Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

257 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft vanmiddag zijn wekelijkse perspraatje gehouden, maar wie alleen de sessie van vanmiddag als informatiebron tot zich neemt komt weinig verder. Afgaande op de trainingen van deze week zal hij zondag tegen ajax (een duel waarvoor nog 38 kaarten te koop zijn) echter met een ongewijzigde basis opdraven, met op de reservebank één mutatie. Op Mimoun Mahi kan nl. geen beroep worden gedaan vanwege een verzwikte enkel. Wij denken dat hij vervangen zal worden door Arjen Hagenauw.

Van de Looi verwacht bij de volgende competitiewedstrijd (Cambuur-uit, over twee weken) wel weer over Mahi te kunnen beschikken. Hij hoopt dat dit dan ook voor Martijn van der Laan geldt, maar Van de Looi klonk over hem toch iets minder stellig. "Het is met de nieuwe jongens vaak balanceren op het randje en bij hem zijn we over een lijn heengegaan."

Lorenzo Burnet is afgelopen woensdag geopereerd aan zijn heup en staat naar verwachting 4-8 weken aan de kant. Hij was alweer even op de club, en start maandag met zijn revalidatie.

Terugblik uitwedstrijd tegen ADO Den Haag
Erwin van de Looi zei dat het na acht competitiezeges op rij en vier play-off wedstrijden waarin zijn ploeg ongeslagen was gebleven wel weer even wennen was om te verliezen. "De terugreis was lang", aldus de trainer, die aangaf dat winnen en verliezen in de Eredivisie dicht bij elkaar liggen.

Hij vond dat zijn ploeg in de eerste helft redelijk speelde en de bovenliggende partij was; bij 0-0 en ook bij 1-0 waren er kansen om één en ander recht te zetten. "Het laatste half uur was slecht. We speelden te ver uit elkaar, en kregen daardoor nog twee doelpunten tegen. De effectiviteit, het rendement voor de goal was te laag en verdedigend zag het er bij de tegen goals niet goed uit. Ik had gehoopt dat we iets verder waren."

Hij vertelde van de nederlaag echter niet in de war te raken, en de ploeg, die kritisch was naar zichzelf toe, wil zich revancheren in het prachtige affiche dat ajax-thuis is. "Wij kijken ernaar uit."

De wedstrijdselectie wordt morgen na de afsluitende training bekendgemaakt. Van de Looi kan zoals gezegd geen beroep doen op Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Mimoun Mahi, en ook niet op Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Henk Bos. Género Zeefuik zit eveneens niet bij de selectie, en dit betekent dat er op drie spelers van Jong FC Groningen c.q. FC Groningen A1 teruggegrepen moet worden. Wij denken dat de keuze op Roland Baas, Burak Saban en Arjen Hagenauw valt.

Afgelopen week
In tegenstelling tot vorige week kijkt Van de Looi terug op een goede week. Daar waar hij vorige week vrijdag nog constateerde dat diverse spelers de dagen daarvoor vanwege kleine pijntjes niet alles konden meetrainen, daar speelde dit deze week geen rol. "Wij staan er qua fitheid beter op dan vorige week", zo constateerde hij tevreden. Iedereen heeft goed kunnen trainen en sommigen hebben dinsdag bij Jong FC Groningen gespeeld.

Erwin van de Looi over ajax
ajax is in alle drie de tot nu toe gespeelde wedstrijden bekeken, en de trainersstaf weet waar de kwaliteiten van de tegenstander liggen en waar de mogelijkheden voor de FC liggen. Daar wilde Van de Looi verder niet over uitwijden om de tegenstander niet wijzer te maken dan die is. Van de Looi verwacht niet dat Frank de Boer gaat wisselen, aangezien De Boer na de wedstrijd tegen PSV aangaf dat dat de beste wedstrijd van ajax was geweest, ondanks de nederlaag.

Transfer window
Van de Looi gaf aan dat zijn selectie aan de krappe kant is, maar hij wilde dat de focus op de wedstrijd tegen ajax ligt en wilde niets zeggen over eventuele op handen staande transfers. Later vertelde hij wel dat de selectie deze transfer window nog kan wijzigen, dus wellicht moeten we toch niet helemaal uitsluiten dat er nog wat bijkomt (of vertrekt).

Vorige week ging Erwin van de Looi nog uitvoerig in op zijn wensen met betrekking tot uitbreiding van zijn selectie; zijn terughoudendheid vanmiddag was dan ook opvallend. Wellicht dat hij geen hoop meer heeft nadat de FC tegen een aantal teleurstellingen bij het aantrekken van versterkingen is aangelopen, wie zal het zeggen. Mocht er momenteel echter wél concreet iets spelen, dan zou het geven van openheid van zaken ook verrassend zijn geweest.

Proefspelers Hristijan Denkovski en Ajdin Hrustic
Denkovski wordt gezien als een speler die jong is, en op dit moment een stukje afstaat van het niveau dat FC Groningen nastreeft. "Hij is nu nog geen versterking voor het eerste elftal. Of hij een optie voor de toekomst is gaan we bekijken." Aangezien hij volgende week niet meer zal meetrainen ("We zullen nu een beslissing nemen") denken we dat we hem in de toekomst niet in het shirt van FC Groningen zullen zien.

Over Hrustic van Schalke 04 kon Van de Looi weinig zeggen: "Die is hier voor FC Groningen A1."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ajax:
Van der Velden - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Baas, Saban, De Leeuw, Hagenauw, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Mahi, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.