Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje ingegaan op de confrontatie met Vitesse, a.s. zondag in de Euroborg, een duel waarvoor de kaartverkoop nog wel mag aantrekken, aldus de persvoorlichter van FC Groningen. Mogelijk spelen het weer, het feit dat FC Groningen in korte tijd drie keer thuis speelt en de dure decembermaand een rol bij de tot nu toe niet kennelijk overweldigende voorverkoop, aldus Richard van Elsacker.

Hans Nijland was eveneens aanwezig, maar vertrok nog voordat het (korte) perspraatje goed en wel was begonnen. Snel gestelde vragen over Albert Rusnák deed de algemeen directeur grijnzend af met "Wie is Rusnák? En bovendien hebben wij geen geld." Uitspraken die er wat ons betreft op wijzen dat de Slowaak op korte termijn door FC Groningen gepresenteerd zal worden, dan wel dat FC Groningen dat beoogt te doen.

Van de Looi gaf aan dat hij zondag voor Mimoun Mahi in de aanval kiest, en voor Johan Kappelhof als rechtsback. Hans Hateboer ondervindt nl. nog teveel hinder van zijn vorige week tegen Heerenveen opgelopen blessure aan zijn hoofd en zal tegen Vitesse niet bij de selectie zitten. Yoëll van Nieff, zondag tegen Heerenveen in de warming-up afgehaakt, is voldoende hersteld en zal terugkeren in de basis; ook Martijn van der Laan zal vanaf de aftrap meespelen. Van de Looi vond dat Van der Laan tegen Heerenveen als centrale verdediger een goede tweede helft speelde, en ook dat Kappelhof het als linksback goed deed. "Tegen Vitesse staat hij rechtsback, dat zal nog wat gemakkelijker gaan." Natuurlijk had hij het centrale verdedigersduo Kappelhof-Botteghin, dat het 'hartstikke goed' heeft gedaan, graag laten staan, maar dan had je wel erg veel moeten veranderen, aldus Van de Looi. Feit is nu eenmaal dat zijn ploeg achterin wat dun bezet is.

Terugblik FC Groningen - sc Heerenveen

Tegen de Friezen waren de afstanden te groot, en de facetten druk zetten en het creëren van kansen dienen tegen Vitesse bovendien verbeterd te worden in vergelijking met afgelopen zondag. Van de Looi wil dezelfde spirit en teamgeest zien die de ploeg in de laatste drie duels heeft getoond.

Om het creëren van kansen te verbeteren kiest Erwin van de Looi voor een andere aanval: Mimoun Mahi zal zijn debuut in de basis maken, daar waar Jafar Arias dat genoegen vorige week smaakte. "Ik verwacht zondag een andere tegenstander, en daarom wordt gekozen voor een ander type spits. Mimoun Mahi is minder een aanspeelpunt, maar heeft meer diepte en beweeglijkheid. Op die manier hoop ik dat er meer kansen gecreëerd worden." Van de Looi beschouwt Vitesse net als Heerenveen als een goed voetballende ploeg, "maar ze hebben ook een bepaald aantal punten, en dat komt ergens vandaan." (Vitesse staat elfde, met 18 punten uit 15 duels, red.)

Hans Hateboer

Hateboer heeft zondag in de slotfase een flinke hoofdwond opgelopen; er werd aan een hersenschudding gedacht. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat het er vrij goed uitzag, maar donderdag op het trainingsveld bleek, toen de belasting werd opgevoerd, dat hij onvoldoende is hersteld. Hij zit tegen Vitesse niet bij de selectie.

Género Zeefuik

Ook Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Género Zeefuik zitten zondag niet bij de selectie. Over laatstgenoemde verklaarde Erwin van de Looi dat de situatie rond de spits niet is veranderd. Hij komt niet meer voor in de plannen van het eerste elftal; komende maandag zal hij meespelen in de wedstrijd van Jong FC Groningen. "Het beste is dat we afscheid van elkaar nemen. Het zou voor hem niet verstandig zijn om zijn tot medio 2016 lopende contract uit te dienen, maar de clubs staan niet in de rij." Op de vraag of de club denkt aan ontbinding van de arbeidsovereenkomst wilde de hoofdtrainer niet ingaan.

Tot slot kwamen de vrije trappen aan de orde. Van de Looi gaf aan dat het initiatief wat dat betreft ligt bij Tjaronn Chery. Wie ze neemt hangt o.a. af van de afstand tot het doel, of het de eerste, tweede, derde etc. vrije trap is en het hangt bovendien af van de wedstrijd. Chery heeft de vrije trap al een aantal malen aan Yoëll van Nieff gegeven.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Mahi - De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Hiariej - Antonia
Van Nieff - Van der Laan - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Bijl/Payne, Lindgren, Van der Velden, Arias, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hateboer, Hoesen, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.