Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

294 gasten online

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen: fitte en gretige selectie wil stunten

Op de afsluitende training voorafgaand aan het topduel in de eredivisie, de kraker tussen PSV en FC Groningen oftewel de nr. 2 tegen de nr. 3, kon Pieter Huistra weer over een praktisch fitte selectie beschikken. Alleen de al langer kwakkelende Jeffrey Rijsdijk was afwezig; de overige 22 selectiespelers waren fit en hebben vanmorgen een fanatieke training afgewerkt. Huistra, altijd goed voor een verrassend element op de training, hield geen partij van 11 tegen 11, maar we denken dat we morgen in Eindhoven met dezelfde basis beginnen als vorige week tegen Excelsior.

 

UPDATE vrijdag 24 september 2010:

Onze vrienden van PSV Zuipsite hebben traditiegetrouw een Groningstalige veurbeschouwing op de wedstrijd van hun PSV tegen Grunn gepubliceerd. De Groningse Brabanders hebben het over angsthoazenvoetbal van hun PSV dat voak nait om aan te gluurn is, en: Een bal over vief meter in de poot'n van een aign speuler ploatsen is al te veul waark. Woar is dei spelvreugde? Wellicht dat ze messchain laiver mit Jonathan Reis ien kroug zittn. Over de FC: Teegn AZ en dei jeudn speulden ze gliek, de rest van de wedstrieden hebbn ze allemoal wonnen doan. Dei Grunnigers roekn hier alle kaans op 'n stunt... Uit respect voor dit mooi stukje waark hebben we de gehele veurbeschouwing van PSV Zuipsite onderaan ons stuk geplaatst! 

 

De training was nog maar amper begonnen of de speciaal voor Jonas Ivens uit België overgekomen TV-ploeg van het Belgische TV Oost had zich op de aanwezige supportersschare gestort om hen over hun Ivens te ondervragen. Hoe doet hij het hier? Wat vinden we van hem? De zeer geïnteresseerde Belgen wilden het allemaal weten. Maar ook Eredivisie Live, NOS Sport, TV Noord en een Zweedse persploeg waren aanwezig. Eindelijk begint het ook buiten Stad en Ommeland rond te zingen dat we aan een opzienbarend seizoen bezig zijn, waarin we nog altijd ongeslagen zijn en na twee gelijke spelen in een flow zitten met vier zeges op rij. Onderaan dit verslag blijkt uit de foto's hoe de nationale en internationale sportpers zich massaal voor FC Groningen is gaan interesseren.

 

spelers lopen zich warm

 

Na een tweetal rondo's, waarbij de spelersgroep vrolijk en ontspannen oogde, was het voor Huistra en Van de Looi tijd om een driedeling in de groep van 20 veldspelers aan te brengen. De volgende groepjes werden samengesteld:

 

rode hesjes: Enevoldsen, Femi, Ivens, Kunst, Matavz, Metaj, Tadic

gele hesjes: Andersson, Granqvist, Holla, Kieftenbeld, Van de Laak, Pedersen, Stenman

geen hesjes: Bacuna, García, Hiariej, Lachman, Sparv, Veldmate

 

Vervolgens werden er steeds korte, pittige partijtjes gehouden van acht tegen acht. Oftewel, er speelden steeds twee van de bovenstaande drie groepjes tegen elkaar, waarbij elke groep met een keeper werd aangevuld. Aangezien de hesjesloze ploeg uit slechts zes man bestond werd die steeds aangevuld met een speler uit een andere groep.

 

Het was opvallend om de zien dat Petter Andersson in alle partijtjes speelde. Dus eerst voor geel dat tegen rood speelde, vervolgens trok hij snel zijn hesje uit toen rood het tegen de ploeg zonder hesjes moest opnemen enz. Het is duidelijk dat de technische staf hem zo intensief mogelijk onderhanden neemt. Na afloop verklaarde de Zweed niet te verwachten morgen tegen PSV bij de selectie te zitten, hij keek er ook bepaald niet vrolijk bij en was na afloop eerder dan voor hem gebruikelijk is van het trainingsveld verdwenen, wellicht had hij gehoopt morgen bij de wedstrijdselectie van 18 te kunnen aansluiten. Maar wellicht dat Huistra de tijd nog niet rijp acht om een andere middenvelder te slachtofferen, of misschien is hij nog niet helemaal tevreden over wat Andersson momenteel laat zien. Goed, Bacuna deed het niet best woensdag tegen Haaglandia, maar dat gold voor meer middenvelders (Tadic, Enevoldsen); García daarentegen viel in met een doelpunt en heeft zich daarmee ook niet uit de selectie gespeeld. Gevoegd bij het feit dat we op Jeffrey Rijsdijk na geen blessures hebben en het moge duidelijk zijn dat Petter zich niet zomaar in de wedstrijdselectie kan terugknokken. Maar zijn tijd komt nog wel. Wellicht is PSV-uit ook een wat ongelukkige wedstrijd om je rentree in de eredivisie te vieren. Persoonlijk zie ik hem graag in een kolkende Euroborg onder een staande ovatie invallen, maar ja - dan zouden we tot 17 oktober a.s. moeten wachten als Ron Jans en zijn Heerenveen zich naar de slachtbank zullen moeten laten leiden. Wat we net als afgelopen dinsdag in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Be Quick 1887 wel goed konden zien was de snelheid van Petter, het altijd opzoeken van de vrije ruimte en het altijd in beweging zijn. Maar ja, wedstrijdritme op het hoogste niveau, dat heeft hij nu nodig...

 

Waar staan we ná de wedstrijd tegen PSV?

 

Als we er nog wat opvallende zaken uitpikken, dan zagen we een fanatieke Femi (tegen Haaglandia viel hij ook al erg gretig in, hij lijkt de juiste instelling te hebben op jacht naar het heroveren van een basisplaats) die een keer met een snoeihard schot dwars door het midden scoorde, en vervolgens nogmaals hard schoot maar het doel nu niet trof. Tim Sparv liet ook een prachtig schot zien en Darryl Lachman scoorde zelfs prachtig. Vervolgens was het de beurt aan Tim Matavz om twee typische spitsengoals te maken. Hij was erg alert bij o.a. een assist van Jorrit Kunst en stond met z'n Torinstinkt op het juiste moment op de juiste plaats.

 

Ook Thomas Enevoldsen had een fraai schot in petto, en Danny Holla liet vandaag een prima drive zien en is echt volledig hersteld van z'n kuitbeenbreuk.

 

Na afloop van al die partijtjes zat de training erop en konden de spelers vertrekken,  maar de meesten bleven nog geruime tijd op het veld hangen om zich warm te schieten of om lekker naar elkaar over te spelen, zoals we bij trainingen van Pieter Huistra veel vaker zien. Dit tot groot ongenoegen van o.a. materiaalman Harm, die de ballen al lang en breed had opgeborgen maar ze braaf terug mocht brengen toen Koen van de Laak ze terugvorderde.

 

Harm, met ballenzak op de rug, mag de verzamelde ballen weer terugbrengen, de training gaat door...

 

Enevoldsen, Kieftenbeld en Pedersen waren weer rond de doelmond te vinden, Nicklas Pedersen is dus ook weer helemaal fit en had vandaag geen last van zijn voetblessure die hem tegen Haaglandia nog aan de kant hield. Ook Veldmate en Stenman, eerder deze week nog ziek, waren niet alleen aanwezig maar leken ook nergens meer last van te hebben, tja - topsporters lijken toch iets sneller te herstellen van pijntjes, verhoudheden en griepjes dan u en ik...

 

FC Groningen is klaar voor PSV, dat moge duidelijk zijn. De verzamelde pers is dat ook. Wij vermoeden dat dit morgenavond de opstelling wordt:

 

Matavz

Tadic - Pedersen - Enevoldsen

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Op de bank beginnen vermoedelijk Bacuna, Femi, García, Van de Laak, Van Loo, Metaj, Veldmate.

 

UPDATE:

Later werd duidelijk dat niet Jeroen Veldmate maar Darryl Lachman bij de selectie zal zitten. Petter Andersson en Danny Holla missen nog wedstrijdritme en ontbreken daarom morgen, zo meldt de FC op haar site. Ongetwijfeld zullen beiden maandagavond bij de beloften in actie komen dat dan tegen Jong Feyenoord speelt.

 

Pieter Huistra is weer strijdvaardig en verklaart op de site van FC Groningen: "Als wij ons eigen spel durven en kunnen spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in.  Wij zijn bezig met een proces en willen ons ding doen. Met lef en durf spelen. We willen er naar toe dat wij voor elke tegenstander een lastig te bespelen ploeg zijn, dat clubs niet graag tegen FC Groningen voetballen."

 

deel van de aanwezige pers, helemaal links Mark van Rijswijk van Eredivisie Live

 

NOS Sport ondervraagt Jonas Ivens; Zweedse pers interviewt Fredrik Stenman

(foto's training: FCG Online)

 

Als we nog even kijken naar PSV, de enige ploeg in de eredivisie waar we uit nog nooit wisten te winnen, tja - dan kunnen we constateren dat ook de groep van Fred Rutten volledig fit na, ook op één speler na. Maar de ontbrekende schakel is uitgerekend Stanislav Manolev, en als we René van der Gijp mogen geloven dan is zijn jammerlijke absentie zeker geen voordeel voor FC Groningen. Wel gelukkig zijn we met de afwezigheid van Marcus Berg. Na een lange procedurele protestsessie ziet hij zich nu geconfronteerd met een definitieve schorsing van vier wedstrijden, waarvoor zelfs bij de Hoge Raad geen clementie te verkrijgen is, kortom: geen ex-Groninger Berg in de spits, morgenavond. Maar ... gezien het feit dat types als Toivonen en Dzsudzsák en de wellicht voor de verandering weer eens nuchtere Reis in Eindhoven op de loonlijst staan en de conclusie is helder - het gaat wat ver om PSV nu te gaan onderschatten.

 

Marcus Berg, morgenavond geschorst tegen FC Groningen (foto: clubsite PSV)

 

Vandaag een wat andersoortige voorbeschouwing dan jullie gewend zijn, we willen jullie in dit soort Engelse weken niet overstelpen met nóg meer leesvoer. Wij laten het daarom hier bij, en zien uit naar de wedstrijd van FC Groningen! De komende weken zijn cruciaal. Hoe staan we er op na de potten tegen PSV, Twente en Heerenveen?

 

En ... stel dat we morgen écht stunten, en de volle buit meenemen uit Eindhoven, en ajax morst punten in Enschede - dan staan we eerste en gaat er écht niets boven Groningen!

 

 

Veel plezier morgen, geniet ervan, en aan de trouwe fans die ik morgen in het uitvak kan begroeten: ik voel dat er een verrassing in zit, jullie ook?

 

TOEGIFT: Veurbeschouwing PSV - FC Grunn van PSV Zuipsite


 

Ankom zotterdag speult PSV alweer sien zeumde wedstried in de competitie. Ditmoal kriegn wie wat volk uut noordn des lands op bezuik: FC Grunn. En as wie noar de rangliest kiekn, sain wie dat de wedstrijd aigenlijk een echte topper is. Grunn stait noamelijk op 'n knappe daarde ploats. En het spel van ons PSV is voak nait om aan te gluurn, dus dei Grunnigers roekn hier alle kaans op 'n stunt...
 
Grunn presteert dit joar tot nog tou alleroardigst. Met een daarde ploats op de rangliest is de achterstaand op dei jeuden slechts twei punt'n en stoan ze gliek mit ons. Teegn AZ en dei jeudn speulden ze gliek, de rest van de wedstrieden hebbn ze allemoal wonnen doan. Met de neie trainer en òld-speuler Pieter Hoestra en de aanwinsten Tadic, Kieftenbeld en Ivens pebaaiern de Grunnigers zich dit joar weer te ploatsen voor Europees voetbal. 

Wat hebbn ze de loatste tied allemoal doan?
Afgeloopn week wonnen dei Grunnigers in hun aign Gruine Hel met 2-0 van Excelsior. Guster wisten de Gruin-Wittn zich te ploatsen voor de volgnde ronde van de beker deur de amateurs van Hoaglandia oet te schoakeln. PSV speulde guster zoals al voaker dit joar weer een lamlennige wedstried. In een moatig gevuld stadion won het clubke van Fred Rutt'n mit 3-0 van Sparta, waardoor ploatsing in de volgnde ronde van dei kut beker een feit is. De wedstriedn van ons binn'n dit joar nog nait al te best. Een bal over vief meter in de poot'n van een aign speuler ploatsen is al te veul waark. Terwijl sommige speulers mit een kop int veld stoan van heb ik doar. Woar is dei spelvreugde? Wellicht dat ze messchain laiver mit Jonathan Reis ien kroug zittn.

Angsthoazenvoetbal
Ondanks de twaide ploats zit er nauwelijks progressie ien 't elftal en dat komt mede deurdat lutje Fredje veul te veurzichtig speult. Dat geduuvel altied van dat controleernde en angsthoazenvoetbal bezeurgt ons regelmoatig pien in de hasses en kraamp ien de pens! Loat verdamme een keer sain wat joe allemaol kenn'n! Dus aan kaant met dat geduuvel, want potentie hebb'n ze zeker wel (wellicht ook in de boksem, maar dat is weer een aandere discussie), want het elftal lopt vol van creativiteit ze kenn'n ook best wel een baltje ien goal trappn. Onze blonde Zweedse vriend Toivonen wist al een poar keer te scoren, moar ook de loatste tied lopt het nait meer zo as ien begun van 't seizoun. Medespits Marcus Berg (he verdamme, dei het ook nog bie Grunn speult) het zien veurm oet zien periode ien Grunn nog nait loatn sain. Wellicht dat Marcus in de wedstried tegen zien òlde clubke wat doelpuntjes ken moakn.

 

PSV Zoepsait.NL

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.