Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

344 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi gaf vanmiddag tijdens het perspraatje aan dat het een wat lastige persconferentie zou zijn, omdat er in tegenstelling tot anders pas later die vanmiddag nog getraind wou worden, en de spelers nog niets over de selectie wisten. Wel vertelde hij dat Danny Hoesen en Nick van der Velden grote vraagtekens zijn voor de selectie van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hoesen heeft woensdag tegen Vitesse een tik tegen zijn been gekregen, waardoor hij gewisseld moest worden; Van der Velden heeft 'uit het niets' een dikke knie.

 
Afsluitende training: Kappelhof vervangt Hateboer als rechtsback; Van der Laan centraal achterin
Bij de afsluitende training in de aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd een opvallende wijziging doorgevoerd: Hans Hateboer werd als rechtsback verdreven door Johan Kappelhof. Martijn van der Laan speelde als centrale verdediger naast Eric Botteghin. Nick van der Velden kon aan de gehele training meedoen.

Dat gold niet voor Danny Hoesen. Hij probeerde het vanmiddag wel, maar hield het al na een kwartier voor gezien. Hij zal worden vervangen door Jarchinio Antonia. Op de bank komt hierdoor een plaats vrij voor Dino Islamovic, zo werd ons later op vrijdag duidelijk.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Go Ahead Eagles:
Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Chery, Kieftenbeld, Tibbling, Rusnák; Antonia, De Leeuw

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Zowel Danny Hoesen als Nick van der Velden konden gisteren niet trainen. Van de Looi noemde Juninho Bacuna en Dino Islamovic als mogelijke vervangers bij de selectie; het ligt volgens Van de Looi voor de hand dat Jarchinio Antonia Danny Hoesen in de basis vervangt mocht Hoesen niet kunnen spelen. "Met Antonia kun je alle kanten op. Hij kan als spits spelen, maar ook aan de zijkant."

Of hij op Henk Bos een beroep zal doen hangt o.a. af van de status van de gesprekken tussen FC Groningen en FC Emmen over het mogelijk verhuren van Henk Bos en Arjen Hagenauw. FC Emmen heeft bij FC Groningen geïnformeerd, aldus de trainer; wat nu concreet de status is kon hij niet vertellen.

Erwin van de Looi kan zaterdagavond net als woensdag tegen Vitesse zeker niet beschikken over Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet en Tom Hiariej.

Vooruitblik FC Groningen - Go Ahead Eagles
Voor Van de Looi is het het allerbelangrijkste dat zijn ploeg er drie dagen na de bekerwedstrijd waarin veel op het spel stond, en die veel reacties heeft opgeleverd, gewoon weer staat. "Je moet lichamelijk fit zijn, maar ook in je hoofd klaar zijn om voor de derde keer in één week een wedstrijd te spelen en om daarin dezelfde energie als woensdag op te kunnen brengen. Ik ben benieuwd of we dat voor elkaar krijgen, dat is een stap die je graag wilt zetten."

Van de Looi is blij dat zijn ploeg in de halve finale van de beker staat, "maar dat is pas ergens in april. Tot die tijd zijn er nog heel veel competitiewedstrijden, daar moet nu de focus op. Goed winnen is hartstikke mooi, en winnen geeft ook energie, maar het begint morgenavond gewoon weer bij nul."

Van de Looi vindt dat de Eagles zich met Wesley Verhoek en Glynor Plet goed versterkt hebben. Glynor Plet beschouwt hij als een goede spits met goede statistieken. De ploeg krijgt relatief veel doelpunten tegen uit standaardsituaties, maar scoort daaruit zelf ook vaak, iets om rekening mee te houden in de voorbereiding. "Ik verwacht dat ze gegroepeerd en niet heel ver naar voren gaan spelen. We hebben ze uit tegen Willem II en thuis tegen ADO gezien. We weten wat ze doen."

Martijn van der Laan
Van der Laan is 100% fit en direct inzetbaar. Aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd tegen Vitesse moest hij van Van de Looi warmlopen nadat Johan Kappelhof opnieuw balverlies had geleden; dat Van der Laan uiteindelijk niet is ingebracht lag aan het verloop van de wedstrijd in de tweede helft.

Van de Looi beschouwt Yoëll van Nieff nog steeds als de betere optie als linksback bij absentie van Lorenzo Burnet. "Hij is een middenvelder en ik vind hem opkomend en aanvallend prima. Hij mag nog wat meer initiatief nemen en wat meer branie eruit gooien. Die actie waarbij hij de 3-0 scoort mag hij bijvoorbeeld ook doen als het nog 0-0 staat."

Johan Kappelhof had woensdag volgens Van de Looi zijn dag niet. "In de eerste helft leed hij ook al een keer balverlies; dit kon toen door Eric Botteghin fantastisch worden opgelost. Johan was zelf ook niet tevreden en heel reëel. Hij vond dat hij stomme fouten had gemaakt. Eigenlijk zijn die fouten niks voor hem."

Mimoun Mahi
Vorige week gaf Van de Looi al aan dat Mahi op de deur beukt. "Hij is prima onderweg, maar hij heeft ook stevige concurrentie."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.