Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online


Vanochtend op het trainingsveld achter de Mediacentrale zagen we Martijn van der Laan mooie duels uitvechten met Jarchinio Antonia, en ook hoofdtrainer Erwin van de Looi was vanmiddag tijdens het perspraatje zeer te spreken over het optreden van de al geruime tijd geblesseerde nieuwe aanwinst. "Het ziet er goed uit wat hij laat zien. We gaan straks met de medische staf zitten om over het vervolg van zijn revalidatietraject te praten." Van der Laan voetbalt makkelijk, maar er kan nu nog geen indicatie gegeven worden wanneer hij in wedstrijdverband terugverwacht mag worden.

Van de Looi gaf vanmiddag aan te hopen dat hij zondag tegen NAC Breda (een wedstrijd waarvoor nog maar een aantal honderden kaarten beschikbaar is) dezelfde selectie en dezelfde basis op het wedstrijdformulier kan zetten als de beide laatste duels, maar dit is nog niet zeker. Danny Hoesen liep vanmiddag op het trainingsveld een enkelblessure op en moest de training vervroegd afbreken; morgen wordt bekeken in hoeverre hij zondag inzetbaar is.

Wij vermoeden dat Dino Islamovic bij absentie van Hoesen in de basis zal staan. Zo werd er vanochtend na het vertrek van Hoesen ook getraind. Van de Looi gaf aan dat ook Mimoun Mahi een optie is voor de mogelijk vacante spitspositie. "Het zijn verschillende types aanvallers. Dino is meer balvast en moet aangespeeld worden." Eerder deze week had Hoesen last van zijn knie, maar daarvan heeft hij nu geen reactie meer gekregen.


Danny Hoesen moest vanmorgen het trainingsveld verlaten, waarna hij zich bij
Henk 'broez'n' de Haan vervoegde 

Mocht Danny Hoesen zondag noodgedwongen vanaf de tribune moeten toekijken, dan zal er op de bank plaats zijn voor een debutant, nl. Jafar Arias (aanvaller) of Hristijan Denkovski (middenvelder). Arjen Hagenauw zal sowieso bij de selectie zitten, net als in de wedstrijd tegen Flevo Boys, aangezien Burak Saban nog altijd geschorst is.

Género Zeefuik
Zeefuik is nog niet fit genoeg om te spelen, maar Van de Looi was duidelijk over de status van de aanvaller: "Ook als Género wél fit was geweest zou ik gekozen hebben tussen Arias en Denkovski. Zeefuik komt op dit moment nl. niet voor in onze plannen. Dat weten we van elkaar, we hebben daarover met elkaar gepraat en afspraken gemaakt. Het is niet zo dat hij het verbruid heeft. Het is meer policy." Van de Looi gaf aan dat Zeefuik wel professioneel traint.

Over de overige geblesseerden vertelde Erwin van de Looi vanmiddag het volgende:

Nick van der Velden:
Traint nog altijd niet buiten; knie moet verder tot rust komen.

Henk Bos:
Heeft deze week al wel buiten getraind, maar het valt tegen. Heeft tegen Erfurt een enkelblessure opgelopen. Van de Looi: "Zonde. Hij zat eraan te komen en haakt nu weer af."

Lorenzo Burnet:
Trainde deze week ook al eens buiten mee met de groep. Er zit ontwikkeling in.

Terugblik Flevo Boys - FC Groningen
Van de Looi vertelde dat zijn ploeg woensdag gedaan had wat het moest doen, nl. dik winnen. "Er waren mooie en goede goals, maar het spel was wisselend. Het was soms goed, soms slordig." De trainer is tevreden met het feit dat het team in de laatste twee wedstrijden tien maal heeft gescoord.

Hij vindt de loting van afgelopen nacht een goede loting. "We wilden graag thuis loten, en niet op kunstgras." Op papier is het voor FC Groningen een gunstige loting, "zonder dat we FC Volendam onderschatten."

Vooruitblik FC Groningen - NAC Breda
"We zitten in een goede week en willen die goed afsluiten", zo keek Van de Looi vooruit. Bij NAC is het op trainersvlak onrustig geweest. "Of er zondag een nieuwe trainer is, en of dat Robert Maaskant is, zullen we zien." NAC heeft deze week voor de beker gewonnen (met 3-2 na verlenging bij Fortuna S., red.), en daarvoor in de competitie twee keer gelijkgespeeld: uit tegen Vitesse, een goede prestatie, en thuis tegen ADO Den Haag. "NAC heeft een goede voorhoede, met Tighadouini, Seuntjens en de snelle Boateng op rechts, en Falkenburg en Matic zijn goede spelers op het middenveld."

Erwin van de Looi wil zondag zo goed mogelijk verder gaan met de ingeslagen weg. "We gaan door met dit systeem, waarin we nog meer automatismen moeten krijgen. We willen nl. nog dreigender worden." Ook wil hij de ongeslagen reeks thuis verlengen. (FC Groningen verloor op 9 maart 2014 voor het laatst in eigen huis een competitiewedstrijd: Feyenoord won die middag met 2-0, red.)

Vermoedelijke basisopstelling FC Groningen:
De Leeuw - Hoesen/Islamovic

Chery - Kieftenbeld - Hiariej - Antonia
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Bankbezetting:
Van der Vlag, Bijl, Baas, Lindgren, Mahi, Islamovic/Arias/Denkovski, Hagenauw

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Van der Velden, Zeefuik, eventueel Hoesen


Elwin Baas (RTV Noord), Wim Masker (Gron. Gezinsbode) en Jan Mennega (Dagblad v/h Noorden)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.