Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

175 gasten online

Voorbeschouwing Roda JC - FC Groningen

Yes! De tijd van oefenpotjes, uitermate geschikt om ons van de straat te houden maar jammerlijk verstoken van de zo broodnodige wedstrijdspanning, zit erop - het seizoen 2011-2012 kan eindelijk beginnen! Meteen mag de gevreesde buitenlandse trip naar Kerkrade gemaakt worden. Om met Hans Nijland te spreken: je kunt het maar beter gehad hebben. Vanaf deze plek echter een welgemeend Chapeau! voor de gemeente Kerkrade. Werd tijdens het vooroverleg rond de play-offs, amper drie maanden geleden, nog met droge ogen beweerd dat supporters die naar Kerkrade wilden reizen helaas uitsluitend per bus mochten komen omdat er binnen een straal van 70 km rond Kerkrade geen enkel parkeerterrein zou zijn, de wedstrijd van komende zaterdag is een autocombi-regeling en dus ligt er nu opeens wel een parkeerplaats bij het stadion van de toekomstige FC Limburg. Geen reden echter om zaterdag met punten te strooien, ook al denkt menigeen dat er na het vertrek van Anouar Hadouir, Willem Janssen, Pa-Modou Kah en Davy De Fauw slechts een campingelftal opgesteld kan worden. De komst van Adil Ramzi, een sujet dat zijn zakken eerder nog in de woestijn vulde, kan daar weinig aan veranderen. Echter, onder aanvoering van Petter Andersson zal niet laagdunkend over onze tegenstander worden gedacht. Met passie en strijd moet de eerste driepunter binnengeharkt worden!

 

UPDATE na training vrijdag 5 augustus 2011:

Hiariej i.p.v. Kappelhof; Pedersen i.p.v. Andersson

De de door ons verwachte opstelling van de wedstrijd van morgenavond tegen Roda JC zal hoogstwaarschijnlijk op twee posities wijzigen. Zie onderaan de voorbeschouwing.

We hebben inmiddels ook foto's van de vrijdagtraining toegevoegd!

 

 

Eind vorige maand was het weer genieten geblazen rond een pot voetbal die door Reinold 'poedel' Wiedemeijer werd geleid, en in dit geval kon de bekrulde viervoeter er niet eens zo veel aan doen. Tijdens de oefenpot van Roda JC tegen Stenmans Club Brugge werden er opeens allerlei anti-Brugge-spreekkoren vanuit de Roda-fanblokken gescandeerd, waarna de meegereisde Belgische fans ziedend het veld bestormden om gehakt van hun vijanden te maken. Fredrik Stenman, altijd haantje de voorste bij opstootjes en andere zaken die het voetbal zo mooi maken, stond glunderend toe te kijken. Het duel werd eventjes gestaakt, maar na de wedstrijd ging de veldslag buiten het stadion verder. De politie werd bekogeld met flessen en stenen en het was nog lang onrustig in het anders zo vredige mijnbouwgebied.

 

Mogelijk zal er ook komende zaterdag weer strijd worden geleverd, maar dit zal zijn oorzaak ongetwijfeld vinden in de oorwassing die de Trots van het Noorden van zins is uit de delen in het Limburgse. Het heeft ons al moeite genoeg gekost om ons een beeld te vormen van het vernieuwde FC Groningen, vandaar dat wij ons de moeite gemakshalve besparen om het Roda van komend seizoen onder de loep te nemen. We plaatsen gewoon even de opstelling van de ploeg die tegen het Malaga van Ruud van Nistelrooy met 1-2 het schip in ging en gaan ras over naar de FC!

 

22. Przemyslaw Tyton, 2. Martijn Monteyne, 4. Robbie Wielaert, 5. Jagos Vukovic (’79 Broekhof), 6. Ruud Vormer, 9. Mads Junker (’79 Malki), 10. Davy de Beule (’46 Pluim), 11. Adil Ramzi, 15. Jimmy Hempte, 18. Arnaud Djoum Sutchuin (’46 Fledderus), 26. Laurent Delorge

 

(Inderdaad, Mark-Jan Fledderus staat inmiddels bij Roda JC op de loonlijst. Laten we hopen dat we zaterdag minder last van hem hebben dan tijdens zijn Heracles-periode, toen hij voor FC Groningen een plaag was, zowel voetballend als bloedzuigend op het middenveld.)

 

FC Groningen - hoe staan we erop?

 

 

Welnu, precies weten we het niet. Laten we eerst eens kijken naar de opstelling die we zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion verwachten:

 

Matavz

Tadic - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Ivens - Kappelhof

Van Loo

 

Wat afwijkt ten opzichte van het vorige seizoen zijn de verdedigende linies. Brian van Loo zal Luciano vervangen, op grond van de oefenwedstrijden een logische keuze in onze ogen, en in de verdediging staan maar liefst drie nieuwe spelers. Althans, aannemende dat Johan Kappelhof kan spelen. Zo niet, dan zullen we Tom Hiariej als rechtsback begroeten. Linksback is Lorenzo Burnet, net als Kappelhof gewezen neus, en hij zal daar staan totdat de van een liesblessure herstellende Emil Johansson wedstrijdfit is gestoomd. Naast Lorenzo staat Kees Kwakman, en met Burnet, Kwakman en Kappelhof hebben we de vervangers van Stenman, Granqvist en Kieftenbeld te pakken. De twee Zweden zijn vertrokken naar resp. Club Brugge en Genoa en Maikel is een linie opgeschoven en is rechtsback-af.

 

Hoe dit allemaal gaat uitpakken in de eredivisie zullen we zien. In de oefenwedstrijd tegen HSV viel de verdediging collectief door de mand, maar de Hamburger Sport Verein lijkt net even een maatje groter dan het gros van onze eredivisie-opponenten, dus als een schande beschouwen we dit niet.

 

Het defensieve middenveld kon wel eens door Danny Holla en Maikel Kieftenbeld worden gevormd en dit heeft alles te maken met de oneervolle schorsing die Tim Sparv meeneemt naar dit seizoen. In de laatste competitiewedstrijd, de wedstrijd tegen PSV die in 1-0 zou zijn geëindigd met Europees voetbal als resultaat als Tim Matavz in de 94e minuut raak zou hebben gekopt, ontving de strijdlustige Fin zijn 7e gele kaart en is er zaterdag niet bij. Anders zou hij tegen Roda JC hebben gespeeld met Danny Holla vermoedelijk aan zijn zijde.

 

Voorin lijkt het allemaal dikke prima met Tadic, Andersson (die Pedersen tot pinchhitter zal degraderen), Bacuna (draaide een uitstekende voorbereiding en is in bloedvorm) en Matavz, met ook nog Enevoldsen, Jones en Suk op de achterhand.

 

 

Wat ons betreft is dit voldoende om de competitie met drie uit één te starten. De statistieken van Roda-uit laten echter een geheel ander beeld zien. In competitieverband troffen we de Limbo's 30x en in zegge en schrijve vier van die potten verlieten wij als overwinnaar het strijdperk. Het gaat, met dank aan FCG Stats, om de jaargangen 1983 (2-3), 1985 (1-2), 2005 (1-3) en 2008 (2-5). Het moge duidelijk zijn dat we een analyse van de tussen 1985 en 2005 gespeelde kluchten (nul zeges) volgaarne achterwege laten.

 

De 2-5 van 20 december 2008 bezorgde ons echter een prima kerst. We zagen Marcus Berg vier maal zijn vingers opsteken richting het uitvak, zelfs Femi was trefzeker en ook Andreas Granqvist deed een duit in het zakje, al betrof het hier een genereus eigen doelpunt.

 

Liefhebbers van historisch besef snakken natuurlijk echter naar de opstelling van de 2-3 van het seizoen 1983-1984. Welnu, de volgende helden zorgden toen voor de eerste FC-overwinning ooit in Kerkrade:

 

Harry Schellekens, Ronald Steenge, Adri van Tiggelen, Walter Waalderbos, Theo Keukens, Jan van Dijk, Fandi Ahmad (2x), Erwin Koeman, Bud Brocken (Ron Jans), Bert Wiebing (1x), Jos Roossien

 

En nee, de slogan 'vrouger was alles beter' gaat nu eventjes niet op, want ons aller GVAV wist in de eredivisie in zeven uitwedstrijden tegen Roda JC en diens statutaire voorganger Rapid JC slechts 1x te winnen, hetgeen een winstpercentage van 14,29% betekent, nóg lager dan het ook al niet imponerende 16,67%-zegecijfer van FC Groningen. Hier ging het om de 0-1 van 19 oktober 1969 (GVAV Stats, dank!), met de volgende legendarische spelers:

 

Tonny van Leeuwen, Jan Schipper, Martin Koeman, Harm Roossien, Dick van Vlierden, Johan Beuvink, Henk Oosterwold, Piet Fransen, Wim Visser (55' Peter Eimers), Henk Cornelis (1x), Hugo Hovenkamp

 

 

 

 

Teunis Pieter (Tonny) van Leeuwen

(Gouda, 21 maart 1943 – Meppel, 15 juni 1971)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genoeg over het verleden. Genoeg zelfs voor wat betreft deze voorbeschouwing! Na zaterdag weten we waar we staan. Na de training van vrijdagochtend proberen we dit epistel nog even te updaten, en uiteraard komen we na de wedstrijd, ook dit seizoen weer, met een wedstrijdverslag en allerlei fraai fotomateriaal!

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend 4 augustus 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
01/17 
start stop bwd fwd

 

Aan de training van donderdagmiddag 4 augustus 2011 deden welgeteld zeven spelers mee: Fij, Batbay, Van Dijk, Enevoldsen, Sparv, Suk en Jones - allen vermoedelijk niet-basisspelers voor de wedstrijd tegen Roda. Een verslag en foto's van deze sessie laten we achterwege.

 

UPDATE na training vrijdag 5 augustus 2011: Hiariej i.p.v. Kappelhof; Pedersen i.p.v. Andersson

Afgaande op de training van vrijdagochtend zal aanvoerder Petter Andersson morgen op de bank beginnen, en we sluiten zelfs niet helemaal uit dat hij uit voorzorg buiten de wedstrijdselectie wordt gehouden, de doelstelling van Pieter Huistra indachtig (voorzichtig zijn met blessures). Naar wij nu nl. pas hebben ervaren is Petter Andersson afgelopen maandagavond in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen het Roemeense FC Viitorul halverwege de tweede helft gewisseld, waarna zijn knie meteen in het ijs en in het verband is gezet. De statistieken van de wedstrijd die de FC hier op de clubsite heeft gezet doen vermoeden dat Petter de hele wedstrijd heeft gespeeld, maar dit is dus niet zo!

 

Petter Andersson zal morgen worden vervangen door Nicklas Pedersen. De Deen heeft een prima voorbereiding gedraaid, dus laten we hopen dat hij deze vorm weet door te trekken en langere tijd fit kan blijven.

 

Ook Johan Kappelhof is nog niet 100% fit en zal worden vervangen door Tom Hiariej, althans zo werd er vanochtend nadrukkelijk getraind.

 

De wisselspelers trainden, toen de basis al klaar was, nog een poosje aan de achterkant van het TCN trainingsveld. Hierbij zaten ook Andersson en Kappelhof, kortom - grote zorgen over hun blessures hoeven we ons niet te maken.


(Edit: later berichtte de FC dat iedereen op Koen van de Laak na fit is; Andersson en Kappelhof zitten morgen gewoon op de bank.)

 

Ain en aander resumerend zal dit morgenavond de opstelling van FC Groningen worden in de seizoensouverture tegen Roda JC:

 

Matavz

Tadic - Pedersen - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

De bankbezetting mag indrukwekkend worden genoemd:


Luciano, Kappelhof, Van Dijk, Johansson, Enevoldsen, Andersson, Suk

 

Foto's van de vrijdagtraining van Anja, die de honneurs van Eric waarnam:

 

tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0088 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0221 (Small)
tn_DSC_0228 (Small)
tn_DSC_0233 (Small)
tn_DSC_0261 (Small)
01/15 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.