Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

284 gasten online


Tijdens een druk bezocht perspraatje is hoofdtrainer Erwin van de Looi ingegaan op de wedstrijd die zijn ploeg morgenavond zal spelen tegen Aberdeen. Zijn Schotse collega, Aberdeen-manager Derek McInnes, zal overigens om 17:00 uur een persconferentie geven, waarna hij zijn ploeg vanaf half zes in de Euroborg laat trainen. Wij zullen bij beide sessies aanwezig zijn (de pers schijnt het eerste kwartier van de training te mogen bijwonen) en daarover vanavond berichten.

Het heeft er alle schijn van dat de Euroborg morgen uitverkocht zal zijn (er zijn nog maar 700 kaarten te koop; de Noord Curve is al volledig uitverkocht); Van de Looi gaf aan dit prachtig te vinden. "Het kostte ons heel veel moeite om Europees voetbal te halen; het publiek heeft ons hier enorm bij geholpen. Ook morgen kunnen we de belangrijke steun van de twaalfde man goed gebruiken", aldus de trainer van de Trots van het Noorden.

Op de hoofdtribune verwacht de FC morgen wel veel lege plekken, met name door de bouwvak. 

Erwin van de Looi gaf als eerste aan de dag van vandaag, een dag van nationale rouw, een hele bijzondere te vinden. "Het is niet niks wat er is gebeurd; daar willen wij bij stilstaan. Het leeft bij ons. Het gebeurde toen wij in Aberdeen waren, al snel werd toen duidelijk dat er iets heel ergs was gebeurd. Dit geeft ons een dubbel gevoel, want we moeten ons ook professioneel voorbereiden op de wedstrijd tegen Aberdeen."

Van de Looi kan leven met de uitgangspositie, een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd, al heeft hij over het resultaat gemengde gevoelens. "Het is jammer dat we niet hebben gescoord, maar we hebben ook geen doelpunt tegen gekregen." Aanvallend vond hij zijn ploeg niet goed genoeg; dit zal morgen beter moeten. Gezien het feit dat de voorbereiding pas 3-4 weken onderweg is vindt hij dat zijn ploeg al een heel behoorlijk niveau heeft, al speelt het elftal nog niet top. De ploeg staat er heel behoorlijk op, zeker vergeleken met de eerste periode van de voorbereiding van afgelopen seizoen.

Een 0-0 uitslag in de heenwedstrijd is tricky; de opdracht morgen is duidelijk: winnen. Van de Looi vindt Aberdeen een stugge, goed georganiseerde ploeg, een prima elftal met een paar goede spelers, waaronder linkerspits Peter Pawlett. Hij heeft er gezien het niveau dat zijn ploeg nu al heeft vertrouwen in dat er morgen gewonnen kan worden. Beide ploegen liggen volgens Van de Looi dicht bij elkaar.

Het veld is nog niet heel goed; rond deze tijd van het jaar wordt er normaal gesproken ook niet gevoetbald. Van de Looi wil zich echter goed voorbereiden, en heeft daarom twee maal in het stadion getraind. "Sommige jongens hadden nog nooit in het stadion getraind; we wilden ze een thuisgevoel geven." Wel was het veld vandaag beter bespeelbaar dan gisteren.

Vier spelers ontvingen vorige week een gele kaart van de Portugese scheidsrechter Hugo Miguel, te weten Van der Velden, Kieftenbeld, Hateboer en Lindgren. Het sierde Van de Looi dat hij niet direct naar de scheidsrechter wilde wijzen: "Het is niet slim om voor praten of het weggooien van de bal geel te krijgen." Van de Looi gaat ervan uit dat spelers die zowel vorige week als morgen geel pakken, de eerstvolgende Europese wedstrijd geschorst zullen zijn.

Aangevoerd werd tot slot dat Aberdeen niet wakker ligt van de 0-0, omdat het afgelopen seizoen in 19 thuiswedstrijden 20x heeft gescoord maar in 19 uitduels 33x, maar Erwin van de Looi is van mening dat de statistieken van thuiswedstrijden van zijn ploeg van afgelopen seizoen ook niet heel slecht waren.


Een Schotse journalist ondervraagt Erwin van de Looi

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.