Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

FCG Online gaat er een weekje tussenuit en zal in die dagen wellicht iets summierder dan te doen gebruikelijk allerlei wetenswaardigheden rond de mooiste club van de wereld over jullie uitstorten. Echter, waar wij zijn, zijn ook onze laptops, kortom - we gaan bepaald niet op slot! De voorbeschouwing op ADO-uit steken we wel iets anders is dan normaal. Maar de schade halen we nog wel in, want het zou maar zo kunnen dat we diezelfde Hagenezen in de play-offs wederom voor onze kiezen krijgen.

 

Training zaterdag 30 april 2011: Tim Matavz vermoedelijk toch inzetbaar!

De uitlatingen van de bondscoach van Slovenië U21 van gisteren, die erop neerkwamen dat Tim Matavz zondag tegen ADO vermoedelijk niet inzetbaar zou zijn vanwege een scheurtje in zijn lies, werden vandaag door Matavz zelf gelogenstraft. Hij gaf nl. zelf aan dat hij kan spelen! Dit geldt niet voor Nicklas Pedersen, die vandaag uitsluitend aan de warming-up meedeed en de rest van de groepstraining aan zich voorbij liet gaan.


Dit betekent dat we morgen met een op het oog vrij sterke ploeg het gevecht met ADO Den Haag aangaan, want op Andreas Granqvist (die sowieso niet gespeeld zou hebben vanwege een opgezwollen enkel) na treedt de FC op oorlogssterkte aan. Matías Jones trainde vandaag voorlopig voor het laatst mee, hij vertrekt morgen en iedereen is het erover eens - aan hem gaat FC Groningen nog heel veel plezier beleven, zoals Matías deze week aan elke trainingsminuut ook zichtbaar plezier heeft beleefd. De spelers van FC Groningen trainden vandaag scherp en geconcentreerd en willen morgen vlammen.


Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ADO Den Haag:


Matavz

Tadic - Andersson - Enevoldsen

Sparv - Hiariej

Stenman - Veldmate - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

 

Zondag gaat het om het voorlaatste competitieduel. De opdracht is even helder als lastig: er moet gewonnen worden, om de kans op een vierde plaats niet te vergooien dan wel om een zo hoog mogelijke eindklassering, met zgn. 'thuisvoordeel' in de play-offs, te bewerkstelligen.

 

De scheidsrechter van dienst van komende zondag is iemand, wiens naam wij met geen mogelijkheid meer uit onze strot kunnen krijgen. Het inferieure gevederte, wel eens omschreven als caecus fringilla, is nog altijd niet geveld door vogelgriep of anderszins redding brengende epidemieën, en Toon van Driel beeldde de dilettant treffend als volgt uit:

 

 

Een blik op de programma's van komende zondag en zondag over veertien dagen (tussendoor wordt de bekerfinale gespeeld), en de huidige stand, leert ons dat we de kans op een vierde plek nog niet hebben verspeeld, maar ook niet meer in eigen hand hebben:

 

 

 

LAATSTE NIEUWS: BONDSCOACH SLOVENIË U21: 'TIM MATAVZ OPNIEUW AAN LIES GEBLESSEERD'

Wie momenteel een blik op het TCN trainingsveld werpt, die ziet een eerste elftal dat zich niet alleen zonder de geschorste Andreas Granqvist voorbereid op het zo belangrijke competitieduel van komende zondag, maar het ook moet doen zonder Danny Holla, Nicklas Pedersen en Tim Matavz. De wederom aanwezige bondscoach van Slovenië U21, dhr. Tomaž Kavčič, die hele trainingen met een camera filmt, heeft de vanmorgen bij de training aanwezige supporters loslippig toevertrouwd dat Tim Matavz zondag waarschijnlijk niet kan spelen omdat hij een klein scheurtje in de lies zou hebben. Wij kunnen de betrouwbaarheid van deze heer niet inschatten (dat hij dit rondbazuint is apart te noemen), maar feit is dat Tim Matavz vandaag ontbreekt op de training. Later meer over de training van vandaag, waaruit lijkt te blijken dat Petter Andersson, apart genomen door Pieter Huistra en erg vrolijk trainend, zondag in de basis wordt geposteerd. Naast Petter speelt vermoedelijk Leandro Bacuna - door de absentie van Matavz lijkt ook het 4-2-3-1 concept te worden verlaten en wordt er vermoedelijk overgegaan op 4-4-2.


Eerste indrukken training vrijdag 29 april 2011: Petter Andersson kletst er vol op

't Is genieten geblazen op de training vandaag. Ook al ontbreken er allerlei spelers - Pieter Huistra zit niet bij de pakken neer en gooit het systeem een klein beetje om, zoals hij ook in de uitwedstrijd bij Heerenveen deed en waarin de Friese tegenstander werd overklast door een FC Groningen dat toen met pressie speelde en twee mannen naar voren stuurde.

 

Petter Andersson had even een bila met Pieter Huistra, waarna hij - voor zijn doen extreem goed gemutst - zwoegend en er vol inkletsend over het veld joeg. Toch was de moosite actie van de training niet van Andersson, maar van Matías Jones. Hij liep af op Kieftenbeld, speelde de bal links langs Maikel, terwijl hij zelf rechts om hem heen liep, en had vervolgens vrije doortocht richting Luciano. Alleen de afwerking had beter gekund: hij schoot de bal dusdanig hoog over dat het leder in het water achter het trainingsveld belandde...

 

Het schot van Matías Jones ging net over ;-)

 

Afgaande op de training van vanochtend lijkt dit de opstelling voor komende zondag te worden:

 

Andersson - Bacuna

Hiariej

Tadic - Enevoldsen

Sparv

Stenman - Veldmate - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Vermoedelijke bankbezetting (aannemende dat Pedersen en Matavz niet bij de groep zitten):

Van Loo, Metaj, Van Dijk of Rijsdijk, Lachman, Kunst, Mamedov, Femi

 

Fotoreportage van de training van vrijdag 29 april 2011 van Eric Smit, waarop we o.a. hekken vóór de Euroborg signaleren, en een volgend bewijs van het feit dat keepen Uruguayaanse aanvallers in het bloed zit, want net als voorheen Luis $uarez zien we nu ook een Matías Jones die op de training extra plezier haalt door tussen de palen te gaan staan! Tenslotte: ook de heren van de NOVO zijn vereeuwigd!

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0111 (Small)
tn_DSC_0170 (Small)
tn_DSC_0205 (Small)
tn_DSC_0207 (Small)
tn_DSC_0217 (Small)
tn_DSC_0225 (Small)
tn_DSC_0254 (Small)
tn_DSC_0255 (Small)
tn_DSC_0261 (Small)
tn_DSC_0262 (Small)
tn_DSC_0270 (Small)
tn_DSC_0276 (Small)
tn_DSC_0279 (Small)
tn_DSC_0280 (Small)
tn_DSC_0281 (Small)
tn_DSC_0282 (Small)
01/33 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.