Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

368 gasten online

Voorbeschouwing ajax - FC Groningen

Op slinkse wijze $uarez laten arbitreren om weg te komen bij de FC, $ilva lomp laten werkweigeren voor hetzelfde verderfelijke doel, onze opmars duperen door Lindgren weg te plukken om hem vervolgens op een zijspoor te zetten en - recent - Daley Blind uitkotsen maar nu wel dwarsliggen bij de verlenging van de verhuurtermijn, nu ze lezen dat Daley het hier opeens goed doet. 020 ten voeten uit. Tijd voor een pak slaag. Blanke hoon, en een vette 0-punter voor de hoogmoedige hoofdstedelingen is hét gepaste antwoord!

Kijk voor een update na de vrijdagtraining onderaan de voorbeschouwing!

 

 

Velen hebben het over een duivels dillema: stunten in 020 maakt Twente tot lachende derde, die er met onwaarschijnlijk vele (al dan niet voorronde) Champions League-miljoenen vandoor gaat, wat weer nadelig is voor de FC. Immers, ook Twente scout Scandinavië plat, en alleen het bereiken van de voorronde van het gedrocht dat Champions League heet levert aan startgeld al het perverse bedrag op van 6 à 7 miljoen euro, en het doorkomen van die voorronde is nog eens goed voor een miljoentje of 2. Met dit geld in de achterbuutse heb je toch een beter verhaal naar een potentiële versterking voor je elftal dan als je het als FC zijnde niet heel breed hebt.

 

Laat het dan in godsnaam PSV maar worden, desnoods reizen we daar op 18 april a.s. met een achterstevoren voetballend B-elftal naartoe, of we zeggen die pot gewoon af en incasseren glimlachend een reglementaire nederlaag, die ons echter als een overwinning van pas komt, want na eerst 020 een slag toegebracht te hebben is het dan de beurt aan de Tukkers om kennis te maken met de wraak uit Groningen.

 

Kortom, verliezen in de Arena om Twente dwars te zitten - dat gaat te ver, en is ook nog eens onnodig om ons ultieme doel (play-offs voor de FC, geen kampioensschaal naar de hoofdstad, geen kampioensschaal naar het Twentse) te behalen. De hoogmoedige aartsvijand uit de hoofdstad, die alle komende wedstrijden wel even op z'n sloffen denkt te winnen, verdient blanke hoon, en een vette 0 in de gehate arena!

 

Overigens lijkt er ook in de textiele sfeer een lichte verschuiving te zijn opgetreden voor de wijze waarop de gebalde vuist zich te Stad en Ommeland manifesteert. In onderstaande linker pronkjewail (het T-shirt dat begin 2008 speciaal is ontworpen voor een wedstrijd die nooit is doorgegaan op de daarvoor ingeroosterde dag, omdat de Euroborg opeens in de fik bleek te staan) beperkt onze antipathie, wat zeg ik: woede, zich tot de hoofdstedelijke maffia; twee jaar later zijn we in gaan zien dat er uit meer hoeken rampspoed dreigt, en dit heeft zich in de katoenen business recent geuit in een ander object, dat net als het linker kledingstuk in geen enkele collectie mag ontbreken. Zie en bewonder:

 

 

(De opmerkzame lezer zal hebben vastgesteld dat we, in tegenstelling tot hetgeen normaliter bij het groen-wit voorbeschouwen van potten van de Trots van het Noorden usance is, meteen overgaan tot de Dag des Oordeels en volledig voorbijgaan aan hetgeen de vorige wedstrijd en de afgelopen week aan wetenswaardigs en opmerkelijks heeft gebracht. De wedstrijd tegen de neuzen verdient het echter om meteen in ons digitale middelpunt van de belangstelling gerukt te worden, en bovendien kunnen we ons de laatste thuiswedstrijd tegen Roda JC op de eerste anderhalve minuut na toch al niet meer heugen. Kortom, we komen vanavond ter zake, en wel op slag.)

 

Nog even terug naar de luizenstreken uit Amsterdam van de laatste jaren

We gaan er geen chronologisch overzicht van maken hoor, dit zou ons humeur grondig verpesten, maar - al bladerend door het nieuwsarchief van FC Groningen - kwamen we toch wat gitzwarte zaken tegen die het verdienen om nog even tegen het licht gehouden te worden. Het rechtvaardigt ook naar de onwetende buitenwereld de te Grunn levende haat jegens de ploeg uit de randstad, de kenners uit Stad en Ommeland hebben deze uiteenzetting natuurlijk niet nodig en weten al jarenlang hoe de vork in de steel zit.

 

Laten we dhr. Lindgren er eens bijpakken. Het staat ons nog haarscherp op het netvlies. Hier bij de FC als dijk van een controleur spelend, en opeens, luttele dagen voor het verstrijken van de transfer window in januari 2008, stond hij als bij toverslag onder contract bij de neuzen. FC Groningen kon de transfer niet blokkeren. De Zweed had een gelimiteerde transfersom van 2,5 miljoen euro in zijn contract staan, zonder deze clausule zou de Zweed hier nooit hebben gespeeld, dus wij kunnen de FC hierin werkelijk niets verwijten. Zijn afscheidswoorden aan het adres van de FC en zijn supporters zijn aan hypocrisie niet te overtreffen. Wij citeren met walging uit 's mans mondwerk (klik hier voor de hele ranzige tekst, waarvan alleen de kop al de valsheid van de man en de club die hem hier wegroofde kenmerkt: Lindgren: "Mooiste periode van mijn leven"):


Rasmus Lindgren zegt het heel spijtig voor FC Groningen te vinden dat hij halverwege het seizoen overstapt naar Ajax. "Maar een terugkeer naar Ajax was een kans die ik niet wilde laten lopen."


 

"Elke voetballer heeft de ambitie om bij een topclub te spelen. Ajax is dat. Zeker in het buitenland", laat Lindgren weten. "Via Ajax heb ik een grotere kans op een selectie voor de nationale ploeg. Zweden speelt komende zomer op het EK in Zwitserland en Oostenrijk. Daar zou ik graag bij zijn."
 
"De club heeft er alles aan gedaan om mij een verbeterd contract te laten tekenen en daarmee ook de clausule eruit te halen. Maar ik had geen haast."
 
"De afgelopen tweeënhalf jaar was de mooiste periode in mijn leven tot nu toe. De club en de supporters zijn fantastisch voor mij geweest. Ik zou graag nog afscheid van ze willen nemen want zonder de steun van alle mensen in Groningen had ik wellicht deze kans nooit meer gekregen. Ik hoop oprecht dat het FC Groningen goed gaat en dat de doelstelling om bij de eerste negen te eindigen wordt gehaald. Ook zonder mij moet dat mogelijk zijn." 

 

Als we even de revue laten passeren wat er van dhr. Lindgren is geworden sinds zijn veelbesproken vertrek bij de Trots van het Noorden, dan kunnen we hier kort over zijn: hij is volledig geflopt te Amsterdam. Speelde lange tijd bij ajax-2 op een achterafsportparkje dat cynisch de naam De Toekomst heeft meegekregen, op het EK ontbrak hij jammerlijk, en momenteel zit er af en toe een invalbeurtje in bij de hoofdmacht. Een florissant vervolg van zijn FC-carrière, dat moet gezegd! Ik durf de stelling wel aan dat hij wél naar het EK in Zwitserland en Oostenrijk gegaan zou zijn, als hij hier ook in de 2e helft van het seizoen 2007-2008 furore had kunnen maken met Europees voetbal voor de Trots van het Noorden en de aandacht van nationale en internationale pers op zijn persoontje als logisch gevolg.

 

Nog zo'n over het paard getilde huiler: Bruno $ilva. Als we de woorden van Hans Nijland nalezen, nadat de helaas onvermijdelijke transfer naar de hoofdstad definitief was geworden (onvermijdelijk, want de FC kon en kan het zich niet veroorloven werkweigerende spelers spelers te straffen door hen op de tribune te donderen), dan krijgen we weer een smoak ien bek as n olf wief under aarms. Lees maar mee (volledige tekst: klik hier):

 

Voor de overgang ontvangen wij een transfersom van 3.750.000 euro. Hoewel dit een zeer nette vergoeding is, houden wij aan deze transfer toch een wrange nasmaak over.
 
De manier waarop Silva nu van FC Groningen naar Ajax verhuist, verdient op z'n zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs. Wij hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er wat ons betreft geen enkele speler tijdens de huidige transferperiode FC Groningen zou mogen verlaten. Dat was ook ons standpunt betreffende Silva. Daaraan hebben we tot afgelopen weekeinde vastgehouden. Wij konden niet bevroeden, niet overzien en we hadden ook niet verwacht dat Silva een houding zou gaan aannemen, zoals hij dat de afgelopen weken heeft gedaan.
 
We houden een heel vervelend gevoel over aan de manier waarop deze hele situatie is gelopen.

 

Wij willen aan dit heerschap verder geen woorden meer vuilmaken. Na zijn overgang naar 020 is er taal noch teken meer van de jankbek vernomen. Als rechtsback is hij aan alle kanten voorbijgehold door ras-Ajacied Van der Wiel (voor wie hersenschuddingen geen beletsel zijn om concerten van inferieure strafbladrijpe zangers bij te wonen), en of de beste man bij de neus-beloften wordt opgesteld of aldaar als reservedoelpaal dienst doet weten we niet, en het zal ons ook worst wezen. Het karakter van het sujet blijkt het duidelijkst uit het volgende legendarische interview. Echt een aanrader! De vervroegde financiering van de peeskamer van z'n moeder, het hoofddoel van zijn verwerpelijke transfer, zal inmiddels zijn geëffectueerd, voor de rest is Bruno $. in een diep gat gevallen. Wij rouwen er niet om.

 

(Uit nadere analyse is gebleken dat Bruno S. alweer lang en breed terug is in de Uruguayaanse binnenlanden en uitkomt - al dan niet op huurbasis - voor een onbeduidend plaatselijk campingelftal.)

 

Luis $uarez tenslotte is een verhaal apart. We kunnen moeilijk beweren dat zijn overgang van de FC naar ajax tot een val in de vergetelheid heeft geleid. Laten we het erop houden dat niet alleen heel Grunn over hem heen is gevallen na de door ajax en Luis' zaakwaarnemer bekokstoofde strategie (stap naar de arbitragecommissie, zorg voor een breuk met je werkgever en we sluiten je snel in onze onwelriekende armen), maar dat heel Nederland hem door allerlei misselijkmakende streken is gaan uitkotsen. In Nijmegen is niet voor niks een filmje onder de niets aan duidelijkheid te wensen overlatende naam Tering Suarez, jankbal de ether ingeschoten. Wij sluiten ook deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Hoofdstedelijke Arrogantie af met een onthullend interview, en met een stuitend bewijs van het feit dat Luis ook niet te beroerd is om een ballenjongetje van FC Groningen een beuk te verkopen.

 

Ron Jans mag dan vergevingsgezind zijn en het een eer vinden met dit soort karakterloze geldwolven gewerkt te hebben, wij hebben geen boodschap aan deze prietpraat. Wie de FC naait zoals de heren $, $ en L dat deden, die heeft voor eens en voor altijd afgedaan. Wij hebben eer hoog in het vaandel zitten, wij weten wat je kunt maken, en wat niet, laten we een voorbeeld nemen aan Fredrik Stenman die nog altijd grote moeite heeft met de overgang van diezelfde Jans naar Heerenveen. Fredrik is opgegroeid met het idee dat het absoluut not done is om van de ene aartsrivaal naar de andere te gaan, aan andere spelers en nu ook aan trainers is deze gave karaktertrek niet besteed: als er met geldbuidels wordt gerammeld is alles geoorloofd. Wij walgen hiervan. Oftewel: daar komt ie nog een keertje: Maar tegen Stenman zeg ik: Fredrik, als ie tegen jou zo'n balletje hoog houdt zoals hier: breek 'm z'n poten!

 

(Bovenstaande klinkt allemaal wat geforceerd om stemming te kweken, maar wat mij werkelijk enorm tegen de borst stuit is het gemak waarmee bij ajax met euro's wordt gesmeten om bij concurrenten spelers weg te plukken om die clubs zwakker te maken. Die spelers zijn in de hoofdstad vaak niet nodig, maar door ze weg te kopen maak je de concurrentie zwakker. Er zijn vele, vele andere voorbeelden op te lepelen. Naar een fatsoenlijke jeugdopleiding kun je aldaar ook al tevergeefs zoeken. Wat een beleid....)


Terug naar de realiteit: ajax - Grunn, de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 2!

Mocht u nog niet allang zijn afgehaakt, dan uiterlijk nu zal de lezer het wijze hoofd schudden. Hoezo de nr. 1 tegen de nr. 2, wat is dat nou weer voor borrelpraat? Maar er schuilt wel degelijk een kern van waarheid in mijn these. Met dank aan Roel Boers: kijk maar eens aandachtig naar de stand van het kalenderjaar 2010. Inderdaad, het gaat hierbij om de competitiewedstrijden die tot nu toe in 2010 zijn gespeeld, zonder dus te kijken naar de eerste competitiehelft van dit seizoen. En wat blijkt? Wij staan daarin op een fantastische tweede plaats, met 25 punten uit 11 wedstrijden, slechts vier puntjes uit onze tegenstander van a.s. zondag. Als we dan ook eens kijken hoe het ene gelijke spel en de twee nederlagen uit 2010 tot stand zijn gekomen, dan durf ik de stelling aan dat niet ajax maar FC Groningen het verdient om als trotse koploper in de stand over 2010 in de boeken te staan. Want ga maar na: het gelijke spel tegen Twente van 24 januari 2010 waren twee onnodig verspeelde punten in een wedstrijd waarin we de Tukkers volledig van de mat speelden maar helaas vergaten te scoren, de nederlaag in Almelo van 6 februari jl. kwam puur door de criminele, roodgekleurde invloed van Poedel Wiedemeijer en de thuisnederlaag tegen Feyenoord van 28 februari 2010 kwam ook al hoogst ongelukkig (diep in blessuretijd) tot stand.

 

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de overwinning bij AZ van 30 januari jl. ook best ietwat anders had kunnen uitpakken, maar de conclusie is helder: wij doen het tot nu toe in dit jaar fan-tas-tisch.

 

 

Het gaat te ver om dit alleen aan Daley Blind toe te schrijven, maar duidelijk is wel dat de komst van deze smaakmaker mede heeft bijgedragen aan onze denderende revival. Deze twee weken geleden pas 20 lentes jong geworden kanjer heeft er inmiddels 11 wedstrijden opzitten voor onze FC, waarvan alleen de eerste als invaller en alle andere tien potten bleken goudgerande 90-minuten optredens waarin hij steevast uitblonk in strijd en passie en hieraan op geweldige wijze een briljant overzicht en een fluwelen techniek koppelde. Sceptisch waren we, toen de FC hem op huurbasis aantrok, immers: wat moesten we met nóg een centrale verdediger, de positie waarvoor hij in eerste instantie was gehaald (om langdurige blessures van met name Svejdik op te vangen en om er te staan omdat Sankoh en Granqvist uitblinken in het bij bossen (sorry, beladen term, zie voor motivatie verderop) verzamelen van gele en rode prenten en dus hele reeksen van wedstrijden geschorst zijn)? Daley blijkt inmiddels echter ook als rechtsback te kunnen excelleren en blijkt verder op zo ongeveer elke positie in de verdediging en op het middenveld uit de voeten te kunnen.

 

Bij de neuzen had hij in de eerste competitiehelft welgeteld nul speelminuten van Martin Jol aangeboden gekregen, dus ze deden daarzoot niet al te moeilijk over een verhuurconstructie met de Trots van het Noorden. Nu Blind echter beter blijkt te kunnen voetballen dan ze zelf in al hun briljante inzicht voor mogelijk hadden gehouden, ja dan kan er natuurlijk absoluut niet over een verlenging van het huurcontract worden gesproken. Stel je voor dat de FC volgend seizoen nóg dichterbij op de ranglijst komt dan het gat van 25 punten dat er nu gaapt tussen beide clubs. Nee, Groningen, daar gaan wij weer de beproefde strategie van weleer hanteren. Weghalen, de beste spelers bij mogelijke concurrenten, niet omdat we ze kunnen gebruiken, nee hoor we dumpen ze gewoon in de anonieme breedte van de selectie, geld zat, maar die suffe boeren staan weer even op een zijspoor, en daar draait het toch om in de voetballerij?

 

Mijn enige hoop is nog gevestigd op Daleys vader, Danny Blind, die het wellicht, als enige Amsterdammer, wél tegen de borst stuit hoe er aldaar met mensen en talenten wordt omgesprongen, maar dan alleen omdat het om diens zoon gaat. Danny's invloed moet echter niet worden overschat. Eerder zie ik hem geslachtofferd worden als hij zich te zeer keert tegen het beleid van talentvernietiging dan dat hij erin slaagt zijn punt door te zetten en zijn zoon nog een jaar daar te stallen waar de speler in kwestie beter van wordt - bij FC Groningen dus.

 

 'k Ben benieuwd hoe hij zich zondag voelt, en staande houdt, bij de club waar hij zijn hele leven heeft gespeeld en nog altijd onder contract staat. Het beste antwoord gaf hij vandaag bij Sport om toavel van RTV Noord:

 

"Ik wil altijd winnen, ook zondag." Klasse, Daley, dat wilden we horen!

 

Hoe staat de huidige selectie van FC Groningen erop?

Er is de laatste weken geen peil meer op te trekken welke basis Ron Jans de wei in stuurt. Al een paar maal komen wij in onze voorbeschouwing tot een alleszins redelijke en logisch overkomende opstelling, waarna in de afsluitende training vriend en vijand wordt verrast en er een fantasieopstelling uit het inmiddels al door Heerenveense invloeden vertroebelde brein rolt.

 

We kunnen nu dan ook wel roepen, dat wij het logisch vinden dat

  • Andreas Granqvist weer centraal achterin moet spelen samen met Gibril Sankoh
  • Daley Blind hierdoor zal moeten doorschuiven naar de positie rechtsback omdat hij daar 10 klassen beter presteert dan Tom Hiariej die door ene $uarez horendol gespeeld zou worden (ik heb niks tegen Hiariej hoor, aardige vent, maar Blind is nou eenmaal beter, veel beter)
  • Tim Sparv of Femi echt als controleur moet spelen, omdat dit van meer visie en lef getuigd dan het daar posteren van huurling Mike Zonneveld ('k heb ook niks tegen de persoon van Zonneveld hoor)
  • Leandro Bacuna tegen Roda JC wederom bewezen heeft geen spits te zijn en echt op tien moet spelen
  • Thomas Enevoldsen en Goran Lovre wederom links resp. rechts op het middenveld geposteerd kunnen worden, omdat ze heus niet 2x achter elkaar zo onder de maat presteren als tegen Roda JC
  • Tim Matavz naast zich Nicklas Pedersen als maatje in de spits moet hebben, bij gebrek aan beter

maar dit biedt geen enkele garantie voor ook maar een benadering van de uiteindelijke opstelling.

 

Als we kijken naar de startopstelling van de thuiswedstrijd tegen Roda, dan zag die er als volgt uit:

 

matavz - bacuna

femi

enevoldsen - lovre

zonneveld

stenman - blind - sankoh - hiariej

van loo

 

De volgende wisselingen traden gaandeweg de weinig verheffende wedstrijd op:

 

64' Zonneveld --> Sparv

64' Lovre --> Van de Laak

76' Enevoldsen --> Pedersen

 

Als we ons gevoel nu laten spreken, maar dit is nog vóórdat we de training van vrijdag kritisch hebben kunnen aanschouwen, dan denken we dat bovenstaande ideeën slechts deels worden overgenomen. We denken (lees: vrezen) dat Bacuna wederom in de spits wordt gezet, het duurde tegen Roda nl. veel te lang dat hij aldaar uit zijn lijden werd verlost. Ook denken (lees: vrezen) we dat Femi weer op de positie op tien wordt geposteerd, omdat hij vanuit die plek in twee wedstrijden drie maal heeft gescoord. Ik prik daar echter doorheen en vond de Nigeriaan tegen Roda niet zo denderend acteren. Liever zie ik hem toch als controleur. Maar wij denken dat dit niet zal gebeuren. Kortom, met de kennis, gedachten en bange voorgevoelens hou ik het voor wat betreft de arena op de volgende basis:

 

matavz - bacuna

femi

enevoldsen - lovre

zonneveld

stenman - granqvist - sankoh - blind

van loo

 

Maar nogmaals, morgen gaan we ons als ware slechtvalken op het TCN trainingsveld nestelen en zullen eens kijken of het er zondag allemaal anders uit gaat zien.

 

Moeten we de bek nog bezoedelen met de wrange smaak van statistieken?

Nou, vooruit, heel kort maar even. De historie van Ajax-oet wijst uit dat we daar niet altijd hebben gewonnen. In 1974 konden we zelfs zonder overdrijving thuiskomen met de stelling dat we die middag bij lange na niet hadden gezegevierd. De volgende elf groen-witte helden, die zich op deze bewogen 6e januari als anti-helden zullen hebben gevoeld, konden nl. niet voorkomen dat de teller na een 4-0 ruststand opliep tot 9, zonder dat we daar ook maar één schamel tegendoelpuntje tegenover konden stellen:

 

Jan Nordström, Jan Schipper, Bjarne Jensen, Henk Oosterwold, Peter Eimers, Sip Bloemberg, Wim van der Heide, Hugo Hovenkamp, Jaap Bos, Ab Gritter, Bert Oldenburger

 

Barre tijden maakten we mee, in de bewuste beginjaren 70. Inclusief de beschamende 9-0 waren de doelcijfers op dat moment van alle (drie) gespeelde vertoningen in De Meer als volgt: 19 tegen, 0 voor.

 

Daarna ging het echter met sprongen vooruit. Weer drie uitwedstrijden later konden we in totaal al twee doelpunten noteren, waartegenover overigens wel 33 geslaagde doelpogingen van 020 stonden.

 

Wij hielden de moed erin en in de 7e wedstrijd maakten we alles goed wat we tot dat moment hadden verkwanseld: na een werkelijk heroïsch gevecht verlieten we het strijdperk met een 5-5 stand. We schreven inmiddels de 23e januari 1983. Graag noemen we nog even de kanjers van die dag, met tussen haakjes het aantal gescoorde doelpunten:

 

Johan Tukker, Ronald Steenge, Karel Hiddink, Walter Waalderbos (1), Anne Mulder (Jan de Jonge), Ronald Koeman (1), Erwin Koeman, Theo Keukens, Bud Brocken, Rob McDonald (1), Ron Jans (2)

 

We hadden de smaak toen echt te pakken en ook in oktober 1983 speelden we verdienstelijk gelijk (1-1), en weer een uitwedstrijd later werd aan de stijgende lijn bij ajax-uit eindelijk écht vorm gegeven middels een klinkende overwinning: 1-3 stond er na afloop van de 90 minuten op de scoreborden van die goddelijke 21e april van het gedenkwaardige jaar 1985.

 

En denk nu niet dat het nadien weer kommer en kwel was voor een ieder die groen-wit een warm hart toedraagt. Geenszins! Zo gingen wij ook 1994 met de volle buit aan de haal zonder ook maar één tegendoelpunt te hoeven incasseren: 0-2! Met dank aan Ronald Hamming en Harris Huizing.

 

Alles-in-Allem, zoals de Mof zegt (of: die Tot oder die Gladiolen, zoals Louis van Gaal onlangs met een stalen gezicht in de Duitse pers verkondigde om de strategie van die middag uit de doeken te doen, maar geen hond die hem begreep) is de behaalde puntenoogst te Amsterdam beperkt. Tegenover genoemde twee zeges staan acht gelijke spelen en 27 net-niet-resultaten.

 

Toen bij de neuzen het nog redelijk sfeervolle De Meer werd ingeruild voor het crematorium dat arena heet, toen was het gedaan met de forse uitslagen. Gaarne denken we terug aan 2 september 2007, toen Kevin Blom niet kon voorkomen dat twee heerlijke doelpunten van Marcus Berg goed waren voor een 2-2 uitslag waarmee de gehate opponent goed wegkwam.

 

Hieraan moeten we zondag vastknopen. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de kraker onder de bezielende leiding staat van Ruud Bossen, glaszetter in zijn vrije tijd. Op de website van diens onderneming Glaszettersbedrijf Bossen lezen wij het volgende:


Glaszettersbedrijf Bossen is in 1973 opgericht door de heer en mevrouw M. Bossen. Na een paar jaar als eenmanszaak te hebben gedraaid, kwam in 1978 zijn zoon de heer R. Bossen het bedrijf versterken. De opvolgende periode vestigde het bedrijf zijn naam in Haarlem en omgeving en konden o.a. particulieren, verenigingen, bedrijven en woningbouwcorporaties tot klanten worden gerekend.

In 2003 heeft de heer R. Bossen het bedrijf van zijn vader overgenomen. In de 35 jaar dat het bedrijf reeds bestaat is het behoorijk gegroeid. Elke werkdag staat er een team van 5 professionele vakmensen voor u klaar om u van glas te voorzien.

Bij glaszettersbedrijf Bossen staat service voorop en wordt er gewerkt met materialen van hoge kwaliteit. Een offerte wordt per klant op maat gemaakt.

 

Wij hopen, vermoedelijk volstrekt tegen beter weten in, dat hij de beoogde glazen kwaliteit doortrekt naar de groene zoden. Laten we nu maar verder proberen te vergeten op welke godsgruwelijke wijze hij de wedstrijd van onze FC tegen Roda JC op 3 februari 2008 verkrachtte. Bossen, Bossen, hoe kon je in de faire tackle van Martijn Meerdink een rode kaart-waardige doodschop zien...

 

 

Wie Bossen gisteravond in Rotterdam de bekerpot 010 tegen 053 zag fluiten, die zag weliswaar een scheidsrechter met een krankzinnige blik in de ogen en het schuim op de bek, maar hij floot de wedstrijd niet naar de kloten. Kortom, wie weet is er nog hoop, al zet ik vraagtekens bij de aanstelling van een Haarlemmer bij een wedstrijd van ajax, daar waar Roelof Luinge nooit, maar dan ook nooit een wedstrijd van FC Groningen mag fluiten.

 

Mensen, wij gaan afsluiten. Er moet per slot van rekening nog een update onder deze qua lengte met een novelle concurrerende voorbeschouwing geknald worden.

 

De eerste update geef ik nu alvast. Uit betrouwbare bron hebben we zojuist vernomen dat Mike Zonneveld er vandaag helemaal niet bij was toen er een training werd afgewerkt. Dit zou op de volgende opstelling kunnen duiden:

 

matavz - bacuna

van de laak

enevoldsen - lovre

femi

stenman - granqvist - sankoh - blind

van loo

 

Deze opstelling zou naadloos aansluiten bij de prachtige column van Mlaz Corbier, waarin hij een imposante en tegelijk trieste opsomming geeft van de bijna ontelbare mutaties die zeer recent in de ploeg zijn aangebracht.

 

Ron, doe het niet. Geen Bacuna in de spits, geen Van de Laak op tien.

 

Wij willen nl. winnen in Amsterdam, we willen het plaatselijke gajes een dreun verkopen die ze nog lang zal heugen. Daar is de beste opstelling aan de kant van FC Groningen voor nodig. Kijk maar eens naar de laatste zeven nipte uitslagen (bron> FCG Stats) en concludeer met mij: er zijn kansen genoeg voor ons zondag om daar de punten weg te kapen! Maar dan wel met een logische basis.

 

Datum   Thuis - Uit Uitslag Arbitrage  
18-10-2008 ED Ajax - FC Groningen 1-0 Nijhuis  
02-09-2007 ED Ajax - FC Groningen 2-2 Blom  
14-10-2006 ED Ajax - FC Groningen 3-2 Braamhaar  
26-04-2006 NC Ajax - FC Groningen 2-0 Wegereef  
27-12-2005 ED Ajax - FC Groningen 3-2 Koopman  
22-05-2005 ED Ajax - FC Groningen 2-1 van Sichem  
04-04-2004 ED Ajax - FC Groningen 2-1 Oskam  
 
Maar nog is het geen zondag. Eén training resteert er nog, en wie weet komen Jans en Libregts op het allerlaatste moment met de best denkbare opstelling op de proppen.

 

Iedereen die meereist zondag naar het kolkende uitvak: geniet er intens van, mijn theewater zegt me dat we geschiedenis gaan schrijven. Wij voelen iets op ons afkomen dat aan grandioziteit nog niet eerder is vertoond. Ik zou zeggen, koop nog snel een kaartje op internet, het kan nog tot 23:59 uur vanavond!


UPDATE NA DE VRIJDAGTRAINING:

Dat er een belangrijke wedstrijd aan zit te komen, was vanmorgen gelijk merkbaar. Niet alleen was er meer publiek dan gebruikelijk op de training afgekomen, ook de mediabelangstelling was groter dan normaal. De groep, die vanmorgen trainde, bestond uit 16 veldspelers en twee keepers, en wij gaan er dan ook vanuit dat dit de 18 spelers zijn die zondag de wedstrijdselectie vormen. De keepers waren, zoals verwacht, Van Loo en Nienhuis, Luciano is er zondag dus ook definitief nog niet bij. Verder verschenen Granqvist (met vriendin en nieuwste aanwinst Dexter, een Duitse herder), Sankoh, Stenman, Sparv, Femi, Blind, Enevoldsen, Van de Laak, Matavz, Bacuna, Lovre, Hiariej, Pedersen, Koç, Olijve en Werkman op het TCN trainingsveld. Ook Hans Nijland liet even zijn gezicht zien en wist te vertellen dat Zonneveld ziek is (en bovendien schijnt hij last te hebben van zijn achillespezen). Hiermee was al snel duidelijk dat de boven genoemde opstelling met Femi als controleur en Van de Laak "op 10" inderdaad zal kloppen:

      matavz - bacuna

van de laak

enevoldsen - lovre

femi

stenman - granqvist - sankoh - blind

van loo

Er werd goed en scherp getraind vanmorgen, en Femi lijkt er steeds meer plezier in te krijgen dat hij ineens als "doelpuntenmachine" wordt gezien. Dit geeft hem kennelijk ook enorm veel zelfvertrouwen, want vandaag op de training scoorde hij op werkelijk schitterende wijze met een omhaal vanaf de rand van het zestienmetergebied, onhoudbaar voor Van Loo. De grijns was begrijpelijkerwijs voor de rest van de training niet meer van zijn gezicht te slaan. Ook Matavz toonde zijn klasse met schoten die zowel vanaf zijn linker- als ook vanaf zijn rechtervoet loepzuiver in doel belandden. Verder viel ook vandaag op de training de gedrevenheid van Daley Blind op, die het maar moeilijk kon verkroppen dat hij tijdens het afsluitende partijtje (waar om de zoveel tijd iemand afviel waardoor het aantal spelers steeds kleiner werd) als één van de eersten naar de kant moest. Als de inzet en de scherpte zondag net zo zijn als op de training van vandaag, is FC Groningen in de arena zeker niet kansloos!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mailnaar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.