Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente: op naar de 10e thuiszege op rij

Eindelijk. Na een erg vermakelijk begin in Genemuiden gaat de competitie ook eindelijk weer los, en hoe! Zondag begeeft zich meteen een concurrent voor een klassering bij de top drie met knikkende knieën naar de Hel van het Noorden. Het zal ondanks de winterstop iets hebben meegekregen van de ongekende dadendrang die FC Groningen in thuiswedstrijden aan de dag legt. De laatste negen competitiewedstrijden in eigen huis werden allemaal gewonnen en niets lijkt een pak slaag voor de Tukkers in de weg te staan. Zou Wiel Arets een dak op de Euroborg hebben laten monteren, het zou er zondag worden afgeblazen. Er zal nog lang worden nagepraat over deze kraker!

 

Kijk voor een update na de training van zaterdag 22 januari 2011, met interessant nieuws over Matías Jones en de "definitieve voorlopige" opstelling van FC Groningen, morgen tegen FC Twente, onderaan de voorbeschouwing!

 

 

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we weer naar de Euroborg mochten voor een thuiswedstrijd. Sterker nog, een maand IS in voetbaltermen gewoon een eeuwigheid, en zo lang is het geleden dat we voor het laatst uit ons dak mochten gaan aan de Boumaboulevard. AZ werd op 12 december 2010 door twee heerlijke goals van Tim Matavz in een spetterende en rode kaarten-rijke pot voetbal puntloos terug naar de kaasstad gestuurd, kortom - hoogste tijd voor een nieuw feestje!

 

In tegenstelling tot andere voorbeschouwingen zullen we jullie niet opzadelen met een ellenlang, niet ter zake doend epistel. We hebben de laatste weken al genoeg, wellicht te veel, leesvoer over jullie uitgestort - we kunnen dan ook rustig zeggen dat de (citaat Hans Nijland) als een vulkaan borrelende transfer window gezorgd heeft voor een forse verkorting van de nachtrust van de stukjesschrijvers van FCG Online, en een hoog lasogengehalte. Laten we daar dan maar - met permissie - een iets korter voorbeschouwinkje tegenover stellen.

 

Terugkijken op afgelopen week - graag!

Velen zullen zich bij het aanschouwen van de bekerpot in Genemuiden hebben afgevraagd wat de op papier moeizame bekerzege zegt over het verloop van de competitie, maar zo zit ik niet in elkaar. Honderden fans van FC Groningen en duizenden van Genemuiden hebben een heerlijke avond gehad, en zou dit ook het geval zijn geweest als FC Groningen bv. na 10 minuten op 0-3 had gestaan, gas terug had genomen en na een 0-4 ruststand met 0-5 aan het langste had getrokken? Ik denk het niet. De charme van het bekertoernooi is toch dat je uiterst moeizaam van een veel slechter ingeschatte tegenstander wint. Een eigen vervoer-wedstrijd met alles erop en eraan, het was gewoon een heerlijke avond voor de meegereisde Grunnegers. En kijk nou eens naar onze vorige bekerwedstrijd, die van 22 september 2010. Wie herinnert zich nog de vele ogen van naalden waar we die avond in Rijswijk tegen Haaglandia doorheen zijn gekropen. En wat betekende de pot tegen de pas na verlenging op de knieën gekregen amateurs voor het verdere verloop van de competitie? De eerstvolgende wedstrijd (PSV-uit) werd keurig gelijk gespeeld en de zes volgende thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen. Kortom, bekerwedstrijden staan op zichzelf, je moet ze winnen en dan overgaan tot de orde van de dag.

 

 

Met deze akoustisch aan duidelijkheid niets te wensen overlatende signalen zouden wij tevens de heren Tadic en Matavz willen verzoeken de nacht te laten voor wat die is en over te gaan tot de stipte orde van de dag. Beide vrolijke aanvallers verschenen jammerlijk te laat op de wedstrijdbespreking van hun trainer, zodat ze Genemuiden-oet gedeeltelijk (Tim) dan wel volledig (Dusan) vanaf de houten bank mochten aanschouwen. Zouden ook zij over deugdelijke uurwerken hebben beschikt, dan zouden ze in de basis hebben gestaan, die er dan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid als volgt uit zou hebben gezien:

 

Matavz

Tadic - García - Andersson

Holla - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Inderdaad, de basis die in de tweede helft van de training van maandag 17 januari jl. furore maakte met aardig spel. Op dat moment konden we echter nog niet bevroeden dat de Servische en Sloveense interpretatie van het Groningse tiet is tiet (niet te verwarren met de knaap, die ondanks zijn al driejarige leeftijd weigerde vast voedsel tot zich te nemen en kort, krachtig en vinnig met de alleszeggende woorden tiet, tiet zijn moeder verzocht de met tandenafdrukken toegetakelde boezem te ontbloten zodat het een paar ferme slokken tot zich kon nemen) (waar gebeurd verhaal) een andere is dan de onze.

 

Genoeg hierover, wij houden het op een eenmalige uitglijder en verwachten beide mannen zondag om half drie messcherp op het veld.

 

 

Wie de afgelopen week beschouwt, die memoreert natuurlijk ook Matías Jones!

 

Wij zijn blij met dit toppertje in de dop! Ook al kennen we hem niet, wie kende zijn eerder gecontracteerde landgenoten wel toen ze voor het eerst het prachtige groen-wit van FC Groningen mochten aantrekken? Wij hebben een rotsvast vertrouwen in het scoutingsapparaat van de FC en zullen de jonge vent met open armen ontvangen. Welkom bij de mooiste club die er bestaat, Matías!

 


Door naar de tegenstander van zondag!

Twente, wat moet je ervan zeggen. In een inhaalduel speelde het gisteren Heracles aan gort, maar leg die Janko iets beter aan banden en het loopt allemaal heel anders. En verder, Twente-thuis of Twente-uit, het is een wereld van verschil, zeker de laatste weken van 2010. Medio december liep het in Friesland tegen een ongekende 6-2 zeperd aan en een maandje eerder ging het ook al onderuit bij het armlastige NAC. Voeg hierbij het feit dat we met de Tukkers nog een appeltje (om niet te zeggen: hele appelplantages) te schillen hebben, getuige bv. de eerder dit seizoen in Enschede gespeelde pot. Man, wat stond ik die middag bij het warmlopen van onze helden euforisch in het uitvak. Na een gigalange afwezigheid zat Petter Andersson weer bij de wedstrijdselectie van het eerste. Ik meldde dit met van opwinding trillende vingers per sms aan een al (bijna) even grote Petter Andersson-idolaat die bij de sportredactie van het Zweedse Aftonbladet werkt, en hij antwoordde ondanks het feit dat hij van zijn vrije zondagmiddag genoot onmiddellijk: "AWSOME!"

 

Petter begon op de bank en zou normaal gesproken de derde speler zijn die die wedstrijd in het veld zou worden gebracht (na Enevoldsen en García), maar wat is normaal in de voetballerij. Tom Hiariej moest geblesseerd naar de kant en Darryl Lachman was de eerste bankzitter die het veld mocht betreden. Verkeken was Petters kans op de zo vurig gewenste rentree, verder dan warmlopen is het die middag niet gekomen. Mede door dramatisch fluiten van onheilsbrenger Kevin Blom gingen we die middag met nul punten naar huis, maar bij mij zal eeuwig het zingen van de FC Groningens-supporters voor Petter Andersson, bezig aan zijn warming-up, in herinnering blijven:

 


 

KLIK HIER om nog eens te zien en te horen hoe de naar Enschede meegereisde supporters van FC Groningen voor Petter Andersson zongen! Het juichen op 0'27'' kwam doordat Petter toen naar ons ging klappen, als dank. Geweldig!

 

  

Het is overigens interessant om te kijken naar de basisopstelling die de bewuste 3e oktober 2010 het veld werd ingestuurd. We speelden die middag, met dank aan FCG Stats, als volgt:


Luciano Da Silva, Maikel Kieftenbeld (76' Thomas Enevoldsen), Jonas Ivens, Fredrik Stenman, Andreas Granqvist, Tom Hiariej (33' Darryl Lachman), Tim Sparv, Koen van de Laak (63' Gonzalo García), Nicklas Pedersen, Dusan Tadic, Tim Matavz

 

Inmiddels heeft met name het aanvallende middenveld een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Als we kijken naar de positie op tien, dus de plek direct achter de diepe spite, Tim Matavz, dan heeft Nicklas Pedersen met name door een hardnekkige voetblessure noodgedwongen een stapje terug moeten doen. De Deen, in de eerste fase van dit seizoen in vergelijking met zijn tijd onder Ron Jans onherkenbaar goed, fit en scherp spelend, stond lange tijd buitenspel; zijn plek werd steeds vaker ingenomen door de al even onherkenbaar en goed spelende en zelfs meeverdedigende en hardwerkende Gonzalo García. Overigens hebben Huistra en Van de Looi in de persoon van Petter Andersson een meer dan geweldig alternatief om achter Matavz te posteren. Men herinnere zich de weergaloze rentree in de basis van de kanjer van een Zweed, op vrijdagavond 3 december 2010 thuis tegen Vitesse. Kippenvel hadden we die winterse avond, maar niet van de kou!

 

 

Ook Tim Sparv en Koen van de Laak zullen zondag in vergelijking met Twente-uit niet in de basis staan. De redenen zijn bekend. Tim Sparv moet nog een wedstrijd schorsing uitzitten en Koen van de Laak revalideert van ellendig kruisbandletsel.

 

Wij gaan er op dit moment vanuit dat de basis van zondag dezelfde zal zijn als de basis die vermoedelijk op Genemuiden op het wedstrijdformulier gestaan zou hebben bij tijdig verschijnen van Dusan Tadic en Tim Matavz. Oftewel de opstelling die hierboven al vet is afgedrukt. Met dien verstande dat niet uit te sluiten valt dat tweevoudige doelpuntenmaker Thomas Enevoldsen zich (ten koste van Petter?) in de basis heeft gespeeld.

 

FCG Online zou FCG Online echter niet zijn als het niet ook in 2011 een geïnteresseerd toeschouwer op de training zou zijn. Vandaag waren onze toppers vrij, maar zowel vrijdag als zaterdag zullen ze weer een vlammend spektakel op het trainingsveld aan de dag leggen. Wij zullen dit stukkie dan nog updaten met de nieuwste inzichten, hierbij uiteraard niet alle details van de geplande ontmanteling van Twente onthullend, immers - de vijand leest mee en die maken we niet wijzer dan ie is.

 

Wat kunnen we verder nog melden? Weinig ter zake doende, maar het bekijken meer dan waard is het volgende veilingstuk:

 

 

 

Kapitaalkrachtige fans van Fredrik Stenman hebben nog tot 23 januari 2011, 18:04 uur, dus zeg maar tot een kleine twee uur na de verplettering van de Tukkers in de Groene Hel, de tijd om HIER te bieden op dit heuse Matchworn Trikot Away 2006/07 von Fredrik Stenman, Bayer 04 Leverkusen, mit handschriftlichem Autogramm, Größe L, oftewel een door Stenman gedragen shirt uit het seizoen 2006-2007, mét handtekening! Inmiddels mag er € 32,- voor het stukje textiel worden neergeteld...

 

  

 

Wie zit te wachten op het doorzagen van de scheidsrechter van dienst van komende zondag, die moeten we teleurstellen. Nu zelfs de voorheen de hemel ingeprezen Gözübüyük lelijk door het ijs is gezakt (in Genemuiden maakte hij er een pötje van) lijkt de conclusie gerechtvaardigd: 't is hier allemaal één pot nat op arbitersniveau. Op één uitzondering na: Ed Janssen. Zeven maal floot dit talent ons, en het waren zeven rijke wedstrijden. We wonnen ze nl. allemaal. Aangezien zondag echter niet Janssen mag fluiten maar we met de gevreesde Wegereef zitten opgescheept (wie herinnert zich Heracles-Grunn van 14 november 2010 nog?) moeten we deze thematiek maar snel laten voor wat die is, om ons winning mood-gevoel niet kwijt te raken.

 

Wij denken daarentegen liever terug aan de 7e mei 1983. Met maar liefst 6-1 droogden we onze opponent uit Enschede af. De Tukkers degradeerden prompt en wie erbij was kan nu nog de opstelling van deze onvergetelijke middag uit het Oosterpark opdreunen. Wij citeren, met dank aan FCG Stats:


Johan Tukker, Jan van Dijk, Karel Hiddink, Walter Waalderbos, Anne Mulder, Ronald Koeman, Erwin Koeman, Theo Keukens, Bud Brocken, Rob McDonald, Ron Jans

 

Het halve dozijn doelpunten werd verzorgd door Erwin Koeman, Ron Jans, Rob McDonald (2x), Ronald Koeman en Walter Waalderbos; een gedenkwaardige middag!

 

Zondag kon het wel eens geen 6-1 worden, en degraderen zal Twente dit seizoen ook wellicht niet, maar wie nog even naar de stand kijkt, die kan het verschil becijferen dat tussen beide ploegen prijkt mochten de punten zondag daar blijven waar ze horen, nl. in Groningen. Dat verschil is dan nl.: NUL punten:

 

 

Genoeg voor vandaag. Kijk morgenmiddag en zaterdagmiddag nog maar even onder deze voorbeschouwing, ijs en weder dienende is die dan aangevuld met wat trainingswetenswaardigheden.

 

En voor zondag alvast heel veel plezier gewenst. wij zien uit naar een uit z'n voegen barstende Euroborg waarin we één van onze aartsvijanden gaan kraken, mark my words!

 

 

Forza Grunn!


UPDATE vrijdag 21 januari 2011: Bryan Ruiz en Theo Janssen bij Twente nog steeds niet fit

De Twentsche Courant Tubantia schrijft dat het "hoogst onzeker is of FC Twente zondag in de topper tegen FC Groningen wel de beschikking heeft over Theo Janssen en Bryan Ruiz. Janssen is nog altijd ziek, Ruiz heeft nog niet het groene licht gekregen van de medische staf om volledig mee te trainen." Janssen en Ruiz konden afgelopen woensdag ook al niet meedoen in de derby tegen Heracles.

 

CORRECTIE:

Een oplettende lezer heeft ons n.a.v. bovenstaande historische berichtgeving over de daar gememoreerde 6-1 overwinning op de kapot gespeelde Tukkers een alleraardigste mail gestuurd. Hij voegt het volgende toe aan de beschrijving van het spektakelstuk van 27 jaar geleden:

 

Ik kan mij als (zéér) oud-gediende  de 6-1 overwinning op FC Twente op 7 mei 1983 nog herinneren als de dag van gisteren.

 

Het was tevens het moment waarop wij ons voor het eerst in de geschiedenis plaatsten voor Europees Voetbal en er werd afscheid genomen van de onvergetelijke legendarische Theo Verlangen, die van pure emotie zijn onafscheidelijke pet in de tribune gooide. Deze werd mij helaas tijdens het vangen uit de handen gegrist.

 

Op de terugweg naar huis reed ik dronken van blijdschap mijn eerste autootje volledig in de prak, en overleefde wonder boven wonder het ongeval.


Het geheel speelde zich af op een mooie ZATERDAGAVOND.

 

UPDATE na de training van vrijdag:

Normaal gesproken begint de training op vrijdag zeker een half uur later dan het aangegeven tijdstip van 10 uur, maar vandaag stond de selectie stipt op tijd en voor het eerst na de winterstop weer op het TCN trainingsveld achter de Mediacentrale. Afwezig vandaag was alleen Tim Sparv, die nog steeds last van zijn rug blijkt te hebben maar volgens zijn buurman wel volop traint bij Plaza Sportiva. Na de warming-up, met onder andere weer een oefening waarbij het om het strak passen van de bal ging, werd de groep onderverdeeld in 4 aparte groepjes, zodat er partijtjes van 4 tegen 4, 5 tegen 5 en soms 4 tegen 5 op één doel gespeeld konden worden. De groepen waren naar ons idee al met het oog op de opstelling voor de topper tegen FC Twente gekozen: Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman en Holla vormden één van de twee groepen zonder hesjes - we mogen er toch zeker vanuit gaan dat dit zondag het verdedigende gedeelte van de ploeg zal zijn. De tweede groep zonder hesjes bestond uit Femi, Bacuna, Veldmate, Metaj en Lachman - normaal gesproken allemaal wisselspelers. De groep met gele hesjes bestond uit Enevoldsen, Garcia, Tadic en Matavz. Dit duidt erop dat Huistra voor Enevoldsen in de basis zal kiezen, ten koste van Petter Andersson. De laatste groep, met rode hesjes, werd gevormd door Andersson, Pedersen, Kunst en Hiariej.

Na deze oefening ging Jeroen Veldmate apart van de groep verder. Hij lijkt na zijn hamstringklachten op de goede weg, maar wij vermoeden toch dat hij zondag nog geen deel zal kunnen uitmaken van de wedstrijdselectie. De training werd afgesloten met een partij van 9 tegen 9 op een half veld. Hierbij waren de hesjes voor Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Enevoldsen, Garcia, Tadic en Matavz. Holla had eerst ook een hesje aan, maar moest alsnog switchen naar de tegenstander om een evenwichtig geheel tot stand te brengen. Gescoord werd er amper, alleen Thomas Enevoldsen wist het net te vinden. Hij lijkt zijn vorm van vorig seizoen toch langzaam maar zeker terug te vinden.

Morgen, na de afsluitende training, zullen we hopelijk definitief weten welke 11 spelers zondag in de Euroborg aan de aftrap zullen staan. Vooralsnog houden wij het op basis van de training van vandaag op de volgende opstelling:

 

Matavz

Tadic - García - Enevoldsen

Holla - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Dat er vandaag ook na de training nog een grote groep spelers achter bleef om nog voor zichzelf verder te trainen, zijn we inmiddels natuurlijk al gewend. Toch was het vandaag anders, want ook Pieter Huistra en (in mindere mate) Erwin van de Looi gingen volop meedoen! Heel leuk om te zien en onder Ron Jans toch wel ondenkbaar.

 

Stem morgen nog even af op fcgonline voor de laatste update na de training van zaterdag!

 

UPDATE na de training van zaterdag:

Pieter Huistra en zijn mannen begonnen vanmorgen iets later dan gepland aan de training. Dit bood ons de gelegenheid even met Henk Veldmate van gedachten te wisselen over de zo prachtig beklonken transfer van Matías Jones. Matías is inderdaad gehaald als flankspeler, die zowel aan de linker- als aan de rechterkant uit de voeten kan, en niet als centrumspits, dus in hem wordt niet de opvolger van Matavz gezien. Later vanavond komt Uruguay U20 in actie; het is echter de vraag of Matías meedoet. Hij heeft een lichte spierblessure en sinds hij weet dat "er wat aan zit te komen" (Henk doelt op de transfer naar FC Groningen) wil hij niks forceren en neemt zich in acht. Er zijn bepaalde regels met betrekking tot het aan niet-EU-spelers minimaal uit te keren salaris. Grofweg betekent dit dat een speler die van buiten de EU komt en 20 jaar of ouder is per jaar minstens een slordige € 500.000 moet krijgen als hij in de Nederlandse competitie speelt; jongere spelers verdienen minstens 50% van dat grensbedrag. Matías is nu 19. Het is echter NIET zo dat hij vanaf het moment dat hij 20 wordt (en dat wordt hij 1 juli a.s.) dat halve miljoen moet opstrijken. FC Groningen moet hem de komende drie jaar 50% van het grensbedrag betalen, dus ca. € 250.000, en Veldmate voegt daaraan toe "dat je daar alles in mag stoppen". Kortom, zijn salaris zal de komende drie jaar nog minder zijn dan een kwart miljoen en Veldmate zegt, terecht, dat dit heel goed in de salarishuishouding van FC Groningen past.

 

Kortom, haal je een niet-EU speler van 20 jaar of ouder, dan toucheert hij jaarlijks minstens € 500.000,-; is hij bij indienstreding jonger dan 20, dan ontvangt hij de eerste drie jaar "maar" ca. € 250.000,-. Dit zal een rol hebben gespeeld bij het NU aantrekken van Jones, en niet pas in de komende transfer window, die op 1 juli begint. Jones is dan immers al 20.

 

Het verstrekken van de handtekening door ons nieuwe pareltje is digitaal gegaan, 't is mooi dat hij hiervoor niet fysiek in Groningen hoefde te verschijnen.

 

Dan de training van vanmorgen. Er draafde een grote groep van 24 spelers op. Van hen trainden Tim Sparv en Jeroen Veldmate echter apart. Veldmate jr. zal morgen dan ook ongetwijfeld niet bij de wedstrijdselectie zitten. Sparv zou dat vanwege zijn schorsing soweiso niet mogen, maar gezien het feit dat hij al een tijdje niet met de groep meetraint vraag ik mij af of hij fit is voor het bekerduel van volgende woensdag, uit bij Utrecht. Zijn schorsing zit er dan op maar zijn herstel zal m.i. versneld moeten gaan om hem voor die belangrijke pot in actie te zien. Zijn afwezigheid is een aderlating op het middenveld, dit bleek ook vanochtend op de training in de afsluitende partij: een controlerend middenveld met of zonder de Fin is een wereld van verschil.

 

Nadat Harm de plastic poppen voor de later te houden afwerkoefeningen op het trainingsveld had gedeponeerd (hierbij als ware hij een souteneur de woorden „ken ik n poar centen beuren, veur die wieven“ uitsprekend) kon het spektakel beginnen. Begonnen werd traditiegetrouw met een warming-up; daarna werd er gesprint en zagen we een rondo, uitgevoerd door twee groepen.

 

Afgesloten werd de training met een grote partij, dus 11 tegen 11. Scheidsrechter was weer onze verzorger Henk Hagenauw. Over Henk is goed nieuws te melden. Per 1 februari a.s. geeft hij zijn huidige baan bij TNT eraan en treedt full time bij FC Groningen in dienst. Hij is heel blij met deze door FC Groningen geboden mogelijkheid! Ik heb hem met z'n carrièresprong gefeliciteerd en Henk is er echt zeer mee in zijn nopjes. Henk is een prima vent en een bekwaam verzorger. De oudgedienden onder de lezers zullen weten dat hij in het seizoen 1974-1975 het doel van FC Groningen verdedigde; hij keepte in totaal 16 wedstrijden, waarna hij zijn carrière ten gevolge van een blessure helaas moest beëindigen. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 19 mei 1975, uit bij Vitesse (nacompetitie). Dit was de opstelling van deze met 1-0 verloren wedstrijd (bron: FCG Stats):

 

Henk Hagenauw (Roelof Pots), Jan Schipper, Bjarne Jensen, Henk Cornelis, Henk Oosterwold, Sip Bloemberg, Wim van der Heide, Hugo Hovenkamp, Herman Dijkstra, Ab Gritter, Henk Medik (Piet Wildschut)

 

 

Henk Hagenauw, medio jaren 70 en nu

 

Duidelijk was meteen in de afsluitende partij dat morgen in vergelijking met het bekerduel tegen Genemuiden inderdaad Tim Matavz en Dusan Tadic terugkeren in de basis. Dit gaat ten koste van Nicklas Pedersen en Petter Andersson. Thomas Enevoldsen zal dus als rechter aanvallende middenvelder starten. De opstelling morgen tegen de Tukkers ziet er dan als volgt uit:

 

Matavz

Tadic - García - Enevoldsen

Holla - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Dit team speelde vanochtend tegen de volgende opponent:

 

Pedersen

Mamedov - Menting - Andersson

Metaj - Femi

Kunst - Lachman - Van Dijk - Bacuna

Van Loo

 

(Darryl Lachman en Virgil van Dijk wisselden van positie)

 

Pieter Huistra legde de partij een aantal malen stil om de uitvoering van bepaalde spelpatronen te verbeteren. Gescoord werd er door beide ploegen niet. We zagen een kans van Petter Andersson (mooi hard, geplaatst schot dat nog net door Luciano kon worden gepareerd), gevolgd door een door Leandro Bacuna opgezette aanval. Aan de andere klant had García een prachtige actie, die hij afsloot met een schot dat hoog over het doel ging, hier moet je een beetje geluk mee hebben. De actie vlak vóór het schot was echt geweldig.

 

Norair Mamedov had in Maikel Kieftenbeld een (te) goede tegenstander, Mamedov kwam er niet langs.

 

Na balverlies van Danny Holla, waarover Pieter Huistra ook niet tevreden was, kreeg Nicklas Pedersen een grote kans, maar het bleef 0-0.

 

Na de partij werd er met de al eerder gememoreerde poppen, die dienden als extra verdedigers, afgewerkt. Het verdedigende gedeelte van de selectie hoefde hieraan niet mee te doen. Ook Petter Andersson vertrok, samen met zijn landgenoten Granqvist en Stenman. Ivens, Holla en Femi bleven nog een poosje achter om zelf wat met de bal te trainen.

 

Daar waar de ploegen in de partij nog niet echt konden overtuigen, daar gingen de aanvallers bij het afwerken helemaal los. We zagen prachtige goals van García en Matavz, beiden waren extreem goed op dreef. Eén doelpunt van Matavz kwam op curieuze wijze tot stand. Matavz schoot in op Luciano, de Braziliaan kon het schot nog maar net tegenhouden en sloeg de bal weg. Hij mikte echter op het lichaam van Matavz en de bal caramboleerde het doel in. Luciano zeeg ter aarde („Puta!“) en Matavz wreef de mooie actie nog even extra in bij Luciano.

 

Ook Mamedov wist mooi te scoren uit een gave voorzet van Kieftenbeld, maar in de wedstrijd tegen Twente zal Mamedov niet scoren: hij is alleen inzetbaar voor Jong FC Groningen en voor het eerste van SC Cambuur.

 

Onder verwijzing naar de wedstrijd die het Oud FC Groningen van Piet Fransen en Ronald Steenge vanmiddag op Kardinge tegen GVAV Rapiditas speelt (in het kader van het 90-jarige bestaan van de voorganger van FC Groningen) sluiten we deze voorbeschouwing op de kraker van morgen af.

 

 

Geniet ervan, het zal morgen knallen in de Euroborg!

 

Foto's van de training van vrijdag 21 januari (eentje) en zaterdag 22 januari 2011:

 

Zo vol als het persvak vrijdag was ...

 

... zo leeg was het vandaag

 

Even inspelen voordat de training begint, van links naar rechts:

Mamedov, Metaj, Kunst, Veldmate, Lachman, Menting, Hiariej

 

Harm brengt één van de plastic poppen naar het veld

 

The Scandinavian Gang van FC Groningen:

Andersson, Enevoldsen, Stenman, Granqvist, Sparv, Pedersen

 

Warming-up van een grote groep van 24 spelers

 

Begin van de partij: Huistra praat met de gele hesjes (basis); Van de Looi met de rest

 

Pieter Huistra heeft het spel stilgelegd en legt uit wat er nog beter kan

 

Brian van Loo, vandaag met snelle spelhervattingen

 

Luciano en keepertrainer Ruud Hesp

 

Het afwerken kan beginnen; drie poppen als verdedigende obstakels

 

Tim Matavz kopt snoeihard in: doelpunt!

 

Van Loo grijpt in en is Nicklas Pedersen te vlug af

 

Van Loo springt de lucht in en vangt de bal

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.