Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

175 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de wedstrijd die zijn ploeg zondag in Den Haag zal spelen, voor een met 155 fans van FC Groningen gevuld uitvak. Nieuwe aanwinst Mimoun Mahi zal morgen voor het eerst met FC Groningen meetrainen, en zal zondag ook bij de wedstrijdselectie zitten. Martijn van der Laan smaakt dit genoegen niet. Hij heeft maandag voor Jong FC Groningen gespeeld, maar ondervindt veel terugslag hiervan. Van de Looi wijt dit met name aan de ondergrond: "Jong N.E.C. speelt niet op het allerbeste kunstgras"; hij noemde het wegvallen van de van SC Cambuur overgekomen speler een streep door de rekening.

Maikel Kieftenbeld ontbrak vanochtend vanwege een lichte kuitblessure op de training, maar Van de Looi gaat ervan uit dat zijn aanvoerder zondag kan spelen.

Terugblik thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo
Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg een goede eerste helft, en een matige tweede helft heeft gespeeld. Vóór rust toonde de ploeg aan op de goede weg te zijn qua voetbal, maar het spel van de ploeg na de thee bewees dat het elftal moet volhouden, ook als de tegenstander iets anders doet.

ADO Den Haag
Van de Looi beschouwt ADO als een fysiek sterke ploeg, met een uitstekende uitstraling om wedstrijden te willen winnen. Het stugge team heeft een paar uitstekende spelers. Of Timothy Derijck zal spelen moet worden afgewacht.

Erwin van de Looi over de afgelopen week
De trainer kijkt terug op een rommelige en onrustige week. Dit komt enerzijds door de transferperiode die op zijn eind loopt, en anderzijds door diverse blessuregevallen. De knieblessure die Nick Bakker woensdag opliep omschreef Van de Looi als een persoonlijk drama voor Nick. Uit zowel het eerste onderzoek als een MRI-scan bleek niet dat de kruisband opnieuw getroffen is, maar om alles uit te sluiten zal Bakker een kijkoperatie ondergaan. Mocht blijken dat het met de kruisband toch niet goed is, dan zal deze meteen worden vervangen. Op dit moment is de ernst van de blessure nog niet bekend. De blessure heeft wel invloed op de rest van de ploeg, aldus Van de Looi: "Dat merk je gewoon." De training werd woensdag meteen afgebroken toen Nick zich blesseerde.

Erwin van de Looi kan zondag ook nog geen beroep doen op Hilal Ben Moussa, Henk Bos (zit nog niet bij 'de achttien' omdat hij nog niet wedstrijdfit is, maar komt daar wel steeds dichterbij) en, zoals gezegd, Martijn van der Laan. Ook Lorenzo Burnet, die woensdag aan zijn heup wordt geopereerd, is er tegen ADO niet bij.

Johan Kappelhof, Jarchinio Antonia en Maikel Kieftenbeld hadden deze week wat klachtjes. Kappelhof en Antonia hadden last onder de voet; dit heeft vaak te maken met wisselende ondergronden. Bij hen zal afgewacht moeten worden hoe ze op de training van vandaag zullen reageren.

Over de vele blessures dit seizoen, in vergelijking met vorig seizoen, gaf Van de Looi aan dat de club nergens onverantwoorde risico's heeft genomen. Burnet had ook vorig seizoen al heupklachten, maar wordt nu geopereerd, en dus telt hij bij dit seizoen. Van de Laan, Hoesen en Islamovic sloten niet 100% fit bij de selectie aan; vervolgens moest er wel op een hoger niveau worden getraind. Er wordt continu gekeken hoe belastbaar de spelers bij trainingen zijn.

Vanochtend werd er getraind zoals Van de Looi zondag wil spelen. Daardoor werd Maikel Kieftenbeld vervangen door Burak Saban. Michael de Leeuw speelde in de tweede helft van de partij, "maar met De Leeuw op tien is het anders dan met Chery op tien." Kieftenbeld is er zondag weer bij, zo verwacht Van de Looi, maar zo niet, dan denken wij dat Saban zijn basisdebuut zal maken.

Hristijan Denkovski
De Macedonische proefspeler is waarschijnlijk ook volgende week nog bij de FC te bewonderen. Van de Looi beschouwt hem als een hele vaardige speler, die gisteren en vandaag echter nog niet op zijn favoriete positie, die verder naar voren ligt (op tien of op de vleugels), kon spelen, omdat Van de Looi tactisch naar ADO wilde toewerken. De komende week zal hij, als zijn stage verlengd wordt, meer op zijn eigen positie moeten spelen om een goede indruk van hem te krijgen.

Gewenste versterkingen
Het aantrekken van Mimoun Mahi heeft het wensenlijstje van FC Groningen niet veranderd. Bij het vertrek van Filip Kostic is aangegeven dat de club op zoek is naar mensen (dus meer dan één) voorin. Van de Looi heeft nu een vrij smalle selectie en heeft er graag nog een aanvaller bij. "Of die er komt is vraag twee", zo hield hij een slag om de arm.

Mahi zal de tijd krijgen. Hij gaat van de Jupiler League naar de Eredivisie, gaat in Groningen op zichzelf wonen en deze veranderingen kosten tijd. Hij kan ook op tien spelen, maar heeft tot nu toe eigenlijk alleen op de flanken gespeeld.

Gevraagd naar de status van middenvelder Simon Tibbling antwoordde Van de Looi: "Zijn naam is genoemd. Maar we gaan ons eerst maar eens richten op de positie voorin." De trainer vindt dat zijn ploeg ook achterin dun bezet is, en ook hiermee is de club hard bezig. De prioriteiten voor het aantrekken van nieuwe spelers liggen op dit moment als volgt:

- aanvaller
- verdediger
- middenvelder

Hierbij speelt mee dat Nick Bakker en Lorenzo Burnet zijn weggevallen, en dat er op de backs nu spelers spelen (Tom Hiariej en Yoëll van Nieff, red.) die ook op het middenveld kunnen spelen.

De berichten over de interesse in Jahanbaksh van N.E.C. deed Van de Looi niet af als zijnde volslagen onzin of onhaalbaar; dit sterkt ons vermoeden dat het verhaal Jahanbaksh nog niet is afgesloten.

Simon Tibbling is volgens Van de Looi een goede speler, die bekeken is (zelfs Hans Nijland was in Zweden aanwezig om met hem en zijn club te praten, red.). Afgaande op bovenstaande to do-list lijkt het er echter op dat hij pas gehaald wordt nadat er een aanvaller en een verdediger zijn aangetrokken. Bovendien is het volgens Van de Looi een kwestie van budget. (Of Género Zeefuik verhuurd gaat worden of niet zal hierbij ook een rol spelen, al sprak Van de Looi hierover niet, red.) Zeefuik zou vandaag aan het eind van de ochtend onderzocht worden, maar FC Groningen heeft hierover nog niets gehoord.

Tom Hiariej
De club heeft nog niet zo lang geleden aangegeven dat Hiariej mocht vetrekken, "maar dit begint altijd bij interesse van een andere club", aldus Van de Looi, hiermee impliciet aangevend dat zich voor Hiariej recent geen club heeft gemeld. Van de Looi is echter heel erg tevreden over Hiariej, die twee goede competitiewedstrijden heeft gespeeld. Er kwamen erg veel goede aanvallen over rechts, en daarin had Tom Hiariej een belangrijk aandeel. Er is nu geen reden om hem te wisselen, ook al is Hans Hateboer, die een achterstand had, inmiddels wel wedstrijdfit. Overigens is ook Yoëll van Nieff weer volledig fit.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Antonia - Hoesen - Van der Velden
Lindgren - Chery - Kieftenbeld
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Baas, Hateboer, Islamovic, De Leeuw, Mahi, Saban

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.