Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens een kort perspraatje ingegaan op de competitiewedstrijd die zijn ploeg morgenavond tegen Vitesse speelt, een duel dat vanuit het uitvak van de Gelredome door 153 groen-witte fans bekeken zal worden. Bij de staf zit de bekerwedstrijd van komende woensdag al wel een beetje in het achterhoofd, maar bij de spelers mag het momenteel alleen om de wedstrijd tegen Vitesse gaan, aldus Van de Looi. Voor FC Groningen liggen er in de competitie nog zowel sportieve (achtste plaats) als financiële belangen (TV-gelden), en bovendien wil de ploeg woensdag met een goed gevoel aan de bekerwedstrijd beginnen.

 

"Vitesse met ongewijzigde opstelling tegen FC Groningen"

Volgens De Gelderlander zal Vitesse zaterdag met een ongewijzigde basis aan het duel tegen FC Groningen beginnen, en wel als volgt:

Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili, Pröpper; Labyad, Traore, Olinik

Vitesse-trainer Peter Bosz kan op de van griep herstellende Arnold Kruiswijk geen beroep doen, aldus De Gelderlander.

Vooruitblik Vitesse - FC Groningen
Tegen Vitesse wil FC Groningen de lijn doortrekken van de twee laatste wedstrijden (PSV-uit en FC Twente-thuis), althans qua spel, zodat het gevoel goed blijft. In die duels liet de ploeg goed spel zien, heeft het kansen gecreëerd en zat er een goede spirit in het team. In de wedstrijd FC Groningen - FC Twente maakte maar één ploeg aanspraak op de overwinning en dat was de thuisploeg. "Dat moeten we morgen ook uitstralen", aldus Erwin van de Looi. Hij gaf aan dat Vitesse in een goede fase zit, "maar dat zitten wij ook."

Hij beschouwt Vitesse als een goed voetballende ploeg met een goede spits. "Maar wij zijn klaar om daarnaartoe te gaan", aldus de trainer van FC Groningen. "We moeten durven te voetballen. Vitesse speelt agressief, maar wij krijgen daar ruimte om te voetballen. En het verleden wijst uit dat daar zeker wat mogelijk is." (FC Groningen verloor slechts één van de vier laatste bij Vitesse gespeelde wedstrijden, red.) Vitesse verloor overigens voor het laatst op 28 januari jl., in de 4-0 verloren bekerwedstrijd tegen ... FC Groningen.

Fitheid selectie
FC Groningen moet het nog altijd doen zonder Jarchinio Antonia, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Tom Hiariej. Antonia liep op 5 februari uit bij Heracles een behoorlijke enkelblessure op, al kwam hij daarna nog wel twee keer als invaller in de ploeg. Het herstel duurt langer dan verwacht. "Antonia is ook redelijk ongeduldig", aldus Van de Looi, daarmee mogelijk aangevend dat de aanvaller het wat geforceerd heeft. Tom Hiariej doet steeds meer mee met de groepstraining. Zijn botbreuk is genezen, maar zijn schouderspieren zijn nog niet sterk genoeg en de beweeglijkheid en mobiliteit zijn nog wat minder.

Martijn van der Laan, Albert Rusnák en Michael de Leeuw konden deze week voluit meetrainen en zijn hersteld van hun lies- resp. hamstringblessures. Erwin van de Looi wilde niet zeggen of Michael de Leeuw zaterdag in de basis zal starten; hij verwees naar de twee laatste trainingen. (Daarin droeg Michael de Leeuw beide malen van begin tot eind een basishesje, red.)

Eric Botteghin
De Braziliaan zal geschorst zijn tegen FC Groningen - Excelsior. Het had gekund om tegen Vitesse al te spelen met een verdediging zonder Botteghin, maar Van de Looi kiest daar niet voor. "Er liggen nog belangen in de competitie, en er zitten ook twee kanten aan. Stel dat de vervanger het tegen Vitesse niet goed doet, dan heeft die woensdag het gevoel: 'Moet ik dan wel spelen?' Verder hebben we dinsdag al getraind met een andere verdediging, omdat Eric toen een ander programma volgde." Bovendien zal Vitesse meer voorwaartse druk hebben dan Excelsior. Juist tegen Vitesse kan de ploeg Botteghin dan heel goed gebruiken.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Vitesse (op grond van donderdag- en vrijdagtraining):

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Van der Laan/Payne, Van der Velden, Hoesen, Islamovic, Bacuna

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.