Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

250 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht:

Theo Lucius terug bij de selectie en ontpopt zich meteen als gangmaker

Op een druilerig TCN trainingsveld werd vanmorgen de laatste training voorafgaand aan D-Day, want zo kunnen we de dag van morgen toch wel noemen, afgewerkt. Werd gisteren nog in het midden gelaten of Lucius dan wel Krohne bij de door blessures gedecimeerde selectie getrokken zou worden, vandaag was duidelijk dat onze nestor, Lucius, zich met verve bij de groep heeft gevoegd. En hoe. Hij sleurde, hij coachte, hij is fit en zo gretig als wat. Is dit de speler die net hersteld is van een beenbreuk en op 28 februari jl. zijn laatste wedstrijd speelde? Een mirakel! Hij begint vast op de bank, maar zal er staan morgen, als de nood aan de man is!

 

De neuzen van zowel de vandaag aanwezige supporters als de trainersstaf en spelersgroep staan allemaal in de goede richting, zoveel is duidelijk geworden vanmorgen. De door Jans gehouden training was zoals verwacht kort, maar krachtig. En er werd scherp getraind. De koppies zijn allemaal wat serieuzer, maar vooral verbeten, en dit spatte er tijdens zowel de rondo als het partijtje daarna vanaf. Als de training als eens stilgelegd moest worden, dan niet om de groep tot meer inzet aan te sporen, maar om de spirit juist wat in te dammen, zoals bij een pittige sliding van Luciano (!) richting de enkels van Thomas Enevoldsen tijdens de afsluitende partijtje. Scheidsrechter Hesp kende geen genade en wees naar de stip, en Andreas Granqvist legde al zijn gram in de penal, zal nog even aan zijn ongelukkige actie in de slotminuut van Utrecht-uit hebben nagedacht en joeg de bal dwars door het midden in de touwen, met een snelheid die ongetwijfeld de koppositie in Martin Drents Schieten op de Schaal van Koeman zou hebben betekend.

 

De groep van 18 ziet er morgen als volgt uit, en dit mag geen verrassing meer zijn: als we het inmiddels tot een heus elftal aangegroeide aantal geblesseerden wegstrepen blijft er weinig meer over dan onderstaand 18-tal. Bij de rondo werden ze als volgt verdeeld:

 

Keepers:

Luciano, Van Loo

 

Geen hesjes:
Van de Laak, Granqvist, Pedersen, Sankoh, Hiariej, Enevoldsen

 

Gele hesjes:

Lucius, Olijve, Sparv, Bacuna

 

Oranje hesjes:

Menting, Blind, Kluin, Lachman, Koç, Matavz

 

De rondo was leuk om te zien, het ging er energiek aan toe. De dragers van de gele hesjes mochten daarna hun textiel afdoen. Lucius en Sparv voegden zich bij de hesjeslozen; Olijve en Bacuna mochten de oraqnje ploeg versterken. Het partijtje dat vervolgens tussen beide werd gehouden mocht er zijn. De inzet was heel goed. We zagen een Matavz die fel doorjoeg op de verdediging, een driehoekje tussen Enevoldsen, Van de Laak en Pedersen dat lekker liep, en vooral een erg gedreven en fanatiek coachende Theo Lucius. Hij speelde niet als back maar centraal, dan weer verdedigend, dan weer controlerend, en daarom denk ik dat we morgen gaan beginnen met Tom Hiariej als rechtsback en Lucius beginnend op de bank. Want ik kan me niet voorstellen dat hij meteen Sparv uit de basis kan houden, zonder welk wedstrijdritme of zelfs trainingsritme dan ook (hij deed gisteren pas tijdens een ingelaste training mee met het toen aanwezige groepje en vandaag was z'n eerste echte groepstraining). En hoe het conditioneel met Theo staat weten we ook niet, 't is maar de vraag of hij een hele wedstrijd zou kunnen volhouden.

 

Maar met Theo hebben we weer een zeer waardevolle wisselmogelijkheid morgen. Wie er vandaag bij was, die kan de technische staf maar één ding aanraden: geef die jongen ook komend seizoen een contract, zijn ervaring kunnen we zeer goed gebruiken.

 

 

Nieuwe blessures kunnen we natuurlijk echt niet meer gebruiken, en ook de op scherp staande Koen van de Laak en Thomas Enevoldsen moeten maar geen gele kaart pakken. Voor de play-offs geldt een apart kaartensysteem. Beiden scoorden donderdag in Utrecht een gele kaart van de hopeloos fluitende Kuipers; als Nijhuis dit zondag bij hen dunnetjes overdoet zijn ze voor de eerstvolgende play-offwedstrijd geschorst. De spoeling wordt dan wel érg dun.

 

De vermoedelijke opstelling is dan ook als volgt (maar dat wisten we donderdagavond meteen na de wedstrijd in Utrecht ook al wel):

 

matavz - pedersen

bacuna

enevoldsen - van de laak

sparv

blind - granqvist - sankoh - hiariej

luciano

 

Bank: Van Loo, Lucius, Lachman, Olijve, Menting, Koç, Kluin

 

ook al denkt het DvhN dat Lovre zondag kan spelen

(zie hun opstelling in de krant van zaterdag) -

wij denken van niet...

 

Gescoord werd er ook nog in de partij, en hoe! De oranje ploeg nam een 2-0 voorsprong door pegels van Matavz en Koç, maar het mocht uiteindelijk niet baten: Granqvist (strafschop), Sankoh (hard schot met links) en Pedersen (alleen voor Luciano rondde hij koelbloedig af) zorgden voor een 2-3 overwinning voor Lucius en consorten.

 

Voor een 2-0 eindstand doen we het, morgen! We gaan er geen uitgebreide voorbeschouwing meer aan wijden. Statistieken en andere prullaria tellen morgen niet. 't Is een echte finale, en er telt maar één ding: winnen met 2-0, 3-1 (verlenging en eventueel strafschoppen) of met drie of meer doelpunten verschil, bij elke andere uitslag zit ons seizoen erop en gaan we komend jaar Europa NIET in.

 

En doorgaan morgen ten koste van de domstedelingen - dit moet zeker mogelijk zijn. Utrecht heeft geen wonderploeg, en als we nu eens de heren Van Wolfswinkel en Asare messcherp gaan dekken, dan hebben ze alleen de kleine Mertens om voorin voor wat dreiging te zorgen, en dat zal dan echt te weinig zijn.

 

Achterin is het bij onze tegenstander een wankel gebeuren, daar moeten we van zien te profiteren.

 

Maar wat morgen vooral telt:

 

HET THUISPUBLIEK, DE TWAALFDE MAN

 

 

Het is qua sfeer niet best, de laatste tijd. Maar kunnen we frustraties over van alles en nog wat niet voor één keer aan de kant zetten en er morgen verbaal vol op klappen? FC Groningen zal er alles, maar dan ook alles aan doen om de helse klus te klaren morgen, en als wij dit als publiek zijnde nou eens gaan supporten met een oorverdovende ondersteuning. Ook als de ploeg in al haar goede bedoelingen eens op een dood spoor zit. Kijk naar de blessures, en naar de selectie die we nu hebben, naar de troosteloze stand halverwege het seizoen en waar we nu staan. Hoeveel pech kun je hebben, maar hoe sterk kun je toch zijn? Als we dan TOCH daargaan naar de laatste ronde van de play-offs, dan hebben we echt fantastisch gepresteerd. En Roda of Heracles gaan er dan ook aan voor de moeite.

 

Trainer Du Chatinier van Utrecht verwacht een hete Euroborg-middag, zo heeft hij vooraf verkondigd.

 

Laten wij hem gelijk geven, en hem en zijn ploeg een hete middag bezorgen. Daar kan de ploeg van Jans voor zorgen, in combinatie met een fanatiek publiek moet een gepeperd pak slaag er inzitten voor de Utrechters. Want we kunnen nog altijd Europa in! Nog drie wedstrijden te gaan, te beginnen met morgenmiddag!

 

En wie nog twijfelt om heen te gaan: koop een kaartje, en ben er bij, morgen in de Hel van het Noorden!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.