Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi keek vanmiddag tijdens het perspraatje terug op de zo teleurstellend verlopen wedstrijd tegen FC Utrecht, en blikte vooruit op de bekerwedstrijd die morgenavond op het kunstgras van BVV Barendrecht gespeeld zal worden. Van de Looi gaf aan dat Nick van der Velden, die vanochtend na afloop van de training niet met de pers wilde praten, zijn basisplaats is kwijtgeraakt. Rasmus Lindgren keert terug in het elftal; Michael de Leeuw zal zijn rol als linksbuiten op zijn eigen manier gaan invullen.

Terugblik FC Utrecht - FC Groningen
Erwin van de Looi keek nog even terug op afgelopen zondag en zei dat die wedstrijd werd beslist op momenten. Geen team was beter zondag, alleen Utrecht scoorde uit een moment van balverlies van de FC. De grootste kans was voor FC Groningen, direct na rust met Hoesen, en die werd niet gemaakt. Dat was de eerste 100% kans in de wedstrijd, en die werd niet benut.

De uitvoering was op het laatst niet best zondag, en daarom werden er niet veel kansen gecreëerd. Vaak was het spel slordig en leden we vooral veel balverlies, "daar moeten we onze ogen niet voor sluiten", aldus Van de Loo. De wedstrijd is goed nabesproken met beelden, waarna de blik snel op morgen is gericht voor de belangrijke wedstrijd in de beker.

Vooruitblik BVV Barendrecht - FC Groningen
Van de Looi was duidelijk over de benadering van dit duel: "We moeten deze wedstrijd heel serieus nemen, want er zijn altijd verrassingen in de beker en daar moeten wij niet bij zitten. We moeten zorgen dat we donderdagavond in de koker zitten."

Rasmus Lindgren komt terug bij selectie waardoor Arjen Hagenauw afvalt. Michael de Leeuw blijft in de basis staan, waaruit Nick van der Velden wegvalt. Nick is daar niet blij mee, maar hij is wel erg zelfkritisch en weet dat hij slecht speelt op dit moment. Erwin van de Looi gaf opnieuw aan dat hij meer dan 11 basisspelers heeft; De Leeuw is daar één van is. Omdat Van der Velden, die na de training niet met de pers wilde praten, niet goed speelt krijgt De Leeuw een kans. Michael de Leeuw heeft op dit moment meer intensiteit dan Nick van der Velden en daarom is besloten om hem te laten staan. "Nick van der Velden is een erg belangrijke speler voor ons, maar hij is niet in vorm en als iemand niet in vorm is kun je gewisseld worden." De Leeuw is uiteraard geen echte linksbuiten en gaat het morgen op zijn eigen manier invullen. Mimoun Mahi is nog druk bezig met een eigen revalidatieprogramma en moet vooral op kracht verbeteren. Men heeft verschillende keuzes voor morgen maar er wordt hiervoor gekozen.

Danny Hoesen blijft wel staan ondanks dat hij nog niet gescoord heeft, maar men denkt dat men met hem de meeste kans heeft om te winnen. Het zou erg belangrijk zijn voor hem als hij morgen scoort, vooral voor zijn vertrouwen. Alles moet beter naar en van hem. Hij moet beter aangespeeld worden en hij moet zelf nog scherper worden. Hij is een heel andere type spits dan Richairo Zivkovic en dat kost aanpassing, want het is een andere manier van spelen. Als technische staf moet je het gevoel hebben dat het beter gaat worden als je iemand wisselt, en dat gevoel is er bij Hoesen niet en daarom laat men hem staan. Het hele team moet beter worden, dus Hoesen ook.

Van de Looi heeft afgelopen zaterdag Barendrecht gezien tegen koploper Scheveningen en die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Barendrecht is een ploeg die speelt in een 442-systeem en dit seizoen nog niet veel heeft gescoord, maar ook niet veel heeft tegen gekregen. Er spelen niet veel ex-betaalde voetballers bij Barendrecht. Van de Looi vindt het een fysieke ploeg met veel loopvermogen; er wordt wederom op kunstgras gespeeld. Er is voor gekozen om daar nu niet op te trainen omdat er snel een wedstrijd achteraan volgt op gewoon gras, en er zijn zoveel soorten kunstgras waardoor een met het kunstgras in Barendrecht vergelijkbaar veld moeilijk te vinden is. Tevens hebben spelers vaak kleine pijntjes na het trainen op kunstgras. Hierdoor men heeft besloten om op gewoon gras te blijven trainen. FC Groningen zal Barendrecht absoluut niet onderschatten. "Ik heb hen gezien, maar we moeten ons op onszelf richten en een goede prestatie neerzetten."

Twee controleurs
Het 'gedoe' over de twee controleurs zegt Erwin van de Looi helemaal niets. "Het is de manier waarop je het spelen met twee controleurs invult. Kwaliteit leveren is het belangrijkste." Tegen FC Utrecht werd er met één controleur gespeeld en dat was niks aanvallender dan anders. FC Utrecht speelde de bal lang waardoor de balans vaak weg is met één controleur. De FC speelt met de punt naar voren en als dan de invulling aanvallend niet goed is werkt niks. "Als de backs erover heen kunnen klappen is het prima spelen met twee controleurs." FC Groningen heeft prima wedstrijden gespeeld met twee controleurs en ook erg aanvallend gespeeld ermee, dus voor Van de Looi is het geen thema. De balans vinden is soms lastig. Sommigen van de aanwezige persvertegenwoordigers zouden wel liever Hans Hateboer zien als rechtsback, omdat die meer drive naar voren heeft.

Afgelopen zondag wilde men de vleugels wisselen en dan kom je als iemand moet invallen dan al snel bij Henk Bos terecht. "Logisch dat hij nog niet 100% is na zo een lange afwezigheid, maar Henk is een prima voetballer."

De vorm van de FC is op dit moment iets minder, het baltempo is vaak te laag en men speelt soms te voorzichtig. Geregeld worden de ballen te zacht ingespeeld waardoor degene die de bal moet aannemen daardoor in de problemen komt. Als de bal harder wordt aangespeeld kan een speler snel draaien en doorspelen, dus sneller handelen.

Basisopstelling FC Groningen:
De Leeuw - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Baas, Van der Velden, Saban, Islamovic, Bos

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.