Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - Willem II

Storm en regen geselden vanmorgen onze trainende toppers van de Trots van het Noorden, maar er is meer nodig om de puike stemming in Stad en Ommeland om te laten slaan. De formidabele prestatie van de mannen van Pieter Huistra van jl. zondag, die het Friese dorp in diepe rouw dompelde, de pompeblèdden deed verdorren en de eerste poot onder de stoel van Ron Jans deed wegzagen (of was het al de tweede?), heeft voor een verbeten trek om onze bek gezorgd. De selectie is intact gebleven, laat het nu maar eens gebeuren. Waarom kunnen we geen derde worden? Zondag wacht Willem II. Onderschatten mogen we Levchenko en zijn mannen niet, maar met de juiste passie en strijd moeten we de drie punten in eigen huis kunnen houden. De twaalfde man zal sterker zijn dan de invloed van de Zeister stuntels, ook al is één van hen de onverlaat Kevin Blom!

 

 

Mariano Bombarda speelde tussen 1994 en 1998 niet alleen 139 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 57x scoorde, maar speelde daarna tot 2002 ook voor Willem II. Tricolores TV heeft hem onlangs opgezocht en maakte een leuke documentaire, natuurlijk voornamelijk vanuit Willem II-perspectief opgetekend maar er zitten ook een paar mooie Oosterpark-beelden in! Klik hier voor een leuke terugblik met Bombarda, inmiddels 38 jaar oud!

 

 

LEVCHENKO IS EEN HELD!

Zojuist (zaterdagmiddag 16:48 uur) twittert hij: 

On the way to Groningen. It's always nice to be back in the city where I had the best time from my football career.

Mocht hij morgen spelen: geef hem een geweldig applaus en zing voor hem!

 

Kijk voor een update na de training van zaterdag, met de vermoedelijke basisopstelling, onderaan de voorbeschouwing!

 

 

 

 

Mogen we nog even nagenieten van de fantastische pot in Heerenveen? Tuurlijk!

 

Wie de wedstrijd bij de Friese aartsvijand heeft gezien, voor de buis of in het uitpuilende uitvak, die zag een soeverein FC Groningen heer en meester in een uitwedstrijd zijn, en met een geweldige inzet voor elke meter strijdend, zoals we lang niet hebben mogen meemaken. Het paste dan ook allemaal. De terugkeer van Tim Sparv, na drie wedstrijden schorsing vanwege een bespottelijke rode kaart (in de thuiswedstrijd tegen AZ verstrekt door hetzelfde heerschap dat zondag wederom opdraaft, laten we hopen dat we er dit keer zonder kleerscheuren vanaf komen), zorgde voor een geweldig defensief middenveld. Voeg hierbij een uitblinkende linker kant (Stenman en Tadic mogen nooit meer weg hier), een ijskoude killer Matavz die zich zelfs door een Chinese beul (die we in de krankzinnigencategorie “Dingsdag en aanverwante rommel” kunnen plaatsen en niets op een voetbalveld te maken heeft behoudens een veldje in een gesloten TBS-kliniek) niet van de wijs liet brengen en zes andere veldspelers die met geslepen messen streden voor wat ze waard waren en gehakt maakten van hun zieltogende sparring partner. 

 

Het is louter en alleen aan de rood-witte en schijt aan Stad en Ommeland hebbende reportersbrigade uit Hilversum te danken dat niet heel Nederland sinds zondag zijn bewondering voor de prestaties van FC Groningen massaal uitspreekt. Immers, uit de samenvatting kan moeiteloos de conclusie getrokken worden dat niet Heerenveen maar FC Groningen werd zoek gespeeld met vier uit het niets vallende treffers voor de Trots van het Noorden maar verder éénrichtingsverkeer op het doel van Luciano. Hoe bezopen slecht kan de afspiegeling van 90 minuten in een samenvatting in elkaar geprutst worden?

 

 

 

Aan diezelfde NOS is het te danken dat de pluche-geile burgervader van het dorp, dhr. De Jonge (bezig aan zijn laatste ambtstermijn waarna hij met allerlei franje en koninklijke onderscheidingen uitgezwaaid zal worden om zich te storten op zijn volgende eervolle job: die van adviseur van gemeenteraden) niet vroegtijdig uit zijn ambt is ontheven. Door een vlaag van verstandsverbijstering, of was het een geforceerde en radeloze poging om niets aan het toeval te willen overlaten?, besloot ons aller lafheid van de PvdA de supporters van FC Groningen een autocombiregeling op te leggen, maar het aantal secondes dat we van de hieruit resulterende prosteststoet op de buis konden genieten was te tellen op de vingers van de spreekwoordelijke door lepra verminkte hand: 0,0. Zoals in een trainingsverslag door supporters al werd geopperd: de hautaine randstad verdient het om met een door ons dichtgedraaide aardgaskraan geconfronteerd te worden, dan wel een ijzeren gordijn dat bij Overijssel wordt opgetuigd waarna de Afsluitdijk wordt opgeblazen. Goed, we zullen dan een competitie gaan krijgen “op z’n Schots”, waarbij we uit mogen komen tegen Zwolle, Veendam en Emmen en dat vier maal per seizoen, dus aan de vrij rigoureuze maatregel kleven nog wel wat haken en ogen, maar het geeft wel aan hoe zat wij het zijn altijd maar weer de gekleurde berichtgeving vanuit het westen over ons uitgestort te krijgen.

 

Overigens: het is niet louter kommer en kwel wat er in het wilde westen wordt geproduceerd. Eredivisie Live had wél een prachtige documentaire over de protestactie van de supporters van FC Groningen. Kijk hier maar (schuif het balkje naar 21 minuut 30)!

 


Klik hier voor een geweldige impressie van de sfeer in het uitvak tijdens Heerenveen - FC Groningen!

 

De conclusie blijft rotsvast staan: wij speelden in Heerenveen dermate groots dat we, als we deze vorm ook maar voor de helft kunnen doortrekken naar de rest van deze competitie, hele mooie dingen tegemoet kunnen zien. Dit zal sowieso in rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal resulteren (plekje bij de eerste drie, of wellicht vier, als RKC de beker niet wint) maar wie weet kan er als toetje ook nog een stoot onder de gordel aan de $uarez- en Dost-loze bende uit Amsterdam worden uitgedeeld. Wat hebben we genoten van de krokodillentranen van Rob Jansen, zaakwaarnemer van de verwende spits van Heerenveen, en wat was het heerlijk om te constateren dat de clubleidingen van beide betrokken en zichzelf belachelijk makende verenigingen dermate laat met onderhandelen begonnen dat er geen competitievervalsend akkoord meer gesloten kon worden vóór maandag 31 januari 2011 24 uur. De neuzen hebben wel geld maar geen vervanger voor hun weggelopen jankbek van een spits en de Friezen zien zich geconfronteerd met een gefrustreerde aanvaller die weliswaar nog altijd kan slapen in zijn ajax-pyjama, maar die naam op zijn loonstrook niet zal zien staan, de komende maanden. Kortom, beter had dit niet kunnen aflopen – de affaire kent louter winnaars. Heerlijk ook dat Henk Nienhuis, de geldwolf van een zaalwaarnemer van Dost, zijn honger naar nóg meer geld nog even niet gestild ziet worden. De diep weggezakte Groninger zou weer de nodige procenten provisie hebben kunnen opstrijken als Bassie zijn krabbel onder een rood-witte verbintenis zou hebben gezet, maar in plaats daarvan moet de grijze bejaarde, die we op 16 oktober 1988 een hele foute ereronde door het Oosterpark zagen maken na een gestolen zege van zijn Veendam op Grunn en sindsdien op de zwarte lijst van personen non grata staat, nog even genoegen nemen met een schamel AOW-hongerloontje.

 

We lijken enigszins af te dwalen, want gaat deze voorbeschouwing niet over de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Willem II? Welzeker! Kortom, ter zake, Sijbolts! 

 

 

 

Of moeten we nog even berichten over “de snor”? Afgelopen maandag sloeg hij flater op flater. Matías Jones zou net zijn gecontracteerd (was echter al wekenlang bekend) en Tim Matavz zou net zijn verkocht (was geen sprake van), en verder was het één en al lofzang op Dost en ajax. Maar ach, wie kan het hem kwalijk nemen, na al die afzeggingen rond zijn verjaardag… Wij citeren:

 

Dat bleek deze week eens te meer toen Johan Derksen zijn 62ste verjaardag vierde en wij als ludieke actie hadden bedacht om hem te laten feliciteren door al zijn 'vrienden', ofwel juist de mensen die door Derksen eerder stevig waren aangepakt. Zelfspot is immers een kostbaar goed en geeft vaak aan hoe groot je bent. Tegelijk kom je er ook achter hoe klein mensen kunnen zijn.

Zo liet Wiljan Vloet weten niet mee te willen werken en verbood hij de persdienst van NEC om het verzoek überhaupt voor te leggen aan Björn Vleminckx. Hans van Breukelen reageerde in het geheel niet op de nodige verzoekjes en Alex Pastoor zag er niet de humor van in om de gehele Excelsior-selectie iets op camera te laten roepen. Al was dat niet direct verassend, want humor en Pastoor is als een potvis op het droge.

Ook Dries Mertens bleek niet alleen klein van stuk, maar ook van persoonlijkheid. Tv-personality Jack van Gelder liet vanuit Australië weten deze drinkbeker aan zich voorbij te laten gaan ('Ik steek wel een sigaar op'), net als TV-talent Jan 'gladjanus' Kooijman en Matthijs van Nieuwkerk. De laatste liet weten mee te willen werken, maar haakte tot twee keer toe af. De tweede keer vanwege ziekte. Gek genoeg zat hij enkele uren later kiplekker DWDD te presenteren.

Tegelijk waren er mensen die er wel de humor van inzagen zoals Willem van Hanegem, Mark Janko, Hans Kraaij jr. en Mario Been. En niet te vergeten Wesley Sneijder, die toch het nodige te verduren heeft gehad van mijn collega. Hoewel zijn management aanvankelijk de boot afhield, zag Sneijder zelf onmiddellijk de humor van dit verzoek in. Doordat er het nodige misging bij onze productie moest Sneijder zelfs zijn vlucht uitstellen, maar hij besloot te wachten om zijn 'grote vriend' Derksen te feliciteren. Hebben we het toch over de voetballer die eigenlijk de Gouden Bal had moeten winnen.


Tip voor Johan: mocht één van je talloze vijanden jou ooit eens de hand willen schudden: reageer als volgt:

 

 

Laten we toch nog even beginnen met de talentloze scheidsrechter die we zondag voorgeschoteld krijgen, dan legen we de maag even en donderen de zooi door het riool, we hebben ons gal dan wel gespuwd. Mag ik u voorstellen aan dhr. K. Blom? Nou nee, hoor ik jullie denken, dat lijkt ons niet nodig. En terecht. Is het niet schrijnend om te zien hoe vaak we deze oetlul, want anders kunnen we hem toch echt niet noemen, toegewezen krijgen door de inquisitie uit Zeist? Zondag is het al de vijfde maal dit seizoen dat we onze nagels mogen opvreten. Het begon met AZ-uit waarna de blonde dwaas ons ook in Enschede floot, en de oogst voor ons bedroeg na beide potjes één schamel puntje en vier gele kaarten. Met name de gele prenten die hij bij de wedstrijd Twente-Groningen aan groen-witten gaf waren hoogst dubieus. We hebben het over boekingen voor Tadic, Pedersen en Lachman, en als we weten dat Tadic uit bij AZ ook al een kaart in de zak mocht steken lijkt de conclusie gerechtvaardigd: Dusan zal ook zondag wel weer een gele kaart voorgeschoteld krijgen en dus in de uitwedstrijd tegen De Graafschap geschorst zijn, want de Serviër staat op scherp. 

 

 

 

 

Ook de bekerpot tegen ADO was vervolgens een prooi voor Blom, maar afgezien van een gele kaart voor Koen, diep in de verlenging, kunnen we hem weinig aanrekenen. Hoewel, wij citeren uit ons wedstrijdverslag: Scheidsrechter Blom had hierbij tot groot ongenoegen van aanvoerder Granqvist al besloten dat de strafschoppenserie aan de kant van de familietribune genomen zou worden en niet bij de Z-Side. Granqvist vond dat hierover getost zou moeten worden en wou zich niet zomaar neerleggen bij de beslissing van de scheidsrechter. Maar zoals altijd trekt de scheidsrechter uiteraard aan het langste eind en werd er alleen maar getost over welke ploeg moest beginnen met keepen danwel schieten.

 

Maar dan. Wij schrijven de 12e december 2010. AZ-thuis. Met elkaar hebben we kunnen vaststellen dat de arbiter van dienst er op een zelden vertoonde wijze, in een eerder stadium slechts geëvenaard door de op hol geslagen Wiedelijer, in slaagde de wedstrijd volkomen te laten ontsporen. Rood voor Sparv, rood voor een Alkmaarder, onschuldige spreekkoren minutieus op het wedstrijdformulier kalken zodat Nijland ook nog eens een boete van € 10.000 in zijn zak kan steken en we voelen het aan ons water – ook zondag zullen we weer getuige zijn van een wanprestatie van de witte ploert, qua herseninhoud met de Myllokunmingiida vergelijkbaar . Slechts vasthouden kunnen we ons aan het feit dat Blom een ordinaire thuisfluiter is, dus laten we er het beste maar van hopen. Maar dat de pot met elf tegen elf eindigt achten we uitgesloten.

 

 

 

Dezelfde lofzang zullen de fans van Willem II heffen als het gaat om ene Reinold Wiedemeijer. Net als wij een poos geleden in Almelo maakten zij afgelopen weekend kennis met de hondsdolheid die deze man van tijd tot tijd velt, opvallend genoeg altijd op een voetbalveld. Op stuitende wijze joeg hij twee Tilburgers het stadion uit met rode kaarten voor vergrijpjes waarvoor ook gele kaarten of milde vermaningen hadden volstaan. Dat de 2-1 zegetreffer voor PSV in de 93 e minuut viel was voorgeprogrammeerd, en Wiedemeijer kon tevreden naar huis gaan – de koploper had gewonnen van de hekkensluiter, wat willen we meer? 

 

 

Kortom, Willem II zal na het onrecht van Eindhoven snakken naar eerherstel, en gelijk hebben ze. Geschorst door het arbitersbedrog zijn Denis Halilovic (2x geel, dus één wedstrijd) en Veli Lampi (drie wedstrijden maar liefst!). Hoe deze laatste schorsing tot stand is gekomen is al even beschamend als de rode kaart die de Fin in ontvangst mocht nemen. Wij citeren uit het Brabants Dagblad:

 

Willem II mag geen beelden tonen

 

 

 

ZEIST - Willem II mocht bij de tuchtcommissie in Zeist geen beelden tonen van overtredingen die veel leken op die van Veli Lampi tegen PSV. De Finse verdediger kreeg zaterdag een rode kaart na een late tackle op de benen van Balasz Dszudszak.

 

 

De aanklager wil hem daarvoor met een schorsing van drie wedstrijden bestraffen, waarvan één voorwaardelijk. De beelden van de overtreding van Rob Penders (NAC) op Mounir el Hamdaoui (Ajax) bleven onbekeken. Volgens Willem II was dat een blauwdruk van de fout die Lampi maakte. Penders kreeg niet eens geel. Lampi - nooit eerder uit het veld gestuurd - mocht wel zelf zijn zegje doen in Zeist. Daar lag ook een voor hem ontlastende verklaring van het 'slachtoffer'. De tuchtcommissie doet vrijdag uitspraak.

 

 

Inmiddels is de uitspraak vanuit de ivoren toren neer komen dalen op Tilburg:

 

De tuchtcommissie van de KNVB die zich donderdagavond boog over de rode kaart die Veli Lampi kreeg in het duel tegen PSV, heeft de Fin een schorsing van 3 duels opgelegd. De commissie verzwaarde daarmee de straf. In het eerder gedane schikkingsvoorstel was namelijk nog sprake van 3 wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. Willem II is teleurgesteld over de uitspraak en tekent beroep aan. Wanneer de beroepszaak wordt behandeld. staat nog niet vast. Lampi ontbreekt in ieder geval zondag in het duel tegen FC Groningen.

 

Een nóg zwaardere straf dus voor een onbetekenende overtreding. Pure onmacht, daar in de duistere wereld van de tuchtcommissie. Alles recht praten wat krom is, en niet open staan voor beelden die de willekeur van het dwaze arbiterskorps onomstotelijk aantonen. Een walgelijke, zichzelf in stand houdende bende!

 

 

Laten we de dit keer wat fors uitgevallen revue-passeren van het kwaad der arbiters maar besluiten met een verklaring van de ene na de andere dramatische vertoning die ze spelers en publiek durven aan te bieden: wij houden het op een bepaalde vorm van kortsluiting in de bovenkamer, die treffend als volgt kan worden afgebeeld:

 


 

Daarentegen kan de nummer laatst uit Tilburg inmiddels wel drie huurlingen begroeten. Natuurlijk hebben de Brabanders geen cent te makken, zoals zovele clubs die er maar op los leven en de salarishuishouding de pan laten uitrijzen (gaarne een voorbeeld nemen aan de nuchtere boekhouding van FC Groningen, heren!), en zelfs voor het aangaan van huurverbintenissen was geen enkele ruimte. Echter, door het aanboren van externe geldschieters zijn voor Willem II per direct speelgerechtigd de heren David Strihavka (Viktoria Plzen), Dragan Jelic (NK Maribor) en Gerrit Pressel (20) van Hamburger SV. Wij kennen dit trio niet. We wachten maar af wat ze in hun mars hebben.


 

Snel door naar de FC!

 

Hoe staan we er deze week op? Welnu, met de regelmaat van de klok hebben we jullie trainingsinfo’s gegeven, wat echter nog ontbreekt is een verslagje van de training van vrijdag.

 

De training duurde maar tot een uur of 11. Alle spelers, op Koen na uiteraard, waren aanwezig. Dus ook Petter, Enevoldsen en Kieftenbeld. Kieftenbeld had nieuwe schoenen aan, dus misschien had zijn teeneuvel gisteren met zijn oude schoenen te maken. Hij heeft in ieder geval de hele training voltooid. De warming-up was helemaal achterin het trainingsveld, daar was dus niet veel van te zien. Van Loo en Luciano werden natuurlijk ook weer apart onder handen genomen. Op een gegeven moment bleef Van Loo liggen, hij had last van zijn hand. Die werd toen ingetapet, en vervolgens leek hij verder ook geen last meer te hebben.

 

 

 

 

Na de warming-up gingen Petter Andersson en Thomas Enevoldsen nog wat rondjes lopen. Thomas hield de training toen alweer voor gezien, maar hij vertelde een supporter dat hij zondag gewoon kon spelen. Hij zal het dus meer uit voorzorg rustig aan hebben gedaan vandaag. Petter bleef nog een tijdje praten met sportfysiotherapeut Peter Eppinga en onze Zweedse topper vertrok toen ook.

 

De rest van de groep ging vervolgens een grote partij spelen. De partijen waren als volgt samengesteld:


 

Gele hesjes: Luciano - Lachman, Granqvist, Stenman - Holla, Sparv - Garcia, Pedersen, Tadic

 

Geen hesjes: Van Loo - Hiariej, Ivens, Veldmate, Femi, Metaj, Kieftenbeld, Bacuna en Matavz

 

 

Wij denken dat we hieraan niet gelijk de conclusie hoeven te verbinden dat Lachman zondag rechtsback staat. Morgen zullen we echter meer weten!

 

Tadic scoorde al snel in het partijtje de 1-0 en maakte later ook nog de 2-0. Aan de andere kant werd een doelpunt van Matavz na luide protesten van Granqvist afgekeurd, wij hebben geen enkel idee waarom. Mogelijk omdat er ergens nog een tweede bal in het veld kwam, maar dat weten we niet zeker. Een tweede bal werd door Matavz, nadat Luciano behoorlijk ver uitgekomen was, langs Luciano geschoten. De bal rolde net even te langzaam naar de doellijn, waardoor Stenman de bal met een pittige sprint nog net van de lijn kon tikken. Wat een inzet op een trainingspartijtje! Sowieso was er veel inzet en was het een behoorlijk gelijk opgaande 'wedstrijd', al waren de hesjes wel iets beter. Goed spel ook!

 

 

Vermoedelijk mede door het weer werd besloten om er geen al te lange training van te maken. Regen en een harde wind - toch wel ongunstige omstandigheden. Na afloop wachtte er nog een hele schoolklas met enthousiaste kids, die allemaal handtekening wilden. De spelers namen er rustig de tijd voor - respect! Ivens, Tadic, Hiariej en Veldmate bleven nog achterin het veld oefenen; wij hielden het toen – drijfnat geregend inmiddels – voor gezien.

 

 

Toch maar een prognose van de opstelling, ook al weten we morgen pas meer over de posities waarbij alternatieven tussen haakjes zijn genoemd:

 


Matavz

 

Tadic – Pedersen – Enevoldsen (García)

 

Sparv – Holla

 

Stenman – Granqvist – Ivens – Hiariej (Lachman)

 

Luciano

 

 

 

We zijn benieuwd of Nicklas Pedersen wederom meer naar voren speelt, net zoals tegen Heerenveen. Dit pakte toen goed uit. De centrale verdediging van de Friezen werd zoek gespeeld en als we weer net zoveel druk zetten op de verdediging en op het middenveld van de tegenstander, dan kunnen we ons weer verheugen op een ouderwets middagje GTPV (Groningen Thuis Pressie Voetbal, maar dat is inmiddels genoegzaam bekend).

 

 

Statistieken tellen verder niet zondag. De balans slaat behoorlijk door in het voordeel van FC Groningen (met dank aan FCG Stats): tot nu toe kwamen we 25x thuis in de competitie uit tegen de tricolores, en tegenover 14 zeges voor Grunn kunnen we, met tegenzin, drie overwinningen voor de Tilburgers vinden. We hebben het dan over de jaargangen 1981 (0-2), 1987 (1-4) en 2003 (1-2) (Bossen), kortom – we moeten ruim zeven jaar teruggaan om de laatste zeperd voor FC Groningen te benoemen, en sindsdien heeft Brabant weinig tot niets in de melk te brokkelen hier. Een vijandelijke overwinning in de Euroborg heeft er al helemaal nooit ingezeten en vorig seizoen stond er na 90 minuten maar liefst 4-0 op de borden, met dank aan Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen, Tim Matavz en Leandro Bacuna.

 

 

Een doelpuntrijke pot was die van 19 maart 1989. Toen de kruitdampen waren opgetrokken was er een eindstand van 5-3 bereikt, en de volgende mannen waren hiervoor verantwoordelijk:

Johan Tukker, Jan van Dijk (Erik Regtop), John de Wolf, Wim Koevermans, Claus Boekweg, Jos Roossien, Edwin Olde Riekerink, Theo ten Caat, Eric Groeleken, Henny Meijer, René Eykelkamp

Doelpunten René Eykelkamp, Henny Meijer, Erik Regtop, Jos Roossien, Theo ten Caat

 

 

 

 

Laten we deze voorbeschouwing afsluiten met een ode aan Fredrik Stenman. Deze topper van de FC MOET hier echt blijven. Ook zondag bracht hij met slidings, bloktackles en een van minuut één tot en met 90 verbeten instelling al zijn aanvallende opponenten tot wanhoop en zorgde samen met Dusan Tadic voor een wervelwind aan de linker kant van het elftal.

 

 

De beste man heeft een aanbod van FC Groningen in beraad om zijn contract met drie seizoenen te verlengen. Ik hoop vurig dat zijn krabbel binnenkort op het contract prijkt. Want:

 

 

STENMAN IS EEN GRONINGER!

 


Foto's van Eric Smit van de training van vrijdag 4 februari 2011:

 

Warmlopen

 

Pieter Huistra en Erwin van de Looi geven instructies

 

Keepertraining

 

De vinger van Brian van Loo wordt van tape voorzien, gelukkig geen ernstige blessure

 

Wedstrijdbeeld uit het partijtje

 

Instructies bij het partijtje

 

Vandaag veel jeugd bij de training!

 

Update na de training van zaterdag 5 februari 2011:

 

Op het TCN trainingsveld vond vanmorgen de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Willem II plaats. Door de hele harde wind werden de spelers bijna van het veld geblazen, en we mogen het dan ook met recht moeilijke trainingsomstandigheden noemen. Gelukkig was het wel droog. In vergelijking met de groep die gisteren trainde, was Gonzalo Garcia met maagklachten afgehaakt. Of hij morgen fit genoeg zal zijn om plaats te kunnen nemen op de bank, moet nog afgewacht worden. Ook Jorrit Kunst was nog niet weer aanwezig. Om een partijtje van elf tegen elf te kunnen spelen, was een viertal beloftenspelers opgetrommeld. Danny Menting, Norair Mamedov, Tim Keurntjes en Tiemen van Hezel (al weten we niet helemaal zeker of hij het was) mochten vandaag voor deze training bij de eerste selectie aansluiten.

Na wat loop- en rekoefeningen werd de groep opgedeeld in twee kleinere groepen, om een rondo te kunnen spelen, terwijl de keepers, zoals altijd, door Ruud Hesp onder handen werden genomen. De eerste groep bestond uit Andersson, Ivens, Granqvist, Sparv, Enevoldsen, Holla, Tadic, Matavz, Pedersen, Stenman en Kieftenbeld. Normaal gesproken de basisopstelling plus Petter Andersson, ware het niet dat Kieftenbeld morgen vanwege zijn zevende gele kaart geschorst is. Zijn mogelijke vervangers waren beiden bij de andere groep ingedeeld. Deze groep bestond naast Hiariej en Lachman uit Femi, Metaj, Veldmate, Bacuna en de vier beloftenspelers Menting, Mamedov, Keurntjes en Van Hezel.

Na de rondo werden de hesjes verdeeld. Omdat er vandaag de laatste mogelijkheid was om te trainen, en Huistra er deze keer ook voor koos om tijdens het partijtje geen spelers meer van hesje te laten wisselen, gaan wij ervan uit dat de hesjesdragers morgen de basisopstelling zullen vormen. De basis bevat dan ook geen verrassingen en ziet er als volgt uit:

 

Matavz

 

Tadic – Pedersen – Enevoldsen

Sparv – Holla

 

Stenman – Granqvist – Ivens – Hiariej

 

Luciano

Tijdens het partijtje werd er niet gescoord. Thomas Enevoldsen bij de basis en Tim Keurntjes bij de reserves waren wel dicht bij doelpunten. Het vertoonde spel mocht tot tevredenheid stemmen. Wel was de laatste pass vaak net niet goed genoeg, waardoor het uiteindelijk niet tot veel grote kansen kwam. Dat zal morgen beter moeten, maar op basis van de inzet die ook vandaag weer werd getoond, hebben wij alle vertrouwen in de wedstrijd van morgen!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.