Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

186 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi begon het perspraatje vanmiddag met een vooruitblik op de wedstrijd tegen FC Dordrecht, een duel waarbij Tjaronn Chery mogelijk ontbreekt. Vanwege privé-omstandigheden ontbrak Chery, samen met de zondag sowieso afwezige Michael de Leeuw goed voor 22 van de 30 door FC Groningen gescoorde doelpunten, vanochtend op het trainingsveld. Het is nog niet zeker dat hij zondag bij de selectie zal zitten.

Vooruitblik FC Groningen - FC Dordrecht
De opdracht voor FC Groningen is zondag duidelijk: er moeten drie punten in eigen huis gehouden worden, vanaf het begin moet er aangevallen worden en 'de boel' moet goed onder druk gezet worden. "En daar zijn we ook wel aan toe", zo sprak hij het gevoel van zonder twijfel heel veel Groningers uit. FC Groningen gaat proberen de wedstrijd op de goede momenten te beslissen. "Dat lukt niet altijd, en dat heeft ons de laatste tijd vaak opgebroken", aldus Van de Looi.

In vergelijking met vorige wedstrijd kunnen Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof terugkeren bij de selectie. Of dat ook gebeurt wordt later besloten, maar afgaande op de woorden van Van de Looi zit Burnet sowieso bij de selectie. De kleine Amsterdammer, die vandaag op de training nog fraai scoorde, start eventueel zelfs in de basis, want Desevio Payne heeft aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag kuitklachten overgehouden. Payne kreeg zondag een schop tegen het gewricht en ondervindt daarvan nog steeds enige hinder.

Van de Looi gaf nogmaals aan op de positie van linksback bij voorkeur een echte linksback te hebben. Lorenzo Burnet is dat bijvoorbeeld, en Martijn van der Laan is een goed alternatief. "Yoëll van Nieff is geen echte linksback. Nu Lorenzo terug is kan hij zich weer richten op het middenveld."

De trainersstaf heeft FC Dordrecht goed bekeken. "We weten wat we kunnen verwachten, en we weten wat we moeten doen. Het is klip en klaar", aldus de hoofdcoach, die niet verwacht dat Dordt zondag vol op de aanval zal spelen.

Naast eventueel Tjaronn Chery zullen Michael de Leeuw en Jarchinio Antonia zondag zeker nog ontbreken. Van de Looi verwacht dat het duo volgende week weer aansluit bij de groep.

Terugblik FC Groningen - ADO Den Haag
Van de Looi deelde onze mening dat het met name in de eerste helft saai en absoluut niet goed was, met te weinig drang naar voren. "We hadden ons voorgenomen agressief en goed te beginnen, maar een week eerder hadden we bij Heerenveen niet gewonnen en dat zag je terug bij de ploeg, die wat angstig was. Bovendien maakte ADO het FC Groningen het voetballen onmogelijk, dat erkende Henk Fraser na afloop ook."

Nick van der Velden
Onze stelling dat de keuze voor Nick van der Velden in de spits niet goed had uitgepakt bestreed Van de Looi echter. "Hij heeft gedaan wat we vooraf hadden afgesproken, al hoorde het missen van de strafschop daar niet bij. Hij week vaak uit naar de buitenkant omdat er in het centrum maar weinig ruimte was: hij had constant Wormgoor en Derijck in zijn nek. Bovendien kon Albert Rusnák daardoor opkomen."

Van de Looi vond dat FC Groningen in de eerste helft als team niet goed heeft gespeeld. Vooraf was voor Nick van der Velden gekozen omdat die in vergelijking met de alternatieven de meeste energie en de meeste toegevoegd waarde heeft. Danny Hoesen is fysiek nog niet fit (hij stapte vorige week al een keer uit op de training, afgelopen maandag bij de beloften overigens opnieuw, na 30 minuten al), Dino Islamovic is nog te wisselend en bovendien gehaald voor de iets langere termijn, en Van der Velden is voor Van de Looi meer een spits dan Juninho Bacuna - een mening die wij niet delen. Bacuna is geen 100% spits, maar wel een goed alternatief voor die positie, aldus de trainer Verder heeft Jafar Arias na een goede periode een terugslag gehad.

Dat Jafar Arias gisteren samen met Hristijan Denkovski met FC Groningen A1 moest meetrainen had niets te maken met teruggezet worden of straf. "Gisteren speelden we een partij 11 tegen 11, en voorin hadden we bij de niet-basisploeg al Islamovic, Hoesen en Bacuna. Voor Arias en Denkovski was het gisteren beter bij A1 wat andere trainingsprikkels te krijgen. Het gebeurt overigens veel vaker dat beloftenspelers een keer met A1 meetrainen. Dit heeft ook te maken met de organisatie van het beloftenteam. Dat is voor de jongens niet altijd leuk, dat snap ik wel. Maar het gaat altijd in overleg met de trainers en met de spelers."

Tot slot van het perspraatje ging Erwin van de Looi desgevraagd in op het uitfluiten van Danny Hoesen door een deel van het publiek, recentelijk drie keer meteen nadat Hoesen als wisselspeler werd ingebracht. "Zo gaat dat in topsport, maar het maakt het er voor Danny niet gemakkelijker op. Hij wil niets liever dan het team helpen en zich heel graag bewijzen. En het was zijn verdienste toen hij met een fantastische loopactie Michael de Leeuw in staat stelde tegen Heracles te scoren."

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Van der Velden
Mahi - Chery/Bacuna - Rusnák
Kieftenbeld - Tibbling
Payne/Burnet - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Hoesen, Bacuna/Islamovic, Kappelhof, Van der Laan, Van Nieff

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Antonia, Bakker, Ben Moussa, Hiariej, De Leeuw, (eventueel) Chery, Islamovic

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.