Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft vanmiddag tijdens het perspraatje aangegeven dat clubtopscorer Michael de Leeuw, dit seizoen goed voor 13 van de (slechts) 29 gescoorde doelpunten, zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag verstek moet laten gaan, en dat hij dit een flinke aderlating vindt. De Leeuw liep vanochtend tijdens de training een hamstringblessure op en is niet inzetbaar. Morgen wordt bekeken of de beoogde vervanger, Danny Hoesen, zondag wél kan spelen.

Hoesen moest woensdag tijdens de training een tik op zijn knie incasseren en trainde gisteren en vandaag niet mee. Vanochtend nam Nick van der Velden de plaats van Michael de Leeuw in de punt van de aanval in, "maar Dino Islamovic en Juninho Bacuna zijn ook goede alternatieven", zo wilde de trainer in het midden laten wie in de aanval zal starten als ook Danny Hoesen, volgens Van de Looi een twijfelgeval, niet kan spelen.

Terugblik sc Heerenveen - FC Groningen; vooruitblik FC Groningen - ADO Den Haag
Tegen de Friezen gingen er volgens Van de Looi heel veel dingen goed. Zo streed de ploeg vanaf de eerste seconde voor minimaal een punt, en Heerenveen kreeg er zeker in de eerste helft geen druk op. Niet alles ging echter goed. Zo liet de effectiviteit, het benutten van de kansen, te wensen over, en op bepaalde momenten was de ploeg niet meedogenloos en alert genoeg, waardoor er doelpunten werden weggegeven.

Van de Looi was 'ongelofelijk chagrijnig' van de nederlaag, en heeft genoemde aandachtspunten meegenomen in de voorbereiding naar de wedstrijd tegen ADO. Op onze vraag of er op die wedstrijd meer druk ligt, nu er eigenlijk gewonnen moet worden om de aansluiting naar de zevende plaats niet helemaal te verliezen, antwoordde de trainer: "Natuurlijk is een overwinning heel belangrijk. Maar onze instelling zal zondag niet anders zijn dan anders, want wij gaan altijd voor de winst." Hij gaf aan dat hij zich liever wil focussen op de dingen die hij kan beïnvloeden, zoals het scoren (de effectiviteit) en de momenten van onachtzaamheid. Het aantal tegendoelpunten dat FC Groningen dit seizoen bij standaardsituaties incasseert is absoluut een aandachtspunt.

Op de vraag waarom Hans Hateboer, ondanks recentelijke missers die tot tegendoelpunten leidden, nog steeds een basisplaats heeft, antwoordde de trainer dat hij niet veel alternatieven heeft. Yoëll van Nieff als linksback en Desevio Payne rechtsback is een goede optie, "maar Yoëll is geen uitgesproken linksback." (Bovendien heeft Van Nieff vandaag na de training aangegeven nog steeds last van zijn hamstring te hebben, red.) Volgens Van de Looi worden de verdedigingsfouten niet nu pas gemaakt, "maar ze worden nu wel keihard afgestraft, eerder niet."

Volgens Van de Looi heeft Desevio Payne het zondag goed gedaan. "Ook Rasmus Lindgren speelde goed. We hebben Uth niet gezien."

Naar de mening van de trainer verwacht iedereen wellicht dat FC Groningen zondag gaat winnen, "maar ADO is na de winterstop goed bezig. Het is een volwassen, stugge ploeg."

Zaterdag wordt bekeken of Danny Hoesen voldoende is hersteld van de kniekneuzing die hij woensdag op de training heeft opgelopen. Martijn van der Laan is weer aangesloten en zit zondag bij de selectie. Dit geldt nog niet voor Lorenzo Burnet. Er zal in overleg met de medische staf bekeken worden of Burnet maandag in Volendam minuten bij de beloften maakt, wat wel mogelijk zou zijn, of dat het handiger is dat hij volgende week volle bak met het eerste elftal meetraint.

Jarchinio Antonia zit ook zondag nog niet bij de selectie. Van de Looi had dit wel gehoopt, maar in vergelijking met vorige week is hij nog niet genoeg hersteld van zijn enkelblessure die hij op 14 februari jl. in de uitwedstrijd tegen Excelsior opliep.

Johan Kappelhof sluit maandag weer aan bij de selectie. Zijn vader is dinsdag begraven, en maandag was er een condoleancebijeenkomst. Een groot deel van de selectie was bij deze plechtigheden aanwezig, en Kappelhof heeft aangegeven een goed gevoel gekregen te hebben van de steun van het team.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Van der Velden
Mahi - Chery - Rusnák
Kieftenbeld - Tibbling
Payne - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Van Nieff, Bijl, Van der Laan, Bacuna, Islamovic, Arias

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Antonia, Bakker, Ben Moussa, Burnet, Hiariej, Hoesen, Kappelhof, De Leeuw


Naast de gebruikelijke pers waren ook ook veel sponsors aanwezig


De voorbereidingen voor de persconferentie na afloop van FC Groningen - ADO zijn getroffen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.