Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

186 gasten online

  
Vanmiddag is de selectie van Olympique Marseille aangekomen op Groningen Airport. In Eelde was Karim Rekik(i) één van de aanwezigen in een selectie die morgen behoorlijk zal afwijken van het sterker geachte gezelschap dat zondag in de competitie met duidelijke cijfers (4-1) afrekende met Bastia. Later vanmiddag deden hoofdtrainer Erwin van de Looi en captain Rasmus Lindgren hun zegje tijdens een persconferentie. In bulletvorm geven we een aantal vermeldenswaardige uitlatingen weer.

* "Wij hebben ook een goede ploeg en een eigen idee en als we ons daaraan vasthouden hebben we een kans."
* "We willen met veel energie en overtuiging spelen, dan hebben wij altijd een kans. We hebben geen ontzag voor de tegenstander."
* Johan Neeskens zei vroeger eens, toen hij trainer was van N.E.C., dat Europees voetbal halen mooier was dan het spelen ervan, want N.E.C. lag er direct uit. Hierop zei Erwin van de Looi dat FC Groningen zes wedstrijden speelt en zij toen maar twee, en het halen van Europees voetbal was zeker mooi door het winnen van de beker, "maar wij willen wel meedoen om ook resultaat te halen, en we zullen dus geen ontzag hebben maar gaan volle bak voetballen."
* Op een vraag vanuit de pers kwam of de spelers geïnspireerd waren door PSV antwoordde Rasmus Lindgren dat ze de wedstrijd hebben gezien en dat het een goed voorbeeld was van hoeveel energie PSV in die wedstrijd gooide en dat je niet teveel respect moet hebben voor een grote naam, want vooral thuis valt er iets te halen, uit ook maar thuis helemaal, aldus Lindgren.
* "Als je meedoet tot het eind om de landstitel ben je een topclub", aldus Lindgren.
* Van de Looi: "We gaan echt wedstrijd voor wedstrijd, maar dit is wel een speciale wedstrijd, dat merk je in de groep en ook door de wijzigingen in het stadion. Je merkt wel dat het iets anders is dan een competitiewedstrijd, maar het is morgen wel gewoon weer een voetbalwedstrijd met dezelfde regels en wij moeten zorgen dat wij daar goed op het veld staan."
* Van de Looi wilde geen opstelling bekend maken aangezien deze ook nog niet bekend was gemaakt aan de spelers. "Marseille weet genoeg van ons dus die maak ik niet wijzer."
* Diarra is achter gebleven in Marseille. Erwin van de Looi vind dat niet verrassend, "want dat geeft aan dat zij gewoon goede spelers hebben. Wij hebben een brede selectie maar bij Marseille is het allemaal nog groter en sterker met veel goede spelers die op de bank zaten en nu misschien wel gaan spelen, maar hoe dan ook -  het idee hoe ze spelen is duidelijk, dat hebben we goed gezien. We hebben ons goed voorbereid, net zoals we in de competitie doen, en je weet dat je kwaliteit tegenover je krijgt."
* Erwin van de Looi heeft nog met Hedwiges Maduro gesproken. Maduro kent de trainer van Marseille, "en dan praat je over hoe een trainer denkt, hoe die traint en wat voor ideeën hij heeft en hoe hij graag wil spelen."
* Rasmus Lindgren heeft niet zulke mooie herinneringen aan Marseille, want in zijn ajax-tijd moest hij er in de wedstrijd tegen de Fransen met een hersenschudding van af. Hij vindt het wel een eer om voor de vierde keer Europees te spelen met Groningen, en dit keer treft de FC een betere tegenstander dan ze de vorige keer hebben gehad. Hij weet niet of het een voordeel is om de sterkste van de groep direct thuis te krijgen.
* Van de Looi: "Het kan doorslaggevend zijn dat zij meer Europese ervaring hebben dan wij, maar van de andere kant hebben wij misschien een bepaalde onbevangenheid en we kijken uit naar iets dat nieuw, Dat kan misschien ook heel veel energie geven, dat kan vaak twee kanten opvallen. Het is wel makkelijker om een ploeg te hebben waar alle spelers 60 interlands hebben gespeeld, maar dat is onze situatie niet. Maar wij hebben een leuke ploeg en gaan er morgenavond gewoon een leuke wedstrijd van maken."
* Van de Looi: "Zij gaan vaak in uitwedstrijden iets meer afwachten dan in thuiswedstrijden maar ze kunnen beide, zowel aanvallen als inzakken, rustig blijven en wat afwachten. We weten allebei wat we moeten doen dus we gaan het zien."
* Uit de groep aanwezigen kwam de opmerking: "In Nederland wordt vaak gezegd dat men meer op resultaat, dus zakelijker, moet spelen, maar je kan ook denken: 'We gooien de pot dicht.' Van de Looi antwoordde dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten, "want als je de bal hebt is het toch niet gezegd dat je niet op resultaat kunt spelen." Hij snapt de discussie wel maar het houdt niet in dat je daarom meer moet verdedigen of meer verdedigers op zou moeten stellen. Volgens hem moet je er voor zorgen dat je niet naïef speelt. Met naïef bedoelt hij dat je niet heel open moet staan tegen goede ploegen. Als je alleen maar aanvallend denkt of je probeert te laten zien wat je allemaal in je mars hebt krijg je in een paar momenten de kous op de kop krijgt.  De vrouwelijke tolk moest het toen even vertalen. Hoofd Communicatie Richard van Elsacker vroeg zich af wat in het Frans de kous op de kop krijgen is.
* Van de Looi: "Qua energie, bewijsdrang en onbevangenheid is PSV van gisteren wel het voorbeeld, alleen qua tactiek hebben beide teams hun eigen speelstijl. Je moet niet iedereen die het een keer goed doet proberen te kopiëren, want iedereen heeft andere kwaliteiten." Volgens hem zit er bij FC Groningen nog rek in, "en morgen worden wij daarin weer getest."
* De spelers van FC gaan niet in hotel. Men heeft dat wel overwogen, maar volgens Van de Looi denken de spelers dat ze het beste in hun eigen bed slapen, dus dat doen ze dan maar, al komen ze morgen wel wat eerder bij elkaar dan anders. Ze doen niks speciaals voor de wedstrijd zoals ze voor de bekerfinale deden.
* Uit de Franse hoek kwam de vraag wat het voor Van de Looi betekent om tegen zo'n ploeg te spelen. Hij antwoordde dat het een prachtige uitdaging is voor de FC , Marseille is een absolute topclub die ook Champions League-waardig is, "dus voor ons is dat hartstikke mooi, maar wij spelen hier thuis ook tegen ajax en PSV en die zijn dat ook, dus het is niet de eerste keer dat een goede ploeg hier op visite komt."
* Over Karim Rekik zei Van de Looi dat hij het een goeie verdediger vindt die een verrassende move heeft gemaakt naar Marseille, maar zich daar prima ontwikkelt, want vorig jaar bij PSV ging het nog met vallen en opstaan maar nu straalt hij wat uit. Hij doet het prima, "maar meestal gaan spelers niet naar Frankrijk maar naar Engeland of Duitsland, dus deze stap is wel verrassend, ook omdat hij zijn opleiding in Engeland had gehad."
* Erwin van de Looi wilde de Franse pers niet vertellen wat de sterke punten en minder goede punten van OM zijn, want dat hoort ook bij het tactisch plan.

Fotoreportage aankomst selectie Olympique Marseille in Eelde van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.