Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

En weer een op voorhand pittige uitwedstrijd! Na PSV-uit mogen we ons, ongeslagen, opmaken voor een beladen duel, en wel de kraker in de Grolsch Veste, oftewel de nr. 3 (Grunn) tegen de nr. 4. De in de ban van het gedrocht Champions League verkerende Tukkers zien dit duel hoogmoedig als een potje tussendoor, en denken aan een simpele zege, zo lezen we op een plaatselijk forum. Hopelijk nemen de spelers van FC Groningen Twentse kreten als Het moment waarop deze wedstrijd komt kan bijna niet beter en Inderdaad, nu opvreten die varkens! ter harte en gaan zondag met de punten aan de haal. De verwende Twentenaren verdienen niet beter!


LAATSTE UPDATE zaterdag 2 oktober 2010 na training zaterdagochtend: Femi haakt af; sterk vermoeden:

(1) Koen van de Laak in de basis i.p.v. Thomas Enevoldsen & (2) RENTREE PETTER ANDERSSON bij selectie

Met van de slichte motreeg'n nog nadruppende vingers zetten we een laatste update op de site. Op grond van de training van vanochtend heeft Pieter Huistra z'n conclusies getrokken uit de tweede variant van het partijtje van de training van vrijdagochtend, toen de rechterflank met Koen van de Laak i.p.v. Thomas Enevoldsen beter uit de verf kwam. Wij denken dat Van de Laak morgen vanaf het begin speelt, en niet Enevoldsen. Verder denken we dat Petter Andersson morgen voor het eerst sinds 25 januari 2009 zal aansluiten bij de selectie!

 

Lees meer over de training van zaterdagochtend helemaal onderaan de voorbeschouwing!

 


Twente-uit: vaak irritant

Met graagte denken we terug aan de jaren 1989-1992. Niet omdat we toen vijf uitnederlagen op rij leden in de graftombe die Diekman heette, maar omdat het verwaandheidsgehalte van de Tukkers toen een fractie lager lag dan hun schier onovertroffen grootheidswaanzin van de laatste jaren. We lazen ergens de volgende treffende beschrijving uit die tijd: De ploeg stond als saai en kleurloos te boek en viel op door een groot aantal gelijke spelen. Met een bezoekersaantal van gemiddeld onder de 6.000 toeschouwers per seizoen, trok Twente tussen 1989 en 1992 de laagste belangstelling in de clubhistorie. 't Is beschamend dat de fans van een club, die nog niet zo lang geleden door een vordering van de belastingdienst bijna failliet was, niet beseffen dat ze van ver zijn gekomen, en dat ze blij mogen met de huidige toeloop aan glory huntende sponsoren - het kan zomaar weer omslaan en enige bescheidenheid zou Enschede en omstreken sieren.

 

Maar nee, de pot tegen Grunn, de varkens, komt zeer gelegen en het Enschedese volk lijkt zich op voorhand al rijk te hebben gerekend. Laten we hen nu maar verder in die waan, met de herinnering aan de gisteren in de wedstrijd tegen Tottenham rammelende Tukkerse defensie (hoewel subjectieve fans de zwarte piet elders neerdonderen, ik citeer van een gefrustreerde fan: tering genaaid man hoere scheits) verleggen we de aandacht naar de Trots van het Noorden. Want ook het wijden van zinsnedes aan de scheidsrechter van a.s. zondag stemt ons verre van tevreden. Waarom moet alweer dat ventriculaire tachycardieën oproepende heerschap dat luistert naar de naam Kevin Blom de wedstrijd van zondag leiden? Alle drie voorgaande in Enschede gespeelde ontmoetingen tussen Twente en Groningen werden door hem onderhanden genomen en vanuit het uitvak tandenknarsend aanschouwd. De man strooide in die wedstrijden met rode kaarten voor Groningers (eind vorig jaar: Brian van Loo, 60e minuut; begin vorig jaar: Andreas Granqvist, 12e minuut), en de om ondoorgrondelijke motieven tot internationaal arbiter aangestelde Blom had een zeer belangrijk aandeel in het feit dat al die drie wedstrijden in Twents voordeel eindigden. Wat dat betreft belooft de aanstelling van Blom als referee, komende zondag, weinig goeds.

 

Belchinees, bron: Anti Kevin Blom Hyves)

 

Maar: Schwamm d'rüber, zegt de mof, de hoogste tijd voor een bescheiden lofzang over de FC! Je zou bijna zeggen, je weet nooit hoe een koe een haas vangt (noch hoe een octopus een haai verschalkt), maar deze wijsheid gaat niet op, het geeft op voorhand blijk van een vermeend krachtsverschil dat in die mate echter geenszins voorhanden is.

 

De huidige stand in de eredivisie is toch echt een plaatje!

 

 

Ik weet ook wel dat we ons niet blind moeten staren op onze prachtige vierde plaats, het predikaat teletekstsupporters willen we verre van ons schuiven, maar als we bedenken dat we al potten tegen ajax, AZ en PSV hebben gespeeld en het ook in de regel schier onmogelijke bezoekje aan Tilburg met een gave driepunter hebben afgesloten en de conclusie is gerechtvaardigd - het kon op 't moment wel minder, om het eens op z'n Gronings uit te drukken.

 

Bij Studio Voetbal (voorheen Studio Neus genoemd maar inmiddels kan er dankzij Youri Mulder ook Studio Rood van gemaakt worden omdat het van week tot week meer braakneigingen  oproepende programma alleen nog maar over ajax en Twente blèrt en het aankijken absoluut niet meer waard is) doen Jack opperneus van Gelder en consorten het schouderophalend af als een 'fase' en gaan schuimbekkend van genot over tot de orde van de Amsterdamse danwel Enschedese dag, nee dan is het toch stukken interessanter om een dag later Voetbal International tot je te nemen. Daar wordt wél eerlijk gewezen en schande gesproken van de doodschop van Wout Brama op Everton, en eveneens wordt er geen spaan heel gelaten van de jurisprudenten van de KNVB, die niet tot vervolging van Brama overgaan louter en alleen omdat Everton naar eigen zeggen in het geheel niet geraakt werd (de vraag waarom Everton dan wel als een stervende zwaan neerging, daarbij doodskreten uitslakend dit tot kilometers ver in de omtrek te horen waren, werd hierbij overigens niet gesteld vanuit Zeist, laat staan beantwoord). De hypocriete Brama, die wel ploeggenoot Douglas bijna in elkaar timmerde toen de overschatte Braziliaan weer eens een scheidsrechter te lijf wilde gaan, staat zondag dus gewoon op het veld. Moge hij zondag net als gisteren weer een tegengoal veroorzaken! Of de vanuit Enschede richting Almelo overgemaakte gift door de spelers van Heracles al in drank is omgezet weten we overigens niet.

 

Als we achteraf moeten vaststellen dat we momenteel inderdaad in een flow zitten - ik geniet van deze periode! Treffend voorbeeld: Maikel Kieftenbeld.

 

 

Ik krijg steeds meer bewondering voor deze nuchtere en vooral zelfkritische en extreem leergierige vent, die nog maar 20 is en voor het eerst van z'n leven rechtsback moet spelen, en dat voor het eerst op het podium dat eredivisie heet. Ga er maar aan staan. En wat kunnen we na zeven wedstrijden constateren? Hij stond op de voor hem nieuwe positie alle keren in de basis, miste slechts één minuutje omdat hij, leeggeknokt, in de 89e minuut naar de kant moest en doet zijn stinkende best om er het beste van te maken.

 

Afgelopen zaterdag had hij het moeilijk tegen onberekenbare Dzsudzsák, die het ondanks z'n overwicht nodig had om Maikel zomaar onderuit te schoppen (net zoals Bouma en Koevermans idiote charges uit de hoge hoed toverden, Bacuna plukt daar nu de zure vruchten van met verrekte enkelbanden, maar er waren slechts gele kaarten voor Groningers),  - maar zeg nou zelf, welke back heeft in Dzsudzsák níet een lastige opponent? Maar wie denkt dat Kieftenbeld nu op z'n Twents zelfgenoegzaam door het leven gaat en denkt dat hij het al helemaal heeft gemaakt - die vergist zich, deze arrogantie is Maikel vreemd.

 

Prangend bewijs van z'n drang naar perfectie: het interview met hem, dat gisteren in de papieren editie van Voetbal International stond. Een echte aanrader voor wie net als ik veel bewondering heeft voor Kieftenbeld, en ook voor degenen die hem nog niet zo goed kennen. Toen Harold Eijkelkamp, één van zijn twee zaakwaarnemers (Harolds broer René is z'n andere zaakwaarnemer, beide met een opvallend neuswerk getooide Dalfsenaren runnen samen de spelersbegeleiderstoko Eijkelkamp Pro Soccer), hem vlak voor de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken belde met de vraag of Maikel wel rechtsback wilde spelen antwoordde Kieftenbeld met "Gaat het wel goed met je?", maar na een gesprek met Veldmate en Huistra, later die avond, gevolgd door een bezoek aan Hans Nijland, nog diezelfde avond, was Maikel helemaal om. Hij was meteen voor FC Groningen gevallen. AZ, dat eerder ook belangstelling had, had hem lang aan het lijntje gehouden, volgens Maikel kon het verschil in benadering tussen AZ en de FC haast niet groter zijn.

 

 

 

Via FC Twente, dat hem na vijf jaar aan de kant had geschoven, en Go Ahead Eagles speelt hij nu bij de Trots van het Noorden. En als er één speler is die we zelfkritisch kunnen noemen, dan is hij het. Wie onze trainingsverslagen leest weet dat hij zo ongeveer het licht uitdoet na een training, tot ver na afloop is hij op het trainingsveld te vinden. Hij heeft na een wedstrijd al eens videobeelden aangevraagd bij de technische staf om die uitvoerig met hen te bespreken - hij is niet snel tevreden over z'n eigen presteren. Misschien dat z'n perfectionistische inslag nog wel eens z'n valkuil kan worden, maar dit realiseert hij zichzelf ook en doet met dit besef z'n voordeel.

 

 

 

Jaloers is hij op Fredrik Stenman, z'n collega-back aan de andere kant, die elke wedstrijd weer dankzij z'n ijzeren longen keer op keer over z'n tegenstander heendendert en puike voorzetten aflevert. Dit wil Kieftenbeld ook, maar hij weet ook dat hij zó ver nog niet is, erkent hij zuchtend.

 

Deze vent heeft een top karakter, hij past goed bij ons. Ik hoop dat hij zondag het ongelijk van FC Twente bewijst!

 

Mogelijke opstelling zondag

Als we kijken naar de week zoals die tot nu toe was, dan kunnen we op grond van trainingen nog weinig concluderen. Gisteravond speelden maar liefts negen A-selectiespelers mee met de (overigens jammerlijk verloren) wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong Feyenoord/Excelsior, dit betekent dat de beide trainingen van vandaag weinig uitsluitsel zullen geven: velen zullen niet of slechts lichtjes trainen. Veel meer zal de sessie van morgenochtend uitwijzen. Dat spektakel zullen we dan ook met haviksogen gaan bekijken.

 

Als we nu een slag naar de opstelling moeten maken, dan denk ik dat we met dezelfde basis zullen starten als Excelsior-thuis en PSV-uit, oftewel met het volgende elftal:

 

Matavz

Tadic - Pedersen - Enevoldsen

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Weliswaar speelde het gehele aanvallende gedeelte van de ploeg, ook tot teleurstelling van Pieter Huistra, niet goed, maar Tadic, Pedersen, Enevoldsen en Matavz zullen niet zomaar worden gewisseld. Koen van de Laak speelde gisteren de volledige wedstrijd voor Jong FC, dus áls Huistra weer eens stuivertje wil wisselen tussen de met z'n vorm tobbende en over z'n wissel zaterdag erg teleurgestelde Enevoldsen (hoe gaat hij om met het feit dat hij ook niet is opgeroepen voor de komende interland van het Deense nationale elftal?) en Van de Laak, dan zeker niet in de basis van de komende wedstrijd. Wellicht dat Van de Laak er gaandeweg de wedstrijd in Enschede wordt ingebracht, dat zou kunnen.

 

Als we kijken naar de bankbezetting, dan zal die in Enschede op minstens één positie anders zijn dan die in Eindhoven. Leandro Bacuna is nl. niet inzetbaar en zal dus moeten worden vervangen. Een blinde kan uit m'n stukken opmaken dat ik een enorme fan ben van Petter Andersson, maar ook de iets neutralere volgers van de FC zullen nu toch echt vinden dat de tijd rijp is voor een rentree van die kanjer van een Zweed. Als Dusan Tadics teen niet net op tijd vlak vóór Excelsior-thuis hersteld zou zijn dan zou Petter zijn rentree toen al gemaakt hebben, en nu we een poosje verder zijn en Petter weer wat wedstrijdjes voor de beloften heeft gespeeld, en daar keer op keer zijn snelheid en grote voetbalkwaliteiten toont, kan het toch bijna niet anders of Andersson gaat mee naar Enschede, als één van de achttien spelers welteverstaan. Wat zou het gaaf zijn en het uitvak, met ca. 350 groen-witten gevuld a.s. zondag, kippenvel bezorgen als juist hij zich tot matchwinner mag kronen. Als we het iemand gunnen, dan hem! Klik hier voor legendarische beelden van hem uit Zweden!

 

 

Nog een leuk bericht over Petter Andersson: zijn naam wordt in dit artikel in het Zweedse Aftonbladet van afgelopen woensdag. Het komt erop neer, dat de Zweedse bondscoach, Erik Hamrén, voor elke interland een relatief kleine groep van 20 spelers oproept. De rekensom is niet erg gecompliceerd om te kunnen vaststellen dat je dan niet in trainingsvorm een partij van 11 tegen 11 kunt spelen. Wat doet Hamrén dan? Hij roep extra spelers op, die niet in de interland zullen spelen, maar wel daaraan voorafgaand meetrainen zodat er ook in een grote partijvorm kan worden getraind. Rond eerdere interlands van Zweden, die tegen Hongarije en San Marino, koos hij een aantal spelers van de Zweedse club Brommapojkarna uit. Deze kweetten zich echter dermate fanatiek van hun taak dat één van hen de wel geselecteerde Pontus Wernbloom van AZ met een welgerichte trap uitschakelde. Wernbloom mocht zich laten omzwachtelen en keerde geblesseerd terug naar Alkmaar. Hamrén heeft nu een andere strategie bedacht: vlak vóór de interland van Zweden in Nederland (12 oktober a.s) wil hij een aantal in Nederland spelende Zweden oproepen die met de selectie van 20 kunnen meetrainen. Het regelen hiervan laat hij over aan zijn assistent, Marcus Allbäck (in de volksmond Mackan genoemd, oftewel 'sandwich'). De schrijver van het artikel laat ook de naam van Petter Andersson vallen: wellicht komt hij in aanmerking. Waarschijnlijk gaat het allemaal niet door, omdat de extra spelers op zaterdag 9 oktober 2010 zouden moeten aansluiten, terwijl FC Groningen een dag eerder een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück speelt, en dus lijkt een Gronings veto niet ondenkbaar, maar het vermelden waard is deze interessante gang van zaken rond het Zweedse nationale elftal wel!

 

Ook moeten we op deze plek maar eens bekennen dat we soms nog wel iets aan Gonzalo García hebben. Als invaller was hij de afgelopen twee wedstrijden enorm belangrijk. Zowel tegen Haaglandia als tegen PSV was zijn doelpunt van groot belang, laten we hopen dat hij deze lijn doortrekt en niet, zoals we in het verleden helaas vaker moesten vaststellen, maandenlang op z'n lauweren gaat rusten, nagenietend van die ene geweldige actie. Wij denken terug aan PSV-uit van een hele poos geleden: eind 2008. Zijn weergaloze combinatie met Berg (kijk hier nog maar eens na!) leverde een doelpunt van Marcus op, maar vervolgens was het maandenlang gedaan met de dadendrang van García. Als hij de stijgende lijn nu weet door te trekken, dan blijft hij een belangrijke pinchhitter en hoeft niet zo snel bang te zijn uit de selectie van Huistra, waar de concurrentie groter en groter wordt, verdreven te worden.

 

Genog veur vandoag!

 

Morgen zullen we zoals gezegd een blik op het trainingscomplex van de FC werpen en bovenstaand proza met een update aanvullen, want pas dan weten we wellicht wat meer over de kraker van zondag. Dezelfde basis? Gaat Petter mee?

 

UPDATE donderdag 30 september 2010:

Na publicatie van de voorbeschouwing hebben we toch maar even (kort) de middagtraining met een bezoekje vereerd, en aldaar ook inlichtingen over de ochtendtraining van hedenmorgen ingewonnen. En wat bleek? Vanmorgen, toen met name de spelers die gisteren met het beloftenelftal van FC Groningen hebben meegedaan een lichte training afwerkten, ontbraken zowel Femi als Koen van de Laak. Van de Laak is gisteren aan zijn knie geblesseerd geraakt, maar kon de wedstrijd wel uitspelen (overigens waren alle wissels op dat moment ook al opgebruikt); Femi stapte een keer op een doldwaze manier bovenop de bal en heeft daar wellicht iets aan overgehouden. We moeten afwachten hoe hun herstel verder verloopt. Mogelijk zijn ze morgenochtend gewoon weer present. Wel aanwezig vanmorgen was Petter Andersson. Wij zien zijn rentree bij de hoofdmacht snel dichterbij komen!

 

Vanmiddag werd het TCN trainingsveld opeens 'overspoeld' door een grote groep kinderen. Normaal gesproken niets ongewoons, tijdens schoolvakanties, maar de herfstvakantie valt in de regel niet reeds eind september. Het waren dan ook uit geen Nederlandse kinderen, maar een groep jeugdigen uit Wit-Rusland. Op initiatief van de Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Delfzijl waren deze kinderen in Nederland en ook met FC Groningen in contact gekomen. De FC heeft de kinderen vandaag een rondleiding door de Euroborg gegeven, van elftalfoto's voorzien en vervolgens mochten ze ook toekijken hoe Pieter Huistra zijn trainingen vorm geeft. Prachtig dat de FC hieraan meewerkt! Voor meer info's over de stichting: zie hun website.

 

(Voor alle duidelijkheid: Tsjernobyl ligt in de Oekraïne; de Wit-Russische kids wonen dicht bij de grens met Oekraïne.)

 

kinderen uit Wit-Rusland bekijken de training van FC Groningen

 

Gelukkig kunnen we ook nog iets in de voetbalsfeer berichten over de training van vanmiddag. Aanwezig waren de spelers die gisteren níet in actie zijn gekomen tijdens de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong Feyenoord/Excelsior. Het waren dertien vertrouwde namen (Enevoldsen, García, Granqvist, Hiariej, Ivens, Kieftenbeld, Luciano, Matavz, Nienhuis (keeper 2e elftal), Pedersen, Sparv, Stenman en Tadic), aangevuld met ... Henk Bos. Deze talentvolle A-junior maakte afgelopen zaterdag het enige doelpunt van FC Groningen/Cambuur A1, dat met 1-6 het schip in ging tegen ajax A1. Wellicht als beloning mocht hij een keertje met het eerste elftal meetrainen. Zijn doelpunt van afgelopen zaterdag was trouwens van grote schoonheid en hier te zien.

 

UPDATE vrijdag 1 oktober 2010:

Koen van de Laak hersteld, Femi niet 100% fit; opstelling vermoedelijk ongewijzigd

De door een grote groep journalisten en persfotografen en ook een fors aantal supporters bezochte training was niet al te lang, maar maakte wel veel duidelijk over de strijdwijze van a.s. zondag. FC Groningen wil met een compacte organisatie en een snelle omschakeling proberen de tegenstander zo ver mogelijk van het eigen doel af te houden. De basisspelers die dit zullen moeten doen zijn waarschijnlijk dezelfde die ook al tegen Excelsior en PSV aan de aftrap stonden, al werd nadrukkelijk ook de variant met García voorin i.p.v. Tim Matavz en Koen van de Laak op rechts i.p.v. Thomas Enevoldsen uitgeprobeerd. García en Van de Laak zullen zondag ongetwijfeld minuten krijgen. Hopelijk geldt dit ook voor Petter Andersson. Zelf weet Petter nog niet of hij tegen Twente bij de selectie zit. Morgen weten we meer.

 

Duidelijk was ook vanmorgen weer hoe fijn het is dat de selectie van Pieter Huistra nagenoeg helemaal fit is. Dit biedt immers mogelijkheden om diverse varianten uit te proberen, en houdt de concurrentie op een gezond peil en dus blijft de groep scherp. Alleen Jeffrey Rijsdijk, toch behorend tot de A-selectie, is al geruime tijd uit de running. Zijn debuut maakte hij op 16 augustus 2009 in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij NAC (scheidsrechter Blom! dus onder hem kunnen we wel degelijk een uitwedstrijd winnen - zondag weer?), toen hij in de 83e minuut als invaller in het veld kwam, maar sindsdien speelde hij geen enkele maal meer voor het eerste. Hij lijkt van blessure naar blessure te hobbelen en staat op die manier helaas noodgedwongen stil in z'n ontwikkeling.

 

Wel present waren 23 andere spelers, onder wie ook Danny Post van het beloftenelftal. De overige 22 spelers zijn echte A-selectiespelers. Onder hen ook weer Koen van de Laak en Femi. Van de Laak is hersteld van z'n in de beloftenwedstrijd van jl. woensdag opgelopen knieblessure, maar Femi liep niet al te makkelijk en lijkt op dit moment niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen Twente. Maar wellicht is zijn fysieke gesteldheid zondag beter dan vandaag.

 

De groep werd al snel opgesplitst in basis (11 spelers) en niet-basis (12 spelers). Na een oefening waarbij elk groepje in drieën was gesplitst (rode hesjes, gele hesjes en geen hesjes) werd er een partij van 11 tegen 11 gespeeld: basis tegen niet-basis. De elftallen speelden als volgt (met tussen haakjes de mutaties in het tweede gedeelte van de wedstrijd):

 

geen hesjes (basis):

 

Matavz (García)

Tadic - Pedersen - Enevoldsen (Van de Laak)

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

gele hesjes (rest):

 

García (Matavz)

Van de Laak (Enevoldsen)- Andersson - Keurntjes (Post)

Holla - Femi

Metaj - Veldmate - Lachman - Kunst

Van Loo

 

Zoals hierboven al gezegd: Pieter Huistra wil z'n ploeg snel laten spelen, in een compacte vorm (linies vrij dicht op elkaar), en met een snelle omschakeling. Zo zagen we Granqvist en Ivens opschuiven waar ze konden en Matavz en Pedersen snel terugkomen na een aanval. Op die manier wil Huistra er ongetwijfeld voor zorgen dat Twente niet in z'n spel komt en dus niet al te gevaarlijk kan worden.

 

In de partij werd zowel in de eerste als in de tweede helft niet gescoord, al waren Koen van de Laak (kopbal op de paal uit een voorzet van Keurntjes) en in de tegenstoot Tim Matavz dicht bij een doelpunt.

 

Het lijkt zeer onaannemelijk dat Petter Andersson (vandaag zeer goed gehumeurd en vrolijk) zondag níet meegaat naar Enschede als onderdeel van de groep van 18. Ook vandaag speelde hij weer gedreven, veroverde een keer op z'n Petters (doorgaan, doorgaan!) de bal en leverde onmiddellijk een prachtige steekpass af op een volledig vrijstaande teamgenoot en hij lijkt nu bij uitstek geschikt als pinchhitter. Wat hoop ik dat we hem zondag in actie zien in een ongetwijfeld bloedstollende wedstrijd die op het scherpst van de snede gespeeld zal worden. Aan de spelers, die na afloop weer lang bleven doorspelen, zal het niet liggen. De stemming is goed, de gedrevenheid dito. Op naar een stunt in Enschede!

 

Zaterdagochtend proberen we te berichten wie er zondag bij de definitieve wedstrijdselectie zitten!

 

Foto's training vrijdag 1 oktober 2010:

 

NOS Sport ondervraagt de supporters van FC Groningen over hun club

 

Tim Matavz, Petter Andersson en Thomas Enevoldsen, in het tweede gedeelte van de partij niet

bij de basis - we hebben wel eens mindere selectie gehad!

 

weer veel pers op de training - FC Groningen is hot!

rechts interviewt TV Oost Maikel Kieftenbeld

 

Petter Andersson loopt na de training terug,

zojuist heeft hij Luciano knap gepasseerd

 

LAATSTE UPDATE zaterdag 2 oktober 2010 na training zaterdagochtend: Femi haakt af; sterk vermoeden:

(1) Koen van de Laak in de basis i.p.v. Thomas Enevoldsen & (2) RENTREE PETTER ANDERSSON bij selectie

Met van de slichte motreeg'n nog nadruppende vingers zetten we een laatste update op de site. Op grond van de training van vanochtend heeft Pieter Huistra z'n conclusies getrokken uit de tweede variant van het partijtje van de training van vrijdagochtend, toen de rechterflank met Koen van de Laak i.p.v. Thomas Enevoldsen beter uit de verf kwam. Wij denken dat Van de Laak morgen vanaf het begin speelt, en niet Enevoldsen. Verder denken we dat Petter Andersson morgen voor het eerst sinds 25 januari 2009 zal aansluiten bij de selectie!

 

Vanmorgen waren er 19 spelers aanwezig op de training. Inderdaad, eentje te veel om mee te nemen naar Enschede. Onder hen was niet de gisteren al niet al te fit overkomende Femi. Als we de site van de FC van gisteren goed interpreteren, dan zal Petter Andersson morgen voor het eerst sinds 25 januari 2009 weer aansluiten bij de selectie. Immers, FC Groningen schreef gisteren:

De inzetbaarheid van Oluwafemi Ajilore voor zondag vormt nog een vraagteken. Hij hield hamstringklachten over aan het duel van afgelopen woensdag met de Beloften. Jeroen Veldmate en/of Petter Andersson zijn de mogelijke vervangers in de selectie van komende zondag.

We lezen dit eigenlijk als volgt: als alleen Bacuna zou ontbreken, dan is Andersson zijn vervanger (Veldmate speelt immers op een heel andere positie dan Bacuna en lijkt géén logische vervanger van Leandro); Veldmate wordt erbij getrokken als ook Femi ontbreekt. Welnu, Femi ontbrak vanochtend op de training en zal er morgen dus ook hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn. Dit verklaart de aanwezigheid van Jeroen Veldmate op de training vanochtend. De 19e man, vermoedelijk opgeroepen om een partij van 9 tegen 10 mogelijk te maken, die morgen dan zal afvallen zal vermoedelijk Jorrit Kunst zijn.
 
Conclusie:
Vermoedelijk basis FC Groningen tegen FC Twente:
Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman; Hiariej, Sparv; Van de Laak, Pedersen, Tadic; Matavz
Vermoedelijke bankbezetting:
Andersson, Enevoldsen, García, Lachman, Van Loo, Metaj, Veldmate
 

Er werd vanmorgen net als gisteren op snelheid, compactheid en snelle omschakeling getraind. Het zag er goed uit, de FC is er klaar voor. Wat zou het gaaf zijn om de punten voor het eerst sinds 7 november 2004 mee te nemen uit Enschede. Matchwinner toen: de die dag voor FC Groningen debuterende Erik Nevland. Laat Petter Andersson morgen maar dé man worden. Realiteit, of Wunschdenken? Morgenmiddag weten we meer! Iedereen heel veel plezier morgen, het wordt een wedstrijd waar de vonken vanaf zullen spatten. Het uitvak kon de 3e oktober 2010 wel eens voor altijd in het geheugen gaan griffen!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar martin@fcgonline