Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

 
Tijdens zijn wekelijkse perspraatje, door de vroegtijdige plaatsing voor Europees voetbal nu al het voorlaatste van dit seizoen, heeft Erwin van de Looi aangegeven blij te zijn dat er weer lekker getraind kan worden. "Het was een bewogen, mooie week. De ontlading, het feest - het was een happening. De huldiging was prachtig. Maar de spelers zijn nu ook blij dat ze weer lekker met de bal aan de slag mogen." FC Groningen zal het seizoen zeker niet freewheelend uitspelen. "De spelers zijn fris en gretig, en ik heb altijd gezegd dat ik in twee competities het maximale eruit wil halen. Met de beker is dat gelukt. Nu wil ik in de competitie nog twee keer winnen. En we hebben in de competitie thuis pas één keer verloren dit seizoen (op 8 februari jl. tegen AZ, red.). Ik wil dat dat zo blijft."

Vooruitblik FC Groningen - PEC Zwolle
Van de Looi vertelde dat het gewone leven vanaf donderdag weer door kon gaan. "Binnen en buiten trainde toen een grote groep, en vandaag stonden we allemaal weer op het veld." Alleen Nick Bakker ontbrak vanochtend, en de overige spelers hadden er zin in (en lieten dat ook zien, red.) "Ik heb van de ontlading in De Kuip genoten, maar lekker trainen is ook heerlijk", aldus een nuchtere hoofdtrainer van FC Groningen, die welhaast nog niet onthulde Groningse roots moet hebben.

Voor de trainer is de wedstrijd tegen PEC een bijzondere. "Het is apart om weer tegen PEC te spelen, maar het is ook een wedstrijd om naar uit te kijken." Om meerdere redenen wil Van de Looi dat deze wedstrijd gewonnen wordt, zoals hierboven al aangegeven. "Verder nemen we afscheid van Nick van der Velden, Hilal Ben Moussa, Paco van Moorsel en beloftentrainer Casper Goedkoop. En Tjaronn Chery wordt gehuldigd als Essent Speler van het Jaar. Tenslotte heeft het publiek ons rondom de beker ongelofelijk gesteund. Wij willen de fans nu iets geven."

Natuurlijk is het andere FC Groningen - PEC Zwolle dan vorige week. "De spanning en de druk zijn heel anders. Maar wij zijn nooit klaar. Wij hebben ambities."

Over de groepsfase Europa League heeft Van de Looi absoluut niet nagedacht. "De focus ligt nu volledig op PEC."

Interlands; oefenwedstrijden; eerste training Haren
Voor sommigen is het seizoen na volgende week zondag, als de uitwedstrijd bij NAC Breda is gespeeld, over, maar dit geldt niet voor iedereen. Diverse spelers kunnen nl. genomineerd worden voor internationale toernooien of interlands, of zijn daarvoor al geselecteerd. "Desevio Payne vertrekt zaterdag, hij gaat een wereldreis maken. Hij gaat in Australië met USA het WK Onder 20 spelen. Dat is mooi voor zijn ontwikkeling. Hans Hateboer en Mimoun Mahi zitten in de voorselectie van Jong Oranje, Simon Tibbling en eventueel Dino Islamovic kunnen met Jong Zweden spelen, Albert Rusnák kan nog voor Slowakije of voor Jong Slowakije gevraagd worden en Juninho Bacuna later dit jaar voor Oranje Onder 19. Dat is goed voor die jongens. Hoe meer bagage hoe beter."

Voordat de spelers echt vakantie hebben staan er wellicht nog twee oefenwedstrijden op het programma. Waarschijnlijk wordt op zaterdagavond 23 mei a.s. in Foxhol tegen FVV aangetreden, en FC Groningen wil nog een tweede oefenduel plannen. Vervolgens start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zondag 28 juni 2015 met de eerste training in Haren.

Peter van der Vlag
Erwin van de Looi wilde één naam van de basis van komende zondag prijsgeven. "Peter van der Vlag gaat tegen PEC Zwolle en ook volgende week tegen NAC Breda keepen. Dat zat al in mijn hoofd, maar ik kreeg ook signalen van Sergio Padt. Dit is een grote blijk van waardering voor hetgeen Peter voor Sergio heeft betekend. Sergio voelde zich door Peter ongelofelijk gesteund. Peter hield hem scherp, gaf hem op zijn donder als het moest en gaf Sergio vertrouwen richting de wedstrijden."

De rest van de basis wordt morgen bepaald. "Op Nick Bakker na is iedereen fit. Zo heb ik drie spelers voor twee backposities", zo gaf Van de Looi aan verschillende keuzes te kunnen maken.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.