Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Voorbeschouwing ajax - FC Groningen

Eén keer per jaar dienen wij af te reizen naar de donkerste spelonken van de eredivisie. Dit seizoen is de beproeving zelfs onmenselijk zwaar. Rond Duivendrecht rollen dubieuze elementen met elkaar over straat, en de Hilversumse media pikt dit tot onze blinde woede dankbaar op en maakt welk voetbalgerelateerd praatprogramma dan ook tot een ellendige sessie die alleen nog maar geboycot kan worden. Nu er in de hoofdstad zelfs het maffiose bureau Burson-Marsteller in de arm is genomen, dat voorheen heulde met Nigeriaanse mensenrechtenschenders en de Argentijnse junta, vragen wij ons in arren moede af: is men momenteel in Japan niet beter af?

In deze beerput moeten wij zondag de punten ophalen. Wat ons betreft: inpakken en wegwezen.

 

Update na training zaterdag 9 april 2011:

Enevoldsen lijkt inzetbaar tegen ajax; Matavz weer de ijskoude schutter van eerder dit seizoen

 

Kijk voor een verslag van de training van zaterdag onderaan de voorbeschouwing; inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 

 

Plachten wij in voorgaande jaren rond de kraker tegen de neuzen nog wel eens in de historie te duiken om allerlei Amsterdamse schimmigheden, die het daglicht amper konden verdragen, aan het digitale papier toe te vertrouwen, anno 2011 wordt de ether dagelijks vervuild met niet ter zake doende prullaria over de bestuurschaos in Amsterdam, info's die wat ons betreft tot het zendgebied van AT5 beperkt kunnen blijven omdat dit buiten de randstad niemand ook maar een snars interesseert. Deze toch weinig verheffende zelfkennis is in Hilversum echter een onontgonnen terrein en de opinie bij de belastingcenten verkwistende zendbobo's is: "Er is maar één club, ajax, en heel Nederland zit te wachten op oeverloze verhandelingen over die toko".

 

Wij voelen er echter niets voor om wat dan ook toe te voegen aan het bestuurlijke gedeelte van het zinkende schip dat afc ajax heet (de boeventronies van Coronel en Molenaar kunnen we niet meer zien) en putten onze inspiratie in deze jaargang liever uit een belangstellende blik op de ziekenboeg van het zootje ongeregeld van Frank de Boer, die een aanbod voor een prachtige en erenswaardige baan als trainer van FC Groningen afzegde om zich in het Amsterdamse moeras te begeven met sujetten als $uarez, El Hamdaoui, Mido en hoe ze daar in de slangenkuil ook allemaal mogen heten.

 

 

De Boer moet het zondag nl., als het een beetje meezit, stellen zonder een handvol verdedigers. Zekere invalideringen zijn Daley Blind (enkel) en Alderweireld (bovenbeen), en ook Van der Wiel (bovenbeen) en Anita (hamstring) zitten dichterbij de aanvraag van een WIA-uikering dan bij een winstpremie voor de wedstrijd van komende zondag. Uiteraard afgezien van het feit dat winstpremies bij klinkende nederlagen in de regel niet uitgekeerd hoeven te worden, al sluiten wij niet uit dat het begrip winstpremie in de hoofdstad wat ruimer dan elders gedefinieerd wordt gezien de rampzalige financiële cijfers die de zieltogende beursgenoteerde onderneming kwartaal op kwartaal naar buiten moet brengen. Geplaagde eigenaren van het eerste uur van een aandeeltje ajax, waarvoor in 1998 de vorstelijke som van HFL 25 (€ 11,35) neergeteld mocht worden, zien nu een koers van € 7 op de borden staan. Tel uit je verlies van ruim 38%. RTL7 betitelde het immer minder waard worden stukje recyclepapier vorig jaar dan ook volkomen terecht als "drama-aandeel". En zelfs de snavelsympathiserende Telegraaf ontkwam er vandaag niet aan om de dagomzet van het aandeel ajax te noemen op de financiële pagina's: twee stuks. Need we say more?

 

Met de mededeling dat niemand minder dan Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn mogelijk bij de Amsterdamse wedstrijdselectie worden gehaald om het kwartet aan gekraakte verdedigers te vervangen sluiten we de verhandelingen over Mokum en omstreken volgaarne af. Immers:

 


Snel terug naar Stad en Ommeland!

Laten we eerst eens kijken naar de training van donderdagochtend 7 april 2011. Zoals zo vaak doen we dit met een aantal prachtige foto's van Eric Smit:

 

tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0056 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0079 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0088 (Small)
tn_DSC_0094 (Small)
tn_DSC_0095 (Small)
tn_DSC_0102 (Small)
tn_DSC_0107 (Small)
tn_DSC_0111 (Small)
01/18 
start stop bwd fwd

 

We dienen wel meteen op te merken dat Thomas Enevoldsen vandaag ontbrak op de training, net als Gonzalo García en Koen van de Laak. Enevoldsen haakte gisteren af met een enkelblessure, maar gaf zelf aan er zondag wel bij te zijn. Zijn absentie vandaag baart ons dan ook geen zorgen. Mochten we hem vrijdag en zaterdag echter ook niet aantreffen op het trainingsveld, tja dan wordt het natuurlijk een moeilijk verhaal. Dit zal het ook worden voor García. Wij hebben geen goed gevoel over zijn bovenbeenblessure.

 

Ook Shkodran Metaj ging gisteren vervroegd met wat euvel aan zijn voetwerk naar de kant, maar hij was er vandaag wel weer bij op de training. Hij verbeet zijn pijn en verkondigde strijdbaar er zondag absoluut bij te willen zijn. Wij nemen zondermeer aan dat hij uit hetzelfde anti-neuzen-hout is gesneden als de voltallige redactie van FCG Online, en nemen nog eentje op Sko.

 


 

 

Thomas Enevoldsen en Shkodran Metaj verlaten beiden de training van woensdag, maar zullen er zondag ongetwijfeld wel bij kunnen zijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we kijken naar een (wellicht wel erg voorbarige) prognose van de opstelling van FC Groningen van komende zondag in de Duivendrechtse grafbak, dan hebben we te maken met de volgende niet geheel onbelangrijke zaken:

  • Maikel Kieftenbeld liep afgelopen tegen VVV-Venlo alweer tegen zijn 9e gele kaart aan, en dan is het volgens de bikkelharde Zeister regelboekwerken schorsen geblazen. Speciaal voor Maikel: ook bij 11 en 13 gele prenten mag je gedwongen de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Daarna zit het seizoen er op en aan de 15 gele kartonnetjes gaat zelfs verzamelaar Kieftenbeld niet komen, althans niet dit seizoen. Hij zal zondag moeten worden vervangen. Maar door wie? Onze eerste optie is Tom Hiariej (Danny Holla zou dan Toms controlerende middenvelderstaken overnemen); de tweede optie (Darryl Lachman rechtsback) vinden we eigenlijk in het geheel geen optie. Allereerst zou hij dan tegen zijn oude club spelen, en wij hebben de herinnering van een Daley Blind die in het groen-paarse tenue van de FC in de arena een allerbelabberdste indruk maakte nog vers in het geheugen. Verder komt Lachman in onze ogen tekort voor het eerste van de FC, wij denken dat het besluit van FC Groningen om hem geen nieuw contract aan te bieden een wijs besluit is geweest.
  • Tim Matavz mag zondag dan zijn ingevallen, hij zal niet nog een keertje op de bank willen beginnen. Wij denken dat hij vanaf minuut één in de Groningse gelederen te bewonderen zal zijn, en dit scheelt een slok op een borrel bij het realiseren van het enige doel van komende zondag (winnen).

Bovenstaande combinerend denken we met de beperkte inzichten van vandaag, donderdagavond, dat we zondag met de volgende 11 toppers zullen aantreden:

 

Matavz

Tadic - Pedersen - Enevoldsen

Sparv - Holla

Stenman - Granqvist - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

Zowel het terughalen van Pedersen van de spits naar de tien-positie als het controlerend spelen van Holla in een wat compacter en verdedigender concept dan anders lijkt ons wel wat. Maar vrijdag zullen wij de training extra minutieus volgen om te kijken of bovenstaande opstelling kan blijven staan dan wel meteen de prullenbak in kan. Check onze update vrijdagmiddag en zaterdagmiddag!

 

Van Mesdag-kliniek Groningen, domein van 230 TBS-patiënten, gefotografeerd vanaf de nieuwe DUO-toren

rechts het voetbalveld van deze bijzondere groep dames en heren

 

Euroborg, ook gekiekt vanaf de nieuwe DUO-toren

 

Historie ajax-uit

Vermeldenswaardig zijn traditioneel de 5-5 van 23 januari 1983, maar twee jaar later vertrokken we grijnzend met de volle buit uit De Meer. Na 90 minuten stond het 1-3 en de helden van die dag waren de volgende (dank, FCG Stats!)

 

Harry Schellekens, Paul Mason, Adri van Tiggelen, Johan Neeskens, Anne Mulder (Karel Hiddink), Jos Roossien, Erwin Koeman (1x), Jan van Dijk, Bud Brocken, Rob McDonald (2x) (Eddy Bosman), Johan de Kock
 

En nee, dit was niet de enige spetterende overwinning van FC Groningen daarzoot. Wat te zeggen van de 3e mei 1994? Uit met 0-2 winnen bij de landskampioen, dat had niemand verwacht! Zeker RKC niet, dat daardoor nog een robbertje in de nacompetitie mocht vechten en het nu nog over competitievervalsing heeft. Wij niet!

 

Met de mededeling dat Pol van Boekel zondag de eer heeft ervoor te zorgen dat de punten keurig mee terug gaan naar het mooie noorden, iets dat hij tot nu toe in 5 van de 10 eerder door hem gefloten potjes van Grunn voor elkaar heeft gekregen, besluiten wij deze voorbeschouwing. Met het oog op plaats vier zou het fijn zijn om zondag een resultaat te boeken; voor het behalen van de play-offs is dit minder relevant. Immers, een blik op de huidige stand leert ons dat we dit eredivisietoetje al zo goed als bereikt hebben:

 

 

De voorsprong van FC Groningen op plek 9, die géén recht geeft op play-offvoetbal, is inmiddels aangegroeid tot 13 punten, en het wil wel raar lopen - met nog 5 wedstrijden te spelen waarin 15 punten behaald kunnen worden - willen we dit nog mislopen. Deze site wordt dan hoogstwaarschijnlijk opgedoekt.

 

Prachtiger zou echter het behalen van plek vier zijn. We kunnen dan na de kraker tegen PSV, op 15 mei in onze eigen Euroborg, meteen met vakantie, want het Europese ticket zit dan in de pocket. AZ en ADO moeten we dan zien in te halen, en de achterstand op beide concurrenten is zegge en schrijve twee punten (AZ) resp. eentje (ADO).  We laten het aan uw eigen interpretatie over, afgaande op het restprogramma van ons en onze directe contrahenten, om te oordelen hoe haalbaar plek vier voor de Trots van het Noorden is:

 

 

Voor vandaag is alles gezegd! Maar zoals gezegd - op deze plaats gaan we dit stukje nog even aanvullen na de beide trainingen van vrijdag en zaterdag. Wij zien absoluut kansen voor FC Groningen, komende zondag in de Duivendrechtse UFO. Wij zullen een strijdvaardige ploeg fighters en knokkers die kant op sturen, en wij verwachten van de thuisploeg een desolate verzameling los zand. Op naar een memorabel weekend!

 

Training vrijdag 8 april 2011

 

Afwezig waren vandaag alleen Koen van de Laak en Luciano Da Silva, die zondag zijn laatste wedstrijd van de schorsing moet uitzitten. Garcia, Ben Moussa en Enevoldsen waren er wel, maar trainden apart van de rest. Om een partijspel van 11 tegen 11 te kunnen spelen, waren ook Rijsdijk en Post aanwezig. De training begon zoals gebruikelijk met de warming-up. Vervolgens werd de groep al snel opgesplitst in twee groepen van 10 spelers, terwijl de keepers apart bezig waren. Vooral interessant was natuurlijk het grote partijspel. Omdat Thomas Enevoldsen nog niet aan de groepstraining kon deelnemen vanwege zijn woensdag opgelopen enkelblessure, werd er in de afsluitende partij van 11 tegen 11 noodgedwongen met een andere invulling van de rechterkant van het middenveld gespeeld.

 

De partij werd in drie gedeeltes gespeeld. De opstelling van de eerste twee partijtjes was de volgende:

 

Pedersen

Tadic - Femi - Bacuna

Sparv - Holla

Stenman - Granqvist - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

De tegenstander bestond uit de volgende elf spelers, waarbij met name Post en Andersson nog wel eens van positie gingen wisselen:

 

Matavz

Mamedov - Post - Rijsdijk

Andersson - Kieftenbeld

Metaj - Veldmate - Lachman - Kunst

Nienhuis

 

Na twee vrij korte partijtjes werden er echter nog twee hesjes gewisseld tussen basis en niet-basis, en de basisopstelling van het derde en laatste partijtje was deze:

 

Matavz

Tadic - Pedersen - Andersson

Sparv - Holla

Stenman - Granqvist - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

Toeval of niet - het enige doelpunt werd pas in het derde wedstrijdje gescoord en wel door Tim Matavz met een echte intik-spitsengoal. Op dat moment speelde bij de tegenstanders overigens Pieter Huistra mee, die Danny Post verving die een blessure aan zijn enkel opliep en strompelend van het veld moest. Ook Tom Hiariej, die de vervanger van de geschorste Maikel Kieftenbeld lijkt te gaan worden, raakte nog geblesseerd, maar hij kon de strijd gelukkig vervolgen.

 

Wij nemen aan dat morgen een beslissing genomen zal worden over de inzetbaarheid van Thomas Enevoldsen. Wij hebben hem zeker nog niet afgeschreven!

 

Update NA de training van vrijdag: inzetbaarheid van Enevoldsen vraagteken; "Matavz begint op de bank'

FC Groningen schrijft over Thomas Enevoldsen het volgende: "De inzetbaarheid van Thomas Enevoldsen is nog een vraagteken. De Deen kampt sinds maandag namelijk met een enkelkwetsuur. Zaterdag direct na de laatste training in voorbereiding op Ajax-uit zal bekeken worden of hij inzetbaar is voor zondag."

De Groninger Gezinsbode meldt: "Matavz, die na lang blessureleed nog met een flinke conditionele achterstand kampt, begint op de bank en is vermoedelijk een half uur inzetbaar."

 

tn_DSC_0078 (Small) (Small)
tn_DSC_0080 (Small) (Small)
tn_DSC_0091 (Small) (Small)
tn_DSC_0161 (Small) (Small)
tn_DSC_0162 (Small) (Small)
tn_DSC_0163 (Small) (Small)
tn_DSC_0164 (Small) (Small)
tn_DSC_0166 (Small) (Small)
tn_DSC_0167 (Small) (Small)
tn_DSC_0168 (Small) (Small)
tn_DSC_0171 (Small) (Small)
tn_DSC_0175 (Small) (Small)
tn_DSC_0176 (Small) (Small)
tn_DSC_0177 (Small) (Small)
tn_DSC_0180 (Small) (Small)
tn_DSC_0183 (Small) (Small)
tn_DSC_0186 (Small)
tn_DSC_0187 (Small) (Small)
tn_DSC_0188 (Small) (Small)
tn_DSC_0190 (Small) (Small)
tn_DSC_0193 (Small) (Small)
tn_DSC_0195 (Small) (Small)
tn_DSC_0197 (Small) (Small)
tn_DSC_0199 (Small) (Small)
01/24 
start stop bwd fwd

 

Training zaterdag 9 april 2011

 

Op een zeer zonnig trainingsveld, met onder de toeschouwers net als gisteren o.a. de vader van Petter Andersson, werd een niet al te lange training afgewerkt, de laatste in de aanloop naar ajax-uit. Bij aankomst bleken onze toppers eerder dan aangekondigd begonnen te zijn, wij doen er in de toekomst dan ook goed aan om uren van tevoren te verschijnen en aan de rand van het veld een slaapzakje uit te rollen om maar niets van het spektakel te hoeven missen!

 

Belangrijkste constateringen van vandaag:

  • Thomas Enevoldsen trainde volop mee en lijkt hersteld van zijn blessure. Wij verwachten hem morgen in de basis.
  • Tim Matavz was zeldzaam scherp bezig. Hij passeerde tot twee maal toe Brian van Loo met echte lepe, bekeken spitsengoals (hij was net als gisteren sowieso de enige die het net wist te vinden) en Van Loo slaakte bij de tweede tegentreffer, een ziedend schot in de hoek, niet al te gesmoord de kreet "Fucking hell!" uit.
  • Er werd niet alleen fanatiek getraind, maar onderling zagen we ook een goede coaching. Na afloop wensten we Tim 'winning is my drug' Sparv nog even veel geluk, becomplimenteerden hem ook even voor zijn recente coole tweets en grijnzend antwoordde hij: "I'll try to be an emperor tomorrow!" Ook Danny Holla heeft zin in een potje vechtvoetbal en zei zijn energie voor morgen te willen bewaren.

Aanvankelijk startten er 21 spelers op de training: de gehele A-selectie, aangevuld met Norair Mamedov en Leonard Nienhuis, en zonder García, Van de Laak en de morgen nog steeds geschorste Luciano. Later verscheen Gonzalo García echter wel op het trainingsveld, maar beperkte zich tot wat loopoefeningen.

 

Uit de partij van 11 tegen 10 kunnen we werkelijk weinig tot niets afleiden voor wat betreft de opstelling van morgen. Voor de volledigheid de samenstelling van beide teams:

 

Team 1:

Nienhuis, Stenman, Granqvist, Sparv, Femi, Tadic, Pedersen, Andersson, Enevoldsen, Matavz

 

Team 2:

Van Loo, Veldmate, Ivens, Lachman, Kunst, Metaj, Holla, Hiariej, Kieftenbeld, Mamedov, Bacuna

 

Volgens diverse media start Tim Matavz morgen op de bank vanwege een conditionele achterstand, maar wie hem vanmorgen scherp, gedreven en ijskoud scorend bezig zag - die zou hem gewoon vanaf minuut één opstellen en na een uurtje wisselen. Want in tegenstelling tot Feyenoord-uit denken we niet dat er nu sprake zou zijn van forceren bij het verstrekken van hem van een basisplaats.

 

Maar goed, wie zijn wij ;-)

 

Wij laten het hierbij.

 

AZ heeft alvast twee punten laten liggen, kortom - bij een nederlaag van de FC blijft de schade beperkt en de vierde plaats nog altijd haalbaar. ECHTER: als er ooit een kans was te winnen van het Duivendrechtse zootje ongeregeld, dan wel morgen! Erop, en erover!

 

 

tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0049 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0100 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
01/12 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.