Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

193 gasten online


Was het credo van de trainersstaf vorig seizoen nog om elke wedstrijd met het sterkst mogelijke elftal voor de dag te komen, het huidige speelschema met minimaal 24 wedstrijden tot de winterstop noopt tot ingrijpen. Onder het mom van 'manage the season' zullen vanavond in de bekerkraker tegen FC Twente een paar vaste waardes toekijken, mede op advies van de medische staf. Afgaande op de afsluitende training van gisterochtend zullen we vanaf het bespottelijke tijdstip van 18:30 uur in elke linie mutaties doorgevoerd zien.

Rasmus Lindgren, Simon Tibbling en Bryan Linssen worden naar alle waarschijnlijk vervangen door Etiënne Reijnen, Tom Hiariej en Jarchinio Antonia. Mimoun Mahi is nog altijd niet toe aan een basisplaats. Zondag was hij volgens Erwin van de Looi uitgeblust na één helft spelen.

Het bekeravontuur is nog altijd de kortste route naar een schitterend Europees avontuur, zo is afgelopen seizoen wel erg fraai duidelijk geworden. Inclusief de wedstrijd van vanavond zijn zes zeges voldoende voor een hernieuwd optreden in de groepsfase. Alle reden om vanavond weer eens massaal - voor zover mogelijk in een vermoedelijk niet al te volle Groene Hel - achter de ploeg te gaan staan!

Erwin van de Looi hield gistermiddag zijn traditionele perspraatje. De belangrijkste punten hieruit:

FC Groningen speelt vanavond de vierde thuiswedstrijd op rij. Er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar, want mensen gaan keuzes maken in deze dure tijd. De tijd van half zeven werkt ook tegen, aldus Van de Looi, die het wel mooi vindt dat hij vier keer achter elkaar thuis speelt in drie verschillende competities.

"We gaan als titelverdediger van start en we hebben vorig jaar gezien wat voor moois het kan brengen, dus daar gaan we weer vol voor. We hebben duidelijk wel een pittiger eerste ronde dan de afgelopen jaren, want toen begonnen we tegen amateurclubs, maar dankzij de loting van onze directeur hebben we nu dus een zware loting", zo ging de trainer van start. Hij vindt FC Twente een goede ploeg, ondanks dat die maar drie punten heeft. "Ze hebben veel individuele kwaliteiten en zijn een goed voetballende ploeg. Het is aan ons de taak om in alles ons eigen niveau weer te halen, o.a. met betrekking tot drive en instelling.  Doen we dat, dan maken we een goede kans." Over de tegenstander van vanavond: "Twente heeft onder Hake twee wedstrijden gespeeld en er is iets veranderd in vergelijking met Schreuder. Ze spelen nu met echte vleugels, Cabral en Ede, en voor de rest is er niet veel gewijzigd. Hun middenveld is ijzersterk, daar zit ongelofelijk veel voetbal en kwaliteit in." Van de Looi vond ze tegen Cambuur prima spelen. "Ze waren veel beter dan Cambuur, maar tegen ajax ging het alleen in de eerste helft oké. De tweede helft verliep erg moeizaam."

De opstelling wilde de hoofdtrainer nog niet geven, want hij wilde nog kijken naar de fitheid van bepaalde spelers. "Maar het zou kunnen dat er wisselingen zijn en daar is wel op geoefend. We hebben veel wedstrijden gespeeld en er komen ook nog veel wedstrijden aan, dus je komt nu ook in een fase waarin je kijkt hoe iedereen ervoor staat. Dat doe je door te kijken hoe iemand op het veld staat (eigen waarneming in wedstrijden en trainingen en overleg met de spelers zelf) en dat doe je bovendien in samenwerking met o.a. Wouter Frencken en Robbert de Groot. De wetenschap levert een ondersteuning aan het beeld van de fitheid gaat van de spelers. De spelers zijn zelf ook reëel en weten dat het moeilijk is om veel wedstrijden te spelen in zo'n korte tijd. Iedere speler heeft een ander lichaam en daar kijk je naar, want er zijn geen wetenschappelijke manieren om fitheid precies te onderzoeken. Door steeds meer gegevens te hebben van spelers is het wel makkelijker te zien hoe iemand ervoor staat en daarom zijn we daar al tijden mee bezig", zo ging Erwin van de Looi uitgebreid in op dit aspect, om te vervolgen: "Je wilt altijd de eerstvolgende wedstrijd winnen en of dat nu Twente , Braga of ajax is, dat wil je gewoon en het gaat niet alleen om de eerstvolgende wedstrijd te coachen maar om het hele seizoen te managen. Het zou zonde zijn als spelers geblesseerd raken en dat je ze twee maanden kwijt bent. Wij hebben een groep waar 20 spelers en drie keepers gewoon volwaardig zijn. We hebben het gevoel dat we iedere wedstrijd kunnen winnen, zo arrogant zijn we dan ook wel weer, alleen je moet het nog wel bewijzen."

Het huidige ritme van wedstrijden is voor de TS ook nieuw en daarom zijn de trainers blij met de ondersteuning van Robbert en Wouter. Vooral Robbert heeft ervaring bij AZ. "Je kijkt ook hoe iemand uit zijn ogen kijkt en hoe hij 's morgens binnenkomt en hoe hij beweegt op het veld." Over de huidige manier van trainen:"De trainingen zijn nu kort en een deel is tactisch. Het is niet overdreven zwaar, alleen een dag na de wedstrijd moet er door de jongens die niet spelen extra gewerkt worden om ervoor te zorgen dat ze er klaar voor zijn als ze wel aan de bak moeten."

Erwin van de Looi hoopt wel dat de mensen de wedstrijd tegen FC Twente komen bezoeken en de ploeg zullen steunen.

Mimoun Mahi
"Invallen is soms lastig, zoals bij Mimoun Mahi. Vele gunnen hem een basisplaats, maar vorig seizoen zat hij fysiek op het randje en ook zondag na de halve wedstrijd die hij speelde maakte hij een uitgebluste indruk. Het is lastig om in te vallen, want je komt in een bepaald tempo binnen en dan is het moeilijk om daarin mee te gaan. Dat is ook niet zo gek want hij heeft geen jeugdopleiding doorlopen bij een BVO, hij komt zo van de amateurs in het profvoetbal en het is al vrij opmerkelijk dat hij nu al op dit niveau zit. Hij heeft bij Sparta bovendien een knieoperatie gehad."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Rusnák - Hoesen - Antonia
Hiariej - De Leeuw - Maduro
Tamata - Kappelhof - Reijnen - Hateboer
Padt

Het vervolg van het KNVB bekertoernooi ziet er als volgt uit (bron: KNVB):

3e ronde: dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 oktober 2015:
32 deelnemers (32 winnaars 2e ronde)
16 wedstrijden (Clubs die op 24 september nog op Europees niveau actief zijn komen niet tegen elkaar uit)

1/8e finales: dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december 2015:
8 wedstrijden (16 winnaars 3e ronde)

1/4 finales: dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 februari 2016:
4 wedstrijden (8 winnaars 1/8e finales)

1/2 finales: dinsdag 1, woensdag 2 en/of donderdag 3 maart 2016:
2 wedstrijden (4 winnaars 1/4e finales)

Finale: zondag 24 april 2016 18.00 uur
Winnaar van eerst halve finalewedstrijd wordt als thuisspelend team in de finale aangemerkt.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.