Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

238 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi wilde vanmiddag tijdens het perspraatje geen tipje van de opstellingssluier oplichten. Tijdens de training had een goed verstaander aan een half woord genoeg, maar Van de Looi wilde zich niet uitlaten over de beoogde basis om de tegenstander niet wijzer te maken. De wedstrijd tegen sc Heerenveen, die zondag om 12:30 uur begint, is nog niet uitverkocht; er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.

Erwin van de Looi heeft aan de training van vanochtend een goed gevoel overgehouden. Het zag er volgens hem goed uit; hij heeft veel vertrouwen in zondag. Voor hem is dit een echte derby, al is niet iedereen die mening toegedaan. Erwin van de Looi beschouwt de Friezen als een concurrent voor de play-offs; de wedstrijd van zondag is de eerste in een reeks van vier thuiswedstrijden. "Goed aan deze serie beginnen is erg belangrijk", aldus de coach, die voor de volle winst wil gaan en 'uit luxe' kan kiezen: alleen Dino Islamovic is niet inzetbaar. De spelers die voor interlands waren opgeroepen zijn goed teruggekomen. Simon Tibbling had wat problemen met zijn terugvlucht en was daardoor wat later dan gepland terug, maar hij staat er prima op, zo verklaarde Van de Looi.

Erwin van de Looi over sc Heerenveen
Van de Looi verwacht dat de Friezen met de punt naar achteren zullen spelen. Of Joey van den Berg meedoet is nog een vraagteken, "maar wij weten hoe ze spelen", aldus de coach. Hij vindt dat Branco van den Boomen, de 20-jarige van Eindhoven overgekomen middenvelder, erg verrast bij Heerenveen.

Erwin van de Looi gaf over zijn eigen ploeg aan dat die hoog druk kan zetten, maar ook laag. "Wat we gaan doen zie je zondag wel", zo liet hij verder niets los over de strijdwijze. Mede door de aanwezigheid van de beloften kon er vanochtend lekker en goed getraind worden. "We hebben een druk programma voor de boeg met wedstrijden in een paar competities, maar dat is alleen maar leuk", aldus Van de Looi. "Ik ben benieuwd hoe de spelers omgaan met zoveel wedstrijden." Van de Looi gaf aan dat ajax en AZ hetzelfde programma hebben, en hij denkt dat de KNVB daar rekening mee heeft gehouden omdat de Europees spelende ploegen de komende weken tegen elkaar spelen, het Europees al uitgeschakelde Vitesse incluis.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.