Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen zondag in Leeuwarden tegen SC Cambuur zal spelen. Voor Van de Looi is dit een leuke wedstrijd, maar hij voegde er meteen aan toe het doodzonde te vinden dat er geen fans van FC Groningen zullen zijn. "Bij een Derby van het Noorden moeten er twee supportersscharen zijn. Maar wij gaan er alles aan doen om de thuisblijvers te plezieren. Het team is er klaar voor." Hij moet het doen zonder Martijn van der Laan, wiens herstel langzamer verloopt dan gehoopt - een tegenvaller, zo gaf Van de Looi aan.

Nick van der Velden: "We zijn fit, we zijn scherp, niets staat in de weg om die drie punten mee te nemen naar huis"

Of Mimoun Mahi bij de selectie kan zitten is nog niet zeker. Hij trainde gisteren mee, maar vandaag niet, en de nieuwe aanwinst is nog een twijfelgeval voor de noordelijke kraker tussen de nummer vier (Cambuur) en twee (FC Groningen). De opstelling van zijn ploeg wilde de trainer niet prijsgeven.

Erwin van de Looi keek ook nog even terug op de vorige wedstrijd, die tegen ajax, zij het kort. "Dat was een prima wedstrijd met alles erop en eraan, en met een goede overwinning voor ons." Aan de ene kant had hij graag doorgespeeld om in een flow te komen, maar aan de andere kant was het goed om even gas terug te nemen. Vanwege de Europese wedstrijden tegen Aberdeen was zijn ploeg al lang bezig, en de spelers met lichte klachten konden even wat rust krijgen. Dit kon in de eerste week na het duel tegen ajax; vanaf afgelopen maandag is er weer volop getraind richting Cambuur.

Terugblik op transfer window
Erwin van de Looi gaf nogmaals aan gemengde gevoelens over de afgelopen transferperiode te hebben. "We hebben goed ingespeeld op het vertrek van spelers vóór aanvang van de competitie, en ik ben zeer tevreden dat Eric Botteghin, Tjaronn Chery en Michael de Leeuw zijn gebleven. Maar naast Mimoun Mahi hadden we graag nóg twee spelers aangetrokken, en dat is niet gelukt. Ik ben dan ook niet tevreden met de wijze waarop het verlies van Stefano Magnasco en Filip Kostic is opgevangen."

Doordat Van de Looi nu een smalle kern heeft, een kern die hij overigens kwalitatief wel goed vindt, is zijn groep kwetsbaar voor blessures. Verder ziet hij graag binnen de selectie concurrentie. Ook heb je een bepaalde trainingsgroep nodig. Er trainen nu weliswaar veel jonge jongens mee (van Jong FC Groningen en FC Groningen A1, red.), "maar sommige van die jonge jongens zijn nog wat verder weg van het vereiste niveau. Ze zijn wel onderweg daarnaartoe."

Bij sommige jonge jongens moet een vinger aan de pols worden gehouden om ervoor te zorgen dat ze niet overbelast worden. Van de Looi noemde Roland Baas als voorbeeld. "Hij is eigenlijk nog een A-junior, maar doet vaak met ons mee. Partijtjes van drie tegen drie en vier tegen vier zijn erg intensief, en deze week was hij ook nog met Oranje Onder 19 op pad." De spelers moeten niet alleen fit, maar ook fris blijven. "Het is continu balanceren en puzzelen."

De woorden van Van de Looi waren geen verwijt naar wie dan ook binnen de organisatie. "We hebben weloverwogen besloten bepaalde dingen niet te doen, en daar sta ik achter."

Over namen als Alireza Jahanbakhsh, Mike van Duinen, Terell Ondaan wilde hij wel kwijt dat niet iedereen even serieus in beeld is geweest. Dit gold met name voor Terell Ondaan van Willem II, naar wie Henk Veldmate wel heeft geïnformeerd. Van de Looi:"Maar wat is informeren." Van de Looi gaf aan dat het soms een kwestie van geld is, waaruit we opmaken dat de interesse in Ondaan meteen bekoeld was nadat duidelijk was welk bedrag Willem II voor hem wilde ontvangen.

Mike van Duinen kan weliswaar op de linkerflank spelen, maar is geen linksbuiten, eerder een spits. Afgaande op de woorden van Van de Looi was dit echter ook geen vereiste om als vervanger van Filip Kostic in aanmerking te komen. Ook de belangstelling voor de jonge Serviër Andrija Lukovic van FK Rad bestreed Erwin van de Looi niet. Hij was echter niet in beeld als opvolger van Filip Kostic, maar moest meer als versterking à la Mimoun Mahi worden gezien: iemand voor de iets langere termijn.

Nick Bakker
Afgelopen woensdag was de kijkoperatie van Nick Bakker, "en dat viel niet mee", aldus de hoofdtrainer. De kruisband in zijn linkerknie was weliswaar niet volledig afgescheurd, maar ook niet meer intact, en daarom vervangen. Er wacht Nick nu opnieuw een zware strijd. "Wij gaan hem op alle mogelijke manieren helpen om hem terug te laten keren", zo sprak Van de Looi.

Erwin van de Looi over SC Cambuur
Van de Looi heeft de tegenstander van zondag in beide thuiswedstrijden, die tegen FC Twente en ADO Den Haag, aan het werk gezien. "Het is een frisse ploeg die durft te voetballen." Van de Looi verwacht dat Cambuur meteen druk zal willen zetten: "Dat is toch een beetje hun huisstijl." De ploeg heeft een aantal spelers verloren, maar heeft daarop goed ingespeeld met een aantal versterkingen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Van der Velden - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Baas, De Leeuw, Saban, Mahi/Hagenauw, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Zeefuik, (eventueel) Mahi

Vermoedelijke opstelling SC Cambuur (bron: Henk Albers):
Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Vytas; El Makrini, Rusnák, Bakker; Ogbeche, Hemmen, De Ridder (Meleg)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.