koste van Yoëll van Nieff, die op de bank zal starten. Dit betekent dat er van de bankbezetting van jl. woensdag (Van der Lei, Adorjan, Hiariej, Kirm, De Leeuw, Wijnaldum, Zeefuik, red.) één speler zal moeten wijken. Wie dit is, is nu nog niet bepaald - de acht op dit moment nog potentiële invallers zullen allen meegaan naar Arnhem. Ook reist er - zoals te doen gebruikelijk - een derde keeper mee; de keuze is op André Krul gevallen. Van de selectie van 20 spelers zullen dus nog één veldspeler en in principe Krul afvallen.

 

Strafschoppen

FC Groningen heeft deze week niet specifiek op strafschoppen getraind. Van de Looi denkt weliswaar niet dat het morgen op penalty's uitdraait (hij ziet zijn ploeg morgen scoren, en dan wordt de wedstrijd niet met strafschoppen beslist), maar de reden is dat je op de training toch wat minder de situatie van 120 minuten gespeeld te hebben en de spanning kunt nabootsen. "Bovendien moet je dan het hele seizoen op strafschoppen trainen, dat gaat niet in één week. En bij ons zijn er sommige spelers die aardig vast zijn en sowieso wel een strafschop willen nemen. Voor de rest hangt het van de wedstrijd af, ook wie er nog op het veld staan."

 

Erwin van de Looi over Vitesse

Van de Looi verwacht dat Vitesse morgen onstuimig begint, in een hoog tempo en er veel druk op zet, in de hoop de 0-1 achterstand snel weg te kunnen werken. Uit in Arnhem heeft FC Groningen eerder 2-2 gespeeld. "Het belangrijkste van die wedstrijd is dat we na de 0-2 achterstand niet hebben opgegeven. Dat doen we dit seizoen overigens heel vaak niet bij een achterstand", zo benoemde Van de Looi deze goede eigenschap van zijn ploeg.

 

Bij dit soort wedstrijden is de druk anders dan tijdens een competitiewedstrijd. "Het gaat nu om de finale halen of klaar zijn." Normaal gesproken zou Van de Looi woensdag, als het een competitiewedstrijd zou zijn geweest, bij een 0-0 stand aanvallender gewisseld hebben, zoals hij onlangs tegen Heracles ook deed: eerder een aanvallend ingestelde speler voor een controleur. Nu kwam een aanvallend ingestelde speler (De Leeuw) voor een andere aanvallend ingestelde speler (Van der Velden) - het risico werd meegewogen dat als je alles riskeert om de 1-0 te maken, dat je wellicht tegen de 0-1 aanloopt.

 

Fitheid selectie

Alle spelers die woensdag hebben gespeeld zijn fit genoeg om ook zaterdag te kunnen spelen. Hans Hateboer viel woensdag met maagklachten uit, maar de uit Beerta afkomstige verdediger is dus weer inzetbaar.

 

Opstellig FC Groningen:

 

Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Hiariej/Adorjan, Kirm, De Leeuw, Van Nieff, Wijnaldum, Zeefuik

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Magnasco, Adorjan/Hiariej

 

Erwin van de Looi in gesprek met Wouter Pauwels

(FCG Radio)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.