Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

 
In zijn wekelijkse perspraatje, dat werd bijgewoond door een groot aantal sponsoren en de sportklas van het Zernike College uit Zuidlaren, is hoofdtrainer Erwin van de Looi ingegaan op de competitiewedstrijd die zondag tegen Feyenoord op het programma staat. Voor dit duel zijn nog voldoende kaarten beschikbaar, mede door de in vergelijking met vorig seizoen aangescherpte voorverkoopregels, waardoor er nu een clubcard-verplichting geldt, en groepsarrangementen niet mogelijk waren. Van de Looi gaf duidelijk aan geen spelers te willen sparen met het oog op de volgende week te spelen bekerfinale, en het in zijn ogen sterkste team te willen opstellen.

"Maar wij zijn ook niet gek. We nemen geen risico's met bepaalde spelers, en doorgebroken spelers kunnen we maar beter niet onderuit halen", zo vulde hij aan, wetende dat een directe rode kaart ook gevolgen heeft voor de bekerfinale, in tegenstelling tot een rode kaart, verkregen door twee maal geel. Of de opstelling van zondag ook de opstelling tegen PEC Zwolle wordt, hield Van de Looi in het midden. "Dat is nu nog veel te vroeg. PEC is ook een andere tegenstander dan Feyenoord. Misschien doen we dan wel iets anders."

Vooruitblik FC Groningen - Feyenoord
Van de Looi zei dat er uitgekeken wordt naar de confrontatie met de Rotterdammers. "Weer een prachtige thuiswedstrijd, na de eerdere duels tegen Cambuur en Excelsior voor de beker. We willen zondag echt iets neerzetten. Ik speel het liefste zoveel mogelijk van dit soort wedstrijden."

Tegen Willem II was het afgelopen zaterdag voetballend minder. Met name het druk zetten kwam niet goed uit de verf. "Maar we waren ongelofelijk effectief", aldus Van de Looi.

De coach van de Trots van het Noorden kijkt terug op een prima week. "Een hele goede week zelfs. We missen alleen Nick Bakker, die nog niet wedstrijdfit is. Dat betekent dat we keuzes moeten maken voor de basis en voor de achttien. Die keuzes worden overigens pas zaterdag definitief gemaakt. We willen eerst kijken of iedereen goed door de training komt", zo hield Van de Looi nog een slag om de arm. "Over Nick Bakker is er overigens goed nieuws te melden. Hij heeft gisteren het cabrio-schieten gewonnen en mag een weekendje weg met een Mercedes Cabrio."

Erwin van de Looi over Feyenoord
De trainer vond dat Feyenoord vorige week tegen Go Ahead Eagles niet best speelde. "Ze zijn volledig verwikkeld in de strijd om de derde plaats, en wij zullen aan hen een pittige dobber hebben. Dat geldt echter ook voor Feyenoord." Van de Looi denkt de tegenstander van zondag goed te kennen. "We hebben ze volledig in beeld. We weten precies wie er belangrijk is. Ik verwacht Lex Immers terug, en de ploeg heeft o.a. goede middenvelders en vleugelspelers." De trainer gaat zijn ploeg niet aanpassen aan de tegenstander.

Jong FC Groningen speelde dinsdag een oefenwedstrijd tegen de reserves van SC Cambuur. Het was de bedoeling dat Tom Hiariej daaraan mee had gedaan, maar hij wat knieklachten, veroorzaakt door overbelasting. "Het ziet er nu weer goed", aldus Van de Looi, die vond dat sommige spelers in die wedstrijd goede dingen hadden laten zien. Eén van hen was Danny Hoesen. "Danny heeft gescoord en zelf drie 100% kansen gecreëerd, en dat terwijl Cambuur met een goed centrum speelde. Hij was voetballend erg goed", aldus Van de Looi, die vertrouwen houdt in de spits.

Johan Kappelhof versus Hans Hateboer
Erwin van de Looi motiveerde zijn keuze voor Johan Kappelhof, die afgaande op de recente trainingen de voorkeur zal krijgen boven Hans Hateboer. "Het is een keuze uit luxe. Hans speelt de laatste weken prima, wel meestal als stand-in, en is opbouwend en aanvallend wat beter. Johan is stabieler." Over de wat mindere periode van Johan Kappelhof, veroorzaakt door eerdere privé-problemen: "Spelers kunnen een wat mindere periode doormaken. Ze vechten het maar uit met z'n tweeën."

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Van der Laan, Van Nieff, Van der Velden, Bacuna/Hoesen, Antonia

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Islamovic, Hiariej, eventueel Hoesen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.