Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

490 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft vanmiddag een perspraatje gehouden, waarin hij inging op de midweekse wedstrijd die morgenavond in Almelo op het programma staat. In principe staat morgenavond dezelfde basis in het veld als de ploeg die zondag van Go Ahead Eagles won. Twijfelgevallen zijn Tjaronn Chery en Rasmus Lindgren. Chery was gisteren ziek maar trainde vanmiddag weer mee; Lindgren was gisteren aanwezig maar was vandaag ziek.

Danny Hoesen is weer fit en keert terug bij de selectie, waaruit Dino Islamovic in vergelijking met zondag wegvalt, behalve als Tjaronn Chery morgen niet kan spelen. Als Rasmus Lindgren morgen niet bij de selectie zit dan zal Juninho Bacuna daarin zijn debuut maken.

Vooruitblik wedstrijd tegen Heracles
De midweekse wedstrijd die op het programma staat nadat FC Groningen drie duels in één week heeft gespeeld, is opnieuw een belangrijke. "Dat geldt overigens ook voor Heracles", aldus de trainer. "Zij speelden de laatste weken een degradatiestrijd en er is wat gebeurd met de spelers." Zo hadden supporters onlangs zoutzakken bij het stadion afgeleverd aangezien deze meer inzet zouden hebben dan de spelers, keeper Dennis Telgenkamp is door de aanhang op Marktplaats gezet en Iliass Bel Hassani en Oussama Tannane zijn disciplinair geschorst. Van de Looi verwacht dat Heracles onstuimig en stormend zal beginnen, en het publiek erachter probeert te krijgen. De ploeg zal met heel veel energie spelen en tot de tanden bewapend zijn, zo schat Van de Looi in.

Erwin van de Looi verwacht het één en ander van zijn ploeg: "Wij moeten onze energie steken in twee zaken: in het goed voetballen en omgaan met balbezit, wat we uitstekend deden tegen Go Ahead Eagles, en in het duelleren. We moeten meegaan in hun strijd en opportunisme."

Terugblik FC Groningen - Go Ahead Eagles
Van de Looi kijkt tevreden terug op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar weet dat er nu een uitwedstrijd op kunstgras gespeeld wordt (een ondergrond waarop FC Groningen dit seizoen nog niet wist te winnen en alleen in Dordrecht een punt behaalde, red.)

Er was euforie na de wedstrijd tegen de Eagles, en ook woensdag na de wedstrijd tegen Vitesse. Dat gaf toen veel vertrouwen voor de wedstrijd van zondag. "Ik ben benieuwd hoe de ploeg er nu mee omgaat. Ik heb de spelers wel voorgehouden dat het weer gewoon bij nul begint. We krijgen in Almelo geen punten voor het goede spel tegen Go Ahead Eagles."

Verbeterpunten ziet hij desgevraagd ook nog. "We kunnen nog effectiever spelen en meer kansen creëren." Tegen Go Ahead Eagles zag hij bij zijn ploeg veel beweging; de trainer is benieuwd hoe dit tegen betere teams gaat die hoger druk zetten. "Je wilt dit niveau steeds halen", zo gaf Van de Looi aan.

Van de Looi moet het morgen sowieso doen zonder Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet en Tom Hiariej. De blessure van Burnet is niet super ernstig, maar hij ligt er wel een paar weken uit. Van de arm van Hiariej is eergisteren een foto gemaakt; dat zag er goed uit. Tom is nu bezig met optrainen en vooral in de sportschool van Plaza te vinden.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen (op grond van training woensdagmiddag):

Chery - De Leeuw
Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Antonia
Van Nieff - Van der Laan - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting (op grond van training woensdagmiddag):
Van der Vlag, Payne, Hateboer, Bacuna, Van der Velden, Mahi, Hoesen

Vermoedelijk niet bij de selectie (op grond van training woensdagmiddag):
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Islamovic, Hiariej, Lindgren

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.