Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

391 gasten online

Hoofdtrainer Erwin van de Looi liet vanmiddag tijdens het perspraatje duidelijk doorschemeren de bekerwedstrijd van morgenavond tegen Flevo Boys zeer serieus te nemen. FC Groningen zal starten in dezelfde basisopstelling als jl. zaterdag tegen AZ, en ook de bankbezetting zal niet veranderen. Van de Looi kan nl. nog altijd geen beroep doen op Nick van der Velden, wiens knie nog te onrustig is. Van der Velden traint in het krachthonk, maar moet zijn knie ontzien. Flevo Boys, zaterdag namens FC Groningen bekeken door Alfons Arts ("Een vriendendienst", aldus Van de Looi. Arts werkt nl. niet voor FC Groningen), wordt als een goed voetballende ploeg beschouwd met een goed idee van voetbal.

"Voor Flevo Boys is het de wedstrijd van het jaar, maar ook voor ons is dit duel erg belangrijk. Het mooie van het bekertoernooi zijn de verrassingen. Wij moeten zorgen dat we daar woensdag niet bij zitten." FC Groningen heeft op het trainingsveld serieus en bewust naar de bekerwedstrijd toegeleefd.

Terugblik AZ - FC Groningen
Volgens Erwin van de Looi heeft FC Groningen zaterdag in Alkmaar twee punten verspeeld, maar staf en spelers gingen wel met een aardig gevoel van het veld. "Dat kwam door de uitvoering, de teamprestatie, het feit dat we weer een aantal kansen gecreëerd hebben en de beide doelpunten." Aan de andere kant was er ook teleurstelling omdat FC Groningen de wedstrijd had moeten winnen.

De uitvoering was beter dan tegen Excelsior. "We speelden toen voor de eerste keer 442, en na die wedstrijd hebben we een aantal nuances veranderd en accentverschillen aangebracht. Zo speelde Tom Hiariej naast Maikel Kieftenbeld. Verder waren de ruimtes tegen Excelsior veel kleiner." Ook gaat het soms om kleine dingen. "Krijg je een snel doelpunt tegen of scoor je zelf?"

Over de vrije schop die Van Boekel aan AZ toekende, en waaruit de 2-2 viel: "Je moet als scheidsrechter wel heel zeker weten dat het een overtreding is als je op zo'n gevaarlijke plek een vrije schop geeft." Het gezelschap constateerde vanmiddag eensgezind dat er van een overtreding van Tom Hiariej geen sprake was geweest. Van de Looi: "Over dit soort beslissingen wordt wel heel makkelijk gedaan, maar het had zaterdag grote invloed op het resultaat."

Van de Looi wilde het puntverlies overigens niet in de schoenen van de arbitrage schuiven. "In de eerste helft gaven we het initiatief teveel weg. Ik ging de laatste tijd niet mee in het negativisme, en ik ben nu ook niet euforisch", zo toonde hij zich kritisch, al had hij wel een positief gevoel.

Vooruitblik Flevo Boys - FC Groningen
Het bekerduel, dat op een stroef soort kunstgras gespeeld zal worden, is belangrijk voor FC Groningen. De beker is dit seizoen de enige tastbare prijs die de Trots van het Noorden kan pakken, omdat de koplopers in de Eredivisie op een te grote achterstand staan. "Wij willen de beker graag winnen en hebben de wedstrijd tegen Flevo Boys als zijnde belangrijk benaderd." Van de Looi gaf aan dat de bekerwedstrijd voor Flevo Boys de wedstrijd van het jaar is. "Zij leven er al weken naar toe."

Erwin van de Looi over Tom Hiariej
De keuze voor het centrale middenveld was zaterdag op Tom Hiariej en Maikel Kieftenbeld gevallen. "Het gaat steeds om twee van het drietal Tom Hiariej, Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren. Ik vond Tom en Maikel het meest complementair aan elkaar. Ik ben echter absoluut niet ontevreden over Rasmus Lindgren. Hij doet het dit seizoen goed en is bovendien een prima prof."

Van de Looi is tevreden over Hiariej, maar vindt het te vroeg om het over verlenging van het aflopende contract van Hiariej te hebben. "Punt één: het is daarvoor nog te vroeg, en punt twee: daar ga ik niet over, en punt drie: daar heeft Tom zelf ook iets over te zeggen." Wellicht kan als vierde punt toegevoegd worden dat Van de Looi nu weinig kan zeggen over spelers met aflopende contracten omdat de trainersstaf zelf ook een aflopend contract heeft, maar daarover werd vanmiddag niet gesproken.

Van de Looi vond Hiariej als rechtsback eerst beter dan Hans Hateboer, maar Hans heeft zich inmiddels aangediend, "al kan er nog wel een tandje bij", aldus Van de Looi.

Stand van de blessuregevallen

Martijn van der Laan:
trainde gisteren een groot gedeelte mee met de groep, en conform zijn programma trainde hij vandaag binnen. Op de training van gisteren heeft hij geen reactie gehad.

Lorenzo Burnet:
trainde vandaag buiten, maar apart van de groep

Nick van der Velden:
zie boven

Hilal Ben Moussa:
kan aan steeds meer onderdelen meedoen

Henk Bos:
heeft nog niet met de groep getraind. Herstel van zijn enkelblessure valt tegen

Nick Bakker:
zit in zijn revalidatietraject

Género Zeefuik:
trainde vandaag volop mee met de groep; is hersteld

Basisopstelling FC Groningen:
De Leeuw - Hoesen
Chery - Antonia
Kieftenbeld - Hiariej
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Bankbezetting:
Van der Vlag, Bijl, Baas, Lindgren, Mahi, Islamovic, Hagenauw

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Van der Velden, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.