Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

90 gasten online


Het komt niet zo vaak voor dat FC Groningen voorafgaande aan vriendschappelijke wedstrijden een persconferentie belegt, maar vanmiddag heeft Erwin van de Looi een perspraatje gehouden. Het is nl. een bijzondere gelegenheid: de voorbereiding op het nieuwe seizoen loopt tegen het einde, morgen is de Open Dag en er wordt gespeeld tegen Aston Villa, de club van Leandro Bacuna. De gehele voorbereiding staat echter in het teken van de nieuwe competitie, en daarom wordt er morgen in een aangepaste opstelling gespeeld.

Van de Looi wil nl. geen risico lopen met de drie geblesseerde basisspelers (Eric Botteghin, Lorenzo Burnet en Hans Hateboer), die, afgaande op de training van de laatste dagen, vervangen zullen worden door resp. Tom Hiariej, Yoëll van Nieff en Stefano Magnasco. Van de Looi gaat er wel vanuit dat Botteghin, Burnet en Hateboer volgende week zondag tegen Go Ahead Eagles beschikbaar zijn.

Bij de zeven spelers die op de bank zullen plaatsnemen zitten twee jeugdige verdedigers, te weten Desevio Payne van Jong FC Groningen en Roland Baas van FC Groningen A1; ook Burak Saban, middenvelder van de beloften, zit op de bank. Met name over Roland Baas is Van de Looi 'behoorlijk tevreden'. Hij trant al de hele voorbereiding mee met het eerste elftal, en wordt volledig door de hoofdmacht geaccepteerd. "Het is een kleine verdediger, maar hij staat zijn mannetje", aldus van de Looi.

Reportage OOG Radio en TV:

Terugblik op thuiswedstrijd tegen Aberdeen
Van de Looi begon met een terugblik op de return in de tweede voorronde van de Europa League. Hij heeft de wedstrijd als een flinke teleurstelling ervaren. Niet alleen vanwege het feit dat FC Groningen is uitgeschakeld, maar ook omdat zijn ploeg fouten heeft gemaakt die het anders niet maakt, of misschien wel maakt maar dan niet afgestraft worden. Het team haalde zeker in de eerste helft het normale niveau niet; volgens de trainer zijn dit wedstrijden die op details worden beslist. Met de fouten doelt Van de Looi zowel op het niet uitspelen van kansen, als op de verdedigende fouten. "Als je zelf niet scoort, dan moet je ook niks tegen krijgen", en dat gebeurde dus wel.

Erwin van de Looi vindt het logisch dat de mensen teleurgesteld zijn over de uitschakeling, maar hij wil niet meegaan in het neerzetten van de spelers van Aberdeen als amateurs. Bij Aberdeen speelt een aantal Schotse internationals, en het is een stugge, volwassen ploeg. Erwin van de Looi denkt dat Aberdeen in de Eredivisie rond de positie van FC Groningen zou spelen. "Wij willen graag dit soort wedstrijden spelen, en we zullen kei- en keihard knokken om ze vaker te kunnen spelen."

Filip Kostic
Erwin van de Looi heeft niet overwogen om de Serviër in de rust van de wedstrijd tegen Aberdeen te wisselen. Hij speelde niet goed, maar had het ook vorig seizoen wel eens niet. Aan de manier waarop Kostic traint merkt Van de Looi overigens niet dat er van alles speelde met betrekking tot een mogelijke overgang naar een andere club.

Aston Villa
De trainer beschouwt het duel tegen Aston Villa als weer een mooie wedstrijd. Het is de ploeg van Leandro Bacuna, en opnieuw een sterke tegenstander. "We hebben zes weken goed en hard getraind; we gaan kijken wat we kunnen." Aston Villa is in de Verenigde Staten geweest, en heeft daar gespeeld tegen FC Dallas, de ploeg van David Texeira, en Houston; beide duels werden gewonnen. In Engeland werd echter met 1-3 van Chesterfield verloren. Aston Villa is een ploeg die goede spelers met individuele kwaliteiten heeft.

Door de absentie van Eric Botteghin komt de ploeg achterin wat centimeters tekort. Keziah Veendorp is geblesseerd geweest en nog niet fit genoeg om te spelen; om die reden speelt hij vanavond ook niet mee met de beloften die tegen HHC Hardenberg zullen uitkomen. Wel memoreerde Van de Looi de rentree, vanavond, van Henk Bos, die volgens de trainer 'hartstikke fit' is. Martijn van der Laan zal vanavond zijn eerste minuten voor FC Groningen maken, en ook Género Zeefuik zal tegen de ploeg van trainer Marcel Groninger in actie komen. De wedstrijd vanavond en de komende dagen zullen uitwijzen of Martijn van der Laan volgende week zondag tegen Go Ahead Eagles bij de selectie kan zitten.

Erwin van de Looi zit vanavond op de tribune om Go Ahead Eagles te bekijken. De eerste tegenstander van FC Groningen in de nieuwe competitie speelt een oefenwedstrijd tegen het Turkse Istanbul BB. In deze periode bekijken Erwin van de Looi, Dick Lukkien, Marcel Groninger en Sierd van der Berg (met beide laatstgenoemden gaat het overigens goed; ze zijn weer volledig inzetbaar) diverse wedstrijden. Zo zat Van de Looi in De Kuip op de tribune bij Feyenoord - Besiktas, en bij de oefenwedstrijd van Vitesse tegen Chelsea. De trainersstaf wil bv. graag weten wat er bij andere Eredivisionisten is veranderd.

Morgen is de Open Dag, die wordt afgesloten met de wedstrijd tegen Aston Villa. Van de Looi: "Morgen moet een mooie dag worden!"

Opstelling FC Groningen tegen Aston Villa, zoals genoemd door Erwin van de Looi:
Kostic - Hoesen - Van der Velden
Lindgren - Chery - Kieftenbeld
Van Nieff - Kappelhof - Hiariej - Magnasco
Padt

Bankbezetting:
Van der Vlag, Antonia, Baas, Islamovic, De Leeuw, Payne, Saban


Voorbereidingen voor de Open Dag - het bierplein


Het veld in de Euroborg, volgens Van de Looi iets beter bespeelbaar dan vorige week


Wouter Pauwels (FCG Radio) interviewt Erwin van de Looi;
Harry Heidmeijer (Ziekenhuisomroep en Radio Compagnie) wacht op zijn beurt


Deze prachtige foto van Leandro Bacuna hangt ingelijst in het Euroborg-trappenhuis

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.