Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

 
Tijdens het laatste perspraatje van dit seizoen is hoofdtrainer Erwin van de Looi ingegaan op de competitiewedstrijd die zijn ploeg zondag tegen NAC Breda speelt. "Wij willen goed afsluiten en de achtste plaats binnenspelen", aldus Van de Looi. Hij keek ook al een beetje vooruit naar het komende seizoen. In de eerste seizoenshelft staan er vermoedelijk 27 (!) officiële wedstrijden op het programma (17 competitie-, zes Europese en drie bekerduels, alsmede de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal), hetgeen de nodige gevolgen voor zijn spelersgroep zal hebben, zowel in kwalitatief als in kwantitatief opzicht.

Vooruitblik NAC Breda - FC Groningen
FC Groningen wil niets aan het toeval overlaten. Morgenmiddag wordt er nog getraind, waarna de selectie zal doorreizen naar het zuiden des lands. Van de Looi kan beschikken over een vrij grote groep spelers. Vandaag ontbraken Sergio Padt (voetklachten) en Jarchinio Antonia (was gisteren ziek en wordt nog even buiten de groep gehouden opdat andere spelers niet worden aangestoken), maar normaal gesproken sluiten beiden morgen weer aan. De hoofdtrainer van de FC hield voor wat betreft Lorenzo Burnet nog een slag om de arm. Zijn partner is zwanger, "en het rommelt", aldus Van de Looi. Misschien gaat Burnet wel mee naar Breda, maar neemt de staf een extra veldspeler mee voor het geval Burnet in allerijl zou moeten terugreizen.

Rasmus Lindgren was aan het begin van de week ziek, maar hij is inmiddels weer aangesloten. Alleen op Nick Bakker kan Erwin van de Looi geen beroep doen.

Voor zowel FC Groningen als NAC gaat het nog ergens om. "Wij willen achtste worden, en voor NAC gaat het om de 16e of 17e plaats." Voor FC Groningen zit er bovendien "een financieel ding achter", zoals Van de Looi het uitdrukte (eindigt Vitesse meer dan zes plaatsen boven FC Groningen, dan gaat er ruim zeven ton aan TV-gelden in rook op, red.), "maar volgens mij moet je gewoon achtste willen worden. Over de financiële gevolgen heb ik het wel gehad met de spelers, maar dit moet niet de doorslag geven of je harder gaat rennen of niet", aldus de coach.

Tjaronn Chery
Tijdens de training van vrijdagochtend heeft bondscoach Guus Hiddink ingesproken op de voicemail van Erwin van de Looi. "Hij heeft me gefeliciteerd met de bekerwinst, en hij heeft gezegd dat Tjaronn Chery in de voorselectie van Oranje zit. Dit is fantastisch voor Tjaronn. De beloning voor zijn ontwikkeling van de laatste twee jaren, waarin hij van een momentenvoetballer een bepalende middenvelder is geworden. Hij heeft steeds de focus gehad een belangrijke speler te willen worden. Hij is een voorbeeld voor de selectie, waarvoor dit ook een compliment is. Het geeft ook aan dat je binnen FC Groningen ook op een hoger niveau kunt spelen en hogerop kunt." Het is wel zo dat je het bij FC Groningen over een langere periode goed moet doen om in aanmerking te komen voor de selectie van het Nederlands elftal, "maar dat heeft Tjaronn gedaan", zo reageerde Van de Looi. "Ook bij FC Groningen komen kansen voorbij. Het gaat erom om die kansen te pakken."

Seizoen 2015-2016
Erwin van de Looi gaf aan dat het feit dat FC Groningen minstens zes Europese wedstrijden gaat spelen, voor de spelers iets moet zijn om voor te willen gaan. Op donderdag 28 mei a.s. breekt de vakantie aan, en precies een maand later begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste training in Haren. Mogelijk sluiten Desevio Payne, Simon Tibbling en Albert Rusnák later aan, vanwege internationale verplichtingen. Van de Looi weet dat hij vanwege het drukke programma vóór de winterstop een behoorlijke groep nodig heeft. In principe zijn Desevio Payne en Juninho Bacuna toch bij de beloften ingedeeld, maar Van de Looi liet de mogelijkheid open dat beiden - indien ze presteren - naar de eerste selectie worden overgeheveld. Over versterking van buitenaf liet hij zich niet uit, maar duidelijk werd uit Van de Loois betoog dat er nog het één en ander staat te gebeuren qua spelersmutaties. De gewenste groepsgrootte is nu nl. nog niet bereikt.

Hij is blij dat er een eigen beloftenteam komt, en hij vindt het mooi dat Alfons Arts voor de groep komt te staan. Op 27 mei a.s. vindt er een overleg over de voetbalpiramide plaats; dan zal meer duidelijkheid komen over het beloftenseizoen 2015-2016. De verwachting is dat FC Groningen in een competitie met negen andere teams komt, en 1,5 competitie zal spelen (27 wedstrijden). Het seizoen daarna zal de ploeg instromen in de landelijke divisie of in de Topklasse.

Het eerste elftal gaat oefenwedstrijden spelen tegen Southampton (op 18 juli), FC Emmen (in het weekend daarvoor) en bovendien tegen Roda JC, RWE Eemsmond en SC Stadspark, zoals wij al eerder hebben gemeld.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.