Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

Onderaan de voorbeschouwing staat nu een fotoreportage van de training van vrijdag 19 augustus 2011 van Eric Smit!

 

Voorbeschouwing NAC Breda - FC Groningen

Never change a winning team, dit leek de kerngedachte van Pieter Huistra te zijn, vanochtend op de training. En inderdaad lijken er weinig redenen voorhanden om zwaar aan het team te gaan sleutelen dat ADO afgelopen zondag zoek speelde. Die ploeg moet in staat worden geacht om zaterdag gehakt te maken van het punt- en centenloze NAC. In Breda zijn de belangrijkste wapenfeiten van het nog prille seizoen de gedeelde laatste plaats met nul uit twee en de weinig eervolle indeling in categorie I, ook wel de graftombe van de Eredivisie genaamd. Wij zien uit naar de wedstrijd in Breda, die een weerzien wordt met twee bekenden. Aan de ene maken we slechts met de grootst mogelijke walging enkele woorden vuil (Anthony Lurling, in 2002 door de FC nog tot Matennaaier van het Jaar gekroond); de andere kan wel op onze sympathie rekenen, ook al was zijn verblijf in Grunn geen doorslaand succes. We hebben het over Mike Zonneveld.

 

UPDATE na training vrijdag 19 augustus 2011: Inderdaad met ongewijzigd team naar Breda

Ook tijdens de training van vrijdagochtend wees alles op een ten opzichte van ADO-thuis ongewijzigde strijdmacht die de punten in Breda zal moeten zien te veroveren. Werd er gisteren voornamelijk in partijvorm getraind, vanochtend lag de nadruk op standaardsituaties, zowel in de situatie dat FC Groningen het initiatief heeft als in de (hopelijk fictieve) situatie dat de FC met de rug tegen de muur staat. Met name de spelvorm van vrije schoppen en corners voor FC Groningen leidde tot veel gevaar. Doelpunten waren schaars, maar de moeite van het vermelden waard zijn voltreffers van Tim Keurntjes en Petter Andersson.

De medische staf had vandaag niets te doen: Koen van de Laak was afwezig en de overige 27 spelers (A- en B-selectie) zijn fit! Dit betekent dat er 'kopstukken' op de bank belanden die dat niet gewend zijn, en aan spelers als Sparv en Enevoldsen merk je dat ze dan toch wat minder vrolijk worden.

 

 

 

 

 

De training van het team dat tegen NAC vermoedelijk aan de aftrap zal staan zit erop - Tom Hiariej, Petter Andersson en Tim Matavz kijken ontspannen toe hoe hun collega's nog even doortrainen

 

 

Korte terugblik op afgelopen zondag

Ook al waren de beide tegendoelpunten tegen ADO een kleine domper, wij gingen tevreden naar huis. We hadden, overigens net als in de uiteindelijk desastreus verlopen seizoensouverture tegen Roda JC, een bij vlagen prima spelend FC Groningen gezien dat lekker aanvallend over het veld joeg, mooie combinaties liet zien en het door ons zo geliefde pressievoetbal veelvuldig liet zien. Wij hebben genoten van het grootkapitaal van de club, Tim Matavz en Dusan Tadic, en van spelers als Leandro Bacuna, Maikel Kieftenbeld en Lorenzo Burnet. Maar eigenlijk zakte er geen enkele speler echt door het ijs en als we het dominante spel eens weten door te trekken naar het einde van de wedstrijd, dan gaan wij dit seizoen nog prachtige dingen beleven!

 

Het scoren van goals gaat de Trots van het Noorden prima af (tot nu toe 5 in twee wedstrijden, trek dit door naar het einde van de competitie en je hebt 85 doelpunten vóór, voor FC Groningen geen beroerd aantal), maar aan het realiseren van een andere doelstelling - minder tegendoelpunten incasseren - moet nog enigszins gewerkt worden. Brian van Loo heeft er nu vier tegen gekregen, en zowel op de beide zeperds in Roda als op die tegen ADO valt het nodige aan te merken. De doelpunten waren stuk voor stuk niet de verdienste van de tegenstander maar vonden hun sneue oorzaak in 'suboptimaal verdedigen' - dit verdient gaandeweg de competitie enige aandacht, wat ons betreft.

 

Maar dan NAC. Na twee speelrondes is het slechts aan het nóg slechter gestarte Excelsior te danken dat de meute uit Breda niet op een rechtstreekse degradatieplek staat. Na een 0-1 thuisnederlaag tegen het stadiontechnisch gezien gekortwiekte Twente werden ook de volle drie punten in wedstrijd nummer twee genereus van de hand gedaan. In de ogen van iedereen die NAC een warm hart toedraagt (en dat worden er van week tot week minder, zo lezen we op de webside van de B-side Rats, die nog 3.000 kaarten voor de pot tegen Groningen in de aanbieding heeft, met name op de voorheen fanatieke B-side) was scheidsrechter Sanders de zondebok, en wij kunnen ons hier iets bij voorstellen. De penalty die in Almelo leidde tot de 1-1 was op z'n minst discutabel te noemen, en het na de wedstrijd weliswaar eerlijk maar enigszins bezopen door Sanders zelf uiten van commentaren als "Er gebeurde van alles in deze wedstrijd. Voor me, naast me, achter me. Ik kon het allemaal niet bijhouden. Ik had er echt geen grip op" getuigt van een voorliefde voor het IQ-loos graven van het eigen graf, en het mag een wonder heten dat  de talentloze knaap morgen in de Jupiler League bij een wedstrijd van de Go Ahead Eagles mag ronddolen en niet in pak 'm beet de zesde klasse onderafdeling wat bij elkaar mag fluiten. In de Eredivisie zullen we hem vermoedelijk een jaar of wat niet meer mogen aanschouwen.

 

De onverlaat onder de onverlaten: Anthony L.

 

 

 

Wij kiezen er ditmaal voor om het doorlichten van Anthony L. grafisch te doen middels bovenstaande documenten, met dank aan Trots van het Noorden die e.e.a. uitstekend voor het nageslacht heeft bewaard. Het stuk verdriet verdiende indertijd (we hebben het over de jaargang 2002) nog zijn overbetaalde loon bij de Friezen van hiernaast, en de supporters van FC Groningen beoogden met deze actie het per direct termineren van het naai-gedrag van dhr. Lurling op het veld. Wat dat betreft mag de actie als niet geheel geslaagd worden beschouwd, want negen jaar na dato zuigt de man nog altijd op een manier over de velden waar zowel de Rhynchobdellida, de "kaakloze" bloedzuigers, als de Arhynchobdellida, de "proboscisloze" bloedzuigers, jaloers op zouden zijn.

 

Analoog aan de aangeraden verdelgingsmethode van de bloedzuigers in de dierenwereld raden wij het team van Pieter Huistra aan zaterdag als volgt met Anthony L. om te gaan : tackelen en van het veld vegen die handel. Immers, wij citeren uit de biologieboekjes: "De beste manier om een bloedzuiger te verwijderen is een vingernagel of ander plat object tussen het dier en de huid te schuiven. Omdat de bloedzuiger slechts vastzit door zuiging en niet door zich vast te bijten, leidt dit ertoe dat het dier wel los moet laten. Daarna kan de bloedzuiger simpelweg weggeveegd worden. Het irriteren van de bloedzuiger met vuur, brandende sigaretten of azijn wordt veelal afgeraden, daar het dier weliswaar loslaat, maar daarbij ook de maaginhoud met eventueel daarin aanwezige ziekteverwekkers uitbraakt." Dus, heren Holla en consorten: het als verdediging meenemen van brandende sigaretten, fakkels of azijn lijkt te worden afgeraden.

 

Dan een vele malen sympathiekere Brabander: Mike Zonneveld.

 

 

Mike kwam in het seizoen 2009-2010 op huurbasis uit voor FC Groningen. Goed beschouwd was het met een huursom van een slordige vier ton een gouden huurconstructie, vooral voor de ontvangende partij uit Eindhoven; Zonneveld speelde in dat seizoen 22 wedstrijden, waarvan meer dan de helft invalbeurten; hij zal op slechts weinige supporters een indruk voor het leven hebben achtergelaten, maar wij mochten hem ergens wel. Aanvankelijk zagen we op de training een gedreven en pittig spelende Zonneveld, maar op het veld was het het allemaal net niet. Desondanks: hij deed altijd zijn stinkende best.

 

Hij speelt inmiddels in Breda en schijnt net als Anthony L. weer fit te zijn. Beiden speelden afgelopen weekend niet in de zoals hierboven al gememoreerd verloren uitwedstrijd in Almelo. We sluiten de beschouwing van onze tegenstander af met het team dat bij Heracles wél op het gehate kunstgras in actie kwam, en ten onder ging:

 

Ten Rouwelaar; Koenders (58' Janse), Luijckx (46' Botteghin), Buijs, Gorter; Gudelj, Bonevacia, Schilder; Kolk (76' Bouwman), Amoah, Jozefzoon

 

Nee, last but not least een interessante enquete, door de B-side Rats gepubliceerd in het kader van het onderzoek naar de leegloop in het Rat Verlegh Stadion: 

 

Waarom koop je geen kaartje voor NAC?

  • De resultaten zijn te slecht (18%, 86 Votes)
  • Omdat ik gestoord wordt van die irritante kids op de B-side die het echt niet willen begrijpen (18%, 84 Votes)
  • Het bier is veel te duur (18%, 83 Votes)
  • Ik ben het eeuwige financiële gezeik beu (14%, 66 Votes)
  • Te hoge entree prijs (11%, 50 Votes)
  • Ik ben nog op vakantie (8%, 39 Votes)
  • Zodra er worstenbrood verkocht word kom ik weer (6%, 28 Votes)
  • Anders, zie mijn commentaar in de reacties (3%, 16 Votes)
  • Ik word moedeloos van alle zeveraars op internet (3%, 15 Votes)
  • Ik ben supporter van een andere club (1%, 4 Votes)

Total Voters: 471

 

Wij vinden echter: zolang de vraagstelling is: Waarom koop je geen kaartje voor NAC?, en niet: Waarom koop je in vredesnaam een kaartje voor NAC?, dat er in het Brabantse nog geen reden hoeft te zijn voor paniek.

 

Genoeg hierover, we verleggen de aandacht nu naar FC Groningen!

 

 

Afgaande op de training van vanochtend (lees hier het verslag) stuurt Pieter Huistra zaterdag een ten opzichte van de 4-2 tegen ADO ongewijzigde ploeg het veld op. Dit zou een volgende basis betekenen:

 

Matavz

Tadic - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

Menig supporter heeft ons al de vraag gesteld waarom we denken dat Matías Jones en Emil Johansson nog altijd niet worden opgesteld. Ons antwoord is steevast: Johansson komt terug van een blessure en ziet zich geconfronteerd met een Burnet die aardig in vorm is; Jones moet eerst wennen aan het Nederlandse voetbal en vooral fysiek sterker worden. Zó goed is hij nu nog niet, hij heeft nog wat tijd nodig.
 

Het zou ons echter niet verbazen als Tom Hiariej een beetje op de wip zit. Johan Kappelhof hijgt in zijn nek, speelde deze week de volle 90 minuten voor Jong Oranje en deed het als één van de weinige spelers van Dietsen bloed gewoon goed. Tom laat toch her en der wel eens een mannetje ongedekt (ADO) of speelt anderszins niet geheel foutloos (Roda), en Huistra heeft vóór dit seizoen, toen hij verlekkerd naar zijn brede selectie keek waarin bijna alle posities dubbel bezet zijn, gezegd dat je echt goed moet zijn om te kunnen spelen. Het zou maar zo kunnen dat Kappelhof bij een volgend foutje van Hiariej de voorkeur gaat krijgen.

 

Hetzelfde geldt voor Danny Holla. Het kan eigenlijk niet anders of op korte termijn zien we de heren Tim Sparv  - Maikel Kieftenbeld het controlerende middenveld vormen. Sparv heeft toch iets meer in z'n mars dan Holla en 'Man of the match' Kieftenbeld deed het tegen ADO echt goed (al is het apart dat iemand met drie doelpunten en een assist niét tot man van de wedstrijd is gekroond).

 

Morgen zullen we nog even kritisch bij de afsluitende training van Pieter Huistra en Erwin van de Looi buurten om te kijken of er aan bovenstaande basis nog iets gaat veranderen.

 

De historie van NAC-uit: ellende of dolle pret?

Als we beker- en play-offwedstrijden meetellen, dan kunnen we, met dank aan FCG Stats, stellen dat we in de 11 sinds 2002 gespeelde ontmoetingen in Breda slechts één maal het schip zijn ingegaan, en wel in 2008 toen er na 90 minuten een hatelijke 1-0 op de borden prijkte. Voor de rest waren de volle drie punten in vier gevallen ons deel en deelden we in de overige zes potjes de punten. Legendarisch was de 0-3 in de openingswedstrijd van het seizoen 2007-2008, daar kon zelfs scheidsrechter Bossen die avond niets aan veranderen. Goran Lovre, Erik Nevland en Mark-Jan Fledderus zorgden ervoor dat FC Groningen voor het eerst sinds 1986 begon met een uitzege.

 

Overigens hebben zowel NAC als FC Groningen als het gaat om bekerlotingen een bepaalde code 'uit': er wordt veelal in een achterkamertje geloot, waarbij er voor beide ploegen steevast uitwedstrijden uit de koker rollen. Slechts als beide ploegen aan elkaar worden gekoppeld dat staat de maffiabende uit Zeist het tandenknarsend toe dat één van beide ploegen thuis speelt, al zou het liever zien dat wedstrijden tussen beide teams ver buiten Nederland gehouden zouden worden. De diepere achtergrond ontgaat ons, 't is een nog altijd onopgelost mysterie.

 

Iets minder legendarisch was de 5-0 (voor NAC) uit 2001. De volgende spelers hadden die avond om de één of andere reden hun dag niet:

 

Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Mohammed Allach, Sander van Gessel (Paul Janssen), Mathias Florén, Paul Matthijs, Ali Boussaboun (Wouter van den Herik), Joost Broerse, Martin Drent, Hugo Alves Velame (Jordi Hoogstrate), Ignacio Tuhuteru

 

Wij nemen aan dat dit onmogelijk aan onze sympathieke, op 11 augustus jl. 35 lentes jong geworden voormalige linksback Mathias 'Florre' Florén (tussen 2001 en 2006 170 wedstrijden voor de FC!) gelegen kan hebben, maar wij dienen het echec van die avond nog aan een nader onderzoek te onderwerpen.

 

 

Mathias Florén, in het tenue van achtereenvolgens FC Groningen, nog een keer

FC Groningen (maar dan met licht andere haardos), IF Elfsborg en IFK Norrköping,

waar hij momenteel speelt, als middenvelder!

 

En wie nog twijfelde of hij Mathias Florén in zijn hart zou moeten sluiten of niet: de laatste eventueel nog resterende twijfel moet toch kunnen worden weggenomen: wie zijn zoontje Maxwell, geboren lang na diens uitdiensttreding oet Grunn, als volgt uitdost moet toch werkelijk uit het goede hout gesneden zijn?

 

Maxwell Florén (foto uit december 2010)

 

Voor de liefhebbers van prehistorische statistieken: ons aller GVAV wist in Breda twee overwinningen te bewerkstelligen. Natuurlijk hebben we het, met dank aan GVAV Stats, over de jaargangen 1935 (3-4) en 1963 (0-2). Statistisch materiaal uit 1935 is nog altijd spoorloos, maar over de wedstrijd uit 1963 zijn de helden van die dag bekend, alsmede de doelpuntenmakers. Wij noemen ze met eerbied:

 

Gosse Beukema, Rikkert La Crois (1x), Piet Fransen, Henk Georg, Bram van der Hoeven, Henk Meuken (1x), Otto Roffel, Gerrit Tardy, Hennie Weering, Piet Westra, Henk Zoetendal

 

Wij sluiten zo langzamerhand af. Scheidsrechter van dienst is zaterdag Bjorn Kuipers, geen talent, maar talenten onder de arbiters zijn slechts met vergrootglazen traceerbaar, en ach, van de 20 keren dat hij ons floot verloren we er slechts zes, dus er is hoop!

 

Wij hebben veel zin in zaterdag! Omdat er nog altijd drie ploegen zijn met de volle buit uit twee wedstrijden lijkt het ons stug als we na de derde competitieronde al op een eerste plaats staan, maar het moet mogelijk zijn Heracles, NEC of Vitesse te passeren, en dus na wedstrijdronde drie hoger dan plek zeven te staan. Kortom, het vizier staat nadrukkelijk omhoog gericht!

 

Fotoreportage van de training van vrijdag 19 augustus 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0055 (Small)
tn_DSC_0057 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0068 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0071 (Small)
tn_DSC_0075 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0086 (Small)
tn_DSC_0092 (Small)
tn_DSC_0106 (Small)
tn_DSC_0113 (Small)
tn_DSC_0115 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
tn_DSC_0140 (Small)
tn_DSC_0142 (Small)
tn_DSC_0144 (Small)
tn_DSC_0145 (Small)
tn_DSC_0148 (Small)
tn_DSC_0149 (Small)
tn_DSC_0157 (Small)
tn_DSC_0159 (Small)
tn_DSC_0162 (Small)
01/44 
start stop bwd fwd

 

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.