Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

220 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi wilde vanmiddag tijdens het perspraatje conform onze verwachtingen nog niet zeggen wie zondag in de nog niet uitverkochte wedstrijd tegen sc Heerenveen de plek van de geschorste Danny Hoesen zal innemen, maar door de woorden van Van de Looi heenprikkend zou het ons niet verbazen als Mimoun Mahi uiteindelijk de voorkeur zal krijgen boven Jafar Arias. De trainer ziet grote verschillen tussen beide aanvallers.


Het perspraatje werd bijgewoond door een grote schare sponsoren, alsmede door Hans Nijland, die de journalisten begroette met "Vrienden en Jan Mennega." Over de door het journaille gestelde vragen merkte Nijland op dat "de sponsoren intelligentere vragen stelden", waarvan akte.

Daar waar Jafar Arias een fysiek sterk aanspeelpunt is, iets minder beweeglijk maar wel meer een kapstok voor het hele team, daar is Mimoun Mahi een beweeglijke aanvaller die zwerft en meer ruimte creëert voor anderen. Arias is echter meer een echte spits dan Mahi. Van de Looi wil een goed gevoel bij zijn keuze hebben, maar we denken dat zijn gevoel vandaag op de training een bepaalde richting is opgegaan en wel richting Mimoun Mahi. Uiterlijk zondag om 14:30 uur zullen we weten wie de tweestrijd in zijn voordeel heeft beslist.

Vooruitblik FC Groningen - sc Heerenveen 

Voor Van de Looi is de wedstrijd van zondag de derde hele mooie wedstrijd op rij. Vooral supporters, maar ook sponsoren, spelers en trainers hebben al lang een cirkeltje om deze wedstrijd geplaatst. FC Groningen gaat de derby met een goed gevoel in. De FC heeft thuis tegen PSV misschien links en rechts wat geluk gehad, "maar uit bij FC Twente hebben we goed gespeeld en een verdiende overwinning geboekt; dit geeft vertrouwen", zo blikte de hoofdtrainer vooruit naar zondag.

Heerenveen heeft de laatste weken wisselvallig gepresteerd, met name qua resultaat (de Friezen wisten zeven keer op rij niet te winnen, red.), maar de ploeg heeft volgens Van de Looi veel kwaliteit. "Ik heb ze zelf uit bij ajax gezien, en ze speelden toen een goede eerste helft." FC Groningen zal datgene dat de laatste weken goed liep opnieuw goed moeten doen (goed duelleren en gedurfd voetballen). "Wat dat betreft kunnen wij hierin zondag niks laten liggen."

Van de Looi verwacht dat Heerenveen de FC vanaf het begin vol onder druk wil zetten, net als vorig seizoen en net zoals in de uitwedstrijden tegen ajax en FC Twente. De trainer gaat ervan uit dat Daley Sindgraven zal spelen (inmiddels bevestigd door de Leeuwarder Courant, red.). Mocht Sinkgraven niet inzetbaar zijn, dan zaL Jukka Raitala spelen, een heel ander type speler die veel verdedigender is ingesteld. Met Sinkgraven rekent Van de Looi bij Heerenveen op 'vol druk vooruit.'

Van de Looi heeft heel veel zin in dit soort wedstrijden, en hoopt op een volle, kolkende Euroborg. "Wij zullen ons best doen er een spektakelstuk van te maken." Hij verwacht wel dat zijn ploeg zondag de nodige ruimte zal krijgen.

Selectie FC Groningen

De selectie wordt steeds breder. Van de Looi kan zondag alleen geen beroep doen op Nick Bakker en Hilal Ben Moussa; Dino Islamovic is een twijfelgeval. Hij is van zijn blessure hersteld, maar heeft last van zijn teen. Normaal gesproken is hij er zondag gewoon bij. "We kunnen nu weer keuzes maken, ook voor de bank. Dit leidt op het trainingsveld tot een hoger niveau bij de tegenstander, en de basis wordt hierdoor beter getest."

Spelers als Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan, Nick van der Velden en Henk Bos missen nog minuten bij de beloften; het is de bedoeling dat ze maandag bij Jong FC Groningen zullen meespelen, al zal het qua dispensatie passen meten worden (wie geboren is vóór 1 januari 1992 wordt als dispensatiespeler beschouwd, red.)

Sergio Padt

Erwin van de Looi vindt dat Padt de laatste weken erg goed staat te keepen, maar nog niet aan zijn plafond zit: "Hij kan nog een niveautje groeien; er zit nog rek in."

Schorsing Danny Hoesen

Van de Looi vond de rode kaart die Danny Hoesen zondag kreeg niet terecht. "Hij was te laat en heeft zijn tegenstander geraakt, maar er was nul intentie een overtreding te maken en hij had ook geen gestrekt been." De club heeft de schorsing geaccepteerd "want er zou toch niks aan veranderen."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Mahi - De Leeuw
Chery - Hiariej - Kieftenbeld - Antonia
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Van der Laan, Lindgren, Van der Velden, Islamovic, Arias

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hoesen, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.