Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

247 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag niet alleen ingegaan op de komende wedstrijd, het thuisduel tegen Heracles (waarvoor nog voldoende kaarten beschikbaar zijn; de kassa's gaan zondag om 15:15 uur open; de wedstrijd begint om 16:45 uur), maar ook op de wensen die hij heeft met betrekking tot de uitbreiding van zijn selectie, waarvoor volgens Van de Looi wel van tijdsdruk sprake is. De hoogste prioriteit heeft wat hem betreft het aantrekken van een buitenspeler.

Vervolgens had hij er nog niet zo lang geleden bij voorkeur een rechtsback bij, maar nu heeft hij geen uitgesproken voorkeur voor eerst een rechtsback of eerst een goede middenvelder, aangezien Tom Hiariej het goed doet en hij ook Hans Hateboer heeft.

Reportage RTV Noord:

Er moet bij het aantrekken van nieuwe spelers goed gekeken worden naar de huidige selectie. Op de positie van rechtsback doet Tom Hiariej het goed, en heeft Hans Hateboer nog ontwikkelmogelijkheden, en bij de middenvelders kan Yoëll van Nieff zich nog ontwikkelen. Het aantrekken van een speler die je vervolgens een lang contract laat ondertekenen kan hiermee conflicteren. Het huren van een rechtsback of een middenvelder is om die reden een optie, omdat FC Groningen ook inzet op de ontwikkeling van de eigen jeugd.

Bij de vleugelspelers moet ook bedacht worden dat Kasper Oldenburger, een 18-jarige buitenspeler van FC Groningen A1, nu nog niet klaar is voor het grote werk, maar over een aantal jaren wellicht wel. De keuzes zijn derhalve moeilijk. Nieuwe spelers moeten de ontwikkeling van het huidige materiaal bij voorkeur niet in de weg staan, maar aan de andere kant is het voor een club met ambities goed om concurrentie te hebben, en kwaliteit hoort er bovendien bij. Om die reden kan er ook gekozen worden voor een speler die er meteen staat, in plaats van voor een jonge speler die zich verder kan ontwikkelen.

Voor Erwin van de Looi is ook het aantrekken van twee buitenspelers een optie, aangezien hij op die positie niet ruim in de spelers zit. Maar over aantrekken van spelers in het algemeen: "We hebben financieel wat te besteden, maar we gaan niet halen om het halen."

Terugblik wedstrijd tegen Go Ahead Eagles
Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg een terechte overwinning had geboekt. Zijn ploeg heeft bijna de gehele wedstrijd het spel gemaakt, of geprobeerd te maken, en de 0-2 achterstand werd prima rechtgezet. Van de Looi zag goede aanvallen, waarbij de laatste fase nog voor verbetering vatbaar is. Qua voetbal en het creëren van kansen zag het er goed uit, maar de bezetting voor de goal, waar soms alleen Danny Hoesen stond, en het effectief afmaken van de kansen kunnen nog beter. Hij had verwacht dat Go Ahead Eagles het spel meer zou maken, maar de tegenstander van jl. zondag kwam niet onder de druk van FC Groningen uit.

De rechterkant was vorige week wat dynamischer dan de linkerkant. Zo kwamen Tom Hiariej en Jarchinio Antonia er over rechts een aantal keren goed door.

Vooruitblik thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo
Van de Looi heeft enorm veel zin  in de wedstrijd. Het is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, en hij is van mening dat zijn ploeg in redelijk goede doen is. De trainer vindt dat Heracles verzorgd voetbal probeert te spelen. De eerste wedstrijd werd ongelukkig en geflatteerd van AZ verloren; Heracles speelde zeker niet slecht. De ploeg heeft een aantal handige spelers, waaronder Bryan Linssen, en heeft bovendien ervaring gehaald. De ploeg is wat hem betreft een goede mix. "Wij moeten er zondag voor zorgen dat ze terug naar achteren moeten." Dick Lukkien was aanwezig bij Heracles - AZ, en de Tukkers zijn ook in de voorbereiding bekeken.

Van de Looi had erop gerekend dat Oussama Tannane zondag vanaf minuut één zou spelen, maar na het aantrekken van Denni Avdic moet ook met de optie dat Avdic vanaf het begin zal spelen worden gerekend.

Erwin van de Looi over Bryan Linssen
Erwin van de Looi liet zich niet uit de tent lokken toen hem naar de stand van zaken met betrekking tot Bryan Linssen werd gevraagd. "Ik ga nooit op individuele namen in", aldus de hoofdtrainer. Meer dan de conclusie dat Linssen een buitenspeler is en dat FC Groningen nog een buitenspeler nodig heeft kon niet uit zijn mond worden opgetekend.

Binnenkort heupoperatie Lorenzo Burnet
FC Groningen kan zondag geen beroep doen op Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Lorenzo Burnet. Lorenzo Burnet gaat op korte termijn onder het mes: hij wordt aan zijn heup geopereerd. Ook vorig seizoen had hij al heupklachten, en er wordt nu operatief iets aan gedaan. Hoe lang Burnet eruit zal liggen is nu nog niet duidelijk.

Langzaam maar zeker krijgt Van de Looi wel meer keus. Martijn van der Laan wordt steeds fitter, en is zelfs wedstrijdfit, maar misschien nog niet voor 90 minuten. Yoëll van Nieff is volgens de trainer 100% fit; morgen wordt een beslissing genomen over de basis en ook over de wedstrijdselectie van 18 spelers. Er werd gisteren wat geoefend met een paar varianten (middenveld Kieftenbeld/Lindgren, De Leeuw/Lindgren en De Leeuw/Kieftenbeld, red.), terwijl Van der Laan toen linksback speelde (Van Nieff was er toen niet bij, red.), en vandaag stond Van Nieff linksback en stonden Kieftenbeld en Lindgren op het middenveld.

Hans Hateboer zit er pas sinds deze week weer echt bij; vorige week was het nog op het randje. De jonge verdediger wordt steeds fitter. Van de Looi: "Ik heb op dit moment meer dan 11 basisspelers, maar ik mag er maar 11 opstellen."

Vorige week zaten Arjen Hagenauw en Burak Saban van de beloften bij de selectie; Van de Looi is zeer tevreden over hun ontwikkeling. Misschien wil hij zondag echter andere accenten zetten qua bankbezetting. Hij heeft weer de beschikking over Henk Bos, en ook kan het zijn dat Jafar Arias, aanvaller van de beloften, of Roland Baas, verdediger van FC Groningen A1, bij de selectie zitten. Ook over dit tweetal is Van de Looi zeer tevreden. Beiden trainen, net als Hagenauw en Saban, volop mee met het eerste en worden volledig geaccepteerd. Over Roland Baas: "Rangschik die voorlopig nog maar even onder FC Groningen A1." Voor deze jonge jongens is het mooi dat de selectie op dit moment wat smaller is. Dit biedt hen kansen. Er wordt bij hen gehoopt op eenzelfde ontwikkeling als bij Hans Hateboer.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.