Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

253 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Wij kunnen een vol huis zondag wel gebruiken. Het wordt een heet middagje"

In het laatste perspraatje van dit seizoen is hoofdtrainer Erwin van de Looi vanmiddag ingegaan op de wedstrijd van gisteravond, en die van komende zondag. Voor de kraker tegen AZ zijn nog maar 1.400 kaarten te koop. Deze tickets kunnen in de Fan Corner zonder vertoon van (S)CC worden aangeschaft; de enige voorwaarde is een uit de drie noordelijke provincies afkomstige ID. De gemeente Groningen heeft voor deze versoepeling van de kaartverkoop toestemming gegeven.

 

Het wordt morgen drukker dan anders. Verwacht mag worden dat seizoenkaarthouders die hun kaart hebben teruggekocht daadwerkelijk zullen verschijnen, daar waar seizoenkaarthouders tijdens reguliere competitieduels soms een wedstrijd laten schieten.

 

Erwin van de Looi kijkt terug op een echte wedstrijd die tactisch was en ook goed. Hij, zijn staf en de spelers hebben gisteravond genoten van het uitvak. "De laatste weken gaan er al heel veel mensen mee naar uitwedstrijden, maar de sfeer was nu helemaal fantastisch. Wat een lawaai kwam daar vandaan. Zondag kunnen wij een vol huis wel gebruiken", zo leek de trainer het belang van de twaalfde man te benadrukken.

 

De laatste voorbereidingen voor de ultieme kraker van komende zondag

 

Roy Beerens ontbreekt zondag opnieuw; Simon Poulsen twijfelgeval

Bij AZ is Roy Beerens zondag vanwege een kuitblessure opnieuw niet inzetbaar. Simon Poulsen viel gisteravond uit met een liesblessure en is voor de return een twijfelgeval (bron: RTV NH)

Terugblik op AZ - FC Groningen; vooruitblik FC Groningen - AZ

Van de Looi vond het gisteren een mooi avondje. Hij doelt daarbij niet op de uitslag, die hij als gevaarlijk typeert, maar wel op de wedstrijd zelf, en alles eromheen. Twee teams die volwassen speelden en aan elkaar gewaagd waren, een tactische en ook goede wedstrijd.

 

AZ speelde zoals verwacht in een 442 concept, maar wisselde in de 63e minuut twee maal en door het inbrengen van Aron Johannsson speelde de ploeg toen 433. Erwin van de Looi vermoedt dat Dick Advocaat zondag opteert voor een 5-3-2 concept; FC Groningen zal dus met drie verschillende spelsystemen rekening houden in de voorbereiding op de wedstrijd van zondag.

 

De tegenstander wilde volgens Van de Looi snel een beslissing forceren. FC Groningen speelde nerveus; de spelers leken gespannen. Daarna nam FC Groningen het over, zonder grote kansen te creëren. Vanaf de 63e minuut was het voor FC Groningen weer lastig.

 

De spelers van AZ waren in de duels en ook conditioneel goed. Van de Looi omschreef de ploeg als slim en volwassen, en het team is in staat om het systeem aan te passen, ook tijdens een wedstrijd; de spelers weten dan precies wat ze moeten doen.

 

De trainer vindt het jammer dat zijn ploeg uit niet heeft gescoord, maar je weet dat een overwinning zondag voldoende is om door te gaan. Er zijn betere uitgangsposities dan 0-0, maar zeker ook slechtere.

 

De uitslag van 0-0 heeft wel consequenties voor de wedstrijd van zondag. FC Groningen zal niet als een blinde gaan aanvallen, vanwege het risico om de kous op de kop te krijgen. "Het wordt zondag een heet middagje", aldus Erwin van de Looi.

 

AZ heeft dit seizoen in Europees verband bewezen om uit een goal te kunnen maken en ook op resultaat te kunnen spelen. Van de Looi verwacht dat AZ zondag zoals gezegd in een 5-3-2 systeem zal opdraven en op de counter zal spelen. Starten met 4-3-3 kan ook, maar dan heeft AZ aanvallend minder achter de hand.

 

Van de Looi vond dat zijn ploeg gisteravond goed stond en het goed voor elkaar had. "Alleen voorin waren we niet top. Filip Kostic speelde tegen sterke gasten, en Richairo Zivkovic had met twee aardige centrale verdedigers te maken." Kostic pakte gisteren een gele kaart en was wat geïrriteerd, en werd gewisseld om te voorkomen dat hij een tweede gele kaart zou scoren. Erwin van de Looi: "Hij moest er gewoon af." Lorenzo Burnet begon niet best aan de wedstrijd, maar herstelde zich wel.

 

Michael de Leeuw en Yoëll van Nieff zijn op dit moment de eerste twee spelers die mogen invallen. "Michael de Leeuw voegt echt wat toe als hij invalt, hij heeft energie. Dat geldt ook voor Yoëll van Nieff. De Leeuw doet het op dit moment wat beter dan Género Zeefuik."

 

Het seizoen blijft tot de allerlaatste dag spannend en Van de Looi vindt dit prachtig. Na afloop hadden de spelers van FC Groningen een gevoel van vertrouwen, maar ze weten ook dat het zondag een lastige klus wordt. Hoe fit de spelers uit de wedstrijd zijn gekomen zal later vandaag pas blijken. De selectie traint vanmiddag nl. om 14:30 uur.

 

Zondag wordt er vóór de wedstrijd afscheid genomen van Krisztian Adorjan; FC Groningen D2, dat ongeslagen kampioen is geworden, zal voorafgaande aan het duel worden gehuldigd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.