Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

129 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi ontkwam er vanmiddag niet aan om in te gaan op de tweede helft van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen AZ. "In de tweede helft werden de afspraken niet nagekomen, waardoor wij in een te grote ruimte moesten spelen. Bovendien werden er met een terugspeelbal, bij een corner en bij twee ingooien individuele fouten gemaakt waardoor we tegendoelpunten kregen. Tegen Excelsior zullen we goed moeten voetballen om de aansluiting naar boven te kunnen vasthouden." Juninho Bacuna zit morgen opnieuw bij de selectie, ten koste van Dino Islamovic. De reden is simpel: "Bacuna manifesteert zich beter dan Islamovic."

Vooruitblik Excelsior - FC Groningen
Van de Looi begon met een vooruitblik op de wedstrijd van morgenavond. "Het gat naar boven mag niet groter worden. Het is belangrijk dat we goed spelen. Dat deden we in de eerste helft tegen AZ wel, maar in de tweede helft niet. Daar hebben we het met elkaar over gehad; dit is goed geanalyseerd."

De trainer vertelde dat Rasmus Lindgren de vervanger van de geschorste Maikel Kieftenbeld zal zijn, en ook de aanvoerdersband zal dragen. "Kieftenbeld en Lindgren zitten dicht bij elkaar. Daar is geen twijfel over geweest."

Yoëll van Nieff is fit genoeg om terug te kunnen keren in de ploeg. Hij vervangt Martijn van der Laan, die al weken last heeft van een ribblessure. "De IJslandse proefspeler is de boosdoener. In januari liep Martijn die blessure op de training op." (Árni Vilhjálmsson trainde op 22 en 23 januari jl. mee met FC Groningen, waarna hij een contract tekende bij het Noorse Lillestrøm SK, red.)

Van de Looi kan ook nog geen beroep doen op Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Tom Hiariej. Ben Moussa heeft dinsdag zijn rentree gemaakt bij Jong FC Groningen, en het is de bedoeling dat hij dinsdag opnieuw minuten maakt in een oefenwedstrijd van een combinatie-elftal van spelers van Jong FC Groningen en FC Groningen A1.

Erwin van de Looi over Excelsior
Van de Looi beschouwt Excelsior als een ploeg die hij beter inschat dan bv. Heracles. "Excelsior is een lastige tegenstander. Zij doen het prima en zijn lastig te verslaan. Eerder deze competitie speelden we thuis met 1-1 gelijk. Het is een gevaarlijke ploeg met veel ervaren jongen, met name in de as."

Terugblik op FC Groningen - AZ
De eerste helft was goed, en in de tweede helft was er tot de tweede tegentreffer niks aan de hand. "Het grootste probleem was dat wij niet meer gevoetbald hebben. Daardoor werd de ruimte te groot, en dat hebben wij het lastig. Dit heeft AZ sterker gemaakt en onszelf zwakker." De wissel van AZ-trainer Van den Brom in de tweede helft (Haye voor Hupperts, red.) beschouwde Van de Looi niet als tactische ingreep. "Zij bleven net zo spelen, alleen met andere spelers." Wel speelde Gudelj meer naar voren dan in de eerste helft. Ook werden er door FC Groningen vervolgens individuele fouten gemaakt. "Eric Botteghin met een terugspeelbal, bij een corner werd niet opgelet en bij twee ingooien ook niet."

Op de vraag of het momenteel verdedigend minder goed staat bij FC Groningen, nu de ploeg tegen vier tegentreffers aanliep en tegen Vitesse ook diverse tegendoelpunten had kunnen incasseren, antwoordde van de Looi: "De achterhoede krijgt de doelpunten tegen, maar verdedigen doen we met z'n allen." Dat de taken bv. zondag niet werden uitgevoerd is niet typisch iets voor FC Groningen. "De meeste teams in de Eredivisie presteren niet stabiel. Maar ik wil er verder niet teveel over zeggen, want dat kan uitgelegd worden als het aanvoeren van excuses en dat wil ik niet." Feit is dat hij van mening is dat je fouten mag maken en kansen kunt missen, maar dat je wél moet doen wat er is afgesproken. Volgens Van de Looi ging het tegen AZ na 46½ minuut al mis. Op de vraag hoe het kan dat dit later in de tweede helft niet kon worden opgelost antwoordde de trainer dat dat ook sport is. Volgens hem mist hij in het veld niet een soort verlengstuk die voor een ommekeer kan zorgen.

Johan Kappelhof speelde tegen AZ geen beste tweede helft, maar het is niet zo dat de backpositie hem niet ligt. "Hij speelde eerder tegen Go Ahead Eagles uitstekend als rechtsback, en als centrale verdediger minder goed tegen Vitesse en FC Utrecht."

Erwin van de Looi wil zich nog niet bezighouden met de wedstrijd van volgende week, als er in Heerenveen aangetreden moet worden. "Ik kijk totaal niet over wedstrijden heen. Ik focus me volledig op de eerstvolgende wedstrijd." Tegen Excelsior zal overigens gespeeld worden op het kleinste veld van de Eredivisie. "Dat maakt het voor ons niet makkelijker als je tussen de linies wilt voetballen."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Mahi - De Leeuw
Chery - Lindgren - Tibbling - Rusnák
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Payne, Van der Velden, Antonia, Hoesen, Bacuna

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Hiariej, Islamovic, Kieftenbeld, Van der Laan

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.