Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje ingegaan op de wedstrijd tegen FC Twente. Van de Looi kent voor dat duel drie twijfelgevallen, te weten Jarchinio Antonia, Martijn van der Laan en Albert Rusnák, die de training vanochtend vroegtijdig moesten afbreken. Over Gibril Sankoh is de trainer lovend. "Het is de Sankoh zoals ik die van vroeger ken, met name richting de jonge jongens. De eerste insteek is niet dat hij meetraint omdat Eric Botteghin mogelijk vertrekt, maar nu hij hier is ga je toch kijken. Voor een goed oordeel is het nu echter nog te vroeg."

Vooruitblik FC Groningen - FC Twente
Erwin van de Looi gaf aan dat zijn ploeg zondag veel te winnen heeft. "Natuurlijk drie punten, en het feit dat we met een zege over FC Twente heen gaan. Verder zijn we er wel aan toe om te winnen van een goed voetballende ploeg. Eerder dit seizoen speelden we prima tegen goede ploegen als ajax, PSV en AZ, en we waren hele fases de betere ploeg en we hebben kansen genoeg gehad. In de meeste gevallen trokken we alleen wel aan het kortste eind. En dat irriteert, want in voetbal gaat het om winnen."

Een overwinning zondag kan een goede boost geven richting de komende weken, met belangrijke beslissingen voor de competitie en de beker.

Erwin van de Looi schaart FC Twente bij de betere ploegen in de Eredivisie. "Wij zullen onze handen zondag vol aan Twente hebben, maar zij zullen hun handen ook meer dan vol aan ons hebben", aldus de trainer, die verwacht dat FC Twente ook zondag het initiatief wil hebben en redelijk hoog druk zal zetten. "Zij spelen uit en thuis hetzelfde. Maar het is wel een ploeg waartegen je kunt voetballen, en dat ligt ons wel. Dat geldt ook voor het resterende programma van ons. Dat is pittig, maar er zitten tegenstanders tussen die ons wel liggen omdat je er tegen kunt voetballen."

Fitheid selectie
Van de Looi kan zondag nog niet beschikken over Michael de Leeuw, die herstelt van een hamstringblessure. "Het gaat hartstikke goed met zijn herstel, maar bij spierblessures kun je beter één week te laat zijn dan één dag te vroeg." Ook Tom Hiariej en Hilal Ben Moussa (en Nick Bakker, red.) zijn zondag niet beschikbaar. Ben Moussa is nog niet wedstrijdfit, en kreeg vandaag bovendien een tikje op zijn knie. Twijfelgevallen zijn Jarchinio Antonia, Martijn van der Laan en Albert Rusnák. Antonia's enkel klapte vanochtend dubbel, Van der Laan kwakkelt na de beloftenwedstrijd van afgelopen maandag al de hele week en ging vandaag uit voorzorg wat eerder naar binnen, nu met knieklachten. Op de voet van Rusnák was vanochtend een andere speler gaan staan, waarna ook voor de Slowaak de training erop zat.

Martijn van der Laan
Erwin van de Looi typeerde de situatie rond Martijn van der Laan vanmiddag, niet voor het eerst, als zorgwekkend. "De scheidslijn tussen goed opbouwen en net over de grens gaan is lastig. Dat komt vermoedelijk door een combinatie van zijn lichaamsbouw en de achterstand die hij heeft opgelopen. Dat is frustrerend, vooral voor hemzelf. Gelukkig doet Rasmus Lindgren het goed als linker centrale verdediger, al heb ik daar nog liever een linkspoot staan."

In vergelijking met vorige week sluiten Danny Hoesen en Hans Hateboer weer aan. Danny Hoesen zal in de punt van de aanval spelen, als hij de training van morgen goed is doorgekomen. "Vorige week tegen PSV was dat ook de bedoeling, maar toen haakte hij af door ziekte. Ik verwacht dat Danny vol energie start, omdat hij iets wil bewijzen."

Gibril Sankoh
Over Gibril Sankoh is de trainer lovend. "Het is de Sankoh zoals ik die van vroeger ken, met name richting de jonge jongens. De eerste insteek is niet dat hij meetraint omdat Eric Botteghin mogelijk vertrekt, maar nu hij hier is ga je toch kijken. Voor een goed oordeel is het nu echter nog te vroeg."

Gibril kent uit zijn vorige tijd bij FC Groningen alleen Bas Roorda, Rasmus Lindgren, Tom Hiariej en Martijn van der Laan nog. Van de Looi heeft Sankoh ook gezegd dat hij verwacht dat hij met zijn ervaring (Eredivisie, Augsburg, China) de jonge spelers helpt. Bij het ontbijt en bij de lunch gaat Gibril aan verschillende tafeltjes zitten, iets wat Van de Looi goed bevalt. "Hij heeft een warm gevoel bij FC Groningen. Het is mooi dat hij er is."

Wisselbeleid FC Groningen in wedstrijd tegen PSV
FC Groningen kwam zondag tegen PSV in de 66e minuut op een 2-1 achterstand. Antonia werd meteen ingebracht (voor Mahi), maar Bacuna pas in de 78e minuut (voor Van der Velden) en Islamovic zelfs pas in de 86e minuut (voor Kieftenbeld). Van de Looi legde uit dat het hij na de 2-1 nog even wilde aankijken. "Wij zaten goed in de wedstrijd, we hadden controle, al creëerden we na rust weinig. De 2-1 viel eigenlijk uit het niets. Je kunt dan wel meteen een controleur voor een aanvaller wisselen, maar je moet ook kijken welke risico's je dan loopt. Als dan meteen de 3-1 valt is de wedstrijd gelijk gespeeld. Vanwege het risico op nog een tegendoelpunt, bijvoorbeeld door Wijnaldum of De Jong, wilden we het nog even aanzien. Als je wat moet, dan moet je wel de risico's afwegen. We hadden Antonia gebracht om meer diepte in het spel te krijgen, Mahi zat er nl. doorheen."

Kijkend naar de wedstrijd van zondag tegen PSV, dan miste FC Groningen een aanspeelpunt (Danny Hoesen), diepte (daarom is Antonia gebracht; overigens heeft ook Hoesen diepte in zijn spel) en ook Michael de Leeuw, die zomaar voor de goal kan komen, bijvoorbeeld in de uitwedstrijd bij FC Twente, een wedstrijd die door FC Groningen werd gewonnen. Opnieuw kreeg FC Groningen een doelpunt tegen uit een standaardsituatie. "Wij hebben relatief weinig lengte, en ze worden niet opeens groter", zo sloot Van de Looi het perspraatje af.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.