Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

295 gasten online

 
In 2011 meldde RTL Nieuws, wapperend met de resultaten van een Brits onderzoek, dat degene die in een tweepersoonsbed aan de linkerkant slaapt gelukkiger is dan degene die rechts slaapt. Mocht er daadwerkelijk een verband zijn tussen het gevoel van gelukzaligheid en het zich links dan wel rechts bevinden, dan kan FC Groningen de wedstrijd tegen Willem II beter schriftelijk afdoen. Erwin van de Looi gaf zojuist tijdens het perspraatje nl. aan "dat we de hele linkerkant missen." Blessures van Lorenzo Burnet en Albert Rusnák liggen hieraan ten grondslag.
 

Met beiden wordt op een rentree in de volgende wedstrijd (Feyenoord-thuis) gemikt. Een duel waarin FC Groningen doorgebroken spelers zal laten lopen, aldus Van de Looi, aangezien een schorsing na een rode kaart ook gevolgen heeft voor de bekerfinale...

Vooruitblik Willem II - FC Groningen
Van de Looi gaf aan dat de wedstrijd tegen Willem II erg belangrijk is. "Het is een directe concurrent voor plek acht, al hopen we dat de achtste plek voor ons uiteindelijk níet belangrijk is, en bovendien willen we zoveel mogelijk wedstrijden winnen om een goed gevoel te houden." (De hoofdtrainer liet dit keer onvermeld dat de uiteindelijke eindklassering ook van belang is voor de hoogte van de TV-gelden die FC Groningen ontvangt, dus ook om die reden verdient het aanbeveling om Willem II op de ranglijst te passeren, red.)

Erwin van de Looi beschouwt Willem II als een goed voetballende ploeg, die het hele jaar al op een goed niveau speelt. "De ploeg is redelijk stabiel, en qua leeftijd één van de meest ervaren teams in de Eredivisie", aldus Van de Looi, die voor de wedstrijd van zaterdag de opzet had om niet in zijn elftal te gaan wisselen. "We moeten echter wel wisselen. We missen de hele linkerkant, maar hiertegenover staat dat Jarchinio Antonia weer beschikbaar is, en hij zal ook spelen." Antonia heeft dinsdag minuten gemaakt bij Jong FC Groningen. Van de Looi vond niet dat Antonia goed speelde, "en hij weet ook dat ik dat vind. Ik heb hem gezegd dat hij zaterdag de kans krijgt om te laten zien wat hij kan. Hij heeft nl. specifieke kwaliteiten."

Lorenzo Burnet kampt met liesklachten, en Albert Rusnák heeft o.a. heupklachten. "Hij speelt al wat langer op het randje. Bij Cambuur sloeg hij ook regelmatig een training over. Het lijkt niet heel serieus, maar zaterdag kan hij niet spelen", aldus Van de Looi.

Willem II mag dan een vaste ploeg hebben en weinig wisselen, "Wij weten wat we moeten doen. We moeten hetzelfde opbrengen als de laatste wedstrijden", aldus Van de Looi, die eraan toevoegde dat dat lastig is. "We spelen nu uit, terwijl hiervoor twee keer thuis speelden." Willem II is dit kalenderjaar in eigen huis bovendien nog ongeslagen.

De afwezigheid van Lorenzo Burnet is een gemis. "Hij is onze nummer één linksback, en de combinatie met Albert Rusnák, die heel balvast is zodat Lorenzo erover heen kan, verloopt goed. Die twee voelen elkaar goed aan."

Als vervanger van Lorenzo Burnet zal Johan Kappelhof spelen. Eerder dit seizoen speelden ook Desevio Payne en Yoëll van Nieff als linker verdediger. Payne is zeker offensief, "maar Johan doet het de laatste weken offensief ook aardig als rechtsback", aldus Van de Looi. Toen Van Nieff linksachter speelde waren er achterin minder mogelijkheden volgens de trainer.

Tom Hiariej zal dinsdag zijn eerste minuten maken in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen een elftal van reserves van SC Cambuur.

Bekerfinale
Erwin van de Looi realiseert zich terdege dat iedereen al bezig is met de bekerfinale van 3 mei. "Maar wij spelen vóór die tijd nog twee wedstrijden. We hebben een goed gevoel, een goede spirit, en je moet er iedere wedstrijd gewoon vol voor gaan om te winnen."

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Mahi - De Leeuw - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Kappelhof - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Van Nieff, Van der Velden, Bacuna, Arias

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Islamovic, Hiariej, Hoesen, Rusnák

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.