Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

346 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - NAC Breda

En voort raast de geoliede machine die FC Groningen heet. Inmiddels zijn we opgerukt naar een prachtige vierde plek en mogen zaterdagavond voormalige Angstgegner NAC, dat drie van de vier laatste ontmoetingen in de Euroborg won, aan gort spelen. Statistieken tellen onder Pieter Huistra niet en bestaande reeksen worden tot pulp vermalen. Inmiddels reizen we met plezier naar Tilburg en nog nooit behaalden we na 12 speelrondes zóveel punten, dus waarom niet ook korte metten maken met NAC en bewezen etterbakken als Fouad Idabdelhay en de mogelijk zijn rentree kwijlende Anthony Lurling jankend de bus insturen!

 

UPDATE donderdag 4 november 2010: Luciano kan zaterdagavond mogelijk niet in het doel staan

De inkt van de voorbeschouwing is nog niet opgedroogd en onze al eerder genoemde onzekerheid rond de inzetbaarheid van Luciano wordt door RTV Noord onderstreept. Sterker nog, de noordelijke zender gaat ervan uit dat Luciano zaterdagavond waarschijnlijk niet kan keepen: "FC Groningen-doelman Luciano komt zaterdag waarschijnlijk niet in actie voor FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De keeper heeft de hele week niet kunnen trainen vanwege een knieblessure. Er zit vocht in zijn linkerknie. Luciano liep de blessure vorige week op tegen VVV Venlo. Het is niet bekend hoe lang de keeper is uitgeschakeld."

 

Kijk voor een update na de training van vrijdagochtend, met toch wat zorgelijk nieuws over Andreas Granqvist, onderaan de voorbeschouwing!

 

 

 

Zagen we in het verleden nog wel eens op tegen de komst van dhr. Lurling, lijdend voorwerp van o.a. de Anti Zeurling Hyves en de Troep Lurling Hyves, inmiddels is de beste man een graag geziene gast in de Euroborg. Zo vermaakten wij ons al eens met allerlei ‘steunbetuigingen’ tijdens de wedstrijd van de FC tegen RKC (de scheidsrechter van dienst, onze vriend Van Egmond, achtte op deze gedenkwaardige 18e februari van het jaar 2006 een korte onderbreking noodzakelijk waarin onze stembanden opgeladen konden worden, waarna Lurlings RKC Waalwijk met nul punten de lange, lange terugreis kon aanvaarden), en na het zien van enkele voor het stuk verdriet typische beeldopnames (hier en hier zijn twee treffende documenten die ‘s mans boks- en trapgrage karakter symboliseren; naderhand verklaart het stuk verdriet inzake de beuk in de maagstreek van Wellenberg van Twente, in deze opname ook fraai in beeld, in een vlaag van verstandsverbijstering gehandeld te hebben, zo horen we met afgrijzen hier, maar ook hier gaat meneer de fout in - wat er niet is kan niet worden verbijsterd) jeuken onze vuisten en wij hopen dat zijn knieblessure net op tijd is hersteld om hem zaterdagavond te kunnen zien schutteren.

 
Met de aanwezigheid van het hierboven al gememoreerde sujet Idabdelhay zijn we een stuk minder in onze nopjes. De man schept er een vals welbehagen in om juist tegen ons te scoren, dat deed hij al drie keer, en dat hij het produceren van doelpunten nog altijd niet is verleerd liet hij afgelopen maandagavond nog in de wedstrijd van Jong NAC tegen Jong Fortuna Sittard zien. Met drie goals was hij er bijna in z’n eentje verantwoordelijk voor dat de punten in Breda bleven: na afloop van de wedstrijd stond er 4-3 op de borden en de laatste drie goals kwamen van Idab himself. Zijn eerste doelpunt schijnt zelfs niet heel lelijk geweest te zien: wij citeren uit het wedstrijdverslag: “Hij nam een voorzet van Brinkman uit de lucht à la Van Basten en schoot diagonaal binnen.“ Kortom, laten we hopen dat deze vijand van Wilders (“Wat Wilders zegt, gaat mijn linkeroor in en mijn rechteroor uit. Die man kan ik niet serieus nemen, zo verklaart hij hier) zijn kruit maandag heeft verschoten en onze defensie en doelman zaterdagavond met rust laten.
 
Tijd om op slag over te gaan op de Trots van het Noorden. Wie de moeite heeft genomen ons trainingsverslag van jl. dinsdag tot zich te nemen, die weet dat we daar een herstelde Tom Hiariej aan het werk zagen. Ik denk dat hij vanaf het begin speelt, maar een mogelijkheid is natuurlijk ook dat hij eerst op de bank start en op een gegeven moment Danny Holla komt aflossen. We zullen het zien, mogelijk morgenochtend al als we even een kijkje nemen op de afsluitende training. In elk geval zijn we blij met de terugkeer van Hiariej, met zijn aanwezigheid op het middenveld zijn we dit seizoen toch een stuk dynamischer en sprankelender geworden.
 
Een twijfelgevalletje is nog wel onze (citaat Jan van Dijk) kat in het doel, Luciano. Maandag en dinsdag trainde hij niet mee met de groep na de aanvaring met Ruud Boymans van VVV, en als we hem morgenochtend nog steeds niet zien op het veld - tja, dan kon Brian van Loo wel eens voor de leeuwen gegooid gaan worden.
 
Verdere redenen om in de basis te gaan klooien zien we niet. Zo was Tim Matavz tegen VVV een akelig koele scherpschutter en speelde Tim Sparv wederom als een vorst op het middenveld!
 
 
Vermoedelijke opstelling tegen NAC derhalve:
 
Matavz
Tadic - García - Enevoldsen
Sparv - Hiariej/Holla
Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld
Luciano/Van Loo
 
Wie we natuurlijk ook dolgraag speelminuten zien maken, u raadt het al - Petter Andersson. Met dit filmpje en met dit filmpje kunnen we alweer een aardige dosis kippenvel opdoen en uitzien naar komende zaterdagavond. Wat een mooie rentree in eigen huis heeft hij tegen ADO gehad zeg. ‘t Was toch een beetje een tegenvaller dat hem afgelopen zaterdag tegen VVV geen invalbeurt is gegund (Femi, Van de Laak en Bacuna waren de gelukkigen), wellicht dat Huistra méér tegen de basis aanzittende spelers dan Petter alleen op z’n tijd een invalbeurt gunt. En dat valt onze nieuwe trainer natuurlijk ook weer te prijzen. Petter heeft nu echter weer minuten in het eerste en goede spelers om hem heen nodig om echt de laatste stap naar de Petter-van-vroeger te kunnen maken: bij de beloften heeft hij nu lang genoeg wedstrijdritme opgedaan. Het laatste stukje zelfvertrouwen verkrijgt hij m.i. door in de hoofdmacht van de FC te spelen, bij voorkeur in een zinderende en zijn naam weer massaal scanderende Hel van het Noorden. Wat ben ik benieuwd of ik m’n zin ga krijgen. Als hij weer 90 minuten lang de bank mag warmhouden, zoals jl. zaterdag in Venlo, dan lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat Huistra het anders ziet dan ik en in Petter wellicht niet zo’n toegevoegde waarde ziet.
 

 
Een digitale zoektocht naar de prille jeugdjaren van Petter Andersson leidt soms overigens tot verrassende vondsten. Zo kunnen we een wel erg jong Pettertje hier al erg overtuigend aan het werk zien! In 1994, onze topper was toen nog maar negen lentes jong, nam hij in de laatste minuut van de partij van Ljusvattnet (Petters geboorteplaats) tegen Bureå bij een 2-2 stand het heft in eigen hand, zoals de begeleidende tekst bij het filmpje zegt, en is in hoogst eigen persoon met een heerlijke actie verantwoordelijk voor de winnende 3-2! En het kan toch geen toeval zijn dat hij zich met een vooruitziende blik toen al in het groen-wit hulde?
 
Al bladerend door de digitale Zweedse pers kwamen we ook een paar lachsalvo’s tegen, als reactie op de tamelijk ongehoorde uitslag van de onlangs gespeelde slapstick tussen PSV en Feyenoord (10-0). Het deed de Zweden concluderen dat de eredivisie niks meer en niks minder is dan een „gärdsgårdsserien“, wat we niet echt lekker kunnen vertalen maar grote gelijkenissen zal vertonen met het hier wel eens gebezigde begrip Mickey Mouse-competitie. In hetzelfde artikel wordt ook het gevoel beschreven dat Petter Andersson bij zijn rentree van dat weekend, in de verloren uitwedstrijd bij NEC, gehad zal hebben. Er wordt de vergelijking gemaakt met de glimlach van een jongen die in het holst van de nacht de tweestrijd om de gunsten van het mooiste meisje dat er bestaat in zijn voordeel weet te beslissen. (När man är två snubbar som sent på natten tävlar om den finaste flickans gunst, då är det lätt hänt att man ger ifrån sig ett litet leende när konkurrenten så slutligen låter sömnen få bestämma. Det var ett sådant leende Petter Andersson gav ifrån sig när han gjorde mål i comebacken igår; Groningen höll på att förlora men han kunde ändå inte låta bli att le lite för sin egen skull, hur smutsig han än må ha känt sig.)
 
Het wordt nu natuurlijk tijd dat Petter zijn bijdrage aan eclatante overwinningen van FC Groningen gaat leveren, zodat onze prachtclub binnenkort wordt toegevoegd aan het volgende illustere rijtje:
 
 
Misschien komt NAC-thuis hiervoor te vroeg, hoewel - NAC staat in deze opsomming al eens in de beklaagdenbank, en als Feyenoord hen al met dubbele cijfers kan verslaan, waarom wij dan niet? (Ik weet het, vergelijkingen gaan hier mank als Nelis ;-)
 
Feit is dat men Petter in Zweden nog allerminst is vergeten, en nog altijd als Bajenhjältar door het leven gaat: held van Bajen, zoals Hammarby, Petters vroegere club, door zijn fanatieke aanhang wordt genoemd, zo lezen we hier. Zijn skadehelvetet ('blessurehel  komt kort ter sprake, hopelijk nu voor het laatst!
 
 
Het is zaak dat onze verdediging zaterdag staat als een huis, want ‘t is maar de vraag of je tegen NAC net als tegen VVV aan de gunstige kant van de score staat bij het incasseren van drie tegendoelpunten. Toegegeven, er zat weer een hele partij arbitersmisère bij in Venlo, en dit zal Bjorn Kuipers toch niet net als zijn poedelende, volkomen ongetalenteerde collega Wiedemeiejer (wiens Anti-hyves door volkomen raadselachtige redenen uit de lucht is gehaald) overkomen?
 
Kortom, gaarne 90 minuten lang concentratie, heren in de achterhoede! Want ellendelingen als Boussaboun, Amoah en Leonardo zijn natuurlijk voor geen meter te vertrouwen. Onze voorhoede daarentegen acht ik zeer wel in staat diverse malen langs Penders en Horvath en tenslotte keeper Ten Rouwelaar te glippen.
 
Afgaande op de training van bv. dinsdag wil Pieter Huistra met veel snelheid en power over het veld jagen, snelle balaannames, snel afspelen - als dit gaat lukken wordt het een avond om van te smullen!
 
Ik kan mezelf in bijna elk stuk dat ik schrijf herhalen: er zit veel muziek in dit seizoen! We hoeven voor niemand die onder ons staat onder te doen, en thuis is de Euroborg sowieso weer de onneembare vesting die het in de jaren 2006-2007 was. Inmiddels prijken er wekelijks diverse spelers van de FC in het Elftal van de Week van om het even welke sportrubriek, zelfs Maikel Kieftenbeld, die dit seizoen zijn stinkende best doet op een voor hem vreemde positie, wordt met de regelmaat van de klok van hoge cijfers voorzien, mensen - waar gaat dat heen, dit seizoen? Wie weet concluderen we na de 34e speelronde dat dit hét seizoen was - ik sluit het niet uit!
 
 
We sluiten af met een alleraardigste mail van een door ons volkomen ten onrechte van hackerij betichte knaap, die het slachtoffer is geworden van brute digitale praktijken van zijn buurman en met zijn IP-adres onze site wilde kraken. Laten wij zaterdagavond de doeltreffende beulen voor NAC zijn die hij zelf ook graag op zijn buurman zou afsturen!
 
Geachte redactie van FGC,

Allereerst zou ik u willen verzoeken om uw naam. Ik wil weten met wie ik communiceer om correspondentie te vergemakkelijken.

Verder, ik denk dat ik weet wat er aan de hand is. Ik heb de logfile van mijn internettoegang erbijgepakt, en ik moet constateren dat mijn buurman wederom gebruik heeft gemaakt van mijn draadloze netwerk. We proberen met ons buurtpreventieteam al zeker een jaar te voorkomen dat hij soortgelijke dingen doet, we hebben hem zelfs een sanctie opgelegd (ontzegging van het recht op post, in ploegendiensten bekrachtigen we deze regel) na een eerder incident. Ik wil hier niet te veel over kwijt, echter, het heeft er toe geleid dat een aantal kinderen uit de buurt van school hebben moeten wisselen en de plaatselijke voetbalclub zijn hoofdsponsor (een producent van tandenstokers) is kwijtgeraakt.

Uiteraard kunnen we dit soort escapades van dit stuk onverlaat niet onbestraft laten. Ik wil van u verdere details m.b.t. deze hackpoging zodat wij "passende maatregelen", om ze zo maar even te noemen, kunnen nemen.

Graag uitleg.

Mvg,

Ps: als u mij toevallig kunt voorzien van contactgegevens van grote kerels, portiers, kickbocksers, deurwaarders etc. die een nader te bepalen bedrag bij willen verdienen en niet bang zijn om "doeltreffend" te werk te gaan dan zou u mij ook erg helpen.
 
En ... tot morgen voor een update op dit stukkie met wellicht de vermoedelijke opstelling!
 

UPDATE vrijdag 5 november 2010: Luciano ontbreekt wederom op de training
Op de afsluitende training van vrijdagochtend ontbrak Luciano, zoals hij al de hele week niet kon trainen. Door zijn naam kan helaas definitief een streep voor wat betreft het duel van morgenavond.

 

Aanwezig waren aanvankelijk alleen zes beloften, die helemaal achteraan mochten trainen; gelukkig werd de groep later nog aangevuld met 21 toppers zodat de vrees voor een plotseling hevig griepvirus de kop kon worden ingedrukt.

 

Bij deze 21 voegde zich later Danny Menting, één van het hierboven genoemde sextet. De 20 veldspelers werden als volgt verdeeld:

 

1e groep: Andersson, Enevoldsen, Granqvist, Holla, Ivens, Kieftenbeld, Van de Laak, Matavz, Stenman, Tadic

2e groep: Bacuna, Femi, García, Hiariej, Kunst, Lachman, Menting, Metaj, Sparv, Veldmate

 

Niet bij de grote groep vandaag zat Nicklas Pedersen, en hij trainde ook niet apart - we hadden dit na onze bevindingen van dinsdag rond zijn peesplaatontsteking ook niet verwacht, maar jammer is zijn blessure absoluut.

 

Op grond van de hesjesverdeling zal Huistra morgenavond, noodgedwongen op de keeper na, starten met dezelfde basis als de ploeg die in Venlo over de Limburgse wei dartelde. Dit zullen ook de moeder en opa en oma van Thomas Enevoldsen geconstateerd hebben, die tot de geïnteresseerde aanwezigen op de training hoorden.

 

Vermoedelijke opstelling tegen NAC derhalve:
 
Matavz
Tadic - García - Enevoldsen
Sparv - Holla
Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld
Van Loo
 

De groep oogde erg scherp vanmorgen. Zo wist Tim Matavz al snel te scoren, uiteraard uit een voorzet over links. Let niet alleen op de Sloveen morgen, ook Fredrik Stenman zal gedreven zijn en verbeten op jacht gaan naar zijn tweede assist van dit seizoen!

 
In bovenstaande opstelling staat Andreas Granqvist wel. Echter: het is niet helemaal zeker of de Zweed morgen inzetbaar is. Na het partijtje werd op de training zoals zo vaak op corners geoefend. De FC stuurt bij corners, we weten het inmiddels allemaal, kopsterke spelers als Granqvist en Ivens mee naar voren. In een scrimmage kreeg Granqvist vanmorgen bij één van die corners een ferme tik van Jeroen Veldmate tegen zijn rechter been aan. Andreas moest de training vroegtijdig beëindigen en liep (moeizaam) met verzorger Henk Hagenauw naar het stadion voor verdere verzorging van (volgens ons) zijn kuitbeen. Laten we hopen dat hij op tijd fit wordt gestoomd!
 
Andreas heeft al eens een weergaloze goal gescoord tegen NAC (bedankt voor de Avondje NAC Verpletteren!- tip om dit nog maar eens te memoreren, Henry!), en zowel liefhebbers van Rammstein als die van Granqvist (gaat vaak hand in hand) kunnen hun hart ophalen aan dit filmpje! Genieten geblazen! Mann gegen Mann!
 
(FC Groningen schrijft op haar website niets over de blessure van Andreas Granqvist, maar meldt wel dat Nicklas Pedersen de laatste dagen in Denemarken was om aan zijn peesblessure behandeld te worden, en dat Tom Hiariej en Shkodran Metaj weliswaar hersteld zijn van hun blessures, maar zaterdag nog niet bij de wedstrijdselectie zullen zitten: ze komen pas maandagavond in actie in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong FC Twente. Voor de bank blijven dan over, aannemende dat Granqvist kan spelen:
 
Petter Andersson, Leandro Bacuna, Femi, Koen van de Laak, Darryl Lachman, Leonard Nienhuis, Jeroen Veldmate)
 
Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.