Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

382 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het perspraatje ingegaan op de uitwedstrijd bij FC Utrecht van komende zondag. Hij gaf aan dat Michael de Leeuw de geschorste Rasmus Lindgren zal vervangen, en dat Henk Bos zijn rentree bij de selectie zal maken. De Leeuw stond op 2 maart 2014 voor het laatst in de basis (FC Groningen - SC Cambuur, uitslag 1-1) en viel daarna alleen 12 maal in; Henk Bos' laatste wedstrijdminuten voor het eerste elftal dateren van 3 maart 2013 (Roda JC - FC Groningen, uitslag 4-1).

Op 29 juni 2013 scheurde hij vervolgens de voorste kruisband in zijn linkerknie af in de oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond; hij is hieraan op 24 juli 2013 geopereerd. Maandag speelde hij mee met de beloften, en deed dat in de ogen van Erwin van de Looi, net als Dino Islamovic en Hans Hateboer, goed.

Tom Hiariej overstrekte zijn knie vandaag op de training in een duel, maar Van de Looi gaat ervan uit dat Tom zondag kan spelen, en ging niet in de op de vraag wat een onverhoopte absentie van Tom Hiariej betekent voor de selectie. Wij vermoeden dat in dat geval Hans Hateboer in de basis zal starten, en dat Glenn Bijl of Desevio Payne, beiden rechtsback van Jong FC Groningen, op de bank zal plaatsnemen, voor het eerst in hun carrière. Morgen zal meer duidelijk worden over de basis en over de bankbezetting. 

Terugblik uitwedstrijd bij SC Cambuur
Van de Looi verwacht bij wedstrijden altijd een team dat met een idee speelt, een bepaalde intensiteit aan de dag legt en samenwerkt, maar zondag in Leeuwarden kwam hiervan te weinig terecht. Afspraken werden niet nagekomen, ruimtes werden hierdoor te groot, het middenveld kwam in de problemen en sommige spelers haalden hun normale niveau niet, "en tegen een goede ploeg als Cambuur kom je dan in de problemen", aldus de trainer.

De selectie is hiermee aan de slag gegaan, en vanaf woensdag is het vizier op FC Utrecht gericht. Zo'n nederlaag doet wel wat met een ploeg, aldus Van de Looi, en het team wil zich zondag van een andere kant laten zien, "wat we deze competitie al eerder hebben laten zien." Als de ploeg goed speelt kan het van ajax winnen, maar als het slecht speelt kan het maar zo met 3-0 van Cambuur verliezen, zo is dat in deze competitie. Van de Looi is benieuwd hoe het team het gaat oppakken. Hij wil alleen topfitte spelers opstellen, en verwacht een FC Utrecht dat FC Groningen snel onder druk zal willen zetten. Michael de Leeuw zal bij FC Groningen in de basis starten, "maar we gaan niet met een ander systeem spelen." De doelstelling zondag is duidelijk: "We gaan daarheen om punten te pakken."

Casper Goedkoop heeft FC Utrecht tegen ADO Den Haag aan het werk gezien. FC Utrecht is dit seizoen eigenlijk opnieuw begonnen, aldus Van de Looi, met Alflen als nieuwe trainer, Adriaanse als adviseur en diverse nieuwe en vertrokken spelers.

Volgende week woensdag speelt FC Groningen een bekerwedstrijd in en tegen BVV Barendrecht (na vier speelrondes 14e in de Topklasse Zaterdag, red.) en ondanks de krappe selectie zal FC Groningen dan opnieuw met het best mogelijke team aantreden. Van de Looi bekijkt Barendrecht morgen in de uitwedstrijd tegen koploper Scheveningen.

Blessures
Van de Looi kan zondag geen beroep doen op Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Mimoun Mahi (allen geblesseerd), en vanzelfsprekend ook niet op de geschorste Rasmus Lindgren. Género Zeefuik zit eveneens niet bij de selectie. "Zijn status is dat hij lid is van de eerste selectie", aldus Van de Looi, die aangaf dat Danny Hoesen en Dino Islamovic boven hem staan, en dat de club inzet op jeugd (en daardoor eerder de voorkeur aan Arjen Hagenauw of Jafar Arias zal geven, red.) "Género heeft er bij Willem II alles aan gedaan om daaraan verhuurd te worden; eerder zijn er echter opties geweest die hij heeft afgehouden." Het is ons duidelijk - in Groningen, waar zijn (dure) contract nog tot medio 2016 doorloopt, heeft Género geen enkel perspectief meer.

Erwin van de Looi over Danny Hoesen
Hoesen had volgens Van de Looi op drie doelpunten kunnen staan als hij beter zou zijn aangespeeld, en verder moet de spits zelf ook "steviger" spelen. In de wedstrijd tegen Cambuur is wel overwogen om Dino Islamovic in de ploeg te brengen, maar hiervoor is niet gekozen omdat de trainers niet het gevoel hadden "dat we het met hem anders voor elkaar gekregen zouden hebben." Islamovic heeft een jaar lang niet gespeeld bij Fulham, en komt terug van een blessure. Hij moet fysiek nog wat sterker worden. "Hij heeft kwaliteiten, maar dat kost tijd."

Liesblessure Martijn van der Laan: "hartstikke zorgelijk"
Van de Looi verwacht dat Mimoun Mahi, die met overbelastingsklachten kampt, op redelijk korte termijn (over één of twee weken) zal aansluiten, maar over Martijn van der Laan, die een liesblessure heeft, maakt Erwin van de Looi zich zorgen. "Hij werkt gestaag door, binnen, maar er is niks te zeggen over de termijn waarop hij terugkeert. Het is bij hem een terugkerend verhaal. We doen er alles aan om het fit te krijgen, maar het is niet makkelijk. Het is hartstikke zorgelijk." De vraag of de investering in Martijn van der Laan (€ 460.000, red.), die in het verleden vaker met dit soort blessures te maken heeft gehad, niet wat al te riskant is geweest wilde Van de Looi niet beantwoorden ("Dat is geen vraag voor mij"), maar hij keek wel bedenkelijk.

Op het moment dat Filip Kostic en Stefano Magnasco vertrokken was het "iedereen binnen de club" duidelijk dat er minimaal drie volwaardige versterkingen moesten komen. "Dat is niet gelukt, en met Martijn van der Laan valt het tegen. Daar hebben we nu wel mee te maken", zo sprak Van de Looi zijn zorgen uit over zijn krappe selectie.

(Bij een blessure van Tom Hiariej zitten er zondag drie spelers van het eerste elftal op de bank, drie van Jong FC Groningen en één van FC Groningen A1, red.)

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Antonia - Hoesen - Van der Velden
Chery - De Leeuw - Kieftenbeld
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej/Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Baas, Hateboer/Bijl/Payne, Saban, Bos, Hagenauw, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Van der Laan, Lindgren, Mahi, Zeefuik, eventueel Hiariej

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.