Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi blikte vanmiddag tijdens het perspraatje kort terug op de gewonnen bekerwedstrijd tegen Barendrecht, en keek vooruit naar het competitieduel tegen Willem II, de achtste competitiewedstrijd, maar pas de derde thuiswedstrijd. In eigen stadion heeft FC Groningen dit seizoen in competitieverband een 100% score, en daar wil Van de Looi tegen Willem II, met dezelfde selectie als woensdag, aan vasthouden: "Wij moeten zondag gewoon ons eigen spel spelen, en als we dat voor elkaar krijgen winnen wij van Willem II." De trainer hoopt op de volledige steun van het publiek. "Er zijn altijd momenten in een wedstrijd dat je ze heel hard nodig hebt."

Terugblik op BVV Barendrecht - FC Groningen
FC Groningen heeft het woensdag met een 4-1 overwinning goed gedaan. De eerste doelstelling was doorbekeren, en de tweede doelstelling was beter spelen dan de beide laatste wedstrijden (de uitnederlagen bij Cambuur en FC Utrecht, red.) Dit is wat Van de Looi betreft gelukt. "Tegen Barendrecht was de eerste helft goed van onze kant. De Tweede helft begon minder, maar daarna waren we weer dominant en superieur."

Met de loting voor de volgende ronde, een uitwedstrijd tegen Flevo Boys, was hij zeker niet ontevreden. "Opnieuw een opdracht die we moeten vervullen tegen, met alle respect, Flevo Boys. We gaan ze nog bekijken, maar dat is van later zorg."

Vooruitblik FC Groningen - Willem II
De selectie zal zondag dezelfde zijn als die van woensdag. Michael de Leeuw viel tegen Barendrecht in de rust uit met een hoofdwond, maar trainde gisteren alweer mee en is voldoende hersteld Hij ontbrak vandaag op het trainingsveld vanwege een uitvaart. De opstelling van komende zondag is nog niet bekendgemaakt. Of Michael de Leeuw of Nick van der Velden zal spelen is dus nog niet zeker.

Michael de Leeuw speelde woensdag naar behoren, en scoorde bovendien. "We hadden Nick van der Velden gepasseerd, maar veel alternatieven waren er niet. De Leeuw is geen linksbuiten als Filip Kostic en Mimoun Mahi, en doet het ook anders dan Nick van der Velden. Michael vult de rol op zijn eigen manier in en verschijnt vaker voor de goal. Het is jammer dat hij woensdag al zo vroeg moest uitvallen." (Afgaande op de positieve kritiek lijkt het niet logisch om De Leeuw zondag weer op de bank te zetten. We denken dat hij opnieuw in de basis staat.)

Volgens Erwin van de Looi is Mimoun Mahi op de weg terug, en is hij bezig met optrainen. "Wanneer ik hem terug verwacht is echter niet te zeggen."(Vorige week vrijdag lanceerde de hoofdtrainer echter de verwachting Mahi over één à twee weken terug te hebben. Van deze twee weken is één week om, maar er wordt nu niet uitgesproken dat Mahi naar verwachting volgende week terugkeert. Dit betekent o.i. òf dat zijn herstel tegenvalt, òf dat het vorige week toch te moeilijk was om in te schatten wanneer Mahi weer kan aansluiten, of allebei.)

Lorenzo Burnet herstelt snel van zijn heupoperatie. Hij is soms alweer op het veld en traint ook met de bal. Met Martijn van der Laan gaat het herstel niet zo snel. "Ik heb hem nog niet buiten gezien, dat is geen goed teken."

Tom Hiariej versus Hans Hateboer
Van de Looi ziet op dit moment geen reden om Hiariej te wisselen omdat hij het uitstekend doet. "Hateboer was ver weg aan het begin van het seizoen (blessure, red.), maar hij is helemaal terug. In de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong sc Heerenveen speelde hij goed, en dat hij tegen Barendrecht mocht invallen was hiervoor de beloning. Tom en Hans ontlopen elkaar op dit moment niet veel, maar Tom heeft zijn kans gepakt. Hans moet nu laten zien dat hij beter is."

Op de vraag of Hans Hateboer niet meer een centrale verdediger dan een rechtsback is antwoordde Van de Looi tactisch: "Op dit moment zien wij hem als een rechtsback. De volgende stap is richting het centrum." (Als de geruchten in de Zweedse pers over het vermoedelijke door FC Groningen in de winterstop aantrekken van Johan Larsson, aanvoerder en rechtsback van Elfsborg, kloppen, dan kon deze volgende stap o.i. wel eens dit seizoen al worden gerealiseerd.)

Erwin van de Looi over Willem II
Van de Looi vindt Willem II een frisse ploeg, net als de beide andere promovendi, FC Dordrecht en Excelsior, zoals hij dat vorig seizoen ook al van de toen gepromoveerde clubs, Go Ahead Eagles en SC Cambuur, vond. "Ze hebben voorin een aantal goede spelers, maar zijn verdedigend wel wat kwetsbaar. Ze hebben een aardige spelopvatting, en spelen onbevangen: niemand verwacht iets. Alles mag, niks moet. Wij zullen goed moeten zijn. Maar wij moeten zondag gewoon ons eigen spel spelen, en als we dat voor elkaar krijgen winnen wij van Willem II. Ik hoop op de volledige steun van het publiek."

Tegen FC Utrecht had FC Groningen voorin slordig gespeeld en achterin voorzichtig, hetgeen traag overkwam. De ruimtes waren te groot. FC Groningen speelde met één controleur en met Tjaronn Chery ertussen, maar de uitvoering was zowel aan de bal als zonder bal niet goed genoeg. Cambuur-uit was kansloos, maar Utrecht-uit niet, volgens Van de Looi. "Verliezen doet wel altijd wat met je, dat zag je aan het rondspelen achterin, terwijl de middenvelders tegen Barendrecht wel goed en hard werden ingespeeld. Dat heeft te maken met de tegenstander, maar vooral met zelfvertrouwen. We waren verplicht de bekerwedstrijd tegen Barendrecht te winnen, maar we hebben dat op een goede manier gedaan. We hebben er een goed gevoel aan overgehouden. Zondag in onze eigen Euroborg hoop ik dat het publiek erachter komt te staan."

Erwin van de Looi zei dat je in Nederland met een goede instelling van iedereen kunt winnen. "Willem II kon wel van AZ en Feyenoord winnen, maar won niet van Deltasport."

Danny Hoesen
Erwin van de Looi zei dat we zondag zullen zien of het woensdag gescoorde doelpunt als een bevrijding werkt voor Danny Hoesen. "We hopen op een Uth-scenario." (Mark Uth van sc Heerenveen stond dit seizoen in zes competitieduels in de basis, en scoorde pas in zijn vierde optreden voor de Friezen, maar toen gelijk drie maal in de wedstrijd tegen FC Utrecht. In zijn zesde optreden, Vitesse-uit, scoorde hij opnieuw, red.)

Prognose opstelling FC Groningen:
De Leeuw - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Pa
dt

Prognose bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Baas, Saban, Van der Velden, Islamovic, Bos

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Van der Laan, Mahi, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.