Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

 
Tijdens een druk bezocht perspraatje is hoofdtrainer Erwin van de Looi vanavond ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen morgenavond in een uitverkochte Euroborg tegen Excelsior zal spelen, een wedstrijd waarvoor vier spelers van FC Groningen 'op scherp' staan, te weten Tom Hiariej (zal niet bij de  selectie zitten), Dino Islamovic (vermoedelijk niet bij de selectie), Yoëll van Nieff (bank) en Johan Kappelhof (basis). Van de Looi was helder over de wijze waarop zijn spelers tegen het duel zouden moeten aankijken.
 

"Volgens mij ben je profvoetballer geworden om zoveel mogelijk van dit soort wedstrijden te spelen. Er zal veel spanning zijn. De spelers zullen hun hele ziel en zaligheid erin gaan gooien."

Het moge duidelijk zijn dat je momenteel in Stad en Ommeland kunt merken dat er iets aan de hand is. Of, om ook vanavond met Van de Looi te spreken: "Je moet de laatste tijd wel in een grot hebben gewoond als je niet weet dat hier wat leeft."

De trainer beschouwt het als een groot voordeel dat zijn ploeg morgen thuis speelt. "De steun, de passie, de energie van het publiek gaan ons morgen helpen. Wij kijken er naar uit."

De wedstrijd tegen Excelsior is een speciale wedstrijd die al weken rondzingt, aldus Van de Looi. "We hebben nog twee hordes te nemen om iets unieks neer te zetten. Morgen is de eerste horde en dat is een lastige. Excelsior is een lastige, stugge, lepe ploeg. Wij hebben echter een duidelijk plan." Wat dat plan precies inhoudt wilde de trainer niet zeggen. Ook gaf hij de opstelling niet prijs.

Van de Looi verwacht van Excelsior hetzelfde als de ploeg het hele seizoen al laat zien. "Het is een ervaren ploeg met een goed idee. Qua tactiek was het ook tegen ADO hetzelfde als eerder dit seizoen." De uitvoering was in onze ogen tegen ADO onder de maat, "maar een bekerwedstrijd moet je compleet los zien van de competitie", aldus Erwin van de Looi. "Misschien was het voor Excelsior met het oog op morgen beter geweest als ze van ADO hadden gewonnen, maar het is morgen een wedstrijd op zich."

Erwin van de Looi is van mening dat zijn ploeg de laatste weken goed heeft gevoetbald tegen PSV, FC Twente en Vitesse. Excelsior is echter wel een andere tegenstander, met een andere tactiek.

Fitheid selectie
Naast de geschorste Eric Botteghin, die eerder dit bekertoernooi tegen twee gele kaarten is aangelopen en er tegen Excelsior dus niet bij is, mist Van de Looi morgen Nick Bakker, de niet wedstrijdfitte Jarchinio Antonia en Tom Hiariej. Michael de Leeuw is ziek geworden, maar de staf zal er alles aan doen om hem woensdag bij de selectie te krijgen. Tjaronn Chery liep vanmiddag een knieblessure op, "maar die gaat gewoon spelen, zeg ik als dokter", aldus de trainer.

Erwin van de Looi sprak uit dat je het bekertoernooi niet speelt om mee te doen, maar om de beker te winnen. "Wij zijn beter dan een aantal weken geleden, en dan doel ik niet alleen op hoe we spelen maar ook op de spirit die in het team is. Dat komt ook doordat er wat jongens terug zijn in de basis. Met Lorenzo Burnet hebben we weer een echte linksback. We zijn nu redelijk compleet."

De training van vanmiddag vond Van de Looi prachtig en indrukwekkend. "Het is heel speciaal als je zó het veld opkomt", zo was hij vol lof over de ondersteuning van de fans vanmiddag.


Er was vanavond veel pers aanwezig bij het perspraatje


In de Euroborg staat nu al een pracht van een tractor - gereed voor de trip naar De Kuip?

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.