Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

145 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi blikte vanmiddag vooruit op de eerste thuiswedstrijd van 2015, het duel tegen FC Utrecht van komende zondag. Voor deze wedstrijd zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. Als Michael de Leeuw (enkel) en Maikel Kieftenbeld (bilspier) goed reageren op de training van vanochtend, dan kan Van de Looi zondag alleen geen beroep doen op Nick Bakker (knie), Hilal Ben Moussa (niet wedstrijdfit), Henk Bos (ziek geweest) en Tom Hiariej (armbreuk). Van de resterende 19 spelers zal er nog één moeten afvallen; of dit net als tegen ajax opnieuw Dino Islamovic zal zijn is nog niet besloten.

Terugblik ajax - FC Groningen
Het resultaat van de wedstrijd was teleurstellend, maar het spel en de uitvoering waren wel goed. Al met al vertrok Erwin van de Looi met een slecht gevoel uit Amsterdam, "want in voetbal gaat het ook en vooral om winnen."

Huidige selectie
Erwin van de Looi is tevreden over de groep spelers waarover hij kan beschikken. Hij gaat ervan uit c.q. hoopt dat er in deze transfer window geen spelers meer vertrekken, "maar je wet het natuurlijk nooit." Zijn groep wordt breder en kwalitatief beter. Het niveau gaat hierdoor omhoog. "De spelers laten zien dat ze willen spelen. Sommigen kloppen niet op de deur maar rammen en beuken op de deur. Een goed voorbeeld daarvan is Mimoun Mahi die zich echt onderscheidt." Van de Looi is dan ook van mening dat spelers die niet in de basis staan daar goed mee omgaan.

Vooruitblik FC Groningen - FC Utrecht
De tegenstander van zondag is recentelijke twee keer bekeken. Zondag was Dick Lukkien aanwezig bij FC Utrecht - sc Heerenveen, en Erwin van de Looi zat woensdag op de tribune bij FC Utrecht - Borussia Dortmund. Utrecht wordt beschouwd als een brutaal ploegje, dat hoog druk zet en vooruit speelt. "Dit geeft ons ruimtes", aldus de trainer.

Opvallend genoeg heeft Utrecht deze competitie uit meer punten behaald dan thuis (13 versus 10, red.), FC Groningen is dus gewaarschuwd. De ploeg heeft wisselende resultaten geboekt, maar gaat er altijd wel voor.

Proefspeler Árni Vilhjálmsson
De IJslandse aanvaller heeft gisteren en vandaag met het eerste elftal meegetraind en zal dat ook morgen doen. Hij is zondag ook aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Utrecht, en gaat dan weer terug naar zijn club in IJsland. Er is door FC Groningen nog geen besluit genomen of de FC hem in de toekomst kan gebruiken. De aanvaller heeft volgens Van de Looi zeker kwaliteit, maar moest hier wel 'aanharken' omdat duidelijk is dat hij uit een competitie komt met een ander niveau en een lager tempo. Op dit moment heeft hij geen toegevoegde waarde voor de selectie. Zo heeft de trainersstaf al de beschikking over Dino Islamovic die naar een hoger niveau moet groeien.

Juninho Bacuna
Bacuna speelde vandaag even mee in een groep met acht basisspelers. Van de Looi had hem hierbij gezet uit 'getalstechnische redenen', maar hij was ook benieuwd hoe Bacuna het zou doen, "en hij doet het aardig", aldus de trainer.

Jarchinio Antonia
De aanvaller was teleurgesteld over het missen van diverse kansen tegen ajax, maar heeft de knop omgezet, zo bleek vandaag op de training. Hij scoorde toen twee keer. Van de Looi kiest zondag net als tegen ajax voorin voor het koppel De Leeuw-Antonia. Dit heeft ook met de tegenstander te maken. Ook FC Utrecht zal niet "met de kont in de goal gaan staan", en dan is er diepte nodig. "Met Danny Hoesen krijg je dat ook wel, maar anders." Duidelijk is dat Erwin van de Looi 'keuzes uit luxe' kan maken, "en da's mooi." Hij heeft het gevoel dat de doelpunten ook wel gaan komen. Van de Looi wil zich verder vooral focussen op het eigen spel en het ontwikkelen daarvan. "We moeten niet tevreden zijn alleen omdat we tegen ajax goed hebben gespeeld. Tegen FC Utrecht moeten we minimaal hetzelfde brengen."

Het zijn voor FC Groningen drukke tijden, met veel mooie wedstrijden. "Daar ben je voetballer voor geworden", aldus de trainer. Vandaag kon hij voor het eerst deze week op gewoon gras trainen, terwijl je het veld van de Euroborg niet teveel wilt belasten. "Wij willen graag combineren en daar heb je een goed veld voor nodig." Waar er morgen getraind kan worden is nu nog onduidelijk gezien de weersvoorspellingen; dit is voor Van de Looi het irritante van de winterperiode. Hij voegde er aan toe dat ook FC Utrecht hier last van heeft.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Antonia - De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Tibbling - Rusnák
Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Van Nieff, Van der Laan, Lindgren, Mahi, Van der Velden, Hoesen

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hiariej, Islamovic

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.