Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het laatste perspraatje van 2014 niet alleen ingegaan op de competitiewedstrijd die FC Groningen morgenavond in en tegen Dordrecht speelt, maar ook op het recente contracteren van Simon Tibbling en Albert Rusnák. Volgens Van de Looi heeft de spelersgroep positief op het aantrekken van beide nieuwe middenvelders gereageerd. "Wij zijn ambitieus, en daar hoort concurrentie bij. Zó kun je naar grote hoogtes gestuwd worden, en de spelers weten dat", aldus de trainer.

Even daarvóór had een goed geluimde algemeen directeur Hans Nijland plaatsgenomen op de stoel van Erwin van de Looi en verkondigt dat het een mooie wereld was, hierbij doelend op de soap rond Albert Rusnák, die zondag overigens naar Slowakije vertrekt. Nijland gaf aan dat er met de middenvelders Simon Tibbling en Albert Rusnák veel voetbal in de ploeg komt.

Vooruitblik FC Dordrecht - FC Groningen 

Erwin van de Looi kijkt terug op een goed kalenderjaar 2014 en hij wil dit graag goed afsluiten bij FC Dordrecht. FC Dordrecht mag dan onderaan staan (en in de acht tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden nog geen enkel punt hebben gepakt, red.) - vorige week heeft de tegenstander van komende zaterdag een punt gehaald, en de ploeg heeft ook iets aan de speelstijl veranderd. Het speelt nu in balbezit in 442. Van de Looi benadert het duel goed: "Wij moeten zorgen dat ze ons niet verrassen. Wij moeten goed aan de bal zijn en de vrije man vinden. We moeten zaterdag weer top zijn, Dordrecht is een niet te onderschatten tegenstander. Voor ons is niks te onderschatten. Zo hebben we ook de wedstrijd tegen Volendam benaderd."

In vergelijking met de wedstrijd tegen FC Volendam moet er beter gevoetbald worden en moeten de ruimtes meer herkend worden. Dat was in de eerste helft van de bekerwedstrijd van woensdag minder, maar wel beter na rust.

Van de Looi vond het prima dat er tegen Volendam helemaal niks is weggegeven. "Dat betekent dat je scherp en alert bent."


De grijnzende Hans Nijland twijfelt zeker niet aan de komst van Rusnák

Erwin van de Looi kan zaterdag geen beroep doen op Nick Bakker, Hilal Ben Moussa (die ook nog ziek is geworden) en Hans Hateboer. Hristijan Denkovski van Jong FC Groningen is aan zijn neus en luchtwegen geopereerd en evenmin inzetbaar. Henk Bos is wel inzetbaar, maar zit niet bij de selectie. (Hetzelfde geldt voor Género Zeefuik, over wie ongevraagd nooit wordt gesproken, red.)

In vergelijking met afgelopen woensdag keert Martijn van der Laan terug in de selectie; voor hem moet Jafar Arias plaatsmaken. Of Van der Laan in de basis zal starten wordt morgen besloten. Er zijn meerdere spelers die niet 100% fit zijn, omdat ze de laatste tijd veel hebben gespeeld. De opstelling is derhalve nog niet aan de spelers gecommuniceerd. (Vanochtend werd in twee varianten getraind; normaal gesproken wordt van deze varianten eentje als basis gekozen, red.)

Nick van der Velden

Van de Looi is zeer tevreden over de invalbeurt van Nick van der Velden van woensdag tegen Volendam; ook die van de wedstrijd daarvóór, Vitesse-thuis, was goed, maar die van de wedstrijd dáárvoor, Heerenveen-thuis, niet. Hij mist nog inhoud om in de basis te kunnen starten. Op de training is hij steeds meer aanwezig en eist meer ballen op.

Bekerloting tegen Vitesse

Van de Looi had het liefste thuis geloot, en dat is gebeurd. Vitesse heeft gisteravond tegen ajax uitstekend gespeeld ("maar niet beter dan ze tegen ons speelden", aldus de trainer), "we moeten zien dat we die wedstrijd winnen, en dat kan ook gewoon. Vitesse heeft wel een goede ploeg, en als wij niet goed zijn, dan wordt je van het kastje naar de muur gestuurd, dat zag je gisteren wel."

Trainingskamp Oliva

FC Groningen gaat met een groep van 24 spelers naar het Spaanse Oliva. Wie dat zijn wordt a.s. zondag bekend gemaakt.


Mogelijke opstellingen FC Groningen tegen FC Dordrecht (wij zetten ons geld op de eerste variant):

Optie 1 (ongewijzigd t.o.v. thuiswedstrijd tegen FC Volendam):

De Leeuw - Hoesen
Mahi - Chery - Kieftenbeld - Antonia
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

 Optie 2:

De Leeuw - Hoesen
Chery -
Hiariej - Kieftenbeld - Antonia
Van Nieff - Van der Laan - Botteghin -
Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Payne, Lindgren, Van der Velden, Van der Laan/Mahi, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hateboer, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.