Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online


Hoofdtrainer is vanmiddag in zijn perspraatje ingegaan op de eerste competitiewedstrijd van zijn ploeg, die zondag in Deventer tegen Go Ahead Eagles gespeeld zal worden, voor de ogen van 300 supporters van FC Groningen die in het uitvak zullen plaatsnemen. Van de Looi voelt extra kriebels en wedstrijdspanning nu zijn ploeg aan de vooravond van het nieuwe seizoen staat. Volgens hem staat zijn ploeg er goed op en is het team een stap verder dan aan het begin van het vorige seizoen, toen er bv. nog naar de juiste bezetting van het middenveld gezocht moest worden.


Jan Mennega vierde zijn 62e verjaardag vandaag bij het perspraatje met gebak.
Op 10 maart 1974 scoorde de oud-speler van FC Groningen het enige en dus
winnende doelpunt tegen Go Ahead Eagles, zo weet FCG Stats feilloos op te lepelen

Van de Looi is zich ervan bewust dat de weerstand tegen Aston Villa niet maximaal was, en dat de uitslag er in zo'n oefenwedstrijd (4-1 zege, red.) niet belangrijk is. Tegen Aston Villa zag hij echter wel dat er aardig hoog en laag druk werd gezet, en ook andere zaken waarop getraind was zag hij in dat duel terug. Daarop is deze week verder getraind, en FC Groningen is naar zijn idee dus op de goede weg. De ploeg moet het nu laten zien tegen een Go Ahead Eagles, dat er naar de verwachting van Van de Looi vol op zal klappen en een stuk agressiever dan Aston Villa zal spelen.

Doel: winnen
FC Groningen zal naar Deventer afreizen om te winnen. Volgens Van de Looi is het daar wel moeilijk spelen. "Er hangt daar een bepaald sfeertje, en Go Ahead Eagles is een ploeg die net als vorig seizoen met een goed idee speelt. Vorig seizoen hadden wij het daar heel erg lastig." (In de betreffende wedstrijd incasseerde FC Groningen twee rode kaarten, maar speelde desondanks met negen tegen elf knap met 3-3 gelijk, red.)

Van de Looi wil dat zijn ploeg uitstraalt dat men zondag wil winnen. Hij is van mening dat zijn ploeg op een stabieler niveau speelt dan een jaar geleden. De tegenstander zal qua invulling min of meer hetzelfde spelen. Alleen de vertrokken Antonia is door een ander type speler (Schalk, geen echte linksbuiten) vervangen, maar de vandaag gecontracteerde Lewis is wel weer een speler net als Antonia of Houtkoop. (Lewis zal echter nog niet in de basis staan, aldus Deventer Centraal, red.)

Erwin van de Looi hoopt dat zijn spelers geleerd hebben van beide wedstrijden tegen Aberdeen. "Daarom willen wij ook zo graag van dat soort wedstrijden spelen." Het was volgens de trainer niet voor niks dat juist Rasmus Lindgren in de wedstrijden tegen Aberdeen één van de betere spelers was. Lindgren heeft van de selectie van de FC de meeste Europa Cup-duels op zijn naam staan.

Rasmus Lindgren is een speler die heel veel training nodig heeft om fit te zijn en te blijven. De Zweed heeft hard gewerkt, hij moet nu eenmaal meer doen. Lindgren had, toen hij bij FC Groningen kwam, al geruime tijd niet gespeeld. Hij is nu fitter dan aan het begin van het vorige seizoen.

Afwezigen
Lorenzo Burnet
is gisteren getest en definitief afgevallen voor de wedstrijd van zondag. Ook drie andere B's, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Henk Bos, zullen niet bij de selectie zitten omdat ze niet (wedstrijd)fit zijn. Eric Botteghin is wel weer volledig hersteld en vormt geen twijfelgeval. Sommige andere spelers, waaronder Hans Hateboer, Filip Kostic en Martijn van der Laan, zitten een beetje op het randje. Morgen na de afsluitende training zal de opstelling en de groep van 18 spelers bekend worden gemaakt.

De keuzes die voor wat betreft de basisopstelling gemaakt moeten worden, zijn tussen Jarchinio Antonia en Filip Kostic, een keuze uit luxe, zoals Van de Looi het noemt, en die tussen Tom Hiariej en Hans Hateboer. Gisteren werd begonnen met Antonia en Hiariej waarna Kostic en Hateboer later werden ingebracht; vandaag begon Van de Looi met Kostic en Hiariej. Antonia werd nog wel ingebracht, maar Hateboer niet.

Martijn van der Laan is, zoals het nu lijkt, beschikbaar; morgen wordt gekeken hoe fit hij is en of hij bij de selectie zal zitten.

Filip Kostic heeft in de voorbereiding al gekwakkeld met zijn oren (achter één oor zat vocht, hetgeen op zijn evenwichtsorgaan sloeg), en om die reden speelde hij ook niet tegen Aston Villa. Hij is in het ziekenhuis onderzocht om allerlei andere zaken uit te sluiten, waaronder een allergie. De diagnose is al langer geleden gesteld, en hij wordt met medicijnen behandeld. Dit neemt de klachten echter niet van de ene op de andere dag weg. Wellicht spelen transfergeruchten bij hem mee, maar Kostic traint en werkt volgens Van de Looi mee, "en hij is vrolijk en dezelfde Kostic als vorig seizoen, toen hij ook wel eens niet goed speelde. "

Van Jarchinio Antonia heeft Erwin van de Looi al hele goede dingen gezien, en de beslissing wie er zondag vanaf het begin mag spelen - Antonia of Kostic - zal 'op gevoel' worden genomen. Dat Go Ahead Eagles de vorige club is van Antonia speelt bij deze beslissing geen rol.

Prognose opstelling FC Groningen:
Kostic/Antonia - Hoesen - Van der Velden
Lindgren - Chery - Kieftenbeld
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Pad

Prognose bankbezetting:
Van der Vlag, Islamovic, Antonia/Kostic, Hateboer, De Leeuw, Saban, Van der Laan/Baas

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Zeefuik

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles (bron: Deventer Centraal)
Cummins; Vriends, Van der Linden, Nieuwpoort, Schenk; Türüc, Overgoor, Rijsdijk/Van Ooijen; De Sa, Kolder, Schalk

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.